2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 704 705 707 708 ... 776
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Partizan ~ Vesti iz Humske  (Pročitano 261222 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4409
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Lunar XZ130
 Boja, Moreira, Diarra... Swe to treba u reprezentaciju.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
SonyEricsson K800i
E ja za ovo nisam... sta ima stranci da nam igraju u reprezentaciji???
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kaži A !!!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3245
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
HTC WildFire
Reprezantaciji fali playmaker, znaci bolje je da angazuju Moreiru.   Smile
Ali nece biti od toga nista jer oni igraju nasu ligu a Klemente, koji se pita, to ne gleda.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

When there's grass on the field- play ball!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 338
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
SonyEricsson k810i
Ma imamo mi sasvim dovoljno dobrih igrača na svakoj poziciji, samo što, kao što je već rečeno, Klementea boli qrac da ih traži. Bleji u Španiji po derbijima od naših para...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Само ти...У моме срцу си...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 15336
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 6303

Djukić pred derbi: Tradicije su tu da se ruše
Petak, 28. septembar 2007. 13:17

Fudbaleri Partizana pokušaće u subotu od 19 časova da urade nešto što im je poslednji put pošlo "za nogom" pre šest godina - da na svom stadionu pobede Crvenu zvezdu! "Večiti derbi", 131. po redu, crno-beli posle dužeg vremena dočekuju u ulozi blagog favorita.

"Tradicije postoje da bi bile srušene. Verujem u nas. Ući ćemo u utakmicu bez opterećenja i jurišaćemo na tri boda, kao da nam je protivnik bilo koji drugi tim. Činjenica je da Crvena zvezda nije u formi, ali to ne sme da nas zavara, jer se u derbi susretima često dešava da ne pobedi tim koji u tom trenutku izgleda bolje. Probaćemo da od prvog minuta odigramo u svom stilu i da se ne prilagodjavamo Zvezdi, iako je u pitanju protivnik za poštovanje", izjavio je na konferenciji za novinare trener Partizana Miroslav Djukić.

Pored pomenute serije utakmica bez pobede u Humskoj 1, Djukić je prokomentarisao još dve zaista interesantne tradicije. Otkako je prošle zime stigao na klupu crno-belih, mladi strateg je zvanične utakmice gubio ili dobijao, tako da još uvek nema nijedan remi.

"Ne bih da menjam svoju filozofiju, a nema ni potrebe da se iko opterećuje brojkama. Ovo je nova utakmica, novih 90 minuta... Očekujem veliku borbu i napadački fudbal, da publika sa stadiona ode nagradjena", ističe Djukić.

A podatak da na "večitim derbijima" nije sviran jedanaesterac za Partizan još od 1994. godine?! Od tada su se komšije sa Topčiderskog brda suočile 31 put, a penale su izvodili samo crveno-beli.

"Stvarno zanimljiv detalj, koji mi nije bio poznat. Ja verujem u sudije, njihovo znanje i poštenje, tako da se nadam da će utakmicu rešiti igrači na terenu. Ako baš bude dosudjen penal za nas, šutiraće ga Stevan Jovetić", otkrio je Djukić.

Kapiten crno-belih Antonio Rukavina izjavio je da bi, s obzirom na trenutnu bodovnu prednost Partizana, prihvatio da se derbi završi i nerešenim rezultatom.

"Slušam priče da nam je vreme za kiks posle šest uzastopnih pobeda. Ne mogu da obećam novi trijumf, ali mogu da ćemo pružiti maksimum. U ulozi smo favorita, ne verujem da će Zvezda doći da se nadigrava, ali će sigurno pokušati da se pobedom izvuče iz krize. Biće to teška utakmica, igrači se za nju spremaju po šest meseci".

Portparol Partizana Marko Vjetrović saopštio je da su dolazak na utakmicu najavila "sva velika imena evropskog klupskog fudbala", odnosno Arsenal, Liverpul, Valensija, obe Borusije, nekoliko prvoligaša iz Italije i predstavnici više klubova iz Južne Amerike.

"Derbi je odlična prilika da u najboljem svetlu prikažemo srpski fudbal. Nadam se da nećemo razočarati", dodao je Djukić.

Kapije stadiona u Humskoj 1 biće otvorene dva i po sata pre početka meča, dakle u 16.30 časova. Interesovanje navijača je veliko, tako da je već prodato oko 10.000 ulaznica. Direktnog TV prenosa neće biti, već će od 20 časova početi odloženi prenos na RTS.

