Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odeća u Srbiji skuplja nego u Njujorku!  (Pročitano 4008 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
veca cijena proizvoda - vise novca od poreza...

ako nesto kosta u "bilo gdje" 4 marke... pdv od  20% je 80 pfeninga...
ali ako tome sto kosta 4 marke...dignes  cijenu na 8 maraka...
porez ti je 1,60 km...

iako kazu da region ima najnizu stopu pdv-a (a to je tacno..)
ali ako u njemackoj nesto kosta 2 evra i ako je pdv 30 %(a nije)
porez je 60 evro centi...

a kod nas to isto(sto je u njemackoj 2 evra)  kosta 8 maraka (zbog carine i samog visokog poreza trgovci dizu cijenu..a zakon to dozvoljava..)i porez je 20 % ..i .iznos pdv-a je 1,60 km...
a to je 80 evro centi...

tako da na kraju iako njemacka ima znatno visu stopu pdv-a...
mi na konacnom zbiru ..placamo vise drzavi...nego njemci...

a plus sto i trgovci imaju svoj dio kolaca..jer se njima njihov pdv kao vraca....

znaci samo raja najebe pa to ti je...
sve ih finansiramo...

a to na uvoznu robu... se stela sa carinom..koja je takodje brutalna...
tako da trgovci ako zele da zarade nesto.... moraju i cijene da abnormalno dignu...

a to odgovara drzavi...jer kako i rekoh na vecu cijenu proizvoda imaju veci porez...(vise novca)

to se zove legalna pljacka naroda....

eto... samo me zivo zanima sta ce smisliti da nas pljackaju ....kad svi jednom udjemo u eu....

kad ne budes mogao da kuopis majicu u briselu za 5 evra i da je ovdje pordajes za 20 evra...
sta ce onda...picka im materina... Smile
« Poslednja izmena: 12. Feb 2014, 20:07:54 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung Galaxy S2

Zabrinuo bih se da imas svoje misljenje.

Pa vidi, tako nesto si ti tvrdio u onoj temi o vizama.
Ko ima para da plati put ima i za vizu (nepotreban trosak)

Po toj logici ko ima para za auto od 10 000 ima jos i 10 000 da pokloni drzavnoj birokratiji.
Ko ima para za majcu od 5 evra ima i dodatnih 15 koje ce da pokloni drzavi i  trgovcima.
Ko ima para za risiver od 400 evra ima i dodatnih 400 koje ce da pokloni drzavi i  trgovcima.

Ili ne ?

Potpuno je jednostavno, preko kupona sa neta uplatite soping turu u Segedin, Trst, Istanbul ili Temisvar i lepo cete proci, a trgovci preprodavci ce crci kad vide da im prodaja ne ide. Eto resenja.

Da bacimo pogled na temu o vizama ? Uostalom odlaskom na shoping turu u segedin "odlivas" novac iz zemlje, krsis zakon, izbegavas carine i porez i slicno.
« Poslednja izmena: 13. Feb 2014, 12:30:36 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
krivac je drzava..a ne pojedinac....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung 111111
Ja mislim da je za ovo kriv srpski nacionalizam i pravoslavna crkva.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
sve ce to biti poprilicno iznormalizovano....kad se (ako se) udje u eu.... Smile
kao i kvalitet robe a tako i cijena..
pa neces kupovati fejk najke po cijeni oridzidzija...sa tonom hroma...u sebi...u jeftinim bojama...i sastavu gume...
da ne mozes biti u zatvorenoh prostoriji
a da ti ne pozli..od "mirisa" novih patika... Smile Smile Smile i baska sto ti noge dobiju 300 gljivicnih oboljenja od takvih patika i cipela...kojima je nase trziste preplavljeno...
(srecom pa nisu kvalitetne da bi mogle potrajati...inace bi bilo svakakvih zdravstvenih oboljenja...
hrom je jebeno opasan....u tom stanju u kojem se nalazi u garderobi i obuci....)

nego ce trgovci koji prodaju takvu opasnu po ljudsko zdravlje - robu...da budu zatvarani..gdje im je i mjesto...

sve je to drzava dozvolila..zbog jbn poreza...carina..i svoje guzice...

i zato ti imas platu 250 evra a oni  i do 8 000 sa svim sto ih sleduje....

msm ...na taj nacin i ja dobijam platu... Smile kao i svi mnogobrojni na drzavim jaslama...koji mozda i zasluzuju tu platu miizernu od pola milje evra...Smile
ali onaj tko ima mjesecna primanja od 8000 evra on ih sigurno ne zasluzuje....
to je 13- 14 mojih plata.... Smile
moja godisnja plata.. Smile

odakle pare za toliku platu....nego od narodne grbace,.... Smile Smile Smile

Smile

a kod nas proizvodnja nasa bilo cega..je skupa...i nas proizvod na kraju je skuplji nego uvozni..zbog visokoh cijena carina na repromnaterijal..struje..vode....i tako dalje...

sve je zto smisljeno uradjeno...i po istom scenariu za x ovakvih podrucja u svetu... Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2014, 15:09:15 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
LG Nexus 5
Pa vidi, tako nesto si ti tvrdio u onoj temi o vizama.
Ko ima para da plati put ima i za vizu (nepotreban trosak)

Po toj logici ko ima para za auto od 10 000 ima jos i 10 000 da pokloni drzavnoj birokratiji.
Ko ima para za majcu od 5 evra ima i dodatnih 15 koje ce da pokloni drzavi i  trgovcima.
Ko ima para za risiver od 400 evra ima i dodatnih 400 koje ce da pokloni drzavi i  trgovcima.

Ili ne ?

Ne.

