Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 12:18:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 130 131 133 134 ... 166
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Omiljeni odlomci i citati  (Pročitano 881896 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Šta je to s nama i sa životom, u kakve se to konce splićemo, u šta upadamo svojom voljom u šta nevoljom, šta od nas zavisi, i šta možemo sa sobom? Nisam vješt razmišljanju, više volim život nego misao o njemu, ali kako god sam prevrtao, ispada da nam se većina stvari dešava mimo nas, bez naše odluke. Slučajnost odlučuje o mome životnom putu i o mojoj sudbini, i najčešće bivam doveden pred gotov čin, upadam u jedan od mogućih tokova, u drugi će me ubaciti samo druga slučajnost. Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim ću proći, jer ne vjerujem u neki naročit red ovoga svijeta. Ne odlučujemo, već se zatičemo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog određenog trenutka, kad nas samo ta prilika čeka, jedina koja nas može sačekati, u toku mješanja. Ne možes je zaobići, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u koju padneš. Pa plivaš, ili potoneš.

Tvrđava, Meša Selimović
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
...eto, Zavist je kao korov, dovoljno je da je pustiš da se rasprostre na jednoj tački, odmah će naseliti celo srce.Ne uvija se oko njega kao bršljan, već ga buši oštrim vrhovima.Ona je ta koja upravlja našim rečima i našim delima.Sve ono što stoji između neke sitne kletve, naizgled nevine,  i nasilja njen je plod.
Zavist ima moć razarajućeg otrova i sposobnost prilagođavanja jednako ubistvenog virusa.Uništava sve oko nas ali i nas same, stvarajući nesreću.I nije dovoljna vera, nisu dovoljne dobre namere.Da bi smo je držali dalje od sebe valja biti stalno na oprezu.Ispitivati sebe, svoje misli, pokrete srca, čak i one koji su naizgled najneviniji..."

Suzana Tamaro ~ Više vatre, Više vetra
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

свако је друкчије луд , рече ђаво и седе у коприве

Zodijak
Pol
Poruke 33607
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 
 "...Odmah dolazi stara Ciganka, vračara, koju je Jovča zato čak iz Turske doveo i u čivluku čuvao. Od svake pojedine kokoši, živine, njoj se morale da nose kosti, kobilice, po kojima je ona gledala, vraćala.
   Čim Jovča oseti da je ona ušla, još s vrata joj zapoveda:
   - Gledaj!
   Ciganka dođe. Seda do njega, sproću vatre, i pošto razgrne šamiju te joj se još jače osvetli od vatre njeno staro, koščato lice, počne da se unosi, gleda u kobilicu, u njene pege, šare... A napolju tek ponoć prevalila. Vetri još jače i bešnje duvaju. Tresu čivluk, zgradu. Vatra praska, gori. Njeni plameni lizu čađ i čas Ciganku, čas Jovču osvetljavaju. Ponekad izdvojio bi se od huke vetrova i dopro bi dug, otegnut urlik kakvog psa... A Ciganka nikako ne diže glavu. Još jače, tajanstvenije, dublje unosi se u kost, i gleda, gleda... Već Jovču strah poduzme.
   - Gledaj! - vikne on hrabreći se.
   - I arno i lošo! - počne ona, ali nekako teško, kao ne mogući da se odvoji, otrgne od silnih znakova, znamenja. I onda nastavlja: - Bio si bogat, silan. Što god si zaželeo, sve je bilo tvoje. Hazne, bisage s parama...
   - More i sad to imam! - prekide je on.
   - Drugo šta ima? - pita se Ciganka i ne slušajući ga. - Ijafige što si tolike zemlje video, gradišta proputova, i na Bak'rnom Gumnu bio, tri puta tamo zanoćio, ono, što ti je srce tražilo, nikad nisi imao.
   - Hm, pa... - prezrivo i radoznalo Jovča mrmlja.
   - U tvojoj bašti cveće, fidani... Jedan fidan, jedno drvce, od svih najubavo, najlepše. I ti si ga mnogo čuvao, mnogo voleo. Ali kad ono poraslo, zalistalo, zažednelo, ti mu ne dade...
   - Sve sam davao! Šta joj nisam dao? - pravdajući se i čisto plačno počne da viče Jovča i odaje se pred Cigankom.
   Ciganka, ne izdavajući se da zna o kojoj on govori, nastavlja:
   - Ne znam, gazdo. Ovde tako stoji. - I da bi se opravdala, uverila ga, ona mu podnosi kost i pokazuje prstom:
   - Evo, gazdo, evo ga to drvce, a evo odovud kao neki mlaz kako je pošao da ga osveži, napoji... ali, evo gde si i ti, između njih, i kako ne davaš, prečiš... I zato si grešan. Zato te san ne hvata. Sve na to drvce misliš...
   - Napolje! Lažeš! - prekida je Jovča i dere se besno terajući je i bacajući joj novaca. - Sve lažeš. Nisam ja grešan. Nisam joj prečio, ne davao... A što je ona bila kučka, azg'i, pa nije mogla da čeka, dočeka muža..."