Partizan je iskoristio ovu priliku da promoviše nastavak akcije "marketiranja" svojih fudbalera. Poslednji u nizu koji je dobio svoju majicu je Stevan Jovetić. Motiv predstavljen na majici je aluzija na slavnog Brazilca Pelea, a kako sve to izgleda, zainteresovani će uskoro moći da provere u svim Crno-belim buticima.

(MONDO, foto: MN Press)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Само ти...У моме срцу си...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 15336
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 6303

Filipović: Izvinjavam se!
Petak, 28. septembar 2007. 14:20

Jedan od najboljih vaterpolista Partizana i Srbije Filip Filipović sazvao je u petak konferenciju za novinare na kojoj se izvinio svima u klubu zbog teških optužbi, koje je izrekao na račun čelnika tima sa Banjice nezadovoljan statusom u Partizanu.

"Izvinjavam se treneru i direktoru kluba Dejanu i Darku Udovičiću, kondicionom treneru Vladimiru Pavloviću, saigračima, medju kojem sam uneo nemir i svima u Partizanu. Neko svoje nezadovoljstvo sam pokušao da iskažem u javnosti, ne birajući ni sredstva ni način i pogrešio sam. Dao sam neprimerenu izjavu za ljude koji to svakako ne zaslužuju. Korak koji sam izabrao da ukažem na svoje nezadovoljstvo je bio pogrešan i obećavam da se to više nikada neće ponoviti", rekao je vidno utučeni Filip Filipović na konferenciji za novinare.

Mladi vaterpolista, jedan od najperspektivnijih evropskih igrača, izvazvao je pravi cunami na Banjici prošle nedelje, kada je dao izjavu "Kuriru" u kojoj je teško optužio trenera Dejana Udovičića i njegovog brata blizanca Darka, koji je na funkciji direktora, da ga ucenjuju da prihvati novi ugovor ili u suprotnom neće igrati za reprezentaciju.

Upravni odbor Partizana potom je stao uz Dejana Udovičića, koji ga je privremeno odstranio iz ekipe, a ujedno je odlučio i da povuče ponudu da Filipoviću bude ponudjen novi petogodišnji ugovor. Upravni odbor će u ponedeljak doneti konačnu odluku o sudbini Filipovića, a u medjuvremenu levoruki vaterpolista trenira sam.

Istorija ovog slučaja počinje posle Fajnal-fora Evrolige, na kojem je Partizan osvojio treće mesto. Darko Udovičić ponudio je Filipoviću novi ugovor, Filipović je rekao svoje uslove i ostavljeno je 15-ak dana upravi kluba da mu odgovori.

Filipović: Izvinjavam se!

"Bio sam i biću dete Partizana, želim da se vratim ekipi"

Filipović je novinarima rekao da je pogrešio što se stavio ispred takve institucije kakav je Partizan i ispred svojih saigrača i poručio da će poštovati svaku odluku Upravnog odbora kluba, ma kakva ona bila i da želi da se "što pre priključi ekipi i vrati sebi osmeh na lice", kako bi zajedno krenuli ka ostvarenju cilja - osvajanju titule prvaka Evrope!

"Stao sam ispred kuće u kojoj sam se igrački rodio i to nikako sebi nisam smeo da dozvolim. Svaki dan se pitam i razmišljam o svom istupu...Priznajem da sam reagovao kako ne treba, jer ceo ovaj slučaj treba rešavati u okviru kluba. Bila je to 100 odsto moja pogrešna reakcija, ishitrena, više iz srca, a ne zdravorazumska. Taj stil i način ponašanja, to jednostavno nisam ja, ja sam drugačiji", poručuje Filipović.

Bez obzira na to da li će mu Upravni odbor ipak ponuditi novi, revidnirani ugovor, što bi on želeo, Filipović poručuje da će ubuduće Partizanu davati i više nego što je sada, da će se potpuno podrediti ekipi i klubu.

"I dalje ću biti isti Filip Filipović, dete i igrač Partizana, koji želi da ovaj klub uspe i da u ovoj sezoni ostvarimo cilj - osvajanje Evrolige. Moje mesto jeste u prvom timu Partizana i želja mi je da se priključim timu i igram za ekipu. Želim da dolazim na treninge još orniji, da sam sebi vratim osmeh na lice", kaže on.

