Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Papin dolazak  (Pročitano 12460 puta)
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Citat: Vojvoda
E pa ja nisam! Ti ljudi su poklani nekoliko kilometara od moje kuce!!! Taj spomenik nije iz srednjeg vijeka da ga idnorisem (mada ni tada ne bi imao manji znacaj)!

Naravno, zločin je zločin bez obzira tko ga i u čije ime počinio. Samo ne znam kad je papa to poticao ubijanje Srba ili bilo koga drugog.

@Laslo
Stvarno je nelogicno da me pitas da li je papa pozivao na mrznju prema Srbima kada je bio u BL! To je nemoguce! Kome se trebao obratiti? "Dragi Srbi, vrijeme je da pobijete sve Srbe"?!?!?!?!?!

Pa ako ne znaš, papa je tjedan dana ranije bio u Hrvatskoj četiri dana, gdje je govorio uglavnom Hrvatima. Pa nađi neku od njegovih propovijedi gdje je pozivao na istrebljenje Srba.
Inače i sad u BL je došao lokalnim katolicima.  

Navedi mi samo otprilike sta je to pravoslavna crkva uradila tvom narodu!  

Evo ti jedan govor jednog pravoslavnog svećenika koji je ovaj održao u Srijemu, kada su prenošene Lazarove mošti: "Braćo Srbi i Srpkinje, Srem je bio, bit će i ostaće srpski, a mi ćemo se pobrinuti za genocidnu naciju da je istorija ne bude spominjala." Ti to možeš nazvati reakcijom na postupke od ranije, i ona bi možda i mogla biti opravdana (nategnuto, ali ipak...), da je nije rekao predstavnik SPC. Koliko ja znam u Evanđelju stoji o oprostu, a ne o pozivanju na ubijanje.

To sto govoris da su se neki kitili hriscanskim perjem i da su cinili zlocine u ime hriscanstva sigurno ne mislis na k.c. u Hrvata! Jer onda su ti neki 95% hrvatskog katolickog svestenstva! Ustaski pokret bio je podrzan od strane k.c., a bio je masovan u Hrvatskoj!

Bila je podržana ideja hrvatske države, to što se ona pokazala ne baš uspješnim eksperimentom, nije se moglo znati 41. Povjesničar mora biti svjestan toga da je i povijest jednom bila budućnost.

Inace u toku rata, papa kojeg ti toliko ocarano postujes (protiv cega ja nemam nista protiv), je rekao kada je nato bombardovao RS da je to opravdano jer se treba spasiti nevino pucanstvo! Zakljucak: "To sto vi sada bombardujete su samo Srbi. Pa iako malo ubijate i djecu i zene i dalje su to samo Srbi. Dakle, covjecanstvo ne gubi. S druge strane mozda spasimo kojeg katolika ili poturicu, cime covjecanstvo, naravno, dobija!"

Ne znam kada je to izjavio, ali stoji u knjizi prof. dr B. Kovacevica "Socioligija"! (ili opsta soc., ne sjecam se vise)

Pa od 70 000 katolika banjolučke biskupije, danas ih ima oko 6000-7000. Ne možeš me uvjeriti da su svi bili u HVO-u ili da među njima isto nije bilo djece ili staraca pa su opet zbog toga što nisu bili kao i većina morali napustiti svoje domove.

Sumnjam da je papa ikad mislio o Srbima kao manjevrijednim ili vrijednima samo za ubijanje. U tom slučaju se ne bi našao s predsjednikom RS. Uostalom koliko se sjećam bio je protiv bombardiranja SRJ.
Za tog Kovačevića nisam čuo, tako da ne bih donosio sud o njemu.
Ali znaš i sam koliko je na našim prostorima lako postati "stručnjak" napadajući druge. I mi imamo dobar dio takvih "eminentnih stručnjaka".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
To za eminentne strucnjake stoji! A ja i nisam neki Bracin fan! Ali ipak ne mislim da je lagao kada je pisao udzbenik za fakaultet!

Prij svega, nije mogao (papa) da poziva na ubijanje Srba iz politickih razloga! Ni u hrvatskoj, a narocito u BL, gdje je 95% onih koji su ga slusali bilo pravoslavno!!! Da je to bilo prije 50 god., za vrijeme tog eksperomenta kako ga ti nazivas, hrv. drzave, mislim da bi pjevao sasvim drugu pjesmu! Papa je uvijek vodio politiku vatikana koja nikada nije bila miroljubiva!!! Pogledaj samo papu u 2. s.r.! Sada je papu natjerala politika EU koja propovjeda toleranciju medju narodima na ovim prostorima!

Kada sam ti rekao da nabrojis sta je moja pravoslavna crkva uradila tvom narodu, ti mi navodis primjer jednog svestenika koji je samo prijetio!?!?!?! Aj nadji nesto bolje! Isto tako ne znam za tog svestenika! Gdje si nasao podatak o njemu? Kod nekog vaseg eminentnog strucnjaka? U svaokom slucaju to nije ni blizu zlocinima katolickog svestenstva!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Mislim da pričama šta je koji svećenik napravio ili nije nećemo nikuda doći jer ne vjerujem da ti poznaješ nekog katoličkog svećenika koji je palio, ubijao, silovao ili šta već......
Onaj podatak, tj. "miroljubivi evanđeoski" govor sam našao u izdanju Vjesnika iz 89. godine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
Citat: Laslo
Mislim da pričama šta je koji svećenik napravio ili nije nećemo nikuda doći jer ne vjerujem da ti poznaješ nekog katoličkog svećenika koji je palio, ubijao, silovao ili šta već......
Onaj podatak, tj. "miroljubivi evanđeoski" govor sam našao u izdanju Vjesnika iz 89. godine.

Vjesnik nije bas neki srboljubivi vjesnik, ali nema veze! Bar da se zna odakle je citat! Inace ja znam neke svestenike sta su radili! I to cu napisati ovdje! Ali sada se seljakam i stvari mi nisu pri ruci! Ali cu napisati to sto imam!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
Pomaze Bog!
Svako zna ko i sta su katolici, papa i vatikan!!
Nego puno vaznije pitanje, sta je sada sa onom "fehradijom"?

poz.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Papa Ivan Pavao II. je ove godine bio kandidat za Nobelovu nagradu za mir.

Ne kosi li se to sa svim što ste napisali?
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Koliko ljudi koji zasluzuju nikad nisu dobili tu nagradu a koliko ljudi koji su bili monstrumi jeste? Ne zelim da kazem da je papa monstrum, vec da to sto si rekao nema nikakve veze i ne znaci automatski da je on andjelce.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1717
Pogledajte samo ko je zadnjih tri, cetiri godine dobio nobelovu za mir, pa ce vam sve biti jasno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Nisam niti rekao niti mislio da je anđelce, već sam samo htio naglasiti da oni koji daju tu nagradu dobro prouče sve što kandidat govori i poručuje i tad ga nominiraju. Da su negdje našli da papa poziva na mržnju umjesto mira ne bi bio predložen.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1717
Ja apsolutno nista nemam protiv pape. Njegovo govori su u redu, uvek prica da treba da zivimo slozno i u ljubavi. A bio je i protiv bombardovanja kod nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.