Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 20:53:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otpor  (Pročitano 20214 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Pobuna, ajde potrudi se da ubuduce pise poentu u kracim crtama, zato sto ovako ne znam kojim redom i na sta da ti odgvorim. Ali kako god, probacu da ovaj razgovor usmerimo ka normalnijem tonu, posto verujem da mozes i tako da razgovaras, ali teras inat.

Nemam nameru da ti objasnjavam sta znaci temperamentan, samo iz tog razloga sto ti brkas pojam temperamentan i nervozan. Temperamentan covek nije onaj koji odmah odreaguje na prvu loptu, i spreman je zbog nekih svojih stavova da vredja druge, ili da se sa njima fizicki obracunava. Temperamentan covek ima onaj posebni zar u sebi da ono sto zastupa iznese na najbolji moguci nacin, vispreno i nadahnjujuce, u isto vreme malo agresivnijim nastupom ali u granicama dobrog ukusa. Ne zelim da poredim temperament u vreme rata (kada situacija nalaze drugaciji sablon ponasanja), i u situaciji kada imamo razmenu misljenja iz koje svi treba nesto da izvucemo pozitivno.

Ne volim metafore, to mi zvuci kao ona prica o "dve Srbije", sa kojom se uopste ne slazem. Covek nije duzan da bude za nekog od njih, prihvati cinjenicu da nije sve crno i belo nego se boje mesaju i ima ih mnogo vise. To znaci da ja ima i neki treci izbor, a ne samo dva ponudjena. Evo dajem ti samo primer, covek moze da bude patriota koji neverovatno mnogo voli svoju zemlju i ne slaze se sa mnogim stvarima koje se desavaju, ali istovremeno veruje u dijalog, jaku ekonomiju i cinjenicu da kakva god da je EU, ona ipak predstavlja bolju situaciju od one u kojoj smo sada. E kada bi neko bio takvog opredeljenja, ne bi imao kojoj partiji da se prikloni, jer su ove dve stvari kod njih medjusobno iskljucive.

Covek bez mozga zeli dobrog gospodara, covek svestan sebe je spreman na rizik da i propadne u zivotu, ali da sam odlucuje o svojoj sudbini. Ja nisam zivotinja da zavisim od copora, vec jedinka koja mora da ima interakciju sa zajednicom oko sebe i da u nekoj meri zavisi od ostalih ljudi, ali najvaznije odluke donosim sam. A sloboda, kratko i jasno, znaci da u svom zivotu niko ne ogranicava tvoje postupke, u onoj meri u kojoj ti ne ogranicavas i ne utice na slobodu drugih.

I na kraju, kao i svaki veliki covek koji priznaje svoju gresku, da se izvinim za pricu o dvojnom identitetu, koja je potekla o pogresne informacije admina. Sve sto je napisano u toj poruci, vezano je za ideju da se jedan covek razlicito predstavlja, i da sam sebi daje podrsku uz malo razlike u stavovima. Ali se takodje moras sloziti da bi i ti u istoj situaciji, napisao slican tekst, jer su takve stvari smesne i zalosne ako se rade.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
ok kad smo kod izvinjavanja i objasnjavanja, i svega ostalog evo i ja oprastam Angelini Jolie sto se udala za onog idiota  Smile

Nego ako je neko procitao prvu poruku zanima me dal je neko cuo za ove hajduke,veseljake sta su,ko su ? ili tako nesto ? posto im je sajt skinut
SLB ? jel se i oni jure po sumama sa cijom ?

p.s ma ko bre tera inat neteram  Smile
« Poslednja izmena: 16. Avg 2006, 19:15:02 od Pobuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
E, u redu je drugovi ljubitelji napretka, arhitekture i dobre volje medju ljudima. nemojte toliko da napadate. ja sam srbin, nacionailsta, nemojte me ubiti i razmatrati moje mentalno zdravlje zbog toga sto podrzavam ovo sto je pobuna napisao (tema, sjecate se teme?) ako smatrate da je on pukotina, zasto uopste komentarisati? pa takvih bar ovde ima mnogo. nego, vidim da vlada alergija prema svakom ko spomene bilo kakav sukob, rat, oruzje... gori ste od najgorih neprijatelja kad neko pokusa da komunicira ovim tonom. sta vam je? neka kaze covjek sta misli. ovo o cemo on prica, rat i to, pa to ne zavisi ni od njega ni od mene ni od vasih (Sbija) a pogotovo nasih (RS) nazovi-politicara.  

a ti pobuno, ne brini nista, oruzja ima hvala bogu. ako dodje vrijeme, a sve mi se cini da hoce, bice i nas.
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hehehe, koliko niskofrekventnih talasa od samo dvojice marginalaca...

