Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 01:22:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Patriotizam i patriJotizam  (Pročitano 40194 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ne čudi se mnogo,Simijon što je mnogo tvojih prijatelja pobeglo glavom bez obzira.Slobodan Milošević je vodio ratnu politiku koja je bila sve sem patriotizma.Uveo je narod u haos.U državnim institucijama vladao je kriminal a na ulici panduri su se plašili ćelavaca sa kajlama jer su ovi radili za db,ubijali tačnije.
 Atmosfera straha i nasilja...Ne krivi ljude,spasili su se.Što da izigravaju rodoljublje kad su u vrhu vlasti bili ljudi koji su nezasito čerupali državnu kasu i uzimali duše narodu preko rts-a i pinka.Prva tv je bila za huškanje na rat zloupotrebom rodoljublja a pink je služio da se skrene pažnja sa opšteg kriminala ispiranjem mozga i zaglupljivanjem masa.
 U takvoj državi niko sa imalo mozga ne bi mogao da živi.

Дакле, по твом мишљењу, чим на власт дође неко ко ти се не свиђа, ајд у општу бежанију.
Инфантилно и нереално размишљање.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Ne čudi se mnogo,Simijon što je mnogo tvojih prijatelja pobeglo glavom bez obzira.Slobodan Milošević je vodio ratnu politiku koja je bila sve sem patriotizma.Uveo je narod u haos.U državnim institucijama vladao je kriminal a na ulici panduri su se plašili ćelavaca sa kajlama jer su ovi radili za db,ubijali tačnije.
 Atmosfera straha i nasilja...Ne krivi ljude,spasili su se.Što da izigravaju rodoljublje kad su u vrhu vlasti bili ljudi koji su nezasito čerupali državnu kasu i uzimali duše narodu preko rts-a i pinka.Prva tv je bila za huškanje na rat zloupotrebom rodoljublja a pink je služio da se skrene pažnja sa opšteg kriminala ispiranjem mozga i zaglupljivanjem masa.

To jesu bili njihovi argumenti ali zaboravljaš da su tih milion ljudi bili razlika između ostanka i pada Miloševića sa vlasti. Tih milion ljudi su odneli svako po 10 000 dolara u džepu, tih milion ljudi su ostavili svoje ostarele roditelje, tih milion ljudi su uzeli od države škole, otkupili stanove, iskoristili sve beneficije i svojoj državi nisu ostali lojalni da je odbrane od rata. Uz puno poštovanje da su ostali i izašli na ulicu 92. već tada bi bilo gotovo sa lopovlukom i razbojništvom, a Srbe van Srbije bi verovatno odbranili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 5610

To jesu bili njihovi argumenti ali zaboravljaš da su tih milion ljudi bili razlika između ostanka i pada Miloševića sa vlasti. Tih milion ljudi su odneli svako po 10 000 dolara u džepu, tih milion ljudi su ostavili svoje ostarele roditelje, tih milion ljudi su uzeli od države škole, otkupili stanove, iskoristili sve beneficije i svojoj državi nisu ostali lojalni da je odbrane od rata. Uz puno poštovanje da su ostali i izašli na ulicu 92. već tada bi bilo gotovo sa lopovlukom i razbojništvom, a Srbe van Srbije bi verovatno odbranili.
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Simijon,državu čini vlast.Biti lojalan državi koja je bila onakva je suludo.Da,ostavili su ostarele roditelje jer su ovi i doveli Slobu na vlast,iznova i iznova.Zašto da idem u rat i "budem lojalan" kad svi znamo da je moglo i bez rata samo da su Jović i Milošević dozvolili Slovencima i Hrvatima da odu.
9.mart 1991 je bio poslednja šansa da se spreči nadolezeće ludilo.Nismo uspeli a naši nas matorci nisu podržali.U kućama su bile mučne svadje i razdori.Znam nekoliko primera gde su se deca odvajala od roditelja i godinama nisu pričali...
Ja sam trebao da idem u vojsku 92 ali jednostavno nisam hteo da vodim Slobine ratove.
To što su oni radili je zlo,patriotizam nije sigurno.Ljudi su bežali od zla.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Осим што си биљојед и бегунац од војске си?

И изнова прича да су Срби криви за рат...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Simijon,državu čini vlast.Biti lojalan državi koja je bila onakva je suludo.Da,ostavili su ostarele roditelje jer su ovi i doveli Slobu na vlast,iznova i iznova.Zašto da idem u rat i "budem lojalan" kad svi znamo da je moglo i bez rata samo da su Jović i Milošević dozvolili Slovencima i Hrvatima da odu.
 9.mart 1991 je bio poslednja šansa da se spreči nadolezeće ludilo.Nismo uspeli a naši nas matorci nisu podržali.U kućama su bile mučne svadje i razdori.Znam nekoliko primera gde su se deca odvajala od roditelja i godinama nisu pričali...
 Ja sam trebao da idem u vojsku 92 ali jednostavno nisam hteo da vodim Slobine ratove.

