Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: О трошку државе 14 људи променило пол  (Pročitano 2330 puta)
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
LG G3
Pa, vidis... ono sto si ti izneo je zanimljiva kombinacija evrocentricnog vidjenja sveta i uticaja americke popularne kulture.

Kao sto naslov kaze, u Srbiji je 14 osoba promenilo pol. 14.
To def. nije ni trend ni neka armija, svi mogu da stanu u kombi.

S druge strane, postojanje treceg pola ili fluidnu seksualnost poznaje podosta kultura u i van Evrope. U nekim kulturama se tek pocetak puberteta smatra momenat kada neko postaje muskarac ili zena, do tada je tretiran kao obicno bespolno dete ili se osobe koje su transeksualne smatraju cudnim, ali ipak obicnim rodjacima.

Sta vise, cak i u Evropi su muskarci preuzimali zenske uloge, pre svega u teatru. A ako cemo o nama, pa stvarno ne zma koja je to kultura imala i jos ima virdzine.

Ali, ne... danas je popularno upijati tipicno americko preseravanje koje se plasira kao prava snaga i tradicija. Mislim, to tebi tako ne izgleda, ali kada bi malo vise posmatrao americke medije, shvatio bi koliko razmisljas kao amerikanac puritanac.

Virdzina nije lični izbor,nijedna nesrećnica negde na nekom Crnogormskom kamenjaru nje rekla "E sad ću da budem malo muško".

Zašto bi država plaćala nečiji hir,dakle ničime im nije ugrožen opstanak sem što su psihički labilni pa će da recnu vene ili da popiju šaku tableta jer su eto poremećeni.Da poremećeni je svako kome je privlačan isti pol,bilo mouško ili žensko.Umesto da takve leče u nekoj psihijatriskoj ustanovi oni im plaćaju da im se ispuni hir.

Dok ljudi umiru od bolesti čije lečenje zahteva sigurno manje novca od promene pola,za koju još uvek nigde en videsmo cenovnik i šta ona obuhvata.Gde je tru logika?

I takva labilna osoba će sutra da kaže,jaoo ne sviđa mi se kako su mi grudi uradili pa će ponovo da postane suicidna i da traži do države korekciju.

Dakle zašto država plaća lečenje kompleksaša umesto da ih hosiptalizuje u ustanove određenog tipa?

Jel treba sad država da plaća operacije klepavim ribama?Ili da oonim ribama koje imaju nos ko krilo od Boinga?

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Prvo, frke ne bi bilo da oni nisu prvi počeli sa svojim inatom.
nedavno mi je jedan prijatelj saopstio da je biseksualac. to mu je napravilo niz problema u odnosima sa najblizim ljudima. nije to rekao svom najboljem drugu. on zbog toga pati svakoga dana. znas, niko ne tera inat bas ni zbog cega. ti ljudi imaju razlog da se bore za svoj jednak zakonski status. preterivanja sa naravno desavaju ali hej.. promeni kanal

P.S. Što se frke tiče... pa ja nešto ne vidim da se prave i dozvoljavaju filmovi, serije, parade, govori, skupovi gde neko kaže nešto protiv pedera, trandži i fijuka. Ne mislim na ekstremiste, skinse i ostale koji bi da ih tuku, nego na obične ljude koji smatraju da je to što ovi rade teranje inata.
zato sto svako ima pravo na slobodu govora, dok god ne ugrozava druge. ako nekome pokusavas da ogranicis tu slobodu govora (ili pravo na okupljanje) propagiras diskriminasiju. a to je no no.

Al zato pederčine i fijuci dobijaju svu pažnju, sve beneficije i puno pravo da oteraju svakoga ko se ne uklapa u njihov iskrivljeni, manjinski pogled na svet.
moderna demokratija je sistem u kojem ne postoji istina, tj u kojem se ne trazi istina. ali zatopostoje stavovi. danas je jedan preovladjujuci, sutra drugi, ali nijedan nije tacan jer se shvata kao licni
zato se ne sme potpuno ici protiv stavova manjine, upravo zato sto je to potencijani stav vecine
moderna demokratija je liberalna, stiti se manjina
ti se sa "iskrivljeni, manjinski pogled na svet" zalazes za represivnu fashisoidnu demokratiju. nije bitno sto je neki stav manjinski. to ga ne cini manje legitimnim, samo nesto manje relevantnim
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86

Virdzina nije lični izbor,nijedna nesrećnica negde na nekom Crnogormskom kamenjaru nje rekla "E sad ću da budem malo muško".

Jel treba sad država da plaća operacije klepavim ribama?Ili da oonim ribama koje imaju nos ko krilo od Boinga?

ni to da si peder ili transseksulalac nije licni izbor

jednoga dana, tehnoloski napredna i humana drzava ce placati operacije klempavim ljudima
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
E vidiš, kao što ti i slični meni kažete ''promeni kanal'', tako i ja vama kažem ''promenite državu''.  Smile
Inače za tvoju informaciju nemam ja ništa protiv običnih ljudi koji su gej, bi, trans, ovo ono... i žive svoj život normalno, bez nametanja svojih stavova, isterivanja inata i sličnog. Nego imam protiv LGBT organizacija, koje rade sve ovo navedeno.
Postoji velika razlika između osoba koje su gej ali ne žele da se eksponiraju i majmunišu, i pederčina iz LGBT organizacija. O tome su svedočile upravo osobe koje su gej. Većina ih se gnuša LGBT organizacija i parada.

Citat
zato sto svako ima pravo na slobodu govora, dok god ne ugrozava druge. ako nekome pokusavas da ogranicis tu slobodu govora (ili pravo na okupljanje) propagiras diskriminasiju. a to je no no.

