Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: О трошку државе 14 људи променило пол  (Pročitano 2342 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mnogo neslanih ljudi
prosto uzivam
mozda je i to poremecaj
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
To nisu atens hor. To su ljudi. Kao i autisticne osobe, one imaju psihicki problem.

Ne znam zasto je neko sa autizmom vredniji od nekoga ko je transeksualac?

Da bi dosao na red da izvrsis operaciju promene pola, moras da prodjes kroz seriju testove, razgovora, primas hormonsku terapiju, zivis kao osoba zeljenog pola, bakces se sa birokratijom. Zbog toga se dobar deo transeksualaca i ne odlucuje na potpunu promenu pola jer... jednostavno traje i ne vredi...
Samo najtezi slucajevi zavrse na operacionom stolu i posle mnogo godina, cak i decenija... Nije nesto sto je - opalac, sutra bih da budem muskarac/zena.

Da bi, npr. dobio porodiljsko odsustvo dovoljno je da se jednom kresnes ili da bi otisao u banju, dovoljno je da se napijes ko stoka i tresnes u banderu.

SPC sam potegla jer je to dobar primer kako se pare trose na istinske gluposti.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Pa očidledno su trandže vrednije, pošto ih, jelte, viđamo svuda, od TVa do parada. Izgleda da su pederi i trandže jedini i najveći problem sveta.

Mada vidim da su i oni transabled sve popularniji. Eto ideje za još jednu vrstu parade. Smiley

Citat
Da bi dosao na red da izvrsis operaciju promene pola, moras da prodjes kroz seriju testove, razgovora, primas hormonsku terapiju, zivis kao osoba zeljenog pola, bakces se sa birokratijom.

Jbg, šta da ti kažem, svet i čovečanstvo su se hiljadama godina razvijali i gradili po principu da se ljudski rod deli na dva pola - muški i ženski. I da sve treba da podleže volji i načinu života većine. A ne manjine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Pa, vidis... ono sto si ti izneo je zanimljiva kombinacija evrocentricnog vidjenja sveta i uticaja americke popularne kulture.

Kao sto naslov kaze, u Srbiji je 14 osoba promenilo pol. 14.
To def. nije ni trend ni neka armija, svi mogu da stanu u kombi.

S druge strane, postojanje treceg pola ili fluidnu seksualnost poznaje podosta kultura u i van Evrope. U nekim kulturama se tek pocetak puberteta smatra momenat kada neko postaje muskarac ili zena, do tada je tretiran kao obicno bespolno dete ili se osobe koje su transeksualne smatraju cudnim, ali ipak obicnim rodjacima.

Sta vise, cak i u Evropi su muskarci preuzimali zenske uloge, pre svega u teatru. A ako cemo o nama, pa stvarno ne zma koja je to kultura imala i jos ima virdzine.

Ali, ne... danas je popularno upijati tipicno americko preseravanje koje se plasira kao prava snaga i tradicija. Mislim, to tebi tako ne izgleda, ali kada bi malo vise posmatrao americke medije, shvatio bi koliko razmisljas kao amerikanac puritanac.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Znači ja sam pod uticajem amerike ako me ne zanimaju problemi pedera i trandži?  Smile Jel ti shvataš šta si upravo odvalila?  Smile Genije, pa cela ta frka oko pedera i trandži je i potekla iz Amerike. Nema jedne moderne američke ''humorističke'' serije gde neko nije peder, trandža ili nekakav fijuk. A sve i da poverujem u tvoju glupost od izjave, baš me zanima koje to američke medije u Srbiji mi pa gledamo pa da ti stvoriš ideju da ako je neko protiv LGBT izdrkavanja manjine nad većinom... da je on pod američkim uticajem?  Smile Uticajem čega? Vil i Grejs? Dva i po muškarca? TLCa?  Smile

Citat
Kao sto naslov kaze, u Srbiji je 14 osoba promenilo pol. 14.
To def. nije ni trend ni neka armija, svi mogu da stanu u kombi.

Ne zanima me koliko ih je, zanima me koliko se para odvaja na njihove zajebancije iz kase koju ljudi pune da bi se lečili oni kojima zaista treba pomoć.

Citat
S druge strane, postojanje treceg pola ili fluidnu seksualnost poznaje podosta kultura u i van Evrope. U nekim kulturama se tek pocetak puberteta smatra momenat kada neko postaje muskarac ili zena, do tada je tretiran kao obicno bespolno dete ili se osobe koje su transeksualne smatraju cudnim, ali ipak obicnim rodjacima.

Odlično. Eto, kome je do trans kulture, kupi kartu, preseli se i živi u kulturi gde je trans ok. I svi zadovoljni.

Citat
Sta vise, cak i u Evropi su muskarci preuzimali zenske uloge, pre svega u teatru.

Tako je. U teatru.

Citat
A ako cemo o nama, pa stvarno ne zma koja je to kultura imala i jos ima virdzine.

Šiptarska.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
I krenuli smo sa prostim kontriranjem.

Nevermind. Nemam ni nameru da menjam tvoj stav. Svako dobro.  Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Tako je, samo ti odvaljuj gluposti pa se posle pravi blesava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
"U Evropi ima vrlo mnogo žena koje su zabavljene muškim poslovima i koje se zbog toga ustežu od stupanja u brak. Ovakove žene mogu se - posve opravdano - nazvati trećim spolom, a to će reći, da ovakove žene nijesu ni muškarci ni žene. Ta pogledom na narav i na tjelesni sastav u opreci su s prvim, a obzirom na dužnosti i rad s drugim."

Ovako je, krajem XIX veka, u Revue des deux mondes pisao izvesni V. Ferer, očajavajući zbog sveopšte polne konfuzije koju su, po njegovom mišljenju, svojim "nedoličnim" ponašanjem prouzrokovale subverzivne pripadnice tadašnjeg pokreta za emancipaciju žena u urbanim centrima Zapadne Evrope. Kako bi se, tek, ovaj siroti drveni advokat patrijarhalnog poretka i nesumnjivi obožavalac žene kao majke, kuvarice, švalje i pralje neprijatno iznenadio da se u to vreme, nekim (ne)srećnim slučajem, zadesio na Balkanu - na primer u Crnoj Gori, na Kosovu, ili u severnoj Albaniji - i da je, poput nekih drugih Evropljana, njegovih savremenika, koji su putovali ovim krajevima, bio prinuđen da svoje zalihe skupog duvana arči rapidnom brzinom na čašćavanje domorodaca koji, pored mnogih drugih besmislica u koje veruju, takođe smatraju da nije neophodno imati "pišu" da bi se bilo muškarac!

Citat
Mikaš Karadžić. Ova poznata crnogorska virdžina iz plemena Drobnjaka, za koju se govorilo da je "čudo u svijet",  rođena je oko 1865. godine kao posmrče. Prema opisu koga je 1885. godine zabeležio lekar Milan Jovanović Batut, njen otac Milić:

"...pogibe u bojevima na Stričini, a ne ostavi za sobom muška poroda, n'ako jedinicu šćer Milicu, još sa svjem ludo dijete. Kukavna udovica što će bez muške glave, pa od mila i ućehe obuče Milicu u muško i prekrsti je u Miraša. Dijete na to nauči, pa poslije i neće drukče. S đetići je u igri, s đetići je za bravima, i niko ne smije spomenuti, da to nije đetić. Kad joj se i drugovi opasali pasom i oružjem, ne hoće ni ona mimo njih. Jaše, gađa, skače i meće... sve s njima, i sve ka i oni".

Već u to vreme, ovu virdžinu su svi poštovali kao pravog muškarca: "Miraš je viđen u družini. Đe će on sada za pregaču?" " govorili su ljudi. Ipak, njegov identitet ih je zbunjivao: "I jes' i nije, pa to je najgrđe!"

