Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oduzeta stanarska prava najveći problem izbjeglih Srba  (Pročitano 48023 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
da da isto ko što će se vratiti kameno doba Smile
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Dosta sa licnim prepirkama, imate za to pp. Dosta i sa medjusobnim vredjanjima, da ne bi (da se izrazim vasim zargonom), primili bananu u skladu sa Pravilnikom.

Nazad na temu!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Moram ić za poslom... nastavit ćemo kasnije...

Evo, ti napiši kako (ali konkretno - na koji način) hrvatski Zakon o otkupu stanova diskriminira Srbe, a ja ću tebi napisat šta ti treba da bi ostvario svoje zakonsko pravo na otkup stana.

Može?

Evo, ovako. Prvo, da bi ovaj razgovor imao smisla treba da prihvatis da je svako bezao zato sto se plasio za svoj zivot. Izjave tipa, to je stvar gledista jednostavno ne stoje. Zakon ne valja iz jednog jedinog razloga jer nije obuhvatio ratna desavanja. On resava stvari kao da rata nikada nije bilo, nego su ljudi kao ja, eto tek tako otisli, nisu koristili svoje stanove zakonom predvidjen rok i izgubili pravo na te stanove i sto zakonitosti i prava tice sve jecisto. Ali da li to ima veze sa stvarnoscu? Eto to je ta diskriminacija. E sad, ti meni reci kao pravnik kako ja mogu da resim svoju situaciju. Hipoteticki, ja sam te unajmio kao mog advokata da povratim stanarsko pravo i sad nam svima objasni kako deluje pravni sistem Hrvatske.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Nikša jesi ti rođen u Hr , imaš li državljanstvo RH? Jesi poštovao zakone i suverenitet RH ili si se nadao Velikoj Srbiji , pitam onako čisto ljudski ?
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nikša jesi ti rođen u Hr , imaš li državljanstvo RH? Jesi poštovao zakone i suverenitet RH ili si se nadao Velikoj Srbiji , pitam onako čisto ljudski ?
Kakve ima veze gde je rodjen, cije ima drzavljanstvo, koje zakone i "suverenitet" postuje? Jedino vazno je da on je posedovao imovinu u danasnjoj hrvatskoj i da su mu oduzeta imovinska prava na bespravan i surov nacin.

A sad jedan primer koji se zasniva na tvojoj logici, npr. neki kriminalac u hrvatskoj koji je tamo rodjen i cije je drzavljanin ako nepostuje zakone a ako je kriminalac tj. nesto je zgresio to znaci da nepostuje hrvatske zakone, tom onda treba oduzeti imovinu. Bravo svaka cast za pitanja!  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jesam, rodjen sam u Hrvatskoj, Zajicheva bolnica, opstina Maksimir 1980. Moja keva je rodjena u Hrvatskoj, kao i njeni roditelji, kao i roditelji njenih roditelja, kao i roditelji roditelja njenih roditelja itd. Moj otac je takodje rodjen u Hrvatskoj itd, ali on nema veze sa mnom jer su moji rastavljeni od moje trece godine. Da imam hrvatsko drzavljanstvo i to sam ga uzeo, tj. moja keva, odmah na pocetku 90-91. Ja sam tad imao 10 godina pa ti sad sam zakljuci kakvo sam ja mogao imati politicko misljenje i interesovanja i kakav doprinos je samohrana majka mogla i zelela dati doprinosu Velike Srbije, a ziveli smo ekstra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
@ zeljko@8

poštedi me tvoga gatanja o tome šta ja mislim .....  Smile

@ niksa517

kapiram, mislim da će se to vratiti , ali savjet ti je da pokreneš nekakav postupak pred sudom u Zagrebu , i to što prije.
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Evo, ovako. Prvo, da bi ovaj razgovor imao smisla treba da prihvatis da je svako bezao zato sto se plasio za svoj zivot. Izjave tipa, to je stvar gledista jednostavno ne stoje.

Opet - to je tvoje mišljenje. Možda ja dijelim to tvoje mišljenje, možda i ne. Ali, u krajnjoj liniji - stvar mišljenja (gledišta... kako hoćeš).