Uz poruku da je "prošao veliku školu" i da je "ubedjen da ovakve greške više neće činiti", Filipović je zamolio novinare da "stave tačku na ovaj slučaj" i nije dopustio pitanja na konferenciji za medije.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
                                                    PARTIZAN GUBI DERBI

Saša Ćurčić: Mnogo smo bolji od Zvezde, ali oduvek smo imali kompleks od njih, pa verujem da ćemo ih i sutra vratiti u život

Bivši fudbaler Partizana i pobednik serijala "VIP Veliki Brat" Saša Ćurčić ne veruje da će njegov nekadašnji klub trijumfovati u predstojećem "večitom derbiju"! Đani tvrdi da će crno-beli u predstojećem derbiju vratiti večitog rivala u život, koji pred subotnji okršaj na stadionu Partizana zaostaje za liderom ogromnih devet bodova.

- Joj, brate, nešto ne verujem u pobedu Partizana. Mnogo smo bolji ove sezone, ali kad dođe derbi, to ne igra veliku ulogu. Partizan ima večiti kompleks od Crvene zvezde. Tako je bilo dok sam ja igrao, tako je bilo pre mene, a tako je i sad. Mislim da ćemo vratiti Zvezdu u život, kao što se mnogo puta u prošlosti dogodilo - kaže Đani.

Ćurčić se u ekskluzivnom razgovoru za Kurir prisetio svojih okršaja sa Crvenom zvezdom. On kaže da je uvek bio najgori na terenu u "večitim derbijima", a razlog tome je njegovo često zaljubljivanje, ali i bančenje do ranih jutarnjih časova po beogradskim diskotekama.

- Ja se nedelju dana pred derbi zaljubim i ne znam gde se nalazim. Slabo treniram i samo mislim na tu devojku. Ne zanima me ni fudbal ni Zvezda. Niko! Sećam se da pred svaki okršaj sa Zvezdom dođe Bata Mirković i počne da nas loži kako moramo da pobedimo. Ja stojim sa strane i sramota me sebe samog, jer sam veče pred utakmicu bio u diskoteci do ujutru. Onda dođe utakmica, a meni se odseku noge. Bio sam najgori igrač Partizana u istoriji derbija - priča Ćurčić.

Najbolji "večiti derbi" u karijeri Ćurčić je odigrao 6. maja 1995. godine na Marakani, ali je nakon njegovog izlaska s terena Partizan prokockao prednost od jednog gola. Kasnije, uprava Partizana je optužila Đanija da je namestio utakmicu.

- Jedini koji sam odigrao kako valja bio je onaj stoti. Leteo sam po terenu i bio onaj pravi. Međutim, pri rezultatu 1:0 za Partizan, zatražio sam izmenu, a crno-beli su na kraju poraženi. Tada me je me uprava Partizana optužila da sam namestio tu utakmicu, što je apsolutna budalaština. Ali, nema veze - kaže bivši reprezentativac Jugoslavije.

VRH, BRATE, U DEČANIMA

Nakon pobede u "Velikom Bratu" Saša Ćurčić je postao izuzetno popularna ličnost. O njegovoj popularnosti najbolje govori anegdota iz manastira Visoki Dečani.
- Nosio sam humanitarnu pomoć u Visoke Dečane. Kad sam se pojavio na vratima manastira, otac Zvonko je istog trenutka uzviknuo "Vrh, brate". Bio sam zaprepašćen i nisam mogao da verujem šta se događa. Onda su i ostali sveštenici, kad god bi me videli, ponavljali isti slogan. Ma, ludilo... - objašnjava Đani.

PIKSI ČUVAO LEĐA

Tokom karijere u reprezentaciji Jugoslavije, Ćurčić je u nekoliko navrata delio sobu sa sadašnjim predsednikom Crvene zvezde Draganom Stojkovićem. On kaže da je s Piksijem bio veliki prijatelj i da ga je tadašnji kapiten reprezentacije često pokrivao u "noćnim akcijama".
- Kad smo bili na turniru u Hongkongu, ja onako u trenerci zapalim iz sobe i odem u diskoteku. Vratim se sutra ujutru, u vreme u doručka. Piksi sedi sam na doručku i ja mu priđem, kao da se ništa nije dogodilo. A on mi kaže: "Idi u sobu i presvuci se, vidi na šta ličiš". Ja pogledam, a meni trenerka mokra na kolenima od klečanja - priča Ćurčić.

izvor:Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Vujošević: Azubuike ne dolazi, Čanak ide

Šef stručnog štaba košarkaškog prvaka države Duško Vujošević negirao je interesovanje Partizana za beka Golden Stejt Voriorsa Kelenu Azubuikea, dok je za iskusnog Nenada Čanka rekao da naredne sezone neće nositi crno-beli dres, iako je sa njima odradio gotovo kompletne pripreme.

