Pa cekaj nije pala Vlada,da su potpisali sporazum valjda bi pala ili sam neobavjesten?
Nema razloga da padne vlada.Pa Tadic je obecavao po Srbiji celu Srbiju u evropskoj uniji.Sada nek objasni Kostunici i domacoj javnosti da nije kompetentan da primeti tu vec najavljivanu prevaru evropske unije kojom se zaobilazi savet bezbednosti i time Rusija izbacuje iz igre oko borbe za srpski drzavni integritet i stabilnost svetskog poretka.
Srbija dole nema vojsku, policiju, sudstvo- nista. Nikakve organe uprave, nije to vise teritorija Srbije....
To de facto nemamo suverenitet, ali legalno gledano ne mogu da proglase nezavisnost. Zato i predsednik Boris Tadić tako snažno deklariše da nikad neće priznati secesiju, zato što zna da je međunarodni zakon iza nas.
A drugo viđenje situacije, koje takođe potpuno razumem i to možda više nego prvo: je da granice uopšte nisu važne, nego treba da idemo što pre u EU po svaku cenu. To je meni zapravo još bliži način razmišljanja nego ovo što priča Vlada.
Ali, ako tako postavljamo stvari, onda se odlazak Kosova ne može smatrati "gubitkom" - jer su teritorije nevažne.
LDP međutim istovremeno priča obe stvari: da nije važna teritorija nego ljudi, a u isto vreme da smo Kosovo "izgubili." Zato su pristalice LDP-a najveći papci u demokratskom bloku.
Dobro, ako ga ti razumes objasni i nama sta ce postici nepotpisivanjem sporazuma? Kakve rezultate ce imati tim postupkom osim toga sto odbije trgovinske i vizne olaksice za nase gradjane?
Pa, računa da će EU prva da trepne i dâ nam Sporazum bez ubacivanja trupa dole.
Tako ih je već jednom ispalio, kad su 2006. suspendovani pregovori zbog Mladića, a onda 2007. nastavljeni i bez tog uhićenja.
Medjunarodni zakon je bio i iza Iraka kada su SAD krenule na njih i iza Afganistana i iza nas, pa nikom nista....
Sto se tice LDP-a: de facto smo izgubili Kosovo, a ljudi jesu vazni i nema tu sta da LDP prica 2 price, ne vidim sta ti je tu "papkasto"....
« Poslednja izmena: 06. Feb 2008, 16:50:44 od Peter_Forsberg »
Hvala bogu ,ja sam srecan da nam jos uvek amerika ne kadrira bas sve u nasoj zemlji,to je pravi Otpor,a ne ko ona mara koja lako noge dize
dolazi vreme kada mara nece imati ni kamicak,zao mi je ali sudeci po redosledu dogadja bice tako
I ti nosis na profilu natpis "delije sever",e deckic jeben si ti igrac,vise jeben nego igrac.Takvim konstatacijama ne dokazujes svoju pamet ili smisao za realno vec samo malicioznost i dusevnu ustrasenost.Da nije tuzno bilo bi smesno.