Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Palanacki mentalitet i medijska pompa  (Pročitano 41522 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
A je,li reci mi, ja kad hoću da kupim hranu za svaki zalogaj platim pdv, pa platim gradsko građevinsko zemljište i za stan i za firmu i za prodavnicu, pa platim energente, nema smederevac na ukradeno drvo iz srbijašuma. I tako u beskrajon. A ti što živiš u selu ne plaćaš gradsko zemljište, ne plaćaš PDV na plodove sopstvene bašte, obora i kokošinjca. Uz dužno poštovanje za trud koji treba uložiti ali prihodi ruralne opštine su bar 50% manji po osobi nego prihodi u Beogradu. Pri tome je gustina stanovanja bar 10 puta veća. E pa platila sam ja razdrndani školski wc i park sa dve klackalice i tri ljuljaške mnogo para. Nema besplatnog ručka. I ne tripuj se da si ga ti platio kad nisi.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 22:49:36 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
@Jasikasi Uopste ne razumem zasto se ljutis u ovoj temi i sto moras da "objasnis" svima. Niko od nas nije rekao da su SVI ljudi koji zive u manjim sredinama i selima seljaci i neobrazovani idioti vec da odredjan poprilican postotak jeste. Da li je taj postotak 50% ili 99% mozemo se raspravljati do prekosutra i necemo se sloziti mada na kraju to nije toliko ni bitno.
A za situaciju u svom kraju mozes samo da krivis lokalnu vlast i nikog drugog.

1.Ne ljutim se na nikog..na normalne komentare normalno odgovaram..na prozivke odgovaram prozivkom.
2.Da,imam potrebu da ukinem neke predrasude.Jer stvarno jesu zaludne i blesave ..ali bukvalno takve.Neko na temi izjavio..sad ne secam se ko..dosta vas je bilo ... da je na selu normalno da muz bije zenu  Smile ima jos sijaset slicnih izjava..
3.Zabluda takodje ogromna..ali ogromna je da su seljaci neobrzovani.To nije tacno.Ljudi zavrsavaju srednje skole..Stvarno je retkost da neko ne zavrsi..ali vi eto navedete neki izuzetak i uhvatite se za to.No nebitno,ne samo da zavrsavaju srednju..dosta njih ide na fakultete.To sto zive na selu nije im nikakva prepreka.Sela su obicno oko nekih gradova..gde ima sve ustanove.Putovanje do faksa sa nekih sela je 1 sat.
4.Apsurd je takodje da su seljaci odjebani od civilizacije.Ovo nije 15 vek  Smile i ako sto rekoh Srbija nije SAD..Mozes gde hoces za u nasoj zemlji ako imas za gorivo.Ljudi imaju i kablovsku i internet...tako je u Beloj Palanci,Knjazevcu i malim mestima.U velikim zabitima nema..ali da li vi mislite da neko mlad zivi u velikoj zabiti ?!Zato sto mora ili zato sto mu se zivi tamo?
6.Zablude tipa da su seljacka deca bogata slaninama i mesom..pa kad studiraju u BG,cim dodju kuci mama im spakuje kojekakve prehrambene prozivode.Ljudi na selu zive samo tako tesko.A sela koja se iskljucivo bave i poljoprivredom i stocarstvom su jako mala a i u pitanju su stariji ljudi.Sela umiru,ljudi sa sela silaze u gradove i rade u fabrikama.

I ejjj nisam ljut i nisam neki prosvetitelj  Smile Nego kad pisem ozbiljno izbegavam smajlice da ne izgubim koncept.Isti sam ja olos kao i vi  Smile

Citat
A je,li reci mi, ja kad hoću da kupim hranu za svaki zalogaj platim pdv, pa platim gradsko građevinsko zemljište i za stan i za firmu i za prodavnicu, pa platim energente, nema smederevac na ukradeno drvo iz srbijašuma. I tako u beskrajon. A ti što živiš u selu ne plaćaš gradsko zemljište, ne plaćaš PDV na plodove sopstvene bašte, obora i kokošinjca. Uz dužno poštovanje za trud koji treba uložiti ali prihodi ruralne opštine su bar 50% manji po osobi nego prihodi u Beogradu. Pri tome je gustina stanovanja bar 10 puta veća. E pa platila sam ja razdrndani školski wc i park sa dve klackalice i tri ljuljaške mnogo para. Nema besplatnog ručka. I ne tripuj se da si ga ti platio kad nisi.

Ja zivim u gradu.Placam sve kao i ti , i nemam iste uslove kao i ti.
Ali ne zalim se, meni je super..ja sam pomenu mala mesta,i njihovu decu a ne gradsku.