Ovaj prvi, Pobuna, mrzi sve što nije srpsko, voli sve što vole mladi i pozdravlja sve koji ga znaju...

Ovaj drugi, Željko, talentovani dečko iz Vojvodine koji je pamet i temperament nasledio od predaka (majko mila), mi je suviše simpatičan da bih mogao da bilo šta prokomentarišem...

A, sad malo ozbiljno....

Draga gospodo (nije da zaista mislim da ste gospoda, ali mi kućno vaspitanje ne dozvoljava da vam se obratim onako kako bi trebalo), zbog gomile gluposti sličnih onima koje ste vas dvojica (ili, ipak samo jedan) izneli, i moja i vaša zemlja Srbija u modernom i civilizovanom svetu ima tretman gori nego da smo pleme Apača ili Bušmana. Pitam se, a pretpostavljam da se i veliki deo drugih ljudi ovde pita, šta je to što u čoveku može da izazove takvo razmišljanje, koje kao primarni proizvod ima toliku gomilu gluposti, budalaština i, izvinjavam se svim pristojnim i kulturnim ljudima ovde, sranja, da to više, stvarno, ne može da se podnese. Naravno, finalni proizvod svega toga je ovo sranje u kome danas živimo...

Na stranu to što se, draga moja gospodo, kroz vaše postove provlači agresija, vandalizam i šovinizam, ono što me stvarno zabrinjava je činjenica da ste u svakom trenutku spremni da uđete u otvorenu i, potpuno neverovatno, "argumentovanu" raspravu o opravdanosti i svrsishodnosti takvog razmišljanja. Naravno, kao što bi se moglo i očekivati, argumenti su svetlosnim godinama udaljeni od zdravog razuma, logike ili morala, ali, kao što bi se takođe moglo pretpostavljati, vama to ne predstavlja, ama baš nikakav, problem.

Ono što me posebno boli (eto, da i ja priznam neku slabost) jeste činjenica da, iako volim Srbiju i iako je volim više nego što ćete vi i slični vama ikada moći da je volite, me horde vaših istomišljenika (a, verujem da ćete im se nakon ovog posta i vi priključiti) u meni vide izdajnika, izroda, srbomrsca... To što ja ne želim da se Srbija vrati u srednji vek, to što ne želim da se moja i budućnost moje dece i dece moje dece gradi na krvlju, patnji i stradanju, smatram ispravnim i civilizovanim. To što ne verujem u zločin, proterivanje i maltretiranje drugih nacija samo zbog toga što se to dogodilo mojoj, smatram svojom prednošću i prednošću svoje zemlje. Ja, dakle, svoju zemlju ne mogu i neću da gledam kao parče "divljeg zapada" u kome je svako ko se razlikuje po veroispovesti, boji kože ili imenu i prezimenu biti neprijatelj. Svojoj zemlji ne mogu da želim da bude crna tačka Evrope, slepo crevo koje svi zaobilaze i koga se svi plaše. Hoću, bre, da živim u normalnoj zemlji, da je i sam stvaram, a ne rušim, da ljudima ne pretim razbijenim vilicama, povađenim očima, odsečenim glavama. Hoću da mi se dete (jednoga dana kada ga budem imao) smeje, da uživa u životu, a ne da plače zato što mu je otac na ratištu. Hoću da nikada više niko u ovoj zemlji ne mora da spakuje ceo svoj život u plastičnu vreću, kao što sam ja to morao da uradim. Hoću, bre, da živim, bolesnici jedni bolesni... A, vaše traume i komplekse iz detinjstva, glasove iz glave i ružičaste slonove lečite i ganjajte na nekom drugom mestu. Ovoj zemlji niste potrebni...

Od tebe sam sigurno mnogo pametniji i nemoj vise molim te da se trudis da postujes jer nemas mnogo toga pametno da kazes. Ako si tako lepo kucno vaspitan onda otkud znas sve te psovke koje si postovao(toliko o tvojoj opstoj kulturi). Srbija ne moze nikad biti slepo crevo koje svi zaobilaze a kamoli da ga se plase jer neko kada se plasi od tebe gleda samo kako da ti udje u dupe(ako si slabiji pridruzi mu se) a mozda je to tvoja neka logika. Za tvoju decu i buducnost ostale dece Srbije ne moras uopste da brines jer ako bi brinuli takvi kao ti Srbije ne bi ni bilo vec bi ziveli pod nekom drugom drzavom. Takvi ljudi kao ti misle samo na sebe i svoju porodicu tj. prodane duse koje su pljackale ovu drzavu svih ovih godina i prodavale deo po deo srpskih teritorija. Samo slusaju sta im Evropa kaze i to rade bezobzira i ne pitajuci ostale ljude da li je to svima u interesu. Ako ti hoces jedi evropska govna svaki dan ja nemam namere to da radim. A ako se nadas da cemo uci u EU to ce biti za hiljadu godina jer kako moze neko da te voli ako te stalno ucenjuje i izmislja nove zadatke za Srbiju koje treba da ostvari da bi usla u nju. Jos jedna stvar daj da vidimo da ti zivis na Kosovu ili da si ziveo u federaciji ili  Krajini da li bi onda pristajao po svaku cenu da udjes u EU i da li bi rekao daj nek  Kosovo bude posebna drzava samo da ostatak Srbije udje u EU. Ako tako mislimo na kraju od Srbije ce ostati samo Beograd a vi ostali ko va j*b* crkavajte i nek vasa deca crknu samo da bi mi bili Evropa.
Sto se tice mog detinjstva nemam nikakve traume ali ce moja deca izgleda imati ako ovakvi ljudi vode nasu drzavu.
Taman objasnis onom coolrunneru da gresi u vezi da smo ja i pobuna jedna ista osoba naidje budala koja ne shvata nista i opet komentarise o tome.
Za ono da sam bolesnik bolje pripisi sebi i popi par lekova jer ti ocigledno nije dobro.
I jos ovo ti i tvoje "proevropsko" misljenje mi se uopste ne svidjaju i nisi mi nimalo simpatican a ako ti se ne svidja stanje u ovoj drzavi pokupi stvari i idi u tu tvoju " lijepu evropu".
 Smile  

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Zeljko, nije bilo potrebno objasnjenje, kontam ja sam, samo su potrebne prave informacije.

A ti meni odgovori sta bi nas to lose zadesilo ulaskom u EU? Ali zanemari ovaj deo price o uslovljavanju (iako je to tesko). Zanima me tvoj, a i pobunin stav, kada ne bi bilo nikakvog uslovljavanja, sta bi nam to onda bila smetnja, taj ulazak u EU? I da li bi i tada bili protiv ulaska u istu, ili je problem samo uslovljavanje?

od rassssse, da li stvarno mislis da oruzje resava probleme? Da se razumemo, niti sam ja pacifista, niti sam alergican na reci rat, ... Samo kazem da bi posle svega sto nam se desilo, bio potreban dobar razlog (ne da mi ga neko od politicara servira, vec da ja budem svestan toga), da bi se latio oruzja. A to da li sam ja u zabludi sto mislim da sve moze da se resi diplomatijom, to je moj izbor, moze da ti se svidja ili ne. A i smucila mi se predrasuda da ko nije za rat (mnogi to kazu, ne odnosi se samo na ljude na forumu), taj nije Srbin. Kako neko zna koliki sam ja Srbin? I sto je jos vaznije kakav sam covek koji predstavlja svoju zemlju, drzavu Srbiju. Imao sam i ja nekada takve stavove, ali sam shvatio da ni jedan ekstrem nije dobar, pa sam ublazio stavove, a i shvatio da je to (po meni ) realnije. Ni ekstremni nacionalizam, ni ekstremna demokratija i okrenutost EU, vec patriotizam i politicka kultura.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam ja nista protiv ulaska u EU ali svaki dan nas uslovljavaju sve vise. Prvo je bilo smenite proslu vlast i ulazite u EU (seti se 2000. god.), sledece kada predate 4 generala, pa onda sad evo i Ratko Mladic i naravno najbolnije Kosovo, pitam se svaki dan sta je sledece? Smile Da li je to moja Vojvodina ili nesto drugo da li ce posle predaje Mladica traziti odmah i Karadzica? I sve ide tako u krug. Igramo se igre macke i misa ili drugim recima jos ovo...i ovo... itd...
Jedino sto je dobro jeste politicka sigurnost Srbije ako udje u EU tj. svaka drzava koja udje u EU ne moze da menja granice(to je prema njihovim zakonima).
Jos nesto me nervira, a to je da ljudi ce da sve prodaju i svoju cast i svoj moral samo da bi usli u tu EU koja je inace razjeb*** celu Srbiju i srpske teritorije a sada oni se javljaju kao neki mirotvorci koji nas vole i postuju. A i da udjemo u Eu nikad neces biti jednak kao jedan Nemac ili Svedjanin nego ce te uvek gledati kao cigana.
Voleo bih da udjemo u Eu ali svi znamo da jos nismo spremni za to. Prvo trebamo da utvrdimo svoje granice jer svaki dan nam sve vise rasturaju drzavu, pod tim podrazumevam Da se ujedine Srbija i Republika Srpska i da Crna Gora se prizove pameti, da se takodje radi da u Hrvatskoj se omoguci Srbima normalan i miran zivot.
A u isto vreme da se uzdigne standard stanovnistvu. Ne mozes ti sa prosecnom srpskom platom od 300 eura ili kolika je vec, da udjes u Eu gde je 2000 eura.
A i nervira me sto ta Eu se javlja kao neki spasioc Srbije od propasti a sama je upropastava. Seti se Crne Gore i Beogradskog sporazuma 2003. godine kada je EU rekla da se Crna Gora ne sme nikako odvojiti od Srbije zbog stabilnosti regiona a potom 3 godine posle menja celu politiku. Takodje i za Kosovo misle da je najbolje da se Kosovo odvoji zbog stabilnosti regiona sto je totalno bez smisla.
I kako posle svih ovih razloga koje sam naveo ocekuju da Srbija udje u EU. Malo treba i oni da se menjaju a ne stalno to da traze od nas jer tako ispada kao da ih mi vucemo za rukav a oni se stalno migolje i ne daju.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Ja protiv ulaska u EU imam puno razloga ali daleko od toga da bi sad izasao na ulicu i pucao u svakog ko je za to ili ga smatrao izdajnikom, samo da podjemo od razloga zasto postoji,tu se cesto provlaci tema da je napravljena radi trgovine u EU sto je po meni glupost jer je sasvim slucajno u to vreme pocela najezda Turaka sa svih strana (spanija,balkan).Po mom mislenju sve drzave istocne evrope ce biti primljene cist da bi u sledecam ratu bili tampon zona za potencijalne protivnike.
E ti sad kazes koje protivnike ova budala izmislja, pa razmisli ovako ako su nemci i francuzi poceli da ljube jedni druge u bulju zar mislis da je to sto se vole ? tesko pre ce biti zato sto sve resurse poseduje Rusija koja od dolaska Putina na vlast sve vise i vise lice da SSSR (za mene dobra stvar),sve resurse u africi ili u zabit republikama poseduje Amerika a nafta na bliskom istoku je uveliko scepana od strane mislimanskih zemalja koje su odavno poznate po teoriji ciscenja svih nevernika sa planete zemlje,a o tome do je i njima sinulo da treba da se udruze da nepricamo (evo zadnji rat sirija i iran su se totalno slizali ,sinulo im je da su Ameri delili oruzije iranu i iraku  za vreme rata a sad su obe na udaru Amerike),o kinezima da nepricam koji uveliko cepaju po ideji pravljenja aziske imperije od tokija do mojeg,samo prosli mesec je njihov ministar odbrane izjavio da "kini treba vise zivotnog prostora ali da nece napraviti iste greske kao nemci u WW2 jer su oni superiornija rasa od bele" (njihov tomic )

