Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 19:08:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otpor  (Pročitano 20434 puta)
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
 "procitao sam Bibliju, da bi video sta je to ubedilo ljude da veruju. Moram ti reci da nisam nista nasao"

od korica do korica? salis se?
Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
@Rasssa, jesi ironican ili ozbiljan? Pa ja uvek procitam ono sto me zanima i o cemu volim da diskutujem.

A sa kolegom pre tebe se uopste ne slazem. Trebaju vernici da znaju Bibliju, a ne samo 10 bozijih zapovesti. Pop nije tu da ih uci vec usmerava, koji vernik ne zeli da se potrudi ako stvarno veruje, nego zeli "instant" veru? Naglasio sam da treba procitati bas zbog shvatanja Biblije. Nekome ce da ucvrsti veru, a nekome ce mnogo toga biti cudno, sumnjivo i irealno (kao meni) pa ce se zapitati u cemu je sustina.

Ako je nesto gore od osobe koja namece svoje stavove, to je osoba koja ne zna sve o svojim stavovima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
offtopic

sta si ocekivao da ces naci u bibliji?
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
@vlado85

Sinovac - to sto bi me rascopao ko zvechku ne znam - mogao bi da probas- za ostatak price ne mogu bas da ti obecam nista. Kada je bio rat u Bosni ti si sine imao 10 godina i manje - znaci piskio si u gace dok su moji vrsnjaci krvarili i ginuli za tu tvoju Bosnu. Kada sam rekao to sto sam rekao znam i zasto sam ga rekao i i dalje stojim iza toga. A ti pre nego pretis nekome procitaj neku knjigu za promenu - pocni od Alan Forda i Zagora - to ti je laksa literatura za pocetak.

Kako te covjece nije sramota! Ma ti si jedna prodata dusa koja smrdi u majci Srbiji, a evo zasto!
Kako te nije sramota da pominjes ljude koji su izginuli za nasu Srpsku! Ja se rata uopste ne sjecam, ali se sjecam uplakanih majki i slika izginulih momaka! E upravo zato se ja borim za ono za sta su se oni borili!!! Oni se nisu borili za jbn Bosnu koja ce jos malo prestati da postoji.

A evo zasto si jadan.
Tvoji vrsnjaci prolivali krv... Dok si ti sjedio skrstenih ruku... A sada se usudjujes da ih spomenes...

Zasto nemas ni malo postovanja...
Meni preporucujes da ja citam knjige, a nemas pojma ko sam ja i cime se ja bavim, ali vazno je da si ti ponizio nekoga!

Ti kao prvo nauci da tvoji neosnovani komentari, izvuceni iz dubine tvoje fantazije, nisu nista drugo nego jedno smece koje smrdi na ovom forumu!
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@vlado85

Sinovac - to sto bi me rascopao ko zvechku ne znam - mogao bi da probas- za ostatak price ne mogu bas da ti obecam nista. Kada je bio rat u Bosni ti si sine imao 10 godina i manje - znaci piskio si u gace dok su moji vrsnjaci krvarili i ginuli za tu tvoju Bosnu. Kada sam rekao to sto sam rekao znam i zasto sam ga rekao i i dalje stojim iza toga. A ti pre nego pretis nekome procitaj neku knjigu za promenu - pocni od Alan Forda i Zagora - to ti je laksa literatura za pocetak.

Kako te covjece nije sramota! Ma ti si jedna prodata dusa koja smrdi u majci Srbiji, a evo zasto!
Kako te nije sramota da pominjes ljude koji su izginuli za nasu Srpsku! Ja se rata uopste ne sjecam, ali se sjecam uplakanih majki i slika izginulih momaka! E upravo zato se ja borim za ono za sta su se oni borili!!! Oni se nisu borili za jbn Bosnu koja ce jos malo prestati da postoji.

A evo zasto si jadan.
Tvoji vrsnjaci prolivali krv... Dok si ti sjedio skrstenih ruku... A sada se usudjujes da ih spomenes...

Zasto nemas ni malo postovanja...
Meni preporucujes da ja citam knjige, a nemas pojma ko sam ja i cime se ja bavim, ali vazno je da si ti ponizio nekoga!

