Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 00:09:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ozeniti/udati ...se za drugu vjeru...  (Pročitano 84663 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61

budimo iskreni, da masovno znamo ljudski živjeti jedni sa drugima, dakle...suživot sa drugim nacijama i vjerama na ovim prostorima, pa istorija bi bila posve drugačija na ovim prostorima.

To sto tolerancije nije bilo ili nema na ovim prostorima ne znaci da ne treba da postoji i da su ljudi druge vere nasi protivnici. To samo znaci da smo ogrezli u netoleranciju. Svi mi, svih vera i nacija. Ima jedna lepa prica od Marsala Rozenberga o nenasilnoj komunikaciji. Radio je medijaciju sa covekom(inace sa Bliskog Istoka) koji mu je rekao sve i svasta na konto toga da je ovaj Amerikanac(prljava americka svinjo itd.  Smile ) . Ovaj mu je samo rekao "Cekaj, ja nisam kao pojedinac uradio ni tebi ni tvom narodu bilo sta, zasto me svrstavas u bilo kakvu kategoriju na osnovu toga sto sam pripadnika nacije koju ne volis?". Smirio malo time coveka i tako malo po malo postase prijatelji. A eto, da su i jedan i drugi ogrezli u neki nacionalizam, samo bi se iznapusavali ili jos gore poubijali.

Ne branim ja nesto lapsusa(ja jesam dosta tolerantan, ali lapsuse, ti si prevazisao cak i mene  Smile ), i smatram da se te neke razlike dosta tesko prevazidju pogotovo u danasnjem drustvu gde je dosta ljudi ogrezlo u neku nacionalnu i versku netrpeljivost samo zbog toga sto ih tako neko(verski ziloti, politicari itd.) nabedio, samo smatram da vam je ceo taj hejt prema drugima katastrofalan i to ne samo za vas nego za sve. Razumem taj hejt iz razloga sto je tesko shvatiti da postoji covek kada ti je pripadnik druge nacije ili vere pobio porodicu ali ga nikako ne podrzavam.

I da, imao sam dosta pozitivne primere, samo sto ne zivim u aluziji da negativni ne postoje pa da mislim da su svi divni. Cak stavise daleko sam i od neke tolerancije i smatram da je najveca srpska greska to sto su dozvolili polupismenom bravaru iz Hrvatske da vlada nad njima i da nas je on upropastilo za sva vremena time sto je uzdigao sve ostale bratsvom i jedinstvom a Srbe povukao dole. Al eto, prvo vidim coveka pa tek onda da li je on idiot ili neko ko jednostavno covek...

Smile

au...pa ti si gori nego li sam pretpostavljala.

iz čitave moje pisanije ti si našao za shodno da meni držiš predavanje o etici?

a pošto sam u dosluhu sa Zilotima, a oni mi strogo zabranjuju da ranom zorom onanišem na internetu...opraštam ti Smile
Ako si ti iz citave moje price o nenasilnoj komunikaciji izvukla to da sam ja tebe ikako uvredio(sto nije tacno, samo sam pricao o tome da je dosta ljudi nabedjeno u neke stvari od drugih a da nema pojma o njima i da se verovatno uopste nije ni susretalo ni pokusavalo da bude covek sa tim ljudima, a ne smatram da si ti takva iz tvoje price) i sve to uspela da preokrenes u licne uvrede tipa da sam ja ovakav ili onakav onda zaista nemamo o cemu da pricamo...

