Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 13:17:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: O sreci i srecni(ci)ma  (Pročitano 47298 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia N97
Kao nema bolesnih ljudi koji su srećni ?
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
To ja ne mogu da znam. Ja nisam srećna kad sam bolesna.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia N97
Trivijalno je reći kako su gladni i bolesni ljudi zbog toga nesrećni. U većini slučajeva jesu, ali ne mora da znači. Glad je trenutna situacija, ili ćeš pojesti nšto ili ćeš umreti, ali nećeš dugo biti nesrećan zbog toga. Bolest te može mučiti, ali možeš biti srećan zbog drugih stvari. Možda ne ti, možda ne ja, ali postoje ljudi koji pored hrončnih bolesti ili hendikepa vode ispunjen i srećan život. Na neki poljima su ograničeni ali su doneli odluku da na plaču nad svojom sudbinom, već da izvuku najviše na onim poljima gde ih bolest ne ometa.

Moj dobar drug je bolovao od raka maltene čitav život. Do poslednjeg dana je bio optimista i srećan, zaista srećan. Svakako da nije skakao od sreće kad bi osećao bolove, ali to je trenutno stanje, koje svakako nije lako, ali posle terapije prođe. Niko nije srećan sve vreme, bio zdrav ili ne, odlučio tako ili ne. To mogu samo hipici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
HTC Wildfire S
Trivijalno je reći kako su gladni i bolesni ljudi zbog toga nesrećni.

Sasvim je razumno i očekivano da je nesrećan neko ko je gladan i bolestan... i to baš zbog toga... a ne zato što mu se... pff... završila sezona omiljene serije ili sl. Smiley

I to ne funkcioniše baš po principu... ogladniš i umreš. Smiley (I za to vreme ne stigneš da budeš nesrećan. xD )
Gladovanje je radnja koja traje.
(siguran sam da ne pričamo o ljudima koji su duboko nesrećni zbog gladi... i onda odu do frižidera i najedu se. Smile )

Bolest podