Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oduzeta stanarska prava najveći problem izbjeglih Srba  (Pročitano 48076 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jebiga ljudi, st_faca i tiger2005, objasnjavate stvari na statistiski nacin. A statistika je nauka ciji se podaci uvek mogu tretirati ovako ili onako. To je jednostavno ne ide sa realnim zivotom i da li je ucinjena nepravda ili nije. Samo ne znam st_faco zasto ti je tesko da priznas da je velika vecina Srba pobegla iz straha za svoj zivot i da su jednostavno stavljeni pred izbor ili ili. A ostati u Hrvatskoj u ono vreme i biti Srbin bilo jako tesko pogotovo samohranim majkama. Meni je profesorka u skoli pretila metkom, zvali su na telefon kuci i pretili mojoj kevi, moji drugovi Hrvati su mi svasta govorili, nazivali je okupatorskom kurvom i sl, svasta je dozivljavala na poslu, dolazio mi je lik sa nozem u jedan sat u noci i zvonio na vrata i slicne stvari. Sve sto sam ja proziveo je u principu nista sta su ljudi dozivljavali. Jedna mamina koleginica, i to Hrvatica, isto samohrana majka, otisla je na pijacu(plac) i kada se vratila vec je neko bio u stanu. To su uradili samo zato sto je radila u vojsci. Ovakve stvari su dozivljavali sve izbeglice, srpske, hrvatske, muslimanske. Ovo nemoj da shvatis kao kukanje, ovo je realna prica kako je bilo. Gledao sam tvoje postove na forumu i non stop pricas kako mi Srbi kukamo, kako su se svi urotili protiv nas i u neku ruku tvoja prica ima smisla, ali kad slicna prica dodje do Hrvata, onda peres ruke. Kao vi ste super cistunci. Nije to tako, ni blizu. Kao sto rece dzandomrljac 26000 stanova, ma neka je i pola od toga, puta u proseku 30000evra. Malo li je. Nema veze, ja sam siguran da ce neki dogovor morati da se napravi jer ipak je to velika suma.
« Poslednja izmena: 05. Dec 2006, 23:40:39 od niksa517 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
U prijevodu - ukoliko onaj tko nije u roku iskoristio pravo na otkup dokaže da je opravdano bio spriječen ili onemogućen u iskorištavanju prava na otkup, njemu će putem spomenutog instituta povrata u prijašnje stanje bit omogućeno otkupit stan.
Kužiš?

као прво ст фаца, циљ ми није да те испровоцирам и хвала ти колику год правну помоћ пружио никши, па макар то било само и паушално у виду основних обавјештења

институт restitutio in integrum би била права ствар у овом случају ако би се прихватио дугачак рок од рецимо истека рока за откуп друштвеног стана до данашњих дана у шта сумњам, а несигуран би био институт јер се он по правилу користи као изузетак, а не правило, али озбиљнији проблем био било доказивање спречености и како би хрватски надлежни органи то тумачили
дакле ово није питање технике, него суштине да ли ће се Србима вратити станови уз право откупа

Citat
@ Џандрмољац

Znaš ko predlaže i donosi zakone .Znaš.
Znaš da je tada bila vruća ratna rana i da predlagača i donosioca zakona nije bilo briga što će se neki Srbin naljutit jer je izgubio stanarsko pravo (koje pravno gledajući nije vlasništvo nego pravo stanovanja u društvenom vlasništvu) , koje je stekao u SFRJ i mahao po mitinzima "ovo je Srbija" ..... jednostavna je stvar samo treba bit realan pa neformalno nepravno reći istinu.

U toj cijeloj priči ima kolateralnih žrtava , ima i onih koji su otkupili , ali ipak većina je onih koji su mahali, zbog njih su najebali i nevini (koji nisu mahali parolama) ali su otišli pod pritiskom rata i straha.Kako to sada rješit , eto Sanaderu pa nek se misli plaćen je za taj posao , ja imam svojih obaveza.

