Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oj Religijo, pa zar: Greed is good? Pohlepa je dobra?  (Pročitano 13405 puta)
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry Torch
Pa, takva su pravila Foruma - zato se vracamo na temu. Smile malo se ponekad ode od nje

Rekla-kazala, to nije ono sto vidim. Crno na bijelo - naveo sam poznate primjere, kao i one ne poznate, jbg. ako trebam faxirat racun koji je popo platio za Mercedesa i Lexusa Smile reci...

Analiza odgovora koja Crkva daje - time se bavim vec petnaestak godina - ne vidim da ih daje...

Mi imami drugaciji pogled prema ovome bas zato sto vec jesmo dobrano promislili. Tu prvo mislim na sebe.
U topiku "Vera i dela" sam vec pisao sto mislim o tome zasto djela i vjera trebaju biti nesto sto je jednako, pa ne bih da se ponavljam (tamo ne dobih nikakav konkretan odgovor, kao ni na mnogo toga...)
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Jedan bivsi strazar je cak rekao da je na vise mesta spomenuta "podzemna biblioteka."
jel to tebi rekao?

Citat
zasto ne bi Pravoslavna?
Zato sto je pravoslavan i nema sta da krije.Ako ti mislis da postoji negde takva biblioteka reci i ja te vodim tamo
Nije meni rekao, davao je intervju, i jedan ga lik pitao da li je ikad cuo nesto neobicno dok je radio tamo, jer vecina ljudi vidi Vatikan samo preko TV-a. Ovaj je malo promislio i rekao da ima jedna stvar koju je cuo vise puta "Sanctum" i bilo je jos nesto. I da se spominje biblioteka sa zabranjenim knjigama. Pa bili su i filmovi o tome, na primer kao onaj film u kome su stranice odredjene knjige premazane otrovom.
Svako ima neku tajnu i nesto da krije! I da znam gde je ti mislis da bi mogli da usetamo tamo, cisto onako, e mi dosli da vidimo neke knjige.
Ne ide to tako. Tajne se cuvaju.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Tajne se cuvaju.
Znas sta je tajna?Tajna je ono sto zna samo jedan.Ovo sto ti sada pricas nije vise tajna.

Citat
I da znam gde je ti mislis da bi mogli da usetamo tamo, cisto onako, e mi dosli da vidimo neke knjige.
Ako znas da postoji neka Pravoslavana biblioteka u koju ne mozes uci ti mi reci....Ako znas hajde samnom i ako nas ne puste ja se odricem pravoslavlja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
U redu opstepoznata tajna. Ista tajna kao na primer da Vatikanski trezor je pun blaga iz celoga sveta.
Joco iskreno govoreci ja ne verujem da bi biblioteka bila na "otvorenom" mestu.
Gde je sediste Pravoslavne Crkve? Pec ili negde drugde?
A i opet da nam pokazu knjige to nam nista ne znaci jer nismo uceni starim jezikom.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 106
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
JOCA JOX
rece mi jedan Nebojša, "pazi što poželiš može ti se i ostvariti pa šta onda?"

a vezano za ovu pohlepu postoji tarifa i od tarife se živi i to skromno (za krštenje i slicno šta ti misliš da se svaki dan u parohiji eparhiji i slicno rodi 1000 djece i da bude 100 vjencanja, a mjesto gdje se ljudi zahvlaljuju Bogu Jednom Jedinome treba ugrijati, treba pojesti nešto a i sveštenik je covjek ima i on potrebe),

šta hoce više ti ljudi? pitam se, šta još treba, da goli svi hodaju....

griješe i onda otkupljuju grijehe stavljajuci u kase i korpe (što više u kasu stavi misli da ce mu grijesi biti oprošteni), sveštenik vidi to i kaže "ova moja pastva izgleda hoce da ja dobro-luksuzno živim"- nisu naveli zašto novac daju, samo su dali i smatraju da je to uredu.....
i to je to, isto apsolutno svugdje.....

kompletna priča se svodi na ?..... jer niko nije pare oteo, da je otimanje u pitanju onda policija ima posla.....