Znas koliko mi je bitno to sto neko od vas nece da se druzi i zeni i udaje sa Hrvatima, Albancima i Turcima?  Smile Svacije legitimno pravo je da radi sta hoce i niko nikog ne tera na drugacije. Samo eto,  izrazih misljenje da vam je ceo taj hejt, tja, bezveze, posebno prema ljudima koji vama licno nisu nista nazao uradili, niti bilo kome iz naseg naroda. Imas itekako lose ljude sa njihove strane, samo sto to ne znaci da je neko koga upoznas takav. Makar dok se ne pokaze drugacije...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Najjaca fora zena ne moze da zatrudni ako je pod stresom. NIsam dosao da se svadjam i ubedjujem ali jednostavno 500 godina od toga 300 je bilo pravo na prvu bracnu noc koju su turci poprilicno koristili. Ne zelim da se svadjam ali 300 godina to je 15 generacija (manje vise). Nekoliko njih je moralo ostati u drugom stanju pa da im je sir kao kajmak.

Znas kako...ni ja nisam doska da se ubedjujem i svadjam ...rekla sam lepo jedna od mnogih to moze. A akko mi ne verujes imas jedno 18000 knjiga koje govore o tome i ne znam koliko clanaka , najnovijih istrazivanja...
bla, bla,bla
Da ne tupim sto bi rekao cika Lajt.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 84
Zastava Uzice
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
SonyEricsson k810i
Najjaca fora zena ne moze da zatrudni ako je pod stresom. NIsam dosao da se svadjam i ubedjujem ali jednostavno 500 godina od toga 300 je bilo pravo na prvu bracnu noc koju su turci poprilicno koristili. Ne zelim da se svadjam ali 300 godina to je 15 generacija (manje vise). Nekoliko njih je moralo ostati u drugom stanju pa da im je sir kao kajmak.

Znas kako...ni ja nisam doska da se ubedjujem i svadjam ...rekla sam lepo jedna od mnogih to moze. A akko mi ne verujes imas jedno 18000 knjiga koje govore o tome i ne znam koliko clanaka , najnovijih istrazivanja...
bla, bla,bla
Da ne tupim sto bi rekao cika Lajt.
Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ne umem da pisem. Jel moze X.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
 Smile Smile

E slatko si me nasmejao ...jesi li ti geneticar, ginekolog - akuser, lekar opste prakse? Jesi li ti ikada oplodio jednu zenu - mozda je bolje pitanje Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 84
Zastava Uzice
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
SonyEricsson k810i
Smile Smile

E slatko si me nasmejao ...jesi li ti geneticar, ginekolog - akuser, lekar opste prakse? Jesi li ti ikada oplodio jednu zenu - mozda je bolje pitanje Smile
Nisam pise ti sta sam u profilu. Ovo mu dodje kao sizif i njegov kamen nikada kraja tako da ja idem na  Smile.
IP sačuvana
social share
Ne umem da pisem. Jel moze X.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Smile Smile

Nisam pise ti sta sam u profilu. Ovo mu dodje kao sizif i njegov kamen nikada kraja tako da ja idem na  Smile.

Pa ...ne.
Jedva da smo progovorili 2 recenice a ti nemas argumenata nego mi stavljas te smajliije  Smile
Ne gledam tudje profile, totalno je nebitno samo sam pitala jer vidim da govoris /pokazujes smajlijima kako ja nisam u pravu pa sam prosto zelela da vidim gde ja to nisam, i u cemu ja to nisam u pravu.. Samo to. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
HTC Wildfire S
Ok.   xD
Vratite se na temu "Ozeniti/udati ...se za drugu vjeru"

Alternativne metode kontracepcije (aka silovanje) na drugoj temi.

Off obrisan.
For the love of god or Zdravko Čolić... tema!
« Poslednja izmena: 21. Feb 2012, 15:24:56 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
@hey_my_bike

Ja se izvinjavam... ali...  Smile

Citat
Dakle ti tvrdis da za 500 godina ni jedna od zena u tvojoj familiji nije poklekla ili je turcin na silu uzeo

ROFL...  Smile

Inace, nisu svi Srbi ziveli pod Turcima..  Smile
« Poslednja izmena: 21. Feb 2012, 15:25:02 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Такође, Турци су још један разлог зашто не би оженио муслиманку (узмимо у обзир да друга страна то допушта).