Ti kao prvo nauci da tvoji neosnovani komentari, izvuceni iz dubine tvoje fantazije, nisu nista drugo nego jedno smece koje smrdi na ovom forumu!

Nekontam zasto kontriras njegove argumente sa uvrijedama? Nevidim da je decky999 ista napisao provokativno, covijek je samo se izjasnio realno kako stvari danas stoje. Svako ima pravo na svoje misljenje. Jeli njegovi argumenti "smrde" samo zato sto nedjeli isto misljenje kao i ti ? To sto ti je preporucio malo "strane" literature nevjerujem da je bilo iz uvrijede vec samo da ti otvori oci da ima i drugih stavova i misljenja. To bi ispalo kao da ti neki biblijotekar predlozi nekakvu literaturu,
Da se sjetis tih majki i zigubljenih sinova nevjerujem da bi reagovo na ovaj nacin. Zasta su oni dali svoje zivote? Za komad obicne zemlje, teritorije..za necije prazne iluzije i ideje. Vecina ih je dalo zivote zato sto su bili natjerani da idu u rat inace bog zna gdje bi zavrsili...zato  Smile Sve bi te majke danas ucinile sve da vrate svoje sinove nazad i odrekli bi se te RS samo da im sin pokuca na vrata. Jesuli i one izdajice po tvome ?
« Poslednja izmena: 04. Okt 2006, 01:51:27 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Sve ja to razumijem i slazem se sa tobom kod dosta stvari. Ja ovako ne bih reagovao da me nije dirnuo u bolnu tacku. Lijepo je sto on ima stav, ali sta tim stavom postize!? Ti stavom vrijedja 1 500 000 Srba u Bosni!
Ti pricas o prici "sta bi bilo kad bi bilo"! Ti sinovi se ne mogu vratiti i zato ne treba pljuvati po onome za sta su se borili!
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Nemojte Vladu da dirate - razmenili smo mi misljenja preko PP  Smile.

Ali moram da dodam za siri auditorijum - najveci problem Srba u Bosni je ne zele da prihvate da su Bosanci. Ja nisam mislio nista lose sa time samo sam pricao ono sto jeste. Bosanac je covek koji zivi u Bosni - gradjanin Bosne nebitno na verosipovest i poreklo kako se tamo zadesio. Ako se non stop prica kako bosanski muslimani nisu nista drugo nego poturceni Srbi zar nije bratski prihvatiti te Srbe kao sto treba prihvatiti i same sebe i prostor gde se zivi. Ne znam sta vi vidite kao alternativu - nezavisnu RS i spajanje sa Srbijom - ne budite smesni. Novi rat protiv tkzv Bosnjaka - bez komentara. Pa zamislite samo kada bi svi Srbi u Srbiji poceli da tragaju za svojim poreklom i kako su se zadesili tamo gde su. pa pola su Crnogorci i Bosanci koji su posle seobe Charnojevica popunili vakum koji je ostao. Cela juzna Srbija se naseljena iz Crne Gore, zapadna Sumadija dobrim delom iz Bosne. Tkzv pravi Srbi su zavrsili u Madjarskoj (tj Ugarskoj) i vremenom izgubili svesnost o svom poreklu. Da li to ljude u Srbiji cini manje Srbima - NE.

Kada mrznju prema nekom imaginarnom neprijatelju zamenite znanjem i razumevanjem i realnom vizijom buducnosti a ne besprekidnom pricom o proslosti onda ce stvari poceti da se krecu negde - ovako - tu ste gde ste ni sa gde ste niste (to bese rekao Josip Pejakovic - a izvinjavam se on je Hrvat bese - nije vredan pomena onda) Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49873
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@Coolrunner

ti se ne slažeš samnom - ja se ne slažem s tobom.

Postoje je i glupi i slijepi ljudi ali nije poenta u njima. Sveto pismo vijekovima nije bilo poznato vjernicima posto nije bilo prevodjenja na maternje jezike pokrstenih naroda.
Martin Luter je prvi preveo sveto pismo tek u XVI vijeku, dok su kod nas za prve prevode zasluzni Đura Daničić i Vuk Karadžić (XIX vijek). Zaista mislis da vijekovima prije tih prevoda nije bilo vjernika među evropskim narodima ?