Borisav Stanković    -  JOVČA

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
„Ništa nije slučajno. Sve u kosmosu je povezano. Fenomen „Vidovdan“ neprestano upozorava svet na istinitost genetskog koda. Polazište za razmišljanja o Vidovdanu je, svakako, višedimenziono i nedostupno znanjima i najumnijih ljudi. Mislim da je Vidovdan više od mita i da je srastao sa bićem srpskog roda. On je proistekao iz srpskih arhetipskih gena i ujedno je dokaz da su Srbi spojili u sebi vreme i da su Bogu pristupili na osoben način. U Vidovdanu su i Svarog i Isus Histos. Srpski narod se na Vidovdan opredelio za carstvo nebesko, te mu je budućnost svakolika, svevremena i vanvremena. Stoga što ima veru, nadu i ljubav, koji spajaju materijalnu, energetsku, duševnu i duhovnu sferu u svakom biću pojedinačno i svest da se tako umrežava u kosmičku harmoniju. Taj osećaj je iznad svake druge pojavnosti. On omogućava da se Srbi uzdignu iznad greha i iznad smrti. Vidovdan u sebi objedinjava prizemnu filosofiju života, sa svim što je čoveku nedostupno i nepojmljivo.“

prof. dr Svetozar Radišić
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

свако је друкчије луд , рече ђаво и седе у коприве

Zodijak
Pol
Poruke 33607
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
  "...A desi li se kakva nesreca u selu da, na primer, neko u selu umre, i tu kako kome, ali gospodin-popi opet dobro. Ako bogatiji umre, oglasuju ga sva zvona i cinodejstvuju oba popa; a ako siromasniji, onda, naravno, samo jedan pop. Ide, pa malo peva on, malo crkvenjak, a malo djaci, tako naizmence. Dok crkvenjak ili djaci pevaju, gospodin popa misli u pameti, ili se razgovara o stanju i imanju usopscega, o testamentu i naslednicima, o procesu i fiskalima, i vec o tako necem sto bi spadalo u taj krug stvari. Posle pogreba crkvenjak odnese odjejanije i trebnik, a popa ugasi i zamota svecu u dobivenu cicanu ili svilenu maramu. - Bilo ih je svakojakih, ali je gospodin popa najradije primao one svilene. - I jos tu na groblju pokupuje od dece - koja su takodje cinodejstvovala, noseci krst i cirake i ripide - sve njihove marame i pantljike; pokupuje budzasto, po cetiri krajcare maramu. "Dede, deco", veli im gospodin popa, "dajte vi to popi, a popa ce vama grosic-dva dati za to!" Kupi, pa i to poslje kuci. Od tih stvari posle gospoja popadija izabere sto joj se dopadne, a ostalo dobije u platu kakva Zuza ili Erza, Madjarica naravno, pa se sve sareni od pantljika kad prodje sokakom, da ti je milina pogledati za njom. Prolazi, pa unesrecava svet, a najvise one tanke i nafrizirane berberske kalfe. E, ne moze covek, pa da mu je srce od kamena, a da se ne osvrne za njom i ne da oku prijatna prizora i uzivanja. Sareni se od silnih pantljika kao slobodno medjunarodno pristaniste od barjaka na raznim eskadrama. Nek se zna sto je gospodin-popina sluskinja!
   A gospodin popa cesce i ne dolazi kuci, nego s groblja pravko kuci usopscega na dacu. Tu su skupljene ozaloscene komsije i neutesni rodjaci, i oni sto su zadovoljni s testamentom, a i oni drugi sto se spremaju da dignu proces i da ga obore i na taj nacin spasu dusu miloga pokojnika od jednog tako teskog greha kao sto je nepravedan testament. Gospodin-popi opet najuglednije mesto. Sede svi i jedu. Niko nista ne govori, nego cute i jedu i piju pogruzeno, kako pravoj tuzi i zalosti i prilici. Piju za pokoj duse.
   "He, moj Proko, moj Proko", ili kako vec bude ime pokojniku, uzdise Glisa Sermijas, pa pruzi ispraznjenu casu da mu se natoci, a ruka mu drhce. "Moj Proko", nastavlja Glisa, a glava mu pala od zalosti na grudi, "da je sreca da ti menikana ovako pijes za spokoj duse, a ne ja tebikana! Ta tebi je bar bilo jos dana zapisato, a ne ja da se vucem po svetu ovako brez tebe, brez svoga najblizeg, kas'ti, brata i prijatelja. Ta i onaj bog, boze me prosti, uzima sto je bolje! Eto ja i gospodin popa, mi cemo jos sto godina ziveti i muciti se! Proko, dobri druze, da si da vidis tvoga Glisu kako se zlopati!" uzdise Glisa, iskapi casu i spusti glavu na sto..."

