Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 14:59:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ovo je drzava idiota!  (Pročitano 13353 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Naravno. To i jeste mudrost roditeljstva - odabrati pravu stvar i biti siguran u nepogrešivost odluke. A i spremnost da ti neko sutra kaže "ala si me ti zajebao/la" ... Smile

Munka, duga je to priča. Ti si, bilo gde da si, van svoje matice, gradjanin drugog reda. To će ti retko ko priznati. Uvek se nešto dobije a nešto izgubil. Razlika izmedju ta dva je suština. I nikada nije merljiva samo jednim parom očiju. Zato kažem da svi imamo različite kriterijume za šta živimo i u ime čega živimo. Vrednovanje nam je prosto drugačije. Nekome sijja sve što je zlato. Nekome ne. Bitno se razlikujemo u suštni vrednosti. Ja ne bih dala recimo nizašta na svetu slobodu koju imam u svojoj zemlji. A drugi će reći da je nema. Paradoks koji nema kraja. Nekome je trava zelenija preko a meni je ovde najzelenija. Ne znam kako bih ti to bolje objasnila a da ne upadnem u lupetanje. Smile

« Poslednja izmena: 20. Apr 2012, 03:04:13 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
HTC One
Ne, roditeljstvo je da se izbegne svaka situacija u kojoj ce ti dete reci "ala si me zajebala".

I da, zadrzavam pravo da mislim da si zestoko pogresila sto se tice lisavanja USA drzavljanstva. Sve ostalo jeste, kako rekoh, direktan uticaj na zivot deteta (okolina, jezik, kultura) i o tome svaki roditelj odlucuje bez damu neko drugi mrsi, pa makar bio u zabludi. Ali lisiti nekoga mogucnosti koja nikako ne utice na njegov zivot je greska.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Raneru, možemo ovako do jutra. Ili ti ne kapiraš ili ja ne umem dobro da objasnim.

Nema tu mnog opcija. Ostaješ-budeš deo zapadnog tima i dete ti ima državljanstvo i ti sa njim.
Odlaziš, nema niko ništa. Da se j....a da ti ne udje, toga nema.
Papirologija i sve ostalo što prati te radnje je izmedju i neizbežan je deo odluke. Toliko. Razumeo ili ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
ako je rodjeno na teritoriji USA, dete je drzavljanin po rodjenju, automatski .. koliko je meni poznato  Smile

i kada ode iz drzave i dalje je drzavljanin USA .. gde god da ode..

moze da aplicira za srpsko drzavljanstvo ako su mu roditelji Srbi i da ima dvojno.. i da zivi na Kamcatki sa drzavljanstvom USA i Srbije  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
HTC One
Lepo rece Light, ti mislis jedno ali nekako napises drugo.

Evo, sad sam prvi put razumeo da dete nije imala drzavljanstvo vec je moralo da ostane zbog papirologije ne bi li ga dobila. Ja sam razumeo iz tvojih postova da je imalo drzavljanstvo a da si ti odlucila da ga se odreknes.  Smile

A dalje, ovo znaci da dete nije rodjeno tamo, jer se drzavljanstvo dobija po rodjenju.

Sad je konacno jasno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S4 mini
ako je rodjeno na teritoriji USA, dete je drzavljanin po rodjenju, automatski .. koliko je meni poznato  Smile

i kada ode iz drzave i dalje je drzavljanin USA .. gde god da ode..

moze da aplicira za srpsko drzavljanstvo ako su mu roditelji Srbi i da ima dvojno.. i da zivi na Kamcatki sa drzavljanstvom USA i Srbije  Smile

Upravo tako. Državljanin je USA. I upoznata si sa činjenicom, kao majka, po njegovom rodjenju, da je u obligacionim odnosima i sa vojskom USA. I kažu ti - gde god da ode, taman i u Srbiju, da mora da se odazove vojnom pozivu Amerike ako je to potrebno. A uvek je potrebno jer ratuju kao nenormalni i isturaju baš takve u prve redove. I kako bi ti reagovala na to?
A kada sam pitala kako mogu da ga pronadju ako za 18 godina bude u nekoj Srpskoj nedodjiji, odgovor je bio - mi imamo satelite i on ne može da se kreće neopažano.
I onda? Šta ostaje kao alternativa?

Raner, ovo se sve dešava dok je dete još u stomaku i imam izbor njegovog rodjenja. Moglo je da se rodi tamo, da sam ne daj Bože to odlučila, ili odem, kao što jesam, uz pratnju doktora u avio saobraćaju do konačne destinacije koja je ipak, mojom odlukom, bila Srbija Smile
« Poslednja izmena: 20. Apr 2012, 03:21:54 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
HTC One
Satelite?  Smile Smile Smile

Uopste nije tako, u SAD vojska nije obaveza. Stvarno ne znam ko te je tako dezavuisao.

Na kraju sam ipak dobro razumeo, ti si dete lisila drzavljanstva koje je imalo?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
E, o tome ne znam nista stvarno. Zar njihova vojska nije profesionalna iliti dobrovoljna, pogotovo trupe koje putuju u druge drzave?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Guglaj i uživaj, šta da ti kažem. Život je ipak nešto sasvim drugo. Smile

Ne bi verovao koliko su posesivni za tudjim životom, ali opet kažem, ljudi, idite i probajte, možda vam se i dopadne. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
HTC One
Tvrdim da je ovo sto pises neistina.

Draft je u SAD ona institucija koja je kod nas poznata kao mobilizacija. To je odavno ukinuto. Ostala je mogucnost draftovanja iskljucivo i jedino ako su SAD u stanju neposrednog rata, odnosno rata na njihovoj teritoriji i onda svi vojno sposobni muskarci brane zemlju... kao i u svakoj drugoj zemlji.

Sve ostalo nema veze s vezom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 14:59:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.