Azubuike ima 23 godine, Englez je nigerijskog porekla i igra na pozicijama beka-šutera i niskog krila, što u Partizanu svakako nisu deficitarna mesta (Tripković, Tepić, Vitkovac, Kecman...).

"To što je objavljeno na sajtu Eurobasket nije istina. To samo menadžeri dižu cenu tom igraču", kratko je demantovao Vujošević.

Što se tiče Čanka, krilni centar je u potrazi za novim angažmanom i neće biti licenciran za nastupe u Jadranskoj ligi 2007/08, koja počinje u sredu.

"Nijednog trenutka nismo razmišljali u pravcu angažovanja Čanka. On traži novi klub", rekao je Vujošević za "Sport"

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
ŽARKO ZEČEVIĆ, BIVŠI GENERALNI SEKRATAR KLUBA IZ HUMSKE 1, SUMIRA UTISKE IZ MINULE 22 GODINE:

Grešio sam

OSTAVKA Žarka Zečevića podneta na sednici Skupštine Partizana 26. juna, oročena je na tri meseca, odnosno do izbora nove uprave, i automatski se aktivirala na zasedanju minulog utorka.
Zečević je na mestu generalnog sekretara bio 22 godine, za to vreme Partizan je osvojio devet titula, pet trofeja namenjenih pobedniku kupa, učestvovao u Ligi šampiona, dva puta Ligi UEFA... Prethodno, bio je sedam godina na istoj funkciji u Sportskom društvu.
o Zašto ste odlučili da napustite funkciju generalnog sekretara?- bilo je pitanje upućeno Žarku Zečeviću u prvom intervjuu pošto je ostavka aktivirana.
– Svaki radni vek ima kraj. Još u junu na Skupštini rekao sam da se zajedno sa Nenadom Bjekovićem već više od godinu dana nosim mišlju da odredimo zamenike koji bi mogli da nastave ono što smo započeli i radili 20-ak godina. Dođe i vreme kad nastupi zasićenost. S druge strane, izrasli smo u autoritet koji može da smeta daljem razvoju Partizana. Kad dođe do zasićenosti, a uživaš takav ugled i autoritet kao mi, to može da predstavlja smetnju. Da ne bi došlo do razvoja odnosa koji nisu primereni Partizanu, najbolje je izabrati pravi trenutak, skloniti se na vreme i tako omogućiti svežim snagama sa novim idejama, energijom, entuzijazmom i ambicijama, da guraju napred. Postojala je opasnost da kad se dostigne maksimum da se krene nizbrdo, a ja nisam takav čovek. Ne želim da ono što sam započeo ide unazad – odgovorio je Žarko Zečević.
o Koliko ćete još dolaziti u kancelariju u kojoj ste radili 22 godine?
– Još treba da rasklonim sto, predam dužnost, napravim zapisnik o primopredaji... Da li će to da traje sedam ili deset dana, nije važno.
o Šta ćete raditi posle odmora, koji ste najavili? Da li ćete se vratiti u SD Partizan i da li ćete dobiti funckiju direktora za izgradnju stadiona?
– Sigurno neću ponovo biti generalni sekretar, a da li ću se angažovati u Sportskom društvu u mnogome zavisi od toga kakvi će biti planovi vezani za nove projekte. Voleo bih da učestvujem u izgradnji stadiona, jer bio sam preteča svega što se vezivalo za njegovu izgradnju. Puno stvari zavisi od državnih organa, od politike izgradnje novih objekata na nivou Grada. Moj angažman u Sportskom društvu zavisiće od mnogo faktora i u ovom trenutku mi to nije najbitnije niti najperspektivnije.
o Zašto je ukočen projekat izgradnje novog stadiona?
– Projektovanje i razgovori sa potencijalnim investitorima daleko su uznapredovali, ali ne i papirologija neophodna da bi počelo da se radi. To zavisi od Grada i drugih faktora, a ne od mene.
o Koji Vam je najsrećniji, a koji najtužniji trenutak u periodu boravka u Partizanu?