Države u čitavoj Istočnoj Evropi su bile u bolnim tranzicijama samo što se Rumuni i Poljaci prema svojim otadžbinama nisu odnosili tako defetistički iako su imali ogromne probleme da reše. Država nije politička diktatura. Protesti 9. marta zaista nisu potpuno uspeli, ali produženi protest na Terazijama imao je svoje efekte. Zato je Milošević i podsticao bežaniju da ga više ne pritiskaju mladi ljudi.

E što se tiče odlaska Slovenije i Hrvatske tu se uopšte ne slažem sa tobom. Slovenija je praktično otišla, rukovodstvo Srbije u tome nije pružalo otpor. Postaojao je onaj nemušti otpor nekih ljudi u JNA koji se pretvorio u brutalno i besramno ubijanje regruta iz Srbije i Crne Gore. Ako se setiš JNA je svim regrutima osim onih iz Srbije i Crne Gore dala otpust kući. Onda su ovi zadržani regruti sa oružjem i bez municije poslati na legionare koje je Slovenija dovela. Dečaci su izginuli, ili su osramoćeni u gaćama vozom poslati u Beograd. Ali Slovenija je imala problem zbog koga je želela rat. Taj problem zove se novac iz Ljubljanske banke. Čitava Juga držala je svoje pare u Ljubljanskoj banci i Slovenija do danas te pare nije vratila. Zato im je trebao rat.

Problem sa Hrvatskom je mnogo složeniji nego sa Slovenijom. O svim aspektima neodgovornosti u ratu sa Hrvatskom pisala sam mnogo puta i moje mišljenje je da su oni bili svrstani u više interesnih kategorija:
- Ostanak komunističke, diktatorske oligarhije na vlasti pod presvlakim vanrednih stanja i u Hrvatskoj i u Srbiji
- Pljačka stanovništva jer su prosečne rezerve samo u novcu bile oko 20 000 DM po domaćinstvu, plus automobili, bela tehnika, stanovi.
- Imovina nad nekretninama i stanarskim pravima Srba u Hrvatskoj i Srba iz Srbije, BiH, Crnogoraca, Bošnjaka u Hrvatskoj je prevazilazila 60%, oteta je ili otkupljena u bescenje
- Uključivanje emigrantskih profašističkih organizacija koje su imale ogromna sredstva i mažnjavanje njihovih para na propagandu
- Antagonizam u Srpsko-Hrvatskim odnosima koji ovako nije rešen nego je za uvek ostao kao prepreka saradnji i poverenju
- Nesposobnost da se problemi sa JNA reše
- Interesi velikih sila: SAD da okupiraju, Rusije da se kupi vreme za sopstvenu konsolidaciju, Nemačke da za malo priče i bez para ubaci Hrvatsku u svoju interesnu sferu

Uz to setimo se i da je BiH uvučena u taj rat kad je Hrvatska počela da gubi, da se Makedonija otcepila bez ispaljenog metka bez obzira na stalne priče kako su njih Srbi hteli da okupiraju etc,etc,.. Na početku apsolutno nemoguća misija šiptara da otcepe KiM od Srbje posle svih kampanja i rata postaje jednostavna i sprovodljiva.

Znaš moju zemlju, oslobođenu od strane mojih predaka, branjenu od strane mojih predaka, građenu od strane mojih predaka i mene ja nisam spremna da poklanjam nikom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Mnogo Srba iz moje gneracije i moga društvenog statusa je jednostavno pobeglo iz zemlje kad je počeo rat. Danas imaju stanove, plate, decu i preduzeća u Kanadi, SAD, Australiji,... Plaćaju porez neprijatelju koji je njihovu zemlju razorio a njihov narod upropastio. Deca im pevaju tuđe himne, praznuju tuđe praznike, govore strani jezik a Srpski eventualno po malo razumeju.

To nisu Srbi to su djeca komunista koje i onako nista ne veze za zemlju i narod. Njihov prezir i svjest komunista u Srbiji je i danas vrlo jaka a to je prezir prema Srpskoj kulturi prije njih to je prezir prema Srpskij tradiciji prema Monarhiji
to potvrdjije primjer nedavnog polaganja cvjeca na grob boraca palih za odbranu Beograda 1915 dolsi su samo zamjenik gradonacelnika grada ministar ( nije navadeno koji ) i ambasador Francuske. A o tome na tv ni rijec jer komunisti nastoje da natjeraju Srbe da zaborave sve sto je bilo prije njih

U Srbiji je i danas mnogo onih koji bi za nokog novog Tita posli u rat a ne za Srbiju i Srpski narod
o Milocevicevim '' ratovima'' necu ovdje raspravljati je r je potrebno mnogo stvari iznijeti da bi se shvatila situacija u to vrijeme a par cinjenica moze samo zamaskirati to pa necu o tome ni pricati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
U svakom slučaju patriotizam znači i zaštitu naroda od rata i razaranja,siromaštva i blokada...
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
a na ovaj post si mislio/la ( ne znam sta si )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
ta deca koja su se odvajala od roditelja i nisu pricala sa njima godinama su kreteni...zar su njima bili bitniji   neki spiljkov adjutant ili neki djindjic ili njihovi roditelji???!!!
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 01:22:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.