Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 18:28:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odnosi Srbije i Hrvatske  (Pročitano 40285 puta)
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Opet kitiš Hrvate tuđim perijem.
http://www.ojkrajino.com/knjige/DUSANOV%20ZAKONIK.pdf
eto "profesore" da i ti naučiš nešto  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5

BoraBorasS, ne pravi se ni ti pametan...
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Alcatel 
Bora zaboravio si prvi konc logor u 20 veku , jasenovac.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ne pravim se pametan samo iznosim svoje mišljenje koje često nije kao vaše.To bi se danas nazvalo sloboda mišljenja ili pluralizam.neki su još duhom u komunizmu gdje svi koji nisu kao mi oni su protiv
vinodolski zakonik je iz 1288 ,na glagoljici i govori o odnosima u općini Vinodol između kmetova i plemstva.toliko o pravnoj povijesti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
e baš si nedokazani velikosrbin.
mi imali slabiju kulturu nego vi.Pa pogledaj naše obalne gradove i njihovu urbanu tradiciju.Kad su dobili ljekarne,kanalizaciju,razvili se u renesansi ,pa gotika....Pogledaj gradove po šumdiji i usporedi materijalnu ili duhovnu kulturu.jedino manastiri i ništa više.Kad ste dobili prva kazališta,vatrogasna društva,struju,željeznicu,kino....
Pusti to, gradovi što su zidali Mleci, Mađari i Austrijanci. Ja ti pričam o kulturi srpskog naroda pre pada u ropstvo. Ti od te srpske kulture imaš na stotine crkava, freski, Dušanov zakonik i drugi spisi ...Gde su ti spomenici hrvatske kulture? Neko glineno lonče gde se pominje neki kralj Hrvata i to je sve. Srpska kultura je jača od vaše, a to što su vam drugi napravili kulturu i jeste vas promenilo. Drugo, što je bitno čija je kita duža uopšte?Mora li svaka debata da se završi u tom kontekstu?Imaš neki kompleks da pa ne možeš da priznaš sebi da je kultura koju su Srbi ostavili iza sebe veća od hrvatske? I nije to razlog da se osećate manje vrednim, niti sam to zbog toga pomenuo. Samo ti dajem logično objašnjenje većeg stepena asimilacije. Slabiji kulturni koreni i duži period asimilacije je dalo od vas šta je dalo. I sad umesto da saberet 2 i 2, i potražite svoj identitet vi smarate i sebe i nas ustaštvom i istrajavate u ideologiji koja je najveći dokaz da nemate duhovni kontinuitet sa precima ili da budemo precizniji, ovi što su navareni na antisrpstvo nemaju taj duhovni kontinuitet. Samo Hrvati koji imaju benigni odnos prema Srbiji i Srbima jesu pravi Hrvati. Kad ti budeš shvatio da je autentična hrvatska osobina ljubav prema radu, poljoprivredi i sl, a srpska ljubav prema graditeljstvu i istoriji, možda ćeš shvatiti i šta znači biti Hrvat, jer bato moj hercegovački, ako su koja dva zanimanja slična, to su seljak i zidar. Međutim to urušava istinu o današnjoj Hrvatskoj, i zato se kod vas plasira ta genetika, ustaška istoriografija i sl. Meni nema ništa nelogično što ste ratovali za ono što ste smatrali za svoju zemlju. Dešava se to da bude jedna zemlja, i 2 pa i više naroda koji je računaju kao svoju. Ništa novo i neuobičajeno. Mene opet zanima otkud tolika frka sa Srbima, a sami kažete da je kralj Tomislav dovodio Srbe, a vi ih terate? Nekako to dođe nelogično. On smatrao da su mu Srbi mogu biti korisni, a vi ste pokušali da ih istrebite u NDH? Ajd neka i bude da je Kraljevina bila Srboslavija i da su vas žandari tukli. Ajd i ubijen Radić. Pa zar je to razlog da se krene u iskorenjivanje Srba na teritoriji NDH? Što nije bes pogodio službenike monarhije, političare i sl. Što rezultat NDH nije par ubijenih načelnika žandarmerije, nego stotine hiljada srpskih seljaka koji nisu živeli ništa bolje od Hrvata? Sa druge strane, Srbija sa vama 1918 deli pobedu u prvom svetskom ratu i daje vam posle 1000 godina priliku da budete državotvorni narod. 1939 dobijate banovinu i opet ne valja. Ako uzmeš da su naši preci bili prijatelji, a jesu, očigledno je da se priroda srpskog naroda manje promenila. Zašto je to tako, već sam ti objasnio, jača kultura i kraći period asimilacije. Kod vas se danas "hrvatstvo" maltene meri po antisrpstvu. Nešto tu sa vašim "hrvatstvom" nešto ne štima. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Kroejša
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sagem jeftini
E baš me zanima Boro kako ti vidiš odnose neke buduće Srbije i Hrvatske za 50 godina recimo,onda kad više ne bude ljudi koji su pucali jedni u druge (nadam se da novih ratova neće biti u međuvremenu).