– Najradosniji trenuci u toku karijere su prva titula, u sezoni 1985/86, zatim kup osvojen posle 32 godine (1989) i plasman u Ligu šampiona 2003. Najtužnija mi je svakako bila smrt dugogodišnjeg saradnika i prijatelja, Slobodana Novakovića. Nije vezano za sportski rezultat, ali moram da izdvojim gubitak prijatelja sa kojim sam drugovao 30 godina i koji me je pratio sve te godine, do pre četiri meseca.
o Čime se dičite?
– Izgradnjom Sportskog centra, a kruna karijere trebalo je da bude novi stadion.
o Gde mislite da ste pogrešili?
– Nisam bezgrešan. Sigurno postoji niz pogrešnih poteza koje sam vukao, ali ne mogu da izdvojim samo jedan koji me je obuzimao kao srećni trenuci.
o Da li ćete i dalje redovno dolaziti na utakmice Partizana?
- Kad god budem imao slobodnog vremena i prilike, biću prisutan, a to znači vrlo često. Nešto što radite toliko godina, ne možete tek tako da zaboravite.
o Verujete li da je izbor Tomislava Karadžića za predsednika dobar za Partizan?
– Karadžić je izuzetno pragmatičan, racionalan i odmeren sportski radnik. Time kako je sastavio ekipu pokazao je da zna šta hoće, da ima viziju i da je konkretan. Uočava problem i ističe ga na prvo mesto, a usput rešava i ostalo usko vezano za to.
o Kad i kako je počeo sukob sa navijačima?
– Nije nastao sukob sa svim navijačima... Navijači su jednu odluku Fudbalskog kluba od pre četiri godine, koju je doneo Upravni odbor, vezali za mene. Tom odlukom su im bile ukinute ranije beneficije zato što su se okrenuli protiv uprave, trenera i igrača. Mene su okrivili za gubljenje beneficija, a sukob se širio potpomognut sa raznih strana. Situacija se ukazala kao dobra prilika mojim protivnicima, koje sigurno imam posle više od 20 godina bitisanja ovde. Po onoj srpskoj poslovici: „Sve možemo da ti oprostimo, samo ne uspeh”. Ali, sve vezujem za malu grupu navijača. Uostalom, prošle godine smo imali po 10 hiljada ljudi na stadionu. Da smo imali adekvatan rezultat bila bi i dobra, sportska, navijačka atmosfera. Koliko je sve eskaliralo, došli smo u situaciju da igramo odlučujuću utakmicu u Ligi UEFA protiv Oksera, a oni navijaju protiv svog kluba i svojih igrača.
o Da li su navijači u pravu kad kažu da su ubrzali Vaš odlazak iz Partizana?
– Ako nešto traje četiri godine kao taj sukob, a ja tek onda odem, znači da nije njihovo delo. Da bi ostao, moraš da imaš motive, svest da možeš da daš pun doprinos, budeš ambiciozan i ilvolviran u sve to. Ako osećaš da autoritetom smetaš, bolje je da se povučeaš. Svako u svojoj delatnosti mora da proceni kad je trenutak da ode. Sve što dugo traje, zbog zasićenosti, dovodi do negativnih efekata, a ja nisam hteo da odem iz Partizana kao gubitnik, sa lošom uspomenom. Način na koji se to desilo daje mi za pravo da sam otišao u pravom trenutku – zaključio je Žarko Zečević.

O BLISKOJ PERSPEKTIVI KLUBA

Za dve-tri godine
često u Ligi šampiona

o Da li i kad vidite Partizan u kremu evropskog fudbala?
– U sledeće dve tri godine Partizan vidim kao češćeg učesnika Lige šampiona. Naši naslednici će znanjem i umećem, koje su pokazali za kratko vreme, ali i iskustvom stečenim igranjem u inostranim kluboima, a imajući u vidu njihovu ambiciju i enregiju, Partizan učinitim boljim nego što je bio. To će za mene biti najradosniji trenutak, jer time se dokazuje da smo postavili dobru organizaciju, ne samo u administrativnom nego i u fudbalskom smislu. Da smo jasno definisali šta ko treba da radi i da takva tehnologija rada, uz takve pojedince, mora da da rezultat – poručio je Zečević.