Sam Mikaš smatrao bi najvećom uvredom da ga neko nazove ženom. Prema jednom zabeleženom svedočanstvu, ko bi ga na taj način uvredio mogao je očekivati da dobije "brus u glavu, ili čibukom". Posebno ga je nervirao nadimak "Mika Puklača",  kojim su ga u njegovim poznijim godinama zadirkivali mlađi ljudi.

Mikaš je dugi niz godina živeo sam na porodičnom ognjištu i u državnim knjigama bio je upisan kao domaćin. Imao je sva prava koja imaju muškarci, uključujući i pravo glasa. Kad je umro, sahranjen je, po odobrenju sveštenika, u muškoj odeći.

Posebnu zanimljivost u vezi sa ovom virdžinom predstavlja činjenica da, osim nekoliko puta u ranoj mladosti, nije imala "ženski cvijet" (menstruaciju).

Tekst je dugačak ali interesantan, vrijedi pročitati

http://www.montenegrina.net/pages/pages1/antropologija/virdzina_zena_koje_nema_p_sarcevic.htm
« Poslednja izmena: 13. Nov 2015, 15:30:16 od Patak Dugoprugas »
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Znači ja sam pod uticajem amerike ako me ne zanimaju problemi pedera i trandži?
 Smile Jel ti shvataš šta si upravo odvalila?  Smile Genije, pa cela ta frka oko pedera i trandži je i potekla iz Amerike.
upravo tako - frka. i oni koji se bore za njihova prava i oni koji im se suprotstavljaju kao ti. mislim da je na to ciljala.

Ne zanima me koliko ih je, zanima me koliko se para odvaja na njihove zajebancije iz kase koju ljudi pune da bi se lečili oni kojima zaista treba pomoć.
pa s obzirom kroz sta su spremni da prodju oko ove operacije, to nije sala. deluje da i njima treba ozbiljna pomoc

Odlično. Eto, kome je do trans kulture, kupi kartu, preseli se i živi u kulturi gde je trans ok. I svi zadovoljni.

upalio mi se alarm za fasizam. ko nije znao nek pogleda, kristalno jasna manifestacija. 'ne mislis kao ja? tornjaj se odavde.'

« Poslednja izmena: 13. Nov 2015, 15:44:03 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Prvo, frke ne bi bilo da oni nisu prvi počeli sa svojim inatom.
Drugo, postoji razlika između borbe za prava i teranja inata celom svetu.
Treće, zabole me za tvoj alarm.  Smile

P.S. Što se frke tiče... pa ja nešto ne vidim da se prave i dozvoljavaju filmovi, serije, parade, govori, skupovi gde neko kaže nešto protiv pedera, trandži i fijuka. Ne mislim na ekstremiste, skinse i ostale koji bi da ih tuku ili pljuju, nego na obične ljude koji smatraju da je to što ovi rade teranje inata koje je prevršilo svaku meru. A takvih je mnogo. Pa ipak, jel se takvi likovi dopuštaju u javnosti? Pa ne. Oni se etiketiraju da su zatucani i bolesni, bez obzira da li imaju argumente i kakvo rešenje predlažu, pa makar to bio i kompromis. Al zato pederčine i fijuci dobijaju svu pažnju, sve beneficije i puno pravo da oteraju i osude svakoga ko se ne uklapa u njihov iskrivljeni, manjinski pogled na svet.

Evo sutra da na TV izađe neki običan, neutralan i umeren čovek, i da kaže da misli da su LGBTovci preterali više i da je većini ljudi muka od toga... Ili, da se sutra takav čovek prikaže u nekom filmu ili nekom događaju... pa medijski bi ga linčovali dok je živ, a verovatno bi završio i u mardelju što dira jadne nesvaćene manjine. Ali zato pederi i fijuci na svakom koraku, teranje inata celom svetu i očekivanje da se  99% prilagođava 1%... to je sasvim ok.  Smile
« Poslednja izmena: 13. Nov 2015, 16:07:24 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.