detalji su u sljedećem:
postoje razne kase-korpe za otkup od grijeha,
koliko ima sirotinje, nahrani njih, ne moraš samo smatrati da je grijeh otkupljen tako što ceš svešteniku bogomolje dati pare u ruke - otidi i sam nahrani, obuci sirotinju, plati stipendiju to djelo je veće dobro djelo, ali samo ako ga radiš u ime Boga Jednog Jedinoga jer cilj je otkupiti grijeh, dobiti rajsku a ne poresku olakšicu, to radiš da bi bio dio Rajskog društva a ne dio društva extraprofiterske kvazi elite koja to radi samo radi društva jer u Boga Jednog Jedinoga nije "moderno" vjerovati, itd...,

nemoj se na tudoj muci bogatiti - primjera bezbroj :

radiš posao (političar, advokat, vodoinstalater, stolar, zidar šzta god, itd..) imaš tarifu za svaki sat, kad ti dode sirotinja i moli te da odradiš posao jer JEDINO TI TO MOŽEŠ (tako oni to smatraju), pa nemoj joj naplatiti tarifu za bogate koji su ti inace klijentela (bogati i srednje bogati) reci da ti je dosta 10 dolara za uslugu 50 dolara a ne 100 i slicno koliko normalno naplaćuješ,
pa ako shvatiš naknadno da te je sirotinja prevarila i da ima više od tebe (u tom smislu shvati da je u pitanju i duhovna sirotinja - tj. lažu cim stignu),
onda shvati kako je bilo Isusu iz Nazareta neka je milost Božija sa njim, i da je tvoja dobrota tvoj krst,
nemoj se ljutiti nego opet kad ti dode sirotinja ti opet pomozi (ne radi društva nego radi Boga Jednog Jedinoga - to je jako bitan element koji moraš shvatiti), možda protekom vremena nekad pomogneš i pravoj sirotinji, budeš na pravom mjestu u pravo vrijeme sa pravim sredstvima (sirotinje je uzgred sve manje i manje, niko nece kruha, garderobe svi bi samo para?????) i samom borbom za cinjenjem dobrih djela otkupiš svoje grijehe.....

samo moraš upamtiti još jedan bitan element, ta sirotinja ti ne može sklopiti vjerski brak(koji si kao vijernik dužan sklopiti), ona ti ne tumaci ništa, ne ukazuje ti na put za raj i slicno,
1. pripazi na sebe - kad budeš zbrinut a nemoj bti pohlepan jer je to grijeh,
2.pripazi na svoju porodicu - nemoj ima dati više nego sebi jer onda ispade da ne brineš o sebi a i to ti je grijeh,
3. pripazi na komšiluk, vjersku zajednicu - isto važi kao za gore navedeno
pa neka se to sve zajedno gradi i napreduje (pa onda se neko osmjeli i kaže da sveštena lica nisu potakla ovaj svijet na blagostanje svih, jer  još bi mi svi bili nepismeni robovi-kmetovi koji grade i za nagradu dobiju bič i malo odpadaka hrane, da nije baš njih, a uzohole se ljudi jer se Boga Jednog Jedinoga ne boje)

budi covjek koji vjeruje u Boga Jednog Jedinoga, bori se za raj, budi dobar ne budi loš niti zao, barem se trudi, bori se, smiješ se predati tek kada umreš a do tada nema predaje nema povlacenja......

ima tu još puno puno detalja (jedno malo - veliko brdo)..... što bi se reklo - finesa.....

nema se šta puno reći na ovu temu.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Nesto najludje sto sam ikad cuo je da ljudi otkupljuju greh davanju donacija Crkvi.
Ja cu srednje tezak greh, sa nize gresnim mrvicama na vrhu. Smile Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Nesto najludje sto sam ikad cuo je da ljudi otkupljuju greh davanju donacija Crkvi.
И ја исто.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
To su radili katolici i uz pomoc toga su sazidali Baziliku ili kako se vec zvase.
Setio sam se imena one biblioteke u Vatikanu

librarum prohibitorum
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 106
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja cu srednje tezak greh, sa nize gresnim mrvicama na vrhu. Smile Smile

ne mogu se svi grijesi otkupiti materijalnim, i kad po propisima otkupiš (kad u knjizi piše da ti je oprošteno), opet nisi siguran jer tu mora biti bogobojaznost jer nekad niti ne znaš da si pogriješio a znaš da je Bog Svevideći (recimo, dao si prosjaku 10 eura misleći da si učinio dobro djelo a on kupio šut heroina i zaginuo od istog, mogao si mu dati i 0,5, eura opet imaš udjela u njegovoj smrti, pogriješio si a niti ne znaš za to), eto ti izvor Bogobojaznosti,
šta tvoja država radi sa porezom koij ti plaćaš i eto ti beskonačan izvor Bogobojaznosti.....

ali pokušati otkupiti grijeh, boriti se, truditi se, na bilo koji način - ALI U SKLADU SA PROPISIMA.....

ne vidim ništa loše u tome.....

Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 02. Apr 2008, 01:01:05 od sirah »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Bogobojaznost=strah, lepo ja kazem da je hriscanstvo i vecina drugih religija zasnovano na strahu.
Ne vidis nista lose ako neko "otkupljuje" greh novcem? Auuuu pa gde to ide leba ti. Ja se ne secam da je Isus ostavio cenovnik ili ikog ovlastio da radi tako nesto.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.