I pazi sad nas pametne mi smo se nasli da od svih na ovom svetu nadjemo EU koja nas je bombardovala,ucestvovala u unistavanju svih Jugoslavija , i sistemacki unistavala nas narod kad god je mogla ma i jevreji su amateri za nas,e bas njih da se sprijateljimo pa dobro ajde malo klik klik u glavi.
A i zmisli taj EU savez nasta to lici da sutra nas naprimer napadne Rusija (KAO) i mi se kao suprostavimo (da sto posto,prvi traktor i teraj na berlin ...) i mi kao trazimo pomoc od EU vec vidim 10 francuza nemaca i belgijanaca kako herojski ginu na bedemima Beograda,pomogli bi nam ali malo sutra ispalil bi dva projektila i potpisali mir sa rusima kad nas ovi okupiraju ...a totalno nepovezano sa tim za dva dana bi od rusa dobili dovloljno nafte da zaliju svako drvo od Beograda to ardena.
Dakle moj pitanje je kako bi mi to isto bili tretirani kao ostali evropljani evo i sad kako prolaze poljaci ko najgora govna da izvines.
Mi smo bilo i ostali nesto najgore na svetu Sloveni, jedini "varvari' koji su probilisvoj put u Evropu i tamo ostali ,i to nam nikad nece biti oprosteno i uvek cemo biti niza vrsta

mozda nezvuci lepo ali tako je radim sa nekim ljudima tamo neki su mi prijatelji nakad tamo provedem po par meseci,ako znas engleski bez akcenta niko ti neveruje da si odavde ako imas naglasak mozes da budes sa severnog pola ti si Rus (u glavi im najcesce bude sovjetski vojnik) potpuno animalan odnos prema ljudima bez ikakvog razloga
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Licno verujem da nemaju vise sta novo da zahtevaju od nas, i tek ako zatraze opet nesto, onda treba da zvanicna politika kaze da Srbija ne zeli da plati toliku cenu za ulazak u EU. Do tada, ipak treba probati.

Sto se tice naseg tretmana u EU (kakav bi bio), cak i da se slozim sa tobom da ne bi bili jednaki sa Nemcem ili Fincem (a to i ne zelim, jer mi je dobro da sam Srbin), verujem da bi bili bolje tretirani nego sada. I tako, ako cu da biram da li da mi bude bolje i da me ne tretiraju punopravno (a nisam siguran da bi bilo tako, sto ne znaci da ne gresim), ili da mi je isto i da me ne tretiraju nikako (a lepo kazete da je sada takva situacija), definitivno cu se opredeliti za ovo prvo. A bas tada cu i moci da im pokazem (delima, a ne recima), da nismo varvari, i da oni nisu nista bolji od nas (cak smo mi i bolji, ali ne zelim da zvucim kao oni sto tvrde da su Srbi stariji od Rimljana :[115]Smiley. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"od rassssse, da li stvarno mislis da oruzje resava probleme? Da se razumemo, niti sam ja pacifista, niti sam alergican na reci rat, ... Samo kazem da bi posle svega sto nam se desilo, bio potreban dobar razlog (ne da mi ga neko od politicara servira, vec da ja budem svestan toga), da bi se latio oruzja. A to da li sam ja u zabludi sto mislim da sve moze da se resi diplomatijom, to je moj izbor, moze da ti se svidja ili ne. A i smucila mi se predrasuda da ko nije za rat (mnogi to kazu, ne odnosi se samo na ljude na forumu), taj nije Srbin. Kako neko zna koliki sam ja Srbin? I sto je jos vaznije kakav sam covek koji predstavlja svoju zemlju, drzavu Srbiju. Imao sam i ja nekada takve stavove, ali sam shvatio da ni jedan ekstrem nije dobar, pa sam ublazio stavove, a i shvatio da je to (po meni ) realnije. Ni ekstremni nacionalizam, ni ekstremna demokratija i okrenutost EU, vec patriotizam i politicka kultura."
.......................................................................................................................
pogresno si me shvatio, mislis da bih ja zelio rat? pa ja sam jedan prezivio, izgubio sam puno prijatelja, neki su poginuli, a neki ostali sa one strane. da nije bilo oruzja, izgubio bih vjeruj mi mnogo vise.
svidja mi se tvoje misljenje, da se diplomatijom mogu rijesiti mnoge stvari. ali bas kao sto ti kazes, NEKAD sam i ja mislio tako. sad je malo kasno. o tome jedino trube ovi stranci sto nam dolaze prodavati kreative radionice i sl. gluposti.  nisam ekstrem, samo mi je neugodno da zivim na ovom strelistu, hocu da docekam dan kad ne budem MORAO razmisljati na ovaj nacin.
oruzje, brate rijesava mnoge probleme, koliko god to surovo zvucalo. a sto se tice razloga za lacanje oruzja... hm... zavisi sta smatras dobrim razlogom.
pokrenucu temu o tome.

IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije nama samo problem Eu, i po meni nije najvazniji ulazak u nju vec za Srbiju je jako vazno da vise dobije i radi na pravljenju neke nacionalne strategije. Ljudima danas je najvaznije samo da udju i misle da ce se svi problemi onda resiti, sto je po meni velika greska. A ovi politicari su u stanju da sve prodaju samo da bi se domogli Eu. Ipak Srbiji treba nova nacionalna strategija za razliku od onih proslih iz devedesetih kada se ratovalo samo da bi odredjena elita zaradila pare, a sto je narod ginuo boleo ih K****. Kada se islo u Hrvatsku svi su mislili da se bore za srpstvo dok na kraju nisu videli da su se uzalud borili. Odes da se boris tamo i ako izuces nekako zivu glavu, dodjes kuci i sta dobijes? Nista, dobijes samo ordenje casti, a sta ti mozes sa tim ukoliko si hendikepiran ili nesposoban za rad? Jer ce ti orden stvoriti hleb ili tvoje ruke? Jer tako treba da se drzava treba da se ophodi prema borcima i njihovim porodicama. U to vreme niko dinar nije dobio od tih usranih politicara, jedino sto si mogao dobiti je kilo secera i komad leba. Iz svega toga jedino vredno zbog cega si se borio pored onog jadnog naroda je bilo zvanje heroja(doduse nepozntog, jer politicari pokupe svu slavu) i taj orden.
Onda pojavi se sansa za nekim novim i mnogo "boljim" godinama po Srbiju. Demokrate govore da ce sacuvati suverenitet drzave i da ce raditi da granica ne bude vise na Drini. Prolazi godinu dana i onda politicari nazivaju borce ratnim zlocincima i ljudima koji hoce samo zlo i mrak Srbiji. Jedino sto ti je ostalo jeste orden a sad hoce i to da ti uzmu, sramota! "Crveni" su se napili krvi narodu, a sad ovi hoce i dusu da ti uzmu.
I to ti je dosadasnja nacionalna strategija, prvo namesti rat i nahuskaj narod onda prodaj sve potom dodju promene i onda izgubi svaki razlog zbog cega si se borio.
Mislim da narod najveci otpor treba da pokaze politicarima da se vise ne zajebavaju sa nama. Ne znas koji su gori da li one prodane duse ili ovi mirotvorci i dupelisci. Nit manje drzave nit vise politicara ili mojim recima "Kako da drzava nije usrana kad se toliko govnara skupilo na jednom mestu".
Vreme je da se radi da Srbija dobije svoju nacionalnu strategiju i da ide u tom smeru, da se zacrtaju neki nacionalni ciljevi a ne da uvek mislimo da li ce nas primiti u Eu ili nece? Da li ce to biti 2, 3, 5 ili 10 godina?
Vaznije nam je da svi Srbi zive zajedno a ne da kao i u istoriji zivimo odvojeno sa okovima drugih drzava i naroda. I da nacionalni heroji budu oni koji su se stvarno borili za svoju otadzbinu a ne kao sto su Seselj i slicni njemu koji su rat videli na tv iz svojih odaja i koji su pucali na taj narod iz revolvera umesto da su ga koristili na ratistu. Dosta sa tim prodanim dusama i laznim nacionalnosima. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 20:53:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.