Zakon ne valja iz jednog jedinog razloga jer nije obuhvatio ratna desavanja. On resava stvari kao da rata nikada nije bilo, nego su ljudi kao ja, eto tek tako otisli, nisu koristili svoje stanove zakonom predvidjen rok i izgubili pravo na te stanove i sto zakonitosti i prava tice sve jecisto. Ali da li to ima veze sa stvarnoscu? Eto to je ta diskriminacija.

U svakom pravnom sustavu (hrvatskom, srpskom, kineskom, indjskom, američkom...bilo kojem) postoji nešto što se zove prekluzija odn. gubljenje nekog prava protekom vremena. U ovom konkretnom slučaju, ako nisi podnio zahtjev za otkupom stana na vrijeme - gubiš pravo na otkup.

Ne može se donijet zakon o otkupu, odredit rokove, uvijete i proceduru, i onda u zadnjem članu zakona napisat "Za one Srbe koji su otišli iz Hrvatske, ali se imaju namjeru vratit, gornji rokovi ne vrijede i njih će se čekat neograničeno". To nema nikakve logike.

E sad, ti meni reci kao pravnik kako ja mogu da resim svoju situaciju. Hipoteticki, ja sam te unajmio kao mog advokata da povratim stanarsko pravo i sad nam svima objasni kako deluje pravni sistem Hrvatske.

Ako je bio stan u društvenom vlasništvu na kojem si ti (odn. tvoja majka, u tvom konkretnom slučaju) imao stanarsko pravo, treba ti pravomoćna odluka o dodijeli stana, plus potvrda tijela lokalne samouprave o tome da u tom stanu živiš odn. koristiš ga za stanovanje. Zajedno sa ta dva dokumenta podnosiš i zahtjev za otkupom stana, i ukoliko su svi dokumenti valjani, sklapa se ugovor o otkupu, prema uvjetima otplate određenim u Zakonu o otkupu stanova.
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
U svakom pravnom sustavu (hrvatskom, srpskom, kineskom, indjskom, američkom...bilo kojem) postoji nešto što se zove prekluzija odn. gubljenje nekog prava protekom vremena. U ovom konkretnom slučaju, ako nisi podnio zahtjev za otkupom stana na vrijeme - gubiš pravo na otkup.

Ne može se donijet zakon o otkupu, odredit rokove, uvijete i proceduru, i onda u zadnjem članu zakona napisat "Za one Srbe koji su otišli iz Hrvatske, ali se imaju namjeru vratit, gornji rokovi ne vrijede i njih će se čekat neograničeno". To nema nikakve logike

јесте, ал ако та преклузија за све људе са друштвеним становима износи 1996. година(ако је тако), а удружени злочиначки подухват Олуја је била 1995., онда је та преклузија очигледно служила да се Србима(дакле говоримо мислим око 26 хиљада српских станова, тако да не може бити приче о некој једнакости кад проблем качи у огромној већини(нажалост))  онемогући повратак и онемогући откуп ових станова. Мислим ти причаш формалноправно, као кад би био могућ у неком правном систему жалбени рок од 3 дана!
значи све формалноправно исправно а суштински дио етничког чишћења и крађе од стране државе
исправи ме ако гријешим
IP sačuvana
social share
Уосталом сматрам да Република Српска има право на референдум и да ће искористити то право и припојити се Србији!

Сачувај ме Боже куге и Хрвата! - натпис у једној немачкој цркви
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa ja cijelo vrijeme govorim da je zakon u redu i da nikog ne diskriminira...

Priče o "udruženom zločinačkom pothvatu" Oluja uopće neću komentirat...

Zakon o otkupu stanova donesen je 1992. godine... tada Oluja nije bila ni u najsjajnijim snovima...

Razmisli malo...

Osim toga, u svakom pravnom sustavu (hrvatskom, srpskom, kineskom, indijskom, američkom...) postoji i institut "povrata u prijašnje stanje" odnosno - institut koji poništava posljedice prekluzije ako onaj na čiju štetu je prekluzija nastupila dokaže da nije kriv za neizvršavanje svog prava u propisanom roku.

U prijevodu - ukoliko onaj tko nije u roku iskoristio pravo na otkup dokaže da je opravdano bio spriječen ili onemogućen u iskorištavanju prava na otkup, njemu će putem spomenutog instituta povrata u prijašnje stanje bit omogućeno otkupit stan.

Kužiš?
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.347 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.