Ti ako ne vidiš razliku između borbe za prava i teranja inata celom svetu (a na osnovu tvojih dosadašnjih postova, verovatno ne vidiš...) onda džaba dalje pričamo.  Smile

Citat
moderna demokratija je sistem u kojem ne postoji istina, tj u kojem se ne trazi istina. ali zatopostoje stavovi. danas je jedan preovladjujuci, sutra drugi, ali nijedan nije tacan jer se shvata kao licni
zato se ne sme potpuno ici protiv stavova manjine, upravo zato sto je to potencijani stav vecine
moderna demokratija je liberalna, stiti se manjina
ti se sa "iskrivljeni, manjinski pogled na svet" zalazes za represivnu fashisoidnu demokratiju. nije bitno sto je neki stav manjinski. to ga ne cini manje legitimnim, samo nesto manje relevantnim

Koliko filozofiranja a obrni okreni opet se svodi na to da ne može i ne treba većina da se menja zbog manjine.  Smile

Citat
jednoga dana, tehnoloski napredna i humana drzava ce placati operacije klempavim ljudima

Oće oće...  Smile
I živeće od ljubavi i poverenja.  Smile
« Poslednja izmena: 13. Nov 2015, 16:22:22 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80

Za tehnološki napredne države ne znam ali u staroj jugi operacija klempavih ušiju i zečije usne su uvijek bile besplatne, naročito za djecu
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
E vidiš, kao što ti i slični meni kažete ''promeni kanal'', tako i ja vama kažem ''promenite državu''.  Smile
to veze nema jedno sa drugim i ti to dobro znas bobo
Ti ako ne vidiš razliku između borbe za prava i teranja inata celom svetu (a na osnovu tvojih dosadašnjih postova, verovatno ne vidiš...) onda džaba dalje pričamo.  Smile
teranje inata nije zakonski kaznjivo

ako imas misljenje o svemu tome, ok imas misljenje. ako se zalazes ili podrzavas ljude koji bi da zabrane gej likove u sapunicama ili lbgt organizacije onda... onda stvarno dzaba pricamo
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86

Za tehnološki napredne države ne znam ali u staroj jugi operacija klempavih ušiju i zečije usne su uvijek bile besplatne, naročito za djecu
vrlo mi je drago sto to cujem. rekao sam ekonomski napredne jer se nadam nekom bar formalnom opravdanju koje bi moglo da se da diktatorskoj ekonomskoj nauci: imamo dovoljno para da finansiramo cak i to, zato sto nam je proizvodnja tako efikasna. zapravo je to verovatno i sada slucaj u razvijenijim zemljama, ali sta ces. nema humanosti dovoljno. SAD su mi glavni primer
« Poslednja izmena: 13. Nov 2015, 16:35:38 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
LG G3
Nego gde je onaj peder što je bio na forumu?On sigurno ima mišljenje iz prve ruke  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
to veze nema jedno sa drugim i ti to dobro znas bobo

Smile

PA i ima veze. Ne može cela zemlja ili ceo svet da se menja zbog nekolicine LGBT i NVO majmuna. Opet napominjem, pod time mislim na LGBT organizacije i slične kojima je cilj teranje inata, a ne na obične gej ljude koje ne zanima to majmunisanje.

Citat
teranje inata nije zakonski kaznjivo

Ali je kontraproduktivno na duže staze. Posebno kada se radi na ovaj način na koji radi većina LGBT organizacija i NVO.

Više uspeha je gej populacija u Srbiji imala u zadnje dve godine kada su samoinicjativno počeli da se više pojavljuju u javnosti i na ulicama (ali bez eksponiranja, nego samo da pokažu da su tu i da ih je više nego što se misli) nego kada su njihove org. pravili parade, performanse, nedelje, izložbe, govorancije i slično.

ako imas misljenje o svemu tome, ok imas misljenje. ako se zalazes ili podrzavas ljude koji bi da zabrane gej likove u sapunicama ili lbgt organizacije onda... onda stvarno dzaba pricamo

Ne bih zabranio ali bih neke ganjao i drndao za svaki mogući ispad dokle god mi to zakon dozvoljava. Ne zato što ne želim da gej ljudi imaju svoje grupe, nego zato što, nažalost, većina tih organizacija radi na istom principu - teranju inata i izvrtanju činjenica. I što rekoh, većina njih ne predstavlja gej populaciju nego sebe i svoje komplekse. Ili karijere.
S druge strane, protiv ovih drugih udruženja gej ljudi koji bi da se bore za svoje ciljeve ali na normalan, razuman i fer način, protiv njih nemam ništa.

A što se tiče medijskog sadržaja, mogu da se prikazuju stavovi gej, manjina i ostalih grupa... ali da se isto tako dopušta prikazivanje stavova i ostalih.  Smile  Znači može sadržaj gde je glavni lik gej, trans, manjina... Ali onda sutra kad neko napravi sadržaj koji se sprda s tim ili proziva to, da se ne diže drama i histerija oko toga.  Smile

To je ta začkoljica sa slobodom govora koju pederi, manjine i NVO često zaboravljaju - sloboda govora znači da sve strane imaju pravo govora i delanja. A ne ovako, pederi teraju inat svetu a ostali treba da ćute i trpe. Ne, to ne ide tako.
« Poslednja izmena: 13. Nov 2015, 17:15:06 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 42.0.2311.111
kako doprinosite punjenju drzavne kase ako se ovoliko bunite sto se prazni na 14 ljudi godisnje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.