Stevan Sremac

POP CIRA I POP SPIRA
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava Kapiri Mposhi
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
HTC 
nije bas omiljen, ali svakako veoma interesantan odlomak:

"Ako u mozgu postoji nešto što nam se ne dopada, mi ćemo to, jednostavno, zaobići. Kao kad se reka umori od obilaženja iste krivine, pa sama napravi prečicu i na onoj istoj krivini ostane malo, isključeno jezero, rezervoar sećanja, koje se, budući da ništa više ne dotiče, naposletku isuši."

Slepi čovek iz Sevilje - Robert Vilson
IP sačuvana
social share
MALO NAS JE - AL SMO GOVNA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 934
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
"Nikada ne treba raditi nesto o cemu se ne bi moglo caskati po rucku"..
Oskar Vajld
IP sačuvana
social share
Go zombie,go!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

tko zna kako daleko odlazim...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18119
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
"Nikada ne treba raditi nesto o cemu se ne bi moglo caskati po rucku"..
Oskar Vajld

Smile
IP sačuvana
social share
шš
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 350
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Nije bilo razlike medju nama.. Strast ista, ocaj isti, opsesija ista, sreca ista.

I.B. Moj deda Luj Viton.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Memento vivere.

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
HTC Smart
" Život prolazi, a mi ne znamo šta bismo sa njim. Mrzi nas, ili ne umemo da živimo. Najradije bismo ga ustupili nekom drugom i uživali gledajući kako je lep naš život kad ga drugi žive."

" Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni. Sreća je mala, obična i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide."

Duško Radović

" Čovek ne može da bira vreme u kojem će se roditi i živeti; od njega ne zavisi ni od kojih roditelja, ni od kog naroda će se roditi, ali od njega zavisi kako će on postupati u datom vremenu: da li kao čovek ili kao nečovek, bez obzira na to u kom narodu i od kojih roditelja. "

Patrijarh Pavle

" Nemoj se plašiti savršenstva - nikad ga nećeš dostići. "

Salvador Dali

" Čudno je, kako je malo potrebno da budemo srećni i jos čudnije, kako nam često baš to malo nedostaje."

Ivo Andrić
IP sačuvana
social share
"Unesite u monotoniju i mrtvilo nečijeg života malo svoje neozbiljnosti, neodgovornosti i lošeg ukusa."

Duško Radović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 130 131 133 134 ... 166
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 12:18:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.339 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.