A to sto ti pricas ima poentu..a to sto ti pricas ima poentu u selima a ne u manjim mestima.
Ako nisi cula postoji sumar koji cuva sumu i kazne za poseceno drvo.
A to sto ti mislis da 50 odsto prihoda dolazi seljacima je u krajnju ruku smesno.
Placaju oni sve i svasta..o cemu ti nemas pojma.Ali ne rezumem se pa da ne lupam ali navescu ti ono sto znam a to je ..djubre,goriva,poljoprivredni alat,ulja,radna snaga i jos mnogo stvari..
« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 23:05:53 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
uvo cuje sta hoce da cuje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
ali istina je da nas poreski sistem nije naklonjen selima i manjim mestima, jer se ipak sve sliva u budzet u beogradu, a po zakonu beograd salje pare nazad, ali 10, 20% od onog sto su platili.

ima zaista dobrih preduzeca u manjim mestima i koji posluju sa viskom profita, ali radnici ne mogu to da vide jer npr ako zive u drugom mestu od mesta u kom je firma, drugo mesto prebivalista, samim tim ne mogu ni dobiti deo od tog profita ili poreza.
sve je to totalno zbrkano.

cula sam da sad pokusavaju sa PPP programima i sa emitovanjem corporate bonds, pa mozda i bude nesto dok se ne promeni zakon.

IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Ovde koliko vidim teska havarija za nepun dan 10 strana  Smile
« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 23:19:10 od grobar kv »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Placaju oni sve i svasta..o cemu ti nemas pojma.Ali ne rezumem se pa da ne lupam ali navescu ti ono sto znam a to je ..djubre,goriva,poljoprivredni alat,ulja,radna snaga i jos mnogo stvari..

ништа се не плаћа у селу...све џабе добијемо из београда Smile Smile
одок да насечем дрва за потпалу Smile

мирјана...неко те је слагао ...у селу се не плаћа порез
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
ako moze da se vratimo na temu ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
@Jasikasi Uopste ne razumem zasto se ljutis u ovoj temi i sto moras da "objasnis" svima. Niko od nas nije rekao da su SVI ljudi koji zive u manjim sredinama i selima seljaci i neobrazovani idioti vec da odredjan poprilican postotak jeste. Da li je taj postotak 50% ili 99% mozemo se raspravljati do prekosutra i necemo se sloziti mada na kraju to nije toliko ni bitno.
A za situaciju u svom kraju mozes samo da krivis lokalnu vlast i nikog drugog.

1.Ne ljutim se na nikog..na normalne komentare normalno odgovaram..na prozivke odgovaram prozivkom.
2.Da,imam potrebu da ukinem neke predrasude.Jer stvarno jesu zaludne i blesave ..ali bukvalno takve.Neko na temi izjavio..sad ne secam se ko..dosta vas je bilo ... da je na selu normalno da muz bije zenu  Smile ima jos sijaset slicnih izjava..
3.Zabluda takodje ogromna..ali ogromna je da su seljaci neobrzovani.To nije tacno.Ljudi zavrsavaju srednje skole..Stvarno je retkost da neko ne zavrsi..ali vi eto navedete neki izuzetak i uhvatite se za to.No nebitno,ne samo da zavrsavaju srednju..dosta njih ide na fakultete.To sto zive na selu nije im nikakva prepreka.Sela su obicno oko nekih gradova..gde ima sve ustanove.Putovanje do faksa sa nekih sela je 1 sat.
4.Apsurd je takodje da su seljaci odjebani od civilizacije.Ovo nije 15 vek  Smile i ako sto rekoh Srbija nije SAD..Mozes gde hoces za u nasoj zemlji ako imas za gorivo.Ljudi imaju i kablovsku i internet...tako je u Beloj Palanci,Knjazevcu i malim mestima.U velikim zabitima nema..ali da li vi mislite da neko mlad zivi u velikoj zabiti ?!Zato sto mora ili zato sto mu se zivi tamo?
6.Zablude tipa da su seljacka deca bogata slaninama i mesom..pa kad studiraju u BG,cim dodju kuci mama im spakuje kojekakve prehrambene prozivode.Ljudi na selu zive samo tako tesko.A sela koja se iskljucivo bave i poljoprivredom i stocarstvom su jako mala a i u pitanju su stariji ljudi.Sela umiru,ljudi sa sela silaze u gradove i rade u fabrikama.