@ Decky999

Vidis Decky. Ti si u svoja dva posta iznjeo potpuno drugacije konstantacije (u odnosu jednog na drugi). Prvi put direktno provociras vladu tvrdnjom da svi Srbi u BiH treba da se smatraju Bosnjacima jer imaju vise zajednickog sa njima nego sa Srbima iz Srbije:

Sto se mene licno tice vecina srba iz bosne imaju vise zajednicko sa muslimanima iz bosne nego srbima iz srbije. Samim tim bi bilo postenije da i sami sebe pocnu da zovu bosnjacima, i da prihvate surovu istinu da zive u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina a ne Srbija. Bez vredjanja samo gledam kulturoloske i socijalne cinjenice.

Medjutim u prethodnom postu misljenje ti je znacajno smanjilo provokacisku namjeru:

Ali moram da dodam za siri auditorijum - najveci problem Srba u Bosni je ne zele da prihvate da su Bosanci. Ja nisam mislio nista lose sa time samo sam pricao ono sto jeste. Bosanac je covek koji zivi u Bosni - gradjanin Bosne nebitno na verosipovest i poreklo kako se tamo zadesio.

Najveci problem Srba u Bosni - Zasto ti nas ne smatras Bosnjacima kao sto si vec ranije rekao, nego mijenjas misao pretvarajuci nas u Srbe bosance ? Srbi u Bosni jesu bosanci jer zive na prostoru Bosne, od toga ne treba bjezati; ali nisu Bosnjaci kako si pogresno rekao. Na prostoru Bosne vecinu cine tri naroda: Srbi, Bosnjaci i Hrvati - svi su oni bosanci. Prema tome puni naziv sa Srbe koji zive na prostoru bosne nije bosanac, to oznacava samo regionalnu pripadnost: recimo kao dalmatinac ili šumadinac itd. Puni naziv je  bosanski Srbin i tome vise nema sta da se doda! Ama bas najbitnije je kako se covjek osjeca! Ako se osjecam kao pravoslavni Srbin zasto to ne bih i bio !?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Pa ja ne vidim tu razliku izmedju dva posta - to jest ne bi je trebalo biti. Al ajd jos jednom.

Da svi koji zive u Bosni su Bosanci - bez obzira koje veroispovesti. I da ponovim - Srbi u Bosni su blizi muslimanima u Bosni nego Srbima u Srbiji. Po svemu - jeziku, kulturi, nasledju - sta god hoces. Ti to mozes da smatras provokacijom - ali ja govorim ono sto je cinjenica. I ne samo to - jedini put Bosne je nazad tamo gde je bila za vreme Tita - i onoga sto je gradjanski nacionalisticki rat pokusao da promeni - bratstvo i jedinstvo. Otrcana fraza moram priznati ali ja zaista ne vidim drugi put nego da svi u Bosni priznaju sebi neminovnu cinjenicu - da su Bosanci i da treba da dele tu zemlju kao braca a ne kao krvnici. Mozda sam idealista (ne mozda nego sigurno) i svestan sam toga - ali ko sto rekoh - ne prihvtam situaciju na terenu ako vidim da je losa. A ako neko od vas misli da je nezavisna RS put vredan borbe i novih mladih zivota - knock yourself out (sto bi rekli Englezi) - vasa je zemlja i vasi su zivoti - radite sa njom sta god hocete.

Ja sam vam samo izneo moje misljenje - koje vam se ocigledno ne svidja - ali nemojte da brinete - nije preterano bitno sta ja mislim  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
u pravu si,

nastavi da ne prihvatas situaciju ako je losa. dobar je to lijek. pokusaj pojacati to neprihvatanje sa malo bensedina, ne citav, ispocetka pola pa onda - zavisi od situacije. osnuj i udruzenje, ali moras smisliti originalno ime posto ih vec ima pun kurac.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 19:08:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.