... и зашто их мање миришем.
« Poslednja izmena: 21. Feb 2012, 15:44:46 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
HTC Wildfire S
Aj probamo drugačije, pošto ove gluposti ne vode ničemu.  Smile
A i šeširčić je prisutna na temi pa moram da se upristojim jer me sramota od nje.   Smile Smile  Smile

Da li ste se nekad zapitali kako nastaju monarhije?  Smile

Mislim, jesu one bile po nekoliko stotina ili hiljada godina na vlasti i furajući svoju lozu i svoje naslednike kao, po nekoj od ljudi prihvaćenoj opičenoj logici, najkvalifikovanije lidere za svoju zemlju. Sve dok ih ne sruši neka druga monarhija i preuzme celu već izgrađenu infrastrukturu koju su napravile i povlastice koje su stvorile.
Ali toliko prisutne, gde čovek izgubi pojam gde je početak i prestane da postavlja pitanja... da li neko zna odakle je to krenulo kad pogleda mnogo dalje u prošlost? Smile

Ukratko.      (edit: ukratko xD )
Osvajanje.
Kraljevi su počinjali kao gospodari rata ili lideri ratne porodice koja se izborila kao najjača i osvojila neki deo teritorije. Počinjali su kao isti ljudi koji ih okružuju i koji nisu postali kraljevi.
Plava krv je isto crvena i oni su takođe od krvi i mesa, podložni bolestima, napadima.
Takođe moraju da jedu, kake, dišu i jebu. Iako su prihvaćeni kao važniji ljudi, a često "od boga poslati".
Kad bi u starijim vremenima, ti gospodari rata osvojili neki deo teritorije i nametnuli sebe kao lidere, napisali bi zakone i pravila i postavili svoje prijatelje i rođake u sam vrh piramide a svoje naslednike gurali kao jedine koji dolaze u obzir za sledeću vladavinu. Bez obzira koliko su oni sposobni, mentalno uračunljivi i stabilni, odgovorni i sve ono što bi tražili od jednog svog vođe. Pa se sve to pičilo to jednog malog presedana zvanog Magna Carta.
Vrlo malog, jer su ovi ljudi nastavili da se izdrkavaju (bez obzira koliko danas romantično tretirali kraljeve, pričeve i princeze)... ali opet nekog presedana.
Za to vreme se gradila neka kultura, nacionalni identitet i sve ono što čini jedan narod... ali ono što je važno istaknuti, mnogo stvari je bilo kulturno i nacionalno građeno tako da zaštiti kraljevsku lozu.
Ispostavilo se da što se više mistifikuje poreklo kraljevske loze i samih početaka, to su više opstajale i više su ljudi osećali neku pripadnost.
Na mnogo načina se može mistifikovati... epskim pesmama i natprirodnim pričama i legendama.
Ali jedan od najboljih načina je bila religija.
(Bez obzira što ismeva komunizam, najbolje opisano u Orvelovoj Životinjskoj Farmi, sa svinjama koje su naređivale svojim podanicima da usko sarađuju isključivo sa svojom vrstom, dok im je gavran Mojsije pričao o "životu posle smrti prepunom životinja u raju", dok su same svinje kasnije ... aj da ne upropastim nekome nepročitanu knjigu)
Religija. Kao opijum za narod koji je kao produkt ljudima usađivao neki osećaj pripadnosti a istovremeno čuvao monarhije.
I svaki vladar je imao svoju.

E sad, ono što je najzanimljivije.
Kako bi, na fin način rekli "ostvarili alijanse".. a u realnom značenju "proširili svoju teritoriju i sačuvali moć"... prinčevi budući kraljevi su ženili princeze i ćerke drugih gospodara ratova odnosno kraljeva.
Bez obzira što nisu bili "njihovi" i što su bili tuđe nacionalnosti a ponekad i vere.  Smile

Znači za njih nisu važila ova pravila običnih smrtnika.  Smile
Vrlo važna poenta.