I ejjj nisam ljut i nisam neki prosvetitelj  Smile Nego kad pisem ozbiljno izbegavam smajlice da ne izgubim koncept.Isti sam ja olos kao i vi  Smile

Sada kada si mi odgovorio ozbiljno nije mi vise zanimljivo  Smile
I sta kazes, na selu sve sami engleski lordovi i cveta humanizam i renesansa. Masis poentu, na ovoj temi su vec napisana iskustva iz manjih sredina i odredjena karakeristicna ponasanja ljudi koji zive tamo. Ne mislim ni ja da bas svaki seljak posle dve ljute prebije zenu, da svaki klinac koji zivi na selu gleda samo pink jer nema kablovsku i internet, da su svi neobrazovani itd. ali cinjenica je da odredjeni postotak ljudi jeste takav sto je vec par ljudi napisalo na ovoj temi kroz svoja iskustva. Koliki je taj procenat ljudi? Pa ocigledno dovoljan da bi se stvorile predrasude prema manjim sredinama i to je to.

ali istina je da nas poreski sistem nije naklonjen selima i manjim mestima, jer se ipak sve sliva u budzet u beogradu, a po zakonu beograd salje pare nazad, ali 10, 20% od onog sto su platili.
Slobodno okaci link tog zakona.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Marko, kako su ljudi svugdje isti? Smile

mislim da...krvare kad ih opaucis oklagijom preko nosa....i da ne nabrajam...i tacno, jeste...govance svima jednako smrdi, ali mi Marko ne govorimo o tome, pa nije valjda da pricamo o opstim karakteristikama ljudske vrste!?...

ali, tvrdis da je stil zivota u jednom gradicu od 30.000 stanovnika ( odakle sam ja), pa recimo u jednom Beogradu isti? Smile
da ne nabrajam ostala mjesta u kojima sam zivjela...

tvrdis da nesto kao mentalitet ne postoji, da nesto kao odraz sveopsteg duha jednog mjesta ili grada ne postoji?
i da nas to ne odredjuje na ovaj ili onaj nacin, u manjoj ili vecoj mjeri?
ne utice na nas?

okej..ne svrstavam se ja na stranu ni svog rodnog grada, a ni Beograda- u ovom slucaju...
ja pokusavam biti realna.
shvatiti ono sto vidim na pravi nacin.

cinjenica je da su putevi uvijek vodili u Rim ( a neka nam Rim bude sinonim za metropole i velike gradove) , da su odatle kretale velike ideje, da su oduvjek bili steciste i kulture i desavanja svekolikog, i dobrih i onih losih- nije problem, ali sve to govori u prilog cinjenici da metropole pulsiraju na nacine na koje ne pulsira jedno selo ili palanka ili maleni gradic- sto je po meni potpuno logicno, da tu kruzi ogromna energija koja pokrece desavanja...da tu vlada jedna posebna atmosfera ( i kad kazem posebna ne mislim na nuzno svjetlucava i gdje lete malene vile sa carobnim stapicima),  i koja je vidno drugacija nego li u provincijama, a tu energiju nose ljudi koji taj grad i cine i odredjeni su tim specificnim nacinom zivota....

pa zar treba da me cudi sto razlika izmedju mene i jednog rodjenog Rimljanina postoji? Smile

cak i ako smo, hipoteticki govoreci, i taj Rimljanin i ja, dvije potpuno okej osobe bez negativnih odrednica sredina iz kojih smo potekli, ali odrasle u razlicitim kulturnim sredinama i zadojene drugacijim stilom zivota...

i ne moraju te razlike biti ni u moju, a ni u njegovu korist, ali postoje Smile
i kada kazem razlike...pa valjda znamo da to nisu razlike velike kao troglava azdaha i da se on i ja ne razumijemo ne daj boze ili da se bilo ko od nas dvoje treba i mora osjecati inferiorno iliti srati se u gace kad ugleda onog drugog...

termin " palanacki mentalitet"...Marko...tim terminom...ne pokusava se praviti  jasna i hiruski precizna razlika izmedju sela i grada, izmedju mene i nekog ko je rodjen u Rimu- recimo...vec se objasnjava stanje duha koje je oboljelo...a kojeg ne mora biti postedjen jedan Rimljanin samo zato sto je rodjen u Rimu...pobogu...ili nuzno mora da ga ima jedan lik iz provincije, a samo zato sto je rodjen i odrastao u provinciji.

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Ne mislim ni ja da bas svaki seljak posle dve ljute prebije zenu, da svaki klinac koji zivi na selu gleda samo pink jer nema kablovsku i internet, da su svi neobrazovani itd.

грешиш...на селу су сви такви....стопроцентни учинак

насекао сам дрва...одох сад да овој мојој опалим коју васпитну,да се завалим у фотељу и док ми она пере ноге да испратим гранд параду Smile

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.