O VEČITOM RIVALU

Partizan je sada
daleko ispred Zvezde

o Kakve ste odnose imali sa ljudima iz Crvene zvezde minulih godina?
– Korektne, pogotovo svojevremeno dok je Vladimir Cvetković bio generalni sekretar. Bili smo prijatelji i po vrsti sporta, a i dan–danas smo. Jeste svaki od nas vukao na svoju stranu, želeo bude bolji i jači od drugoga, ali sve u domenu sportske borbe – kaže Zečević.
o Da li se slažete sa Bjekovićevom izjavom da je Zvezda bila bolja, a da je sada Partizan?
– Jeste Zvezda bila daleko ispred Partizana pre 17 godina i po organizaciji i po rezultatima, ali ju je Partizan u obe kategorije daleko nadmašio.
o Šta očekujete od sutrašnjeg večitog derbija?
– Nikad nisam prognozirao rezultat, pa neću ni sad. Svaki derbi je specifičan i nema značaja ko je na kojoj poziciji na tabeli, čak ni ko kako igra, već prvenstveno zavisi odnosa igrača prem toj utakmici i njihov psihološki pristup. Mislim da posle više godina, Partizan ima ekipu spremnu da i u derbiju dokaže da je kvalitetniji – optimista je Zečević.

O NOVAKOVIĆU, ĆURKOVIĆU I BJEKOVIĆU

Trio za sva vremena

o Zašto ste se na sednici Skupštine najviše zahvalili trojici saradnika – Novakoviću, Ćurkoviću i Bjekoviću?
– U kontinuitetu smo najduže radili. Kad sam 1985. godine došao u fudbal, Nenad Bjeković je bio trener, a sad kad odlazim, tu je kao direktor. Razišli smo se samo na tri godine, dok je bio trener Nice. Sa Ćurkovićem sam imao košarkaško-fudbalsko prijateljstvo, sa njim sam drugovao i dok sam bio u Sportskom društvu, još 80-ih godina prošlog veka. Novaković se od dana kad sam 1978. kročio u Sportsko društvo nije razdvajao od mene – predočio je Zečević.

O GORDANU PETRIĆU I IVANU TOMIĆU

Već dokazani

o Kakvo mišljenje imati o nasledniku?
– Prateći sve igrače koji su prošli za 22 godine, mogao bih da izdvojim dvojicu koji su mogli da se bave ovim poslom. Jedan je Predrag Mijatović koji je umeće već dokazao u Real Madridu. Drugi je Gordan Petrić, koji je svojim stavom još kao igrač zaslužio veliko poštovanje, a onda i kao čovek koji je dosta učinio na planu ličnog biznisa posle završetka karijere. Time je pokazao da je sposoban za posao koji sam ja obavljao, a to su organizacija i materijalno-finansijska pozicija kluba.
o Šta mislite o budućem direktoru?
– Ivan Tomić je bio pik Nenada Bjekovića. Prvo je to mesto ponuđeno Bati Mirkoviću, koji je iz određenih razloga rekao da mu je rano za to, a onda je otišao u Fudbalski savez. Kao i u slučaju generalnog sekretara, i u slučaju direktora je bilo dva kandidata. Tomić je svojim radom proteklih meseci dokazao da ima žicu za taj posao. Pokazao je izuzetan talenat – jasan je Zečević.

O VELIKOM FINANSIJSKOM TERETU

I budžet i zaostale obaveze

o Na šta je novi predsednik Partizana Tomislav Karadžić mislio kad je rekao da je nasledio veliki finansijski teret?
– Samim tim što je budžet kluba na godišnjem nivou između osam i deset miliona evra, to je veliki teret. Normalno je da ima i drugih obaveza i zaostataka iz ranijeg perioda. Uostalom, i kad smo prošlog decembra menjali upravu na polovini mandata rekli da to ne radimo zato što taj Upravni odbor loše radi ili u njemu sede loši ljudi, nego nije više bio potentan u smislu da može da obezbedi značajnija finansijska sredstva neophodna za funkcionisanje kluba. Kako tada, tako i sada, s tim što je sada povoljnija situacija zbog dva transfera (Smiljanić i Gulan) koji su ublažili nestašicu tekućih sredstava. I kad se tome doda budžet, a pritom nema stalnih izvora prihoda, onda ste u stalnoj besparici.
o Šta je bilo sa firmama u vlasništvu Partizana?
– Ranije su bolje radile, nisu izdržale ekonomsku utakmicu sa novoosnovanim privatnim firmama. Trebalo je sve pokrivati – imati odgovarajuće kadrove sposobne da izdrže tu utakmicu. Izdržale su samo tri-četiri od desetak čiji je osnivač bio Fudbalski klub Partizan – tvrdi Žarko Zečević.

