Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 01:24:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otpor  (Pročitano 19940 puta)
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
@vlado85, Stvarno, neznam kako ti shvatas, ali nemoj, srbine, ljudima da diras slavu.
na stranu to sto te lik provocira.
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49680
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@Decky

Mozda danas i postoji po neki Srbin musliman, ali stvar je u tome sto tih ljudi skoro da i nema. Ti govoris kako treba da bude, a ja ti kazem kako stoje stvari na terenu.

Za prvi pasus mogu samo da ti postavim pitanje
Kako bi okarakterisao sukob na tlu BiH ?
Kao medjubosnjacki, filmski, muzicki ?

@Coolrunner

kada 90% vas slavi slavu i ide u crkvu samo da bi drugi to videli, a niste Bibliju celu procitali.

to nikako ne mozes da kazes za druge vec samo za sebe, a bibliju nije cilj procitati vec shvatiti. U sta ja vjerujem nije za ovaj forum vec za religiski.

@vlado85

rece ti ja da ne skupljamo potpise
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@vlado85

Sinovac - to sto bi me rascopao ko zvechku ne znam - mogao bi da probas- za ostatak price ne mogu bas da ti obecam nista. Kada je bio rat u Bosni ti si sine imao 10 godina i manje - znaci piskio si u gace dok su moji vrsnjaci krvarili i ginuli za tu tvoju Bosnu. Kada sam rekao to sto sam rekao znam i zasto sam ga rekao i i dalje stojim iza toga. A ti pre nego pretis nekome procitaj neku knjigu za promenu - pocni od Alan Forda i Zagora - to ti je laksa literatura za pocetak.

@Magic

Tebi svaka cast na trezvenom odgovoru. Ajd da ti odgovorim na pitanje - kakav je za mene bi rat u Bosni - jedna rec ga opisuje - TUZAN! Nadasve srceparajuce tuzan - videti ljude koji zive na jednom prostoru u jednoj zemlji i koji pocnu da ubijaju jedni druge samo zato sto veruju u istog Boga ali na razlicite nacine - katastrofalno porazavajuce tuzno. A sta je jos tuznije - sto novi klinci koji su pisali u pesku kada se to desavalo kao sto je nas Vlada ovde - nose u sebi isto seme mrznje koje je pokrenulo ceo rat. Zasto se desilo to sto se desilo - zato sto ljudi koji ne smeju nikada da vode zemlju dosli u polozaj da je vode a oni koji su to morali da sprece su pobegli glavom bez obzira.

A u jednom se slazem - ja govorim o stanju i odnosu medju ljudima kakav treba da bude jer jedino tako mozemo da promenimo ono sto sada nevalja. Prihvatati situaciju na terenu kako ti kazes znaci za mene biti deo nje i ne zeleti da je promenis.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49680
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Decky nije bio ovoliki provokator
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Deki je uvek provokator. To nikad nemoj da zaboravis - a zasto - e pa jer pravu sliku o ljudima steknes samo kad ih izbacis iz udobnosti ne-konfrontacije, i kad ih gurnes do granice. Tada se vidi sta imaju zaista u sebi iza svih socijalnih maski.

A kakav je za tebe bio rat u Bosni? Zabavan, oslobodilacki, mozda borba za svetu Srpsku Pravoslavnu Crkvu protiv svetskih mudzahedina? Ili mozda all of the above???
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
da zove srbinom muslimanom

Upravo tako jer je poturceni Srbin!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49680
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
da zove srbinom muslimanom

Upravo tako jer je poturceni Srbin!

Al to je za njega nebitna stvar. On je sada Bosnjak. To sto je promjenio vjeru promjenilo mu je i identitet tako da vise nije Srbin. Ne zaboravite da je svacije pravo da sam kaze svoje etnicko porjeklo !  Srbi muslimani (u vecem broju) bi jedino mogli da se pojave nakon Decky-jeve reformacije postenog svjeta.

