Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ombudsman: Građani žalite se na izvršitelje  (Pročitano 2808 puta)
19. Maj 2015, 22:42:09
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Ombudsman: Građani žalite se na izvršitelje

Pokrajinska zaštitnica građana Aniko Muškinja Hajnrih poručila je danas građanima da dobro prouče dokumente koje dobijaju od izvršitelja o prinudnoj naplati i da ukoliko smatraju da su oštećeni, reaguju tako što će pisati prigovore ili se obratiti Ombudsmanu.

Aniko Muškinja Hajnrih rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Komore izvršitelja Srbije Aleksandrom Trešnjev, da postoje pravni lekovi koji građanima mogu pomoći kod naplate dugovanja od izvršitelja.

Ona je upozorila da se građani žale na postupak tek kada je on već počeo, jer ne pristupaju dovoljno ozbiljno dokumentaciji, niti primaju pošiljke koje od izvršitelja stižu na njihovu adresu.

Na današnjem sastanku, predsednica Komore izvršitelja Srbije Aleksandra Trešnjev dogovorila je sa pokrajinskim ombudsmanom uspostavljanje saradnje, te da će čim se građani obrate ombudsmanu zbog pritužbi, od sada zajednički pokušati da rešavaju probleme.

Trešnjev je poručila građanima da oni sami moraju da pokrenu postupak nadzora rada izvršitelja, jer se on može pokrenuti jedino na osnovu njihovog prigovora ili prigovora koji podnosi zaštitnik građana.

Sastanak sa omnudsmanom je inicirala Komora zbog slučaja žene iz Novog Sada i obustave isplate dve trećine njene invalidske penzije, što je protivno zakonu.

Po zakonu, to nije dozvoljeno, jer ona prima minimalnu penziju od oko 11.000 dinara, pa je ovaj slučaj prigovorom ispravljen.

Izvor http://beta.rs/vesti/drustvo-vesti-srbija/3828-ombudsman-gradani-zalite-se-na-izvrsitelje
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
mob
Samsung SGH-E590
Citat
Aniko Muškinja Hajnrih
Ma iiiidiiiii Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Ova je japansko-nemackog porekla  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
"Sto se grbo rodi vrijeme ne ispravi..."

Samo bacanje prasine u oci narodu  Smile
Kada sam na slicnoj temi ovde o izvrsiteljima, napisao da i savestan gradjanin po "reformisanom srpskom pravosudju" moze postati zrtva "izvrsitelja" ni kriv ni duzan, verovatno je vecina pomislila kako pisem gluposti...
Kao prilog "mojoj gluposti" i savrseno uredjenom i refomisanom srpskom pravosudju i sedeca vest...izvritelji tek treba da se pojave da "samo rade svoj posao"  Smile Smile Smile kao pravi profesionalci

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:548751-Curug-Dobio-racun-a-kanta-prazna

Čurug: Dobio račun, a kanta prazna
N. SUBOTIĆ | 19. maj 2015. 15:42 | Komentara: 2

Slavko Đurović iz Čuruga u nesvakidašnjem sporu sa "Čistoćom": Stigao račun za prethodne tri godine iako ispred kuće nije odnet ni kilogram smeća. Treba da plati 12.791 i još oko 18.500 dinara za sud

Slavko Đurović dobio je nedavno iz JKP "Čistoća" račun za odnošenje smeća za prethodne tri godine. Reklo bi se ništa neoubičajeno, da ispred kuće ovog penzionera iz Čuruga kamion za odovoženje smeća nikada nije odneo ni kilogram otpada! JKP "Čistoća" osnovana je pre tri godine i tada su neki od suseda zadužili kante za smeće, koje su kamioni ovog preduzeća redovno praznili.

- Meni, pošto imam malu penziju, a i deponija mi je na pet minuta od kuće, nije bio potreban dodatni trošak, pa sam odlučio da smeće sakupljam u dvorištu, a kad gomila naraste, auto-prikolicom je odvezem na smetlište - priča Đurović. - Tako je to išlo, dok nisam dobio račun od 12.791 dinar za odnošenje smeća. Obratio sam se mom poznaniku, pravniku, napisao žalbu i poslao je "Čistoći", kao i na adresu Ministarstva pravde, ali odgovore nisam još dobio.

Umesto toga, dalje navodi Đurović, stigao mu je novi račun, uvećan za 12.480 dinara na ime troškova sudskog izvršitelja i više od 6.000 dinara za advokata. - Sada sam se našao u situaciji da strahujem od plenidbe imovine, a sve za uslugu koja nije nikada urađena - priča Đurović. - Interesantno da su mnoge komšije, koji takođe nemaju kante, odbili da plate račun, a onima koji su se uplašili i otišli da plate, ponuđeno je da "daju koliko žele", kao na pijaci. Pitam se, šta ja sada da radim, jer od moje penzije jedva da preživljavam, pošto mi je supruga teško bolesna, operisala je kancer i imamo mnogo troškova. Pa i ono što potrošim, kao struju, na primer, teško mogu da platim.

Sa druge strane, u JKP "Čistoća" u Žablju navode da su počeli sa utuženjima dužnika, da sve rade po slovu zakona, odnosno, opštinskih uredbi.

- Propisi su jasni i određuju da se usluga odnošenja smeća može naplaćivati, čim kamion za odnošenje počne sa prolascima kroz ulicu - ističu u "Čistoći". - Nema nikakve veze da li neka kuća ima ili nema tipsku kantu, jer naši radnici smeće odnose i kada je upakovano u kese ili kutije.

U ovom preduzeću, takođe, navode da je građanima, koji imaju dug, a nisu tuženi, ponuđeno da ga plate na rate, kroz reprogram.

- Za one koje smo tužili, takve mogućnosti nema - kažu nadležni u komunalnom preduzeću. - Za sada smo ovu nepopularnu meru morali da primenimo na nekoliko desetina korisnika naših usluga.

IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Одношење смећа је од 150 до 200 динара месечно, зависи од општине до општине у Војводини. Толико.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Одношење смећа је од 150 до 200 динара месечно, зависи од општине до општине у Војводини. Толико.

Nije tacno  Smile
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Добро...ето, ја лажем Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Nije poenta u tome da'l pricas istinu ili ne...vec u tvom pokusaju da obesmislis iznos...pogotovo sto treba neko da plati nesto, neku uslugu koju ne zeli ili mu nije izvrsena, nije se ugovorno obavezao...pa sad, ona stara dobra fora  Smile relativizacije kojom si se posluzio  Smile sica...zato sam i odreagovao ...

Poenta je da ce mu "izvrsitelji" doci na vrata da plene imovinu zbog duga koji nije napravio, nije njegov  Smile i kad ih neko izpalapuca,neko kraceg fitilja ko ne zna gde Aniko stanuje  Smile djavo ce odneti salu...
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
I ja plaćam svaki mesec odnšenje smeća a mesečno napunim jednu kantu. Jbg živimo u gradu neke stvari se podrazumevaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
živimo u gradu neke stvari se podrazumevaju.

Hmmmmm...cudi me ovakav komentar s obzirom da si sa Telepa  Smile

Curug nije video grada, svetlosnim miljama...selendra obicna  Smile
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.