IVAN TOMIĆ, VD DIREKTORA PARTIZANA, PRVI PUT ĆE VEČITI DERBI GLEDATI KAO FUNKCIONER:

Pogled na tabelu
ne sme da zavara

SUTRAŠNJI, 131. večiti derbi biće prvi koji će Ivan Tomić pratiti kao klupski funkcioner. VD direktora Partizana je nedavno okačio kopačke o klin, a u minulom periodu bio je jedini igrač crno-belih koji se mogao pohvaliti pozitivnim bilansom sa Crvenom zvezdom (pet pobeda, po tri remija i poraza, uz tri postignuta gola).
Pred duel večitih na koji neće imati uticaj na terenu, odaje utisak mirnog čoveka, ali upozorava igrače Partizana:
– Biće teška utakmica, neizvesna, i kao i svaki derbi - specifična. U sedmom kolu imamo bodovnu prednost, koja može da zavara. Ne smemo da dozvolimo da nas pogled na tabelu opusti i da pomislimo da smo već pobedili. Ključno je da se utakmici pristupi na pravi način – naglasio je Ivan Tomić.
Partizan je devet koraka ispred Crvene zvezde, koja ima utakmicu manje i u duel će ući kao favorit. Crno-beli bez sumnje igraju najlepše i najbolje.
– Obrnuta situacija je bila proletos, kad je Crvena zvezda imala devet bodova više i svi su je unapred videli kao pobednika derbija, a mi smo slavili 4:2. Nezahvalno je prognozirati ishode takvih utakmica. Činjenice kao što je da igramo dobro i da imamo bodovnu prednost ne možemo da sakrijemo, ali to ništa ne znači. Ne samo derbi, već svaki meč je priča za sebe.
Tradicija je ubedljivo na strani crveno-belih, a Tomić posle jučerašnjeg druženja sa ekipom uverava da se ne oseća pritisak.
– Među igračima vlada sjajna atmosfera, uz dozu opuštenosti u trenucima kad je to dozvoljeno. Ova generacija apsolutno ne nosi breme loše tradicije. Već je više puta dokazala da svakoj utakmici pristupa na ispravan način.
Crno-beli će na megdan izaći sa mnogo novajlija i stranaca, koji su doduše uglavnom iskusni.
– Koliko god se pričalo o instituciji večitog derbija i učešća u derbijima u svojim zemljama, nemoguće je da stranci mogu da budu svesni šta znači utakmica između Partizana i Crvene zvezde. Sigurno je da će steći novo, pozitivno iskustvo.
Mladi operativac iz Humske 1 ima posebnu želju.
– Naročito bi mi bilo drago da tribine budu pune, da akteri odrade sve tehničko-taktičke zadatke, ali i da publika vidi majstorije. Voleo bih da borba bude otvorena, bez kalkulacija. Derbi je uvek najvažnija utakmica u sezoni iako nosi samo tri boda, kao i svaka druga, ali je prati najveći auditorijum. Pored pozitivnog rezultata, nadam se da će se zbog dobre igre o ovom derbiju dugo pričati u javnosti. Neka pobedi bolji – zaključio je Ivan Tomić.

KVARTET NA POŠTEDI

U derbiju bez
Obradovića

IVAN OBRADOVIĆ i Slaven Stjepanović neće biti u konkurenciji za tim koji će trener Miroslav Đukić izvesti na megdan Crvenoj zvezdi.
Mladog levog beka već duže vreme muči lumbalni sindorm, a novajlija u Partizanu je dobio udarac u meču sa Građevinarima u Lav Kupu Srbije (povreda potkolenice i skočnog zgloba) zbog kojeg će morati da pauzira dve-tri nedelje.
Juče sa ekipom nisu trenirali Žuka i Nikola Gulan, ali se očekuje da budu spremni za derbi. Brazilac se žali na probleme sa zadnjom ložom, a mladog vezistu je „oborio” virus.