Citat
cool

nije u pitanju vlasništvo , nego stanarsko pravo na društvenoj imovini ... koja je postala vlasništvo Hrvatskih poduzeća i države , e sad zašto je država dala kratke rokove i da li je namjerno odlučila da "nagradi" one koji su bili protiv stvaranja te iste države od koje bi rado uzeli lovu ....to je drugo pitanje....

vlasništvo nikad nikom nije oduzeto osim firmama iz SFRJ (dobile su mjeru privremene zabrane raspolaganja imovinom ukoliko da nekog datuma nisu osnovali podružnicu te firme u HR) i one su sad u postupku povrata temeljem aneksa G sporazuma o sukcesiji imovine bivše SFRJ.tu je stvar čista.

stanarsko pravo nije pod znakom jednakosti sa vlasništvom , mada se moglo nešto tu rješit , ali imam dojam da je "nagrada" ukinuta zbog rata i svega što se dešavalo u Hr

никола34, прилично сам сигуран, не могу се заклети, да ни у упоредном праву не постоји мјера конфискације својине ни у односу на терористе ма ни у односу на државне непријатеље бр. 1- једино у односу на мафију, дакле организовани криминал(што има свој смисао)

дакле питања шта би Срби радили са својим становима по откупу, гдје је ко митинговао, за кога се борио, итд. итд. не могу бити релевантна
питање ко је доносио који закон у којој атмосфери - мене као просечног грађанина не занима, а поготово не људе који су отерани(или отишли из својих станова)

друштвена својина није исто што и државна својина, јер је друштвена својина правно гледано "ничија и свачија" - оно што може је да држава укине друштвену својину и да је трансформише у државну или приватну - оно што притом држава не би смела да уради(а Хрватска је то урадила) је да једном делу грађана да шансу за откуп тих станова, а другом делу грађана(све и да су терористи, јер је институт губитка правне личности укинут у савременом праву) то онемогући. То крши све могуће међународне конвенције о људским правима као и начело једнакости које претпостављам да постоји у Уставу Хрватске. Начин на који се онемогућавање чини не мора бити искључиво формалноправан(кратки преклузивни рокови) већ и фактички.

IP sačuvana
social share
Уосталом сматрам да Република Српска има право на референдум и да ће искористити то право и припојити се Србији!

Сачувај ме Боже куге и Хрвата! - натпис у једној немачкој цркви
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Citat
nikola34, prilično sam siguran, ne mogu se zakleti, da ni u uporednom pravu ne postoji mjera konfiskacije svojine ni u odnosu na teroriste ma ni u odnosu na državne neprijatelje br. 1- jedino u odnosu na mafiju, dakle organizovani kriminal(što ima svoj smisao)

dakle pitanja šta bi Srbi radili sa svojim stanovima po otkupu, gdje je ko mitingovao, za koga se borio, itd. itd. ne mogu biti relevantna
pitanje ko je donosio koji zakon u kojoj atmosferi - mene kao prosečnog građanina ne zanima, a pogotovo ne ljude koji su oterani(ili otišli iz svojih stanova)

društvena svojina nije isto što i državna svojina, jer je društvena svojina pravno gledano „ničija i svačija“ - ono što može je da država ukine društvenu svojinu i da je transformiše u državnu ili privatnu - ono što pritom država ne bi smela da uradi(a Hrvatska je to uradila) je da jednom delu građana da šansu za otkup tih stanova, a drugom delu građana(sve i da su teroristi, jer je institut gubitka pravne ličnosti ukinut u savremenom pravu) to onemogući. To krši sve moguće međunarodne konvencije o ljudskim pravima kao i načelo jednakosti koje pretpostavljam da postoji u Ustavu Hrvatske. Način na koji se onemogućavanje čini ne mora biti isključivo formalnopravan(kratki prekluzivni rokovi) već i faktički.

