Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 04:16:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Švedska uskoro bez gotovine  (Pročitano 6481 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Briga me za Apple.

Hebi ga, govoris o izumima i prakticnim stvarima, dao sam ti primer  Smile

Citat
Opet, ne. Jer ta zemlja opet ima neku materijalnu i funkcionalnu vrednost.

Dobro, da ima neku materijalnu i funkcionalnu vrednost, otimali bi se ljudi za te puste njive i salase a umesto toga zvrje prazni  Smile

Citat
Mene ne zanimaju filmski scenariji i lude ideje lažnih proroka. Napisao sam o kakvom predviđanju se radi. To što ti ne umeš da praviš razliku između lupanja/izmišljanja i predviđanja, to je tvoj problem.

Sad, predvidjanje buducnosti je omiljen hobi od pamtiveka, tvoja teorija o svetskoj revoluciji recimo je isto tako odrziva ko i osvajanje Evrope od strane ISIS-a, sve se moze analizirati i podkrepiti nekim cinjenicama  Smile

Citat
Tako i ja mogu tebe da sprdam kad god napišeš svoje predviđanje o daljem toku rata na temi o Siriji (npr da će Asad kad tad pasti) i uporedim to sa ludacima koji gledaju previše filmova pa misle da će Amerikanci opet pobediti.

Pa jasno da mozes, ne zna ni sam Putin ni Obama dal ce se Asad odrzati ili ne  Smile

Citat
Pa i ne baš. To je samo kratkoročno rešenje.

To kratkorocno resenje radi od pamtiveka i funkcionise uvek

Citat
Šteta samo što Ukrajina i Sirija nisu isto što i ceo svet.

Nisu, samo sto mozes vrlo lako da preneses to na celi svet, pogledas Afriku i bantuse gde se krka pleme prtiv plema, pobednik obrce pobedjenog kasnije na raznju, princip je isti, ostalo su nijanse  Smile

Citat
Pa da, znači i deonice mu dođu ista foliraža kao virtuelni i novac bez pokrića.

Moze da bude a ne mora, zato se i zove spekulacija. Mogo je neko u Teslu da ulozi tada neke milione pa da bude flop i da ne funckionise, sto se puno puta dogadjalo, samo se gubitnici zaborave. Nije jedan jedini spekulant puko na spekulaciji nego mnogo vise od onih koji su se obogatili na istim  Smile

Inace, osvrt na temu o Svedskoj. Ortak mi je pricao o transparentnosti svedskog drustva, on radi kao inzenjer na projektima za nuklearni otpad. Tamo recimo skladistenje nuklearnog otpada nije neka tajna, moze svako da ima uvid u dokumente i cak da obidje mesta. U takvim okolnostima gde vlada veliko poverenje u drzavu a korupcije i zloupotrebe gotovo i nema moze da funkcionise takav sistem a da se ne zloupotrebi, bilo od pojedinca, bilo od vlasti. Mislim da je u Stokholmu najskuplja kuca od Ibraimovica, hebi ga, Balkanac nije stedeo da pokaze, ostale kuce skromne al uredne, nema bahacenja i razbacivanja niti mos da vidis na nekom ko kolko zaradjuje.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Dobro, da ima neku materijalnu i funkcionalnu vrednost, otimali bi se ljudi za te puste njive i salase a umesto toga zvrje prazni  Smile

Kao što rekoh, zemlja će uvek imati vrednost.

Citat
Sad, predvidjanje buducnosti je omiljen hobi od pamtiveka, tvoja teorija o svetskoj revoluciji recimo je isto tako odrziva ko i osvajanje Evrope od strane ISIS-a, sve se moze analizirati i podkrepiti nekim cinjenicama

Važi. Onda i tvoja teorija da će Asad pasti je održiva koliko i teorija o viđanjima Elvisa nakon njegove smrti. Ono kao, može da bude a i ne mora. Istina je tamo negde. I want to beleive i tako to.
Mislim kad već hoćeš da se igraš idiota, možemo i tako.

Citat
To kratkorocno resenje radi od pamtiveka i funkcionise uvek

Stvarno? Nisam znao da građanski ratovi traju jedan dan...  Smile

Citat
Nisu, samo sto mozes vrlo lako da preneses to na celi svet, pogledas Afriku i bantuse gde se krka pleme prtiv plema, pobednik obrce pobedjenog kasnije na raznju, princip je isti, ostalo su nijanse  Smile

Pa dobro, možda u nekoj tvojoj računici ratovi u Ukrajini i Siriji mogu da predstavljaju globalni građanski rat. Ali u mojoj je malo drugačije.

