Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 20:32:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otpor  (Pročitano 20193 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC One
Teoriju zavere i mrznju prema nama necu da komentarisem. Za mene su to budalastine.

Moram da kazem da je psihologija stvarno cudo!!! Verovao ti meni ili ne (ne zanima me preteramo), to "btw" sam i napisao ocekujuci i zeleci da vidim (posto su ovde svi kace i za najmanju stvar koja nije po njihovom shvatanju srpstva) da li ce neko odreagovati na to ovako kao ti. I bio sam u pravu. Smile Smile Smile

Ako budes imao potrebu da se uveris da sam to namerno uradio, samo klikni na opciju "sve poruke clana...". Videces da ni u jednoj nisam upotrebio neki strani izraz, a imam ih za sada 1226. Ali volim da se igram psihologije, zanimljivo je, a i dosta cesto potvrdim svoje pretpostavke. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Kao i fakultet koji si zavrsio, tako i tvoj mali "psiholoski eksperiment" (uf, kako to rogobatno zvuchi) nece imati nikakve koristi za nashe drustvo, a po najmanje za nauku.
Naravno, evo vec sa nestrpljenjem pocinjem da listam tvoje 1226 poruke( jer sta bi radni covek radio nego citao umotvorine pojedinaca), i vec unapred znam da cu neke tvoje dubokoumshtine  pretociti u knjigui, a one najbolje cu istetovirati, pored tatua JNA.

Ipak, spoznaja da ima ljudi koji "nisu tikva bez korena" i da shvataju sta znachi otadzbina, a ne jednostavno drzava, raduje me i govori da i te kako imamo shanse kao narod. Pozdrav svim iskrenim rodoljubima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC One
Taj "eksperiment" pomoci ce drustvu ako ukaze kako se uvek kacimo i za najnebitnije sitnice, umesto da se bavimo pravim problemima. Inace, ja licno ne razumem potrebu za stranim postapalicama, i to mi veoma, smeta, ali zasto se kaciti u diskusiji cak i za to?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 308
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry bold 9000
Crvenu pilulu koja vodi u zaborav?!?!?!

Drugari, ne znam da li sam dobro razumeo, ali čini mi se da se ovde "iskonskim patritizmom" smatra želja da "svoj život položiš za majku Srbiju". Stvarno ne znam da li sam ja to nakrivo nasađen, ili slep kod očiju, ali, zar nije bolje živeti za svoju zemlju, pokušavati da nastaviš vrstu i proširiš naciju, da svojim postojanjem i radom doprineseš njenom napretku? Dosta mi je više priča koje nam je Sloba servirao sve vreme. Otreznite se, ljudi, aman...
IP sačuvana
social share
This time next year we'll be millionaires !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Napokon jedan koji trezveno razmislja.  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ne ulazeci u to da li su pojedini "nakrivo nasadjeni" ili su "slepi kod ochiju", krajnje je degutantno svoj patriotizam zasnivati samo na recenici ( ne delu) "pokušavati da nastaviš vrstu i proširiš naciju, da svojim postojanjem i radom doprineseš njenom napretku". Ovo potonje je aksiom i ne treba da se dokazuje, vec se podrzumeva. S druge strane, po tome bi onda familija Karic bila primer "patriotizma" jer su tako lepo razgranali posao u zemlji i shire, a i ima ih kao pleve... pa i Marko Milosevic je onda usao u tu ekipu, jer covek se namuchio sa gajbicama a ima i dete.Pretpostavljam da se deca prave zbog sebe, a ne zbog drzave... takodje verujem da se i radi pre svega zbog sebe a  ne zato sto obican gradjanin ima visoku razvijenu svest o drzavnom porezu. Ne znam zasto neki tumache da je "patriotizam" indoktrinacija od kolevke pa do groba, da se klinci uche kako da opasani explosivom unistavaju neprijatelja. Ono sto je jedina konstanta u nas, jeste odredjen broj ljudi koji ce uvek naci opravdan razog za recimo svoje dezerterstvo: letenje ferije, zimske ferije, pocetak skolske godine u inostranstvu, Nova godina, Dan meteorologa, nedelja modek, proba hora ili zakazan termin kod zubara. Vec se vidi da su i uloge podelili: neko ce da kreshe dok ce ostali da shtite tekovine  rada i razmnozavanja malo pre spomenutih. Sebichluk je ono na chemu se zasniva vash zivot. Verovatno je sve jedno da li cete raditi i nastavljati "vrstu" u Madjarskoj, Nemackoj, Zimbabveu ili vec bilo gde, samo vas sprecava Shengen i nista vishe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC One
Los ti je mnogo primer za Karica i Milosevica, zato sto se podrazumeva da rad treba da bude legalan, jer jedino tako ne stetis svoju drzavu. Znaci, iako si tim primerom hteo nesto da dokazes na foru, to jednostavno ne pije vodu.