Činjenica je da se tek sada kada treba uzet oni izjašnjavaju kao građani te države dok su tokom rata (koji se ne bi ni dogodio da ti građani pomognuti Miloševićem i društvancem nisu "krenuli") pa bar 70% tih istih građana udarali po svojoj državi prekrajajući je u neku novu ...... sve to ima veze s tim ......
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500

као прво ст фаца, циљ ми није да те испровоцирам и хвала ти колику год правну помоћ пружио никши, па макар то било само и паушално у виду основних обавјештења

институт restitutio in integrum би била права ствар у овом случају ако би се прихватио дугачак рок од рецимо истека рока за откуп друштвеног стана до данашњих дана у шта сумњам, а несигуран би био институт јер се он по правилу користи као изузетак, а не правило, али озбиљнији проблем био било доказивање спречености и како би хрватски надлежни органи то тумачили
дакле ово није питање технике, него суштине да ли ће се Србима вратити станови уз право откупа

Pa povrat u prijašnje stanje i jest zamišljen kao iznimka kojom se ispravljaju eventualne negativne (nepravedne) posljedice prekluzije... On se primjenjuje (ili se njegova primjena odbija) u ovisnosti o okolnostima svakog pojedinog slučaja u kojem neka stranka traži njegovu primjenu.

I na kraju smo opet došli na ono što ja cijelo vrijeme ponavljam - stavr je političke volje (i stava Vrhovnog suda i nižih sudova) hoće li se Srbima dopustit da svoje iseljavanje iz Hrvatske prikažu kao izvanredni događaj koji nema utjecaja na prekluziju.

To nemam veze sa zakonom o otkupu stanova.

I to je ono što ja cijelo vrijeme ponavljam.

Zakon je napisan tako da bude jednak za sve.

Nije se mogao napisat članak zakona u kojem stoji "Srbi koji su napustili svoje stanove su iznimka na koje se ovaj zakon primjenjuje" - jer bi upravo to bilo diskriminacija prema svima onima koji su otkupili stanove na zakonom propisan način.

Ako će se zauzet stav da su iseljeni (izbjegli, pobjegli... kako hoćete) Srbi bili nezakonito onemogućeni u svom pravu na otkup, onda problema nema... takvi ljudi neka podnesu zahtjev i moći će otkupiti stan.
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Jebiga ljudi, st_faca i tiger2005, objasnjavate stvari na statistiski nacin. A statistika je nauka ciji se podaci uvek mogu tretirati ovako ili onako. To je jednostavno ne ide sa realnim zivotom i da li je ucinjena nepravda ili nije. Samo ne znam st_faco zasto ti je tesko da priznas da je velika vecina Srba pobegla iz straha za svoj zivot. Gledao sam tvoje postove na forumu i non stop pricas kako mi Srbi kukamo, kako su se svi urotili protiv nas i u neku ruku tvoja prica ima smisla, ali kad slicna prica dodje do Hrvata, onda peres ruke. Kao vi ste super cistunci. Nije to tako, ni blizu. Kao sto rece dzandomrljac 26000 stanova, ma neka je i pola od toga, puta u proseku 30000evra. Malo li je. Nema veze, ja sam siguran da ce neki dogovor morati da se napravi jer ipak je to velika suma.

Ok Niksa, dobro znam i ja bih se slagao da se nekim ljudima koji nisu niti krivi a ni duzni vrate stanovi...i St_faca je ja mislim dobro opisao kakvi postupci moraju da sljede da bi se to desilo...ali gledaj ovo....Srbi su imali do 1996 da daju zahtjev za odkup i dalo im je se vremena bilo kako...a daj mi reci tko ce nama da plati porusene kuce,stvarno se pitam toga...zar opet Hrvatska i da naplati za ono sto nije pocinila ili kako na to ti vidis interesuje me....znaci mi moramo i stetu sto smo sami mi pocinili a i drugi da naplatimo...malo mi je nelogicno,kao da smo sami protiv sebe ratovali!
Citat
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Pa kad se kurčimo da imamo para pa se svi namečili na nas  Smile Smile

.....umjesto da kopiramo sve susjede pa da i mi kmečimo  kako se nema i ne može se ....  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jebiga ljudi, st_faca i tiger2005, objasnjavate stvari na statistiski nacin. A statistika je nauka ciji se podaci uvek mogu tretirati ovako ili onako. To je jednostavno ne ide sa realnim zivotom i da li je ucinjena nepravda ili nije. Samo ne znam st_faco zasto ti je tesko da priznas da je velika vecina Srba pobegla iz straha za svoj zivot. Gledao sam tvoje postove na forumu i non stop pricas kako mi Srbi kukamo, kako su se svi urotili protiv nas i u neku ruku tvoja prica ima smisla, ali kad slicna prica dodje do Hrvata, onda peres ruke. Kao vi ste super cistunci. Nije to tako, ni blizu. Kao sto rece dzandomrljac 26000 stanova, ma neka je i pola od toga, puta u proseku 30000evra. Malo li je. Nema veze, ja sam siguran da ce neki dogovor morati da se napravi jer ipak je to velika suma.