Za 50g ćemo svi živjet u EU i odnosi će bit normalni.

Ako projekt EU propadne onda u računicu moraš dodat i "bošnjake" jer će BIH uvelike utjecat na odnose Srbije i Hrvatske...
Tko zna ali ja osobno mislim da ja valjda svima dosta rata i mržnje koji ovdje traju 100 godina ...

Na žalost ne verujem da će sukob između Srba i Hrvata prestati.

Sa današnjim natalitetom neće bit Srba i Hrvata da ratuju, tak da možš prestat fantazirat o nekakvoj "osveti"

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Alcatel 
Bora , svaka čast u svemu ste bolji , a naročito u ubijanju . Tu ste bez premca, naročito ako imate saveznike, Nemce ili Amerikance.

Ernest Fulir
Sukobi ne moraju bita uvek ratovi. Posle drugog svetskog rata Srbi su oprostili Jasenovac i zaboravili. To nas je koštalo isaljavanje iz Krajine. Ne treba biti paranoičan , ali treba biti oprezan, Hrvati prema Srbima nemaju dobre namere. Nemam ništa protiv Hrvat, ali im ne verujem. Daleko im lepa kuća.
« Poslednja izmena: 03. Maj 2009, 19:06:37 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Perudji,
na ovim stranicama treba malo bar poznavat povijest a ti nisi očito taj koji je poznaje.
Jasenovac je bija veliki konc logor ali nij eprvi.Prvi su podigli englezi u južnoj Africi a nije ni zadnji.Zadnji su bili u
Srbiji kao npr,Stajićevo,Begajci Niš.A u Bosni su ih imali svi a vi u Manjači i Omarskoj.
Letaču,pišeš puno stvari koje su po meni neistinite ali neću puno odgovarat.Jedino mi nije jasno od kad ste vi graditelji?Najveći graditelji su bili ljudi iz primorja koji su bili klesari i kipari.Gradili su po unutrašnjosti mnoge građevine kao mostarski most ili višegradski.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Slamke i slamčice Smile Mogu ja da nabrojim od zakonopravila pa na dalje, al nije u tome fora. Ne može se po državno - pravnom značaju porediti pečatni prsten kneza Strojimira i carska kruna Stefana Dušana.
Mani se propagande sa HTV-a nijedan od nabrojanih logora ni blizu nije bio logorima NDH, to su bili sabirni centri za ratne zarobljenike , nema zena djece i nejači na koju ste vi uvijek kidisali, jer nemate srca junačkog - jednostavno rečeno.
Šta lupaš "profesore" znaš li ti uopšte ko je gradio te mostove koje spominješ ? Jesi li čuo za čuvenog neimara Sinana ( ne sakića ) ?
« Poslednja izmena: 03. Maj 2009, 19:21:37 od kriptonit »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Alcatel 
Bora nisam rekao da ste vi osnovali prvi logor, ali jedan od najvećih u istoriji čovečansta bogami jeste. Priznajem čoveče pametni ste, ali ste brate genocidni do zla boga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 18:28:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.