@Decky

Jasno je da je rat u BiH bio etnicke i vjerske prirode. Da je bio tuzan to je jasno, kao i svi gradjanski ratovi u kojima stradaju posteni ljudi. Jasno je da nije bio ni oslobodilacki, niko nista nije oslobodio. Stvar je u suprotnostima koje vjekovima dovode do trvenja i rata ne samo kod nas nego i u drugim djelovima svjeta. Znaci iznad vjere i nacije koje sam spomenuo kao povod je globalni plan, razliciti nacini razmisljanja... Istok i zapad nemogu skupa i to je jedini povod za sve ratove na svjetu. Nesrecni Balkan se upravo nalazi na granici zapada i istoka, sto implicira ogromni broj ratnih sukoba u nasoj istoriji.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Poturcen Srbin kazete - a ko vam garantuje da nije poturcen Hrvat ili Crnogorac?? I kakve to veze sa zivotom ima- da li ga to cini razlicitim od nekoga ko je pravoslavni Srbin??? Pa vi zivite i funkcionisete na istim prostorima vekovima - imate istu kulturu, isto poreklo ali razlicitu religiju. Na svakom coveku je onda odluka da li ce prvo da bude covek a onda musliman/pravoslavac/katolik ili obratno. Sve je na pojedincu i kako se on sebe da postavi prema ostatku sveta. Ako postavis sebe prvo kao coveka nikad ne sme da ti smeta sto je neko poturceni srbin ili nije. Zar ne mislite da je malo kasno da se ispravljaju krive drine i isteruju poturice?? Ipak jebiga proslo kolko - 600 i kususr godina - zar nije vreme da se zivi malo u sadasnjosti i da se izadje iz turske kasabe zvana brdoviti Balkan.

Jedina stvar u mojoj (ne)postenoj reformi je sto ne priznajem i ne prihvatam da je ubijanje zarad crkvenih interesa opravdano. Crkva (bilo koja) propagirajuci mrznju prema ljudima druge religije gazi dve najbitnije Bozije zapovesti -

Ljubi bliznjeg kao sebe samog i Ne ubij

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
@ Magic Master, da bi razumeo Bibliju, moras je prvo procitati. Ta opaska da ne mogu da govorim u tudje ime, e bas si me ubedio. Ja iznosim cinjenice koje poznajem, a to je da 90% "vernika" koje poznajem, kada ih nesto pitam iz Biblije pojma nemaju (osim stvai koje svi znaju, ali one se mogu videti i u filmovima  Smile ). Ja iako sam ateista, procitao sam Bibliju, da bi video sta je to ubedilo ljude da veruju. Moram ti reci da nisam nista nasao...

I zasto je vecina ljudi ovde uskogruda? Kada god se govori o muslimanima, zavrsi se sa Bosnjacima. Smile Ako dodje neko iz Tunisa da radi ovde, pa nadje zenu i ostane da zivi, pa dobije dete koje postane musliman ali je drzavljanin Srbije, jel' to dete poturceni Srbin, mozda Bosnjak? Kako ograniceno gledate na stvari!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49680
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
ja vise ne vidim potrebe da diskutujemo o Bosnjacima.

@Coolrunner

Treba da znas da vjernik i ne mora biti vrsni poznavalac Biblije, to je vise obaveza crkvenih velikodostojnika i svestenika. Za vjernika je dovoljno da cvrsto vjeruje u Boga, i eventualno postuje 10 bozijih zapovijesti, a i ako i zgrijesi nekada nesto moze da se pokaje. Koliko ce poznavati Bibliju njegova je stvar.

A to sto si ti procitao a nisi nista nasao lezi u tome sto nisi nista ni shvatio. Citanje Biblije je samo sredstvo.. cilj je da se razumije poruka. Zato sam i rekao da Bibliju nije najvaznije procitati vec razumjeti. Logicno je da se mora procitati. Tumacenja Biblije su raznolka, i cinjenica je da jedna crkva kao pravoslavna ne moze imati apsolutno ispravna znacenja.
Savjetovao bih te da porazgovars sa decky-jem posto me je uvjerio da dosta dobro tumaci. 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 01:24:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.