Prvo, odredjivanje iznosa carine se radi po kataloskim cenama, a ne po tome sto je neki Stanoje iz Novog Sada dosao na carinu i rekao, ovaj risiver kosta 100 evra, umesto 400. Kao sto sam gore napisao, verovatno nisi uspeo da procitas, pisem ruzno, fiat 500l sa osnovnim paketom opreme u tvojoj americi kosta skoro 20 000 dolara, kod nas 13 000 evra, plus subvencija od drzave.

Ono sto ti ne mozes nikako da ukapiras, to je i trziste. U Americi, na primer imas 100 vrsta "risivera" od, recimo 400 dolara. Kod nas ih imas 15. Ali ajd, da ne lupetam o glupostima, tema je o garderobi. Eto, bas juce citam clanak na 24h:

Odelo, košulja, mantil i sat za 3.900 dinara

Ako ste mislili da je nemoguće da za 3.900 dinara kupite komplet odelo, mantil, patike, sat i košulju i da sve to bude i kvalitetno, niste u pravu. Sve to, i još sijaset sitnica, može se naći u beogradskim prodavnicama zaplenjene robe.

DŽABA - Izvinite, šta piše, koliko je taj mantil? 490 dinara? Pa, čiji je, od čega je? - pita gospodin koga je s vrata privukao izgled dugačkog kaputa.

Kad je čuo da je kaput "Bekov" i da je od svile, odmah ga je i kupio.
Pored odeće u ovom lokalu na Bulevaru kralja Aleksandra može se naći i pregršt stvari za pokućstvo kao što su šrafcigeri, čaše, pa i aspirator. Za one koji ulaze prvi put, veliko iznenađenje su i venčanice "San Patrik" čija je vrednost 1.300 evra, a ovde ih možete kupiti za 300.

Ispred radnje zatekli smo bračni par koji se sa papirom u rukama sprema da uđe u prodavnicu.

- Često se dešava da ljudi ovde dođu sa spiskom, da ne zaborave šta im sve treba. Ili stanu ispred izloga jer zaborave, pa gledaju da se sete. Možemo i da se cenjkamo, što da ne. Evo, ovo odelo košta 390 dinara, jeftinije nego hemijsko čišćenje. Više se isplati da ga bacite kad se isprlja i da kupite novo, nego da ga nosite na hemijsko - priča Radomir Vasić, vlasnik tri prodavnice sa zaplenjenom robom u Beogradu.

- Volim ovde da kupujem, jer na jednom mestu imam sve što mi treba za radionicu. Tu kupim delove, kablove, uopšte ne moram da obilazim 10 radnji kad sve ima u jednoj. Kad pogledam izlog, kupim još mnogo toga što nisam ni planirao - priča Beograđanin Miroslav Bibić.

U 65 kvadrata prodavnice pogledom prelazite preko robe koja dolazi iz Indije, Italije, Švajcarske...

- Imamo italijanska odela na čijoj etiketi stoji cena od 1.400 evra. Prodajemo ih za 100 evra. S druge strane su košulje na kojima piše 25 dolara, a ovde su 500 dinara. Ovim "konvers" patikama cenu nisam menjao 10 godina, sve vreme su 1.000 dinara. Baš sam ih pre neki dan gledao u jednom američkom filmu gde su ih koristili za penjanje, to su one klasične šunjalice - priča Vasić dok se u dve reči dogovara sa jednim kupcem da će mu tri košulje odvojiti čim stignu.

CENE
Švajcarski sat "M-voč" 1.500
Venčanica "San Patrik" 30.000
Komplet odelo 390
Patike "Konvers" 1.000
Trenerka "Ribok", "Loto"... 2.000
Firmirani ramovi za naočare 1.900
Aspirator za kuhinju 15.000
Flomaster 50
Čepovi za kadu 20
* Cene su u dinarima.

Do robe putem licitacije
Zaplenjena roba u radnje dolazi sa licitacija. Jedna takva održava se 18. u Kraljevu, pa ko planira da učestvuje treba da odvoji samo 30 odsto od cene robe na carini, a taj novac dobija nazad ukoliko ne uspe da kupi ništa. Uz to je neophodno i da svi dugovi poreskoj upravi budu izmireni.

Izvor: 24sata

Eto, kad dodjes sa ekskurzijom u najskuplji za zivot Beograd ponesi 40 evradi, pa se obuci kao talijan. A pare u nasem Beogradu ostavi. Wink Win-win situacija.

Ja mislim da je za ovo kriv srpski nacionalizam i pravoslavna crkva.

Iskljucivo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung SGH-E590
Daj tacnu adresu, pa ovde mora da se svrati. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
dobro to je odzzeta garderoba i ostale stvari...i kupljeno na licitacijama...na tonu....
i toga imas bilo gdje....pa i u zemljama regiona..samo treba ubost obavjestenje u pravu vrijeme...

ali vecina stvari tu koje se nude .... mnogi nikad ne bi ni kupili...i da imaju novac za pravu cijenu....

apirator/napa 150 evra...za te pare mozes solidnu gorenje napu da uzmes...
a uz jos 30tak evra mozes da kupis odlicnu....napu..bilo kojeg proizvodjaca...
tako da...

uglavnom svu kvalietnu robu.... povjerioci razgrabe...ili otkupe trgovci ....

« Poslednja izmena: 13. Feb 2014, 15:38:11 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.107
Daj tacnu adresu, pa ovde mora da se svrati. Smile

dijagonalno od pravnog fakulteta. i milovana milovanovića, to je ona mala ulica od ž.stanice do balkanske.

inače neznam kome i gde su zaplenili bekov mantil. usput vidim mnogo 2nd hand prodavnica s očuvanom robom. ili je kradena ili kad neko umre ...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung SGH-E590
Pa necu ja polovnu robu, ovu zaplenjenu vredi pogledati barem...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.