Reci nam sta je za tebe patriotizam, i sta smatras delima? Govoris sve generalno, uopastavajuci sta nije dobro i sta je greska, ali ne nudis alternativu. Samo nemoj opet okvirno, vec reci konkretno. Kako mogu da diskutujem sa tobom kada ne znam sta bi ti konkretno uradio. Lako je pozivati se na demagogiju, velike reci kao sto su patriotizam, nacija...Ali kao sto si sam rekao to su reci, a sta su dela?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Primer za Karica ii Milosevica ili bilo koju drugu bitangu slicnih manira u opste nije losh poredjenje - lose je poredjenje i objasnjenje patriotizma koju pojedinci presiraju da posatave kao modalitet. Upravo je to demagogija, rech koju ti verovatno dobro znash jer si zavrshio visoku skolu i danas di diplomirani politikolog (sta god to znachilo). Za razliku od tebe, i tebi slicnih, nikada svoj patriotizam nisam nazivao "delom" vec nesto sto se podrazumeva. Filosofske rasprave o opravdanosti samoodbrane, koju vi razvlacite ovde, samo je gubljenje vremena jer ce te vec koliko sutra opet pronaci razlog ili razloge kao "prigovor savesti".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC One
Ma sve te tvoje pricice su lepe, ali svako ko ima oci vidi da ti i dalje vesto izbegavas odgovor.

Citat
Ne ulazeci u to da li su pojedini "nakrivo nasadjeni" ili su "slepi kod ochiju", krajnje je degutantno svoj patriotizam zasnivati samo na recenici ( ne delu) "pokušavati da nastaviš vrstu i proširiš naciju, da svojim postojanjem i radom doprineseš njenom napretku".
.

Ti si spomenu dela umesto reci, lepo pise. Pa mi konacno odgovori koja su to dela, ako ih imas iza sebe, da i ja naucim sta je patriotizam. A to sto sada ispade da se kod tebe taj patriotizam podrazumeva, a kod ostalih ne, pa gde ces vecu demagogiju i floskulu. To je klasicno opravdanje i izgovor za nedostatak dela.

Pricaj sta hoces, ali Karic i Milosevic su ti ocajan primer jer hoces da kazes da definicija patriotizma u smislu ekonomskog unapredjenja zemlje ne valja zbog dvojice lopova. Ne pije to vodu, ponavljam da se patriotizam (ljubav prema svojoj zemlji i sunarodnicima) nikako ne moze povezati sa kradjom iste te zemlje. Osim ako ne mislis da patriote trebada kradu zemlju, jer je vole pa sto da malo i ne profitiraju.

E da i za kraj, nisam zavrsio politikologiju vec sam treca godina, sto ne znaci da mi znanje te materije nije veliko. Ali sam zato pre ovog faksa zavrsio Visu poslovnu, a izmedju nje i faksa sam odsluzio i vojsku (nikakav prigovor savesti). Ne znam samo da li ti decko jos uvek znas sta je vojska, a takoolako pricas o tome. Ja licno ne volim da pricam o stvarima o kojima nista ne znam. Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2006, 03:52:34 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 308
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry bold 9000
@ kobibrajant

Dečko, ti, izgleda, imaš ozbiljan problem sa samom suštinom svog razmišljanja... Vidim da ti je i više nego teško da očuvaš koncepciju postova, pa se iz petnih žila upireš da, nekako, izvrdaš odgovore...

Što se Karića i Miloševića tiče, osnovni razlog zbog koga je ovakvo tvoje poređenje besmisleno jeste, pored razloga koje je moj prethodnik naveo, činjenica da i jedan i drugi predstavljaju "izdanke" onoga što, čini mi se, ti smatraš patriotizmom. Zanemarujući osećanja koja imam prema Miloševiću i Kariću, u vezi sa njima dvojicom mogu da kažem samo ovo: Karić, iako je ojadio narod, pokupio lovu, nafatirao mnogobrojnu familiju, iako ga optužuju za brojne "pljačke veka", pronevere i ostale egzibicije, napravio je kompaniju od čije će se prodaje finansirati cela Srbija narednih 10-tak godina. Kada je "balkanski kasapin" u pitanju, svu nesreću koju je doneo ovom narodu doneo je na samo jednoj jedinoj tezi - ekonomski patriotizam je izdajništvo, nacinalni patritizam je "pravi". I, upravo zbog toga što mi se čini da u ovoj zbrkanoj projekciji tvojih misli prepoznajem Slobine mentalne orgije, još čvršće verujem u svoja ubeđenja.

Drugo, na konto tvoje konstatacije da patritizam smatraš "ne delom, već nečim što se podrazumeva", pokušavaš da nam objasniš kako, iako nemaš odgovor na pitanje "šta je to što tebe čini većim patriotom od mene?", imaš zdravo stanovište i racionalne stavove, pri tome ne uzimajući u obzir da možda, ali samo možda, krećeš od potpuno pogrešne premise - možda nije pravo vreme da pesnicama, praćkama, puškama pokažemo koliko volimo ovu zemlju; možda je došlo vreme da, radeći za sebe, radimo za nju; da usavršavajući sebe, nju usavršimo; da, time što ćemo mi bolje živeti i naša zemlja bolje živi...
IP sačuvana
social share
This time next year we'll be millionaires !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 20:32:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.