Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 20:35:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: PayPal stigao u Srbiju!  (Pročitano 83649 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows
Browser
Chrome 41.0.2272.89
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015

10 godina propustenih prilika i odraz u ogledalu jedne propale države u svetu

Prijem novca preko Pejpala tek od oktobra 2015

Nije tačno da će se zakonski uslovi za prijem novca preko Pej Pala stvoriti tek od 1. oktobra 2015. godine, oni već u ovom trenutku postoje i nijedno slovo Zakona o deviznom poslovanju se neće promeniti u tom pogledu, navode iz Narodne banke Srbije povodom informacije da će prijem novca preko Pej Pala biti moguć tek u oktobru 2015. godine.

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju biće  omogućeno osnivanje i poslovanje domaćih institucija elektronskog novca od 1. oktobra 2015. godine.

- Rešenje iz Zakona o deviznom poslovanju u pogledu prijema i slanja novca rezidenata preko stranih institucija elektronskog novca (kao što je PayPal) nije izmenjeno, već je dopunjeno odredbom prema kojoj će rezidenti moći da primaju i šalju novac, ne samo preko stranih, za šta postoji pravna mogućnost i sada, već i preko domaćih institucija elektronskog novca koje će od 1. oktobra 2015. godine moći da se osnivaju i posluju u našoj zemlji - kažu u NBS.

PayPal je nam je zvanično potvrdio da su svi pravni i regulatorni uslovi u Republici Srbiji za funkcionisanje PayPal sistema ispunjeni i da je do odlaganja opcije za primanje novca došlo isključivo zbog tehničkog problema na strani ove kompanije.

- U prilog tome da u ovom trenutku ne postoje prepreke da rezidenti primaju novac preko stranih institucija elektronskog novca govori podatak o tome da su svetski poznate i renomirane kompanije koje se bave ovim poslovima nakon 2012. godine već omogućile našim rezidentima i servis prijema novca (npr. Skrill bivši MoneyBooker), što možete lako i proveriti kod dela IT zajednice koja dobro poznaje ovaj segment poslovanja - kažu iz NBS.

Povodom predloga izmene zakona o deviznom poslovanju Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta rekao nam je da će "građani i firme iz Srbije tek od oktobra naredne godine moći da primaju novac iz inostranstva preko Pej Pala, kako stoji u predlogu izmene Zakona o deviznom poslovanju".

- Sama činjenica da će moći da nam stižu uplate iz inostranstva značajna je za razvoj malih biznisa, jer će napokon male firme, ali i fizička lica moći da izađu na Internet i ponude svoje usluge - objašnjava Zoran Torbica iz Centra za razvoj Interneta.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/518186/Prijem-novca-preko-Pejpala-tek-od-oktobra-2015
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Sony xperia
Pejpal konačno funkcioniše u Srbiji

Pejpal je sinoć ponovo omogućio naplatu putem ovog servisa, pa korisnici iz Srbije konačno mogu da uživaju u njegovom punom kapacitetu.

Vest da Pejpal ponovo radi u Srbiji večeras se raširila društvenim mrežama, a kako su se ove informacije pojavljivale ranije i nisu bile tačne, testirali smo da li zaista funkcioniše.

- Testirali smo i uverili se da funkcioniše sve za fizička lica, za pravna još nismo sigurni - kaže Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta.

On dodaje da je odlično što Pejpal konačno funkcioniše u našoj zemlji bez problema.

- Ovo je fenomenalna stvar i novi zamah za fizička lica, mikro i srednja preduzeća, jer sada mogu da primaju i šalju novac bez problema. Zakon i podzakonska akta sada moraju da se promene kako bi se pojednostavila procedura slanja i primanja robe preko interneta, jer nema poente ako smo skuplji u odnosu na druge zemlje. Upravo ćemo o tom problemu uskoro pričati na konferenciji “Nova energija” - rekao je Torbica.

Pejpal u Srbiji je počeo da posluje u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da rezidenti preko tog servisa vrše naplatu iz inostranstva i plaćanje prema inostranstvu u devizama. Iako se o tome dugo pričalo, ovaj servis u svoje valute još nije stavio dinare.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Osim ako opet nije test.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.4.10
mob
Apple 15
Miruj.. miruj.. srce moje Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Nokia 
Koju karticu koristiti za dizanje kesa koji sada moze leci na PayPal?
Ja recimo imam Intesinu internet visa karticu,ali sa njom ne mogu na bankomat ili recimo da pazarim u marketima vec samo na salteru banke da podignem kes.Isto tako ne znam koja je provizija i dali je ima.
Druga varijanta jer recimo Telenor Banka Master Kartica,ali za sada se ona ne moze povezati sa paypal nalogom,ali bi bilo super jer na njihovim bankomatima moze da se podizu i Evri,ne samo dinari.
Sada se dvoumim,koju Visa karticu da uzmem (iz koje banke) a da mogu podizati kes na bankomatima i da ono imaju koliko toliko normalan kurs Dolar-Dinar ili Evro-Dinar.
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 600.4.10
mob
Apple 15
Intesa pusta uskoro novu online aplikaciju (bez cd ili jave) i novi Mobi ... tako da.. sto se mene tice, oni su uvek No. 1

Telenor banka je zabavna... samo sto imaju bangavu proviziju od 25 dinara... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 41.0.2272.118
Meni PayPal nakon isteka i zamene kartice vise nece da prihvati Visa internet...a mrzi me da odem do banke i vidim u cemu je frka  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Nokia 
Kod Telenor banke mi je recimo OK to sto na bilo kom bankomatu mozes dizati pare 5 puta mesecno bez ikakve provizije,a kasnije je provizija fiksna 50din.
Najbolje je to sto ako recimo na PayPal imas 100 evrica na bankomati dignes 100 evrica u evrima.Nema ono, srednji kurs....ali dzaba kada se Master Card ne moze povezati sa PayPal nalogom.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 600.4.10
mob
Apple 15
Ja imam Intesa HIT racun sa povoljnijim kursom i preko Mobi prebacujem sa dinarskog na evro racun i obrnuto bez provizije... i meni skroz cool. Ako mi treba suvi strani kes ... odem do najblize ekspoziture...

Takodje, meni je paypal nalog u evrima... to je valjda default za Srbiju. Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Nokia 
Ne znam kakva je Erste banka po tom pitanju, ili recimo Euro Bank.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 20:35:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.