E sad, prošlo je mnogo godina od tad i nekako smo zaključili da taj oblik vladavine i nije baš najpametnija stvar, jer poveriti čitavu kontrolu (no questions asked) nekom potencijalnom mentolu samo zato što je pukom srećom nečiji sin i nije baš najpametnija stvar. Doduše, nije se previše promenilo.. i u današnje vreme imamo "tatine sinove" i veća verovatnoća da će se progurati neki sinčić koji čiji tata već napravio svoje ljude na rukovodećim mestima. Al' dobro.
Nekako smo progurali careve i kraljeve u čisto formalne titule a uveli demokratiju i oblik vladavine u kojem naivno verujemo da se za nešto pitamo i da smo to većinski izabrali.
I dobili smo predsednike sa 4 godine mandata.
Sekularizmom smo razdvojili crkvu i državu.

Međutim pored osnovnih i naprednijih sposobnosti koje tražimo od svojih vladara... javila se jedna nova potreba, što nije bilo slučaj kod kraljeva jer su, jelte, po difoltu predstavljali ceo narod... javila se potreba da nam je jedna od najbitnijih stvari kod vladara da potiču iz ovog naroda i da su rođeni u državi kojom vladaju a bilo bi poželjno da su vere koja je najzastupljenija u narodu. To im valjda povećava verodostojnost i nekako nam uliva poverenje da nas neće izjebati. (ironija je očigledna)
E sad ni ljudi ne bi bili ljudi kad ne bi preterivali s time. Pa je nekako sposobnost da upravljaju bačena u senku toga da budu čisti genetski najčistiji predstavnici.

Po nekoj Rambovoj filozofiji i definicije nacionalizma, radi se o potrebi tamo gde su države klimavije i u rađanju ili umiranju i služi kao neka štaka da podrži sve to.
A Balkan i one regione što Anea nabroja... su nekako najbolji primeri toga.

Ne postoji baš tačan odgovor na ovo pitanje.
Kao što ne postoji ni pogrešan.
Cela stvar je psihološka... i naprosto ljudska.
A kao takva.... vrlo je relativna i promenjiva u prostoru i vremenu.

Niko od nas ne iskoči iz kreveta i kaže "E sutra ću oženiti Hrvaticu, muslimanku, Tajlađanku"
Zapravo, većina ne zna ni koju će oženiti pa i da je uslovljeno da bude samo Srpkinja.
Ne postoje srodne duše i sudbine osim one koje sami stvarate... a verovanje po kojem se vaša "srodna duša" od 7 milijardi ljudi na ovoj planeti nekako baš potrefila da bude u vašem gradu je poprilično ignorantno i glupo.
Ljudi to poprilično naivno romantizuju.

Ali u odnosu na nepostojanje tačnog a ni pogrešnog odgovora, jedna stvar je sigurna... kad god poželite da (u samom startu) uskratite sebi sreću i ljubav zato što je osoba drugačije nacionalnosti ili vere a da pritom ne upoznate tu osobu.. i mislite da time kršite neku obavezu prema državi, veri, opšteprihvaćenom društvenom mišljenju... setite se samo kako su te vrednosti nastale.
I kako su ih olako kršile osobe od kojih bi to najmanje trebalo biti učinjeno, poput kraljeva, prinčeva i careva.. i sve to za njihovu korist.
A narod ko jebe.

Ja i dalje nisam veliki pobornik mešovitih brakova, jer su mi poznate sve one negativne komplikacije i posledice koje mogu proizići iz toga.
Ali na kraju krajeva, zaljube se dvoje ljudi.
A onda po difoltu rade glupe stvari i pada razum u vodu, pa ma koliko životnog iskustva imali.
« Poslednja izmena: 21. Feb 2012, 21:03:12 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 00:09:11
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.