Ok Niksa, dobro znam i ja bih se slagao da se nekim ljudima koji nisu niti krivi a ni duzni vrate stanovi...i St_faca je ja mislim dobro opisao kakvi postupci moraju da sljede da bi se to desilo...ali gledaj ovo....Srbi su imali do 1996 da daju zahtjev za odkup i dalo im je se vremena bilo kako...a daj mi reci tko ce nama da plati porusene kuce,stvarno se pitam toga...zar opet Hrvatska i da naplati za ono sto nije pocinila ili kako na to ti vidis interesuje me....znaci mi moramo i stetu sto smo sami mi pocinili a i drugi da naplatimo...malo mi je nelogicno,kao da smo sami protiv sebe ratovali!
Citat

Ajde budi realan i reci koliko ste vi pre 91 cinili posto stanovista u onoj teritoriji koje zauzimala Krajina i cije su kuce najvise porusene. Opet ti sto nisam podneo zahtev za otkup stana do 96. Pa Oluja je bila u augustu 95. Mislim daj budi realan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Nemojte o Krajini i postotcima stanovništva...

Bar je ova tema do sada bila pošteđena takvih preseravanja ... nemojte molim vas sada započet
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat

тигер немој сад да мешаш бабе и жабе или бабе и бабе или жабе и жабе, како год хоћеш
питање одштете у рату између држава је државно питање(нажалост, ружан примјер за то је пресуда немачких судова у случају Варварин) - дакле политичко питање
питање накнаде штете у грађанским ратовима зависи од тога у чијим је оквирима остала територија, али по правилу ту леба нема
питање појединца кога је држава одштетила или коме је држава дужна да пружи заштиту је питање остварења основног људског права- то је случај са(сада непостојећим) станарским правом у Хрватској и његовим откупом

осим тога ово је за много људи животна и осетљива тема тако да мислим да није уреду да идеш сад у офтопик(шириш тему)
ако имаш нека своја искуства са станом који ти је остао у Бих или другом имовином(колико сам схватио избегао си из БиХ, опрости ако грешим) а ти подели
IP sačuvana
social share
Уосталом сматрам да Република Српска има право на референдум и да ће искористити то право и припојити се Србији!

Сачувај ме Боже куге и Хрвата! - натпис у једној немачкој цркви
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Citat

тигер немој сад да мешаш бабе и жабе или бабе и бабе или жабе и жабе, како год хоћеш
питање одштете у рату између држава је државно питање(нажалост, ружан примјер за то је пресуда немачких судова у случају Варварин) - дакле политичко питање
питање накнаде штете у грађанским ратовима зависи од тога у чијим је оквирима остала територија, али по правилу ту леба нема
питање појединца кога је држава одштетила или коме је држава дужна да пружи заштиту је питање остварења основног људског права- то је случај са(сада непостојећим) станарским правом у Хрватској и његовим откупом

осим тога ово је за много људи животна и осетљива тема тако да мислим да није уреду да идеш сад у офтопик(шириш тему)
ако имаш нека своја искуства са станом који ти је остао у Бих или другом имовином(колико сам схватио избегао си из БиХ, опрости ако грешим) а ти подели

ok Sorry decki...jeste upravu si izbjegao sam iz Bosne...i imali smo rok neznam vise koji pa da imamo pravo na odkup,moj otac vise nije htio nista da ima sa Bosnom jer mu je se sve zgadilo od te mrznje i svega sto su ljudi uzgajali jedni prema drugima u tom ratu.....i sada nemamo vise pravo na odkup i nezalimo se...jer mi smo sa tom drzavom davno odpisali....
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.