Sastanak „bezbednjaka”

JUČE je u Humskoj 1 održan uobičajeni sastanak pred derbi kome su prisustvovali pomoćnik generalnog sekretara Partizana, Stojanče Ristevski, komesari za bezbednost večitih, Živko Šljukić i Novica Mijušković, kao i predstavnici Žandarmerije, vatrogasne službe i hitne pomoći.
Tema je bila bezbednost pre, za vreme i posle sutrašnje utakmice. Utanačeni su svi detalji.

Извор
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

...Duffman never dies...oh, yeah...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Motorola 
Večiti derbi, 131. put (subota,19h)

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sastaju se u subotu (19:00) u 131. "večitom derbiju" u okviru 7. kola Meridian Superlige. Posle šest uzastopnih pobeda na početku sezone, Partizan u derbi ulazi kao favorit. Bodovna prednost je na strani "crno-belih" (+9), ali sa druge strane tradicija ide u prilog Crvenoj zvezdi. "Crveno-beli" su čak šest godina neporaženi na stadionu Partizana, ali ove sezone nisu impresionirali.

Trener Milorad Kosanović nema većih problema oko sastava tima, iako će utakmicu propustiti već duže odsutni Dejan Milovanović i Igor Burzanović. Sa druge strane, jedini odsutan u ekipi Miroslava Đukića biće mladi reprezentativac Srbije, bek Goran Obradović, koji je povređen.

Interesovanje navijača za subotnji duel je veliko, već je prodato oko 10.000 ulaznica, a direktnog prenosa, kako je najavljeno, neće biti. Za subotu je najavljeno lepo vreme u Beogradu, pa se očekuje dobra poseta.

Izvor: www.b92.net

Izjave iz Crno-belog tabora:

Fudbaleri Partizana dočekuju u subotu Crvenu zvezdu (19:00) u 131. duelu "večitih rivala", koji se igra u okviru 7. kola Meridian Superlige. U duel sa Crvenom zvezdom, Partizan ulazi ako favorit. "Crno-beli" već posle šest utakmica imaju čak devet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu i svih šest pobeda. Ipak, ono što ekipi iz Humske ne ide na ruku je tradicija. Čak šest godina Partizan na svom stadionu nije pobedio "večitog rivala", ali trener Miroslav Đukić najavljuje kraj lošeg niza.

"Tradicije su tu da bi se rušile. Mi bez opterećenja i mirno ulazimo u utakmicu. Svesni smo da je ovo dobar trenutak za nas, ekipa igra dobro i samopouzdanje je na visokom nivou. Međutim, svesni smo da je Zvezda ozbiljan rival i biće teško. Po meni nema favorita. Ulazimo maksimalno motivisani, koncentrisani, sa željom da pobedimo", rekao je trener Partizana na konferenciji za medije.

"Imamo veliku priliku da predstavimo srpski fudbal u pravom svetlu, Evropi i svetu, pošto će biti prisutno mnogo fudbalskih ljudi iz sveta fudbala. To je jedinstvena prilika da se, i mi na terenu i publika na tribinama, pokažemo u pravom svetlu, i nadam se da niko neće zakazati", dodaje Đukić.

Kapiten Partizana Antonio Rukavina najavljuje da će 131. "večiti derbi" biti do sada najteži ispit u sezoni, jer kako kaže, bez obzira na odličnu formu njegovog tima, duele beogradskih rivala ne dobija uvek bolji tim.

"Neće biti lako, iako Zvezda nije u zavidnoj formi. Međutim, to ne treba da nas zavara. Ove godine imamo dobar tim, krenuli smo odlično sa šest uzastopnih pobeda i, što je najvažnije, imamo dobru atmosferu. Mislim da nema favorita. U derbi mečevima ne pobeđuje uvek bolji", izjavio je kapiten Partizana.

"Ne dolaze svaki dan toliki ljudi iz sveta fudbala da posmatraju naš derbi. Naša obaveza je da pružimo maksimum, jer nas očekuje težak i i neizvestan meč, kao što derbi sa sobom uvek i donosi. Mogu samo da obećam, da ćemo moji drugovi i ja dati sve od sebe da pobedimo i napravimo veliki korak napred", rekao je Rukavina povodom najave da će 131. "večiti derbi" pratiti menadžeri brojnih inostranih klubova.

Meč na stadionu Partizana počinje u 19:00, a kapije stadiona u Humskoj biće otvorene u 16:30.

Izvor: www.b92.net
IP sačuvana
social share
Mozda sam i ja nekad zzzlostav... zapos... zzzz... al ne znam sad...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 704 705 707 708 ... 776
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.