Citat
Moze da bude a ne mora, zato se i zove spekulacija. Mogo je neko u Teslu da ulozi tada neke milione pa da bude flop i da ne funckionise, sto se puno puta dogadjalo, samo se gubitnici zaborave. Nije jedan jedini spekulant puko na spekulaciji nego mnogo vise od onih koji su se obogatili na istim   Smile

Super. Samo što to opet ne menja činjenicu da je novac sa zlatnom podlogom stabilnije i bolje rešenje nego virtuelni i bez pokrića.

ne verovati nekome moze biti vrlo razumno
ali moze biti i paranoicno

Važi.
« Poslednja izmena: 07. Nov 2015, 16:11:21 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
odustace i maradic od pokusaja da ti daje razloge
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
A onda ću se ja jako potresti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
nisam to rekao

stvar je u tome da sam ti dao opis jednog od nacina funkcionisanja zlatnog standarda

Citat
cak i u sistemu zlatnog standarda, nije sav novac imao pokrice u zlatu. skupstina je propisivala iznos novca koji mora da ima pokrice i to je bilo obicno oko 40%, cesto manje.
zlato je u sustini korisceno za isplate medjunarodnih razlika u uvozu i izvozu i za malo sta drugo.
desavalo se da drzava ima nepovoljan trgovinski bilans i da zlato otice iz zemlje. centralna banka je tada bila primorana da kupuje novac na trzistu novca i da ga time povlaci iz opticaja.
ako bi se iznos zlata u rezervi priblizio dozvoljenoj zakonskoj granici mogla je da nastupi panika. tada je ekonomski sistem drzave bio ranjiv za svojevrsne napade iz inostranstva. druga drzava bi mogla da pocne da se oslobadja valute drzave koja je prisla "opasnoj" granici od 40%, tj. da prodaje tu valutu i time dalje obara njenu vrednost povecanjem kolicine na trzistu. u zemlji se desava navala na centralnu banku za isplate u zlatu. drzava ima izbor: da gubi zlato i druga sredstva spasavajuci valutu ili da je pusti da propadne

velika ika je fora bila kada su englezi 1931. shvatili da uopste nije strasno pustiti valutu da pukne. a oni su izmizlili zlatni standard

a ti si se uhvatio za zadjih par recenica i to na nacin koji se savrseno uklapa u tvoj pogled na svet. verovatno nisi ni pokusao da shvatis sta je receno pre toga i sta to znaci za obicnog coveka. tvoj komentar je bio banalna dosetka o bogatasima koji koriste ekonomske krize, a zlatni standard je upravo ono sto propagiras.
zato verujem da zapravo ne znas skoro nista o koriscenju zlata kao novca u modernoj ekonomiji

ako zelis da naucis poslacu ti svoj diplomski rad jer sam se  upravo time bavio
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
A pa ti si ekonomista?  Smile Aaa pa to objašnjava dosta stvari.  Smile Uvek ste puni nekih proseravanja, grafikona i izgovora za pljačku ali samo dok nije vaša guzica u pitanju.  Smile

Elem, možeš da mi pošalješ i priznanje SANUa ako hoćeš. Opet me nećeš ubediti da je novac bez pokrića dobro i trajno rešenje.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
nisam ekonomista, mada sam polozio nekoliko ispita iz te oblasti dok sam studirao istoriju

i upravo zbog toga sto si rekao o ekonomistima sam ti preporucio keneta galbrajta.

ekonomija nije nauka u kojoj se naucnici slazu

ali vrlo malo njih podrzava zlato
« Poslednja izmena: 07. Nov 2015, 16:50:39 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0

Kao što rekoh, zemlja će uvek imati vrednost.

Eto, prodas mi auto, komp ili nesto drugo za neki salas u Banatu, mislim, ima neku vrednost  Smile

Citat
Važi. Onda i tvoja teorija da će Asad pasti je održiva koliko i teorija o viđanjima Elvisa nakon njegove smrti. Ono kao, može da bude a i ne mora. Istina je tamo negde. I want to beleive i tako to.

Tako nekako, stim da se ovde zahebavamo i provodimo vreme u nekim diskusijama, putinovci, asadovci, obamaovci i tako to. Dal ce Asad ostati ili pasti sad obe teze imaju vrednost mrtvog Elvisa  Smile
Ja samo kazem o tim teorijama o svetskoj revoluciji i nekakvoj pobuni, pun ih je internet tih occupy proroka...

Citat
Stvarno? Nisam znao da građanski ratovi traju jedan dan...

Sam si rekao da je to kratkorocno resenje, ja sam ti dao odgovor da funkcionise od pamtiveka, da otmes od komsije ako nemas dovoljno. Ne mora biti samo gradjanski rat, moze to biti i drzava u komsiluku...

Citat
Pa dobro, možda u nekoj tvojoj računici ratovi u Ukrajini i Siriji mogu da predstavljaju globalni građanski rat. Ali u mojoj je malo drugačije.

Pogledas lepo obe zemlje i vidis da je sirotinja okacila kaljash o rame a ne bogati, toliko o tome...

Citat
Super. Samo što to opet ne menja činjenicu da je novac sa zlatnom podlogom stabilnije i bolje rešenje nego virtuelni i bez pokrića.

Super, eto ima na planeti i ljudi koji zive bez novca nego razmenjuju stvari, doduse, neznatna manjina ali opet...  Smile

Inace, eto, dam ti neki odgovor ali tvoj odgovor je na to "ne interesuje me", "ali opet..." i onda se vratis na pocetak i tako jovo nanovo...  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Prvo, ti si poslednji koji može da mi drži lekcije o diskusiji na internetu pošto si poznat po tome da uzimaš jednu po jednu rečenicu iz tuđih postova, seciraš ih i rastavljaš na delova a onda od svake praviš deset novih diskusija i elaborata. I ono čuveno ''pa dobro sad... (pa onda ide neko filozofiranje u tri lepe majčine tipa možda jeste, al možda i nije, i jeste ovako ali je i onako)''. Drugo, cela ova jebena diskusija traje ova tri dana zato što si ti onomad počeo da mi seciraš onaj post sam napisao Ramfanu pa da izlvačiš reči i detalje, sprovodiš analize, praviš nauku od njih i razvijaš mi deset novih tema, usput se praveći tupav i kobajagi pogrešno shvatajući šta je napisano.  Smile  Treće, da ne pominjem onaj tvoj period kad si poput Mollera zapišavao sve što vidiš na forumu, samo da budeš u centru pažnje i isteraš neku svoju kontru. Tako da bolje nemoj mnogo da pametuješ oko načina postovanja i odgovaranja jer nisi ništa bolji.  Smile

Elem, salaš meni ne treba. Što ne znači da on nema svoju vrednost i da se jednog dana neće pojaviti neko ko će ga kupiti i koristiti.

Što se tiče teorija i predviđanja, ja nigde nisam pominjao occupy pokret a mislim da sam jednom tri puta napomenuo da ja dajem predviđanje, a ne neko sanjarenje, maštu ili šta ti ja znam. Al vidim da je tebi to teško objasniti pošto ti prosto voliš da glumiš idiota tako da možemo slobodno da preskočimo taj deo rasprave.

I da, opet ne čitaš post, ili se opet praviš tupav. Ja uopšte nisam rekao da novac ne treba da postoji.
« Poslednja izmena: 07. Nov 2015, 21:08:29 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Citat
Salaš meni ne treba. Što ne znači da se jednog dana neće pojaviti neko ko će ga kupiti i koristiti.

Eto, tebi ne treba, ne treba meni, ne treba verovatno nikom i zato mu je vrednost nula. Sad, dal ce kad tad nesto da vredi, e to se zove spekulacija. I sad ja recimo dodjem sa brdom love, pokupujem salase za neku simbolicnu cenu i za deset godina im narasti vrednost, znaci, ja sam eto spekulant koji se bogati dok drugi siromase  Smile

Citat
Što se tiče teorija i predviđanja, ja nigde nisam pominjao occupy pokret a mislim da sam jednom tri puta napomenuo da ja dajem predviđanje, a ne neko sanjarenje,

Ma spomenuo sam occupy samo zbog konteksta. A sanjarenje jeste jer danas ne znamo dal ce tako nesto da se dogodi. A teorija ima zilion sta ce i kako ce i svako moze svoju teoriju da objasni da zvuci logicno. Cak teiorija o vanzemaljcima nije nelogicna kad neko pocne da objasnjava  Smile

Citat
I da, opet ne čitaš post, ili se opet praviš tupav. Ja uopšte nisam rekao da novac ne treba da postoji.

Znam, ti oces taj novac sa zlatnom podlogom a tog novca eto nema, a ako oces danas razmenu za realnu vrednost, to je robna razmena  Smile

Citat
Treće, da ne pominjem onaj tvoj period kad si poput Mollera zapišavao sve što vidiš na forumu
  Nemoj nam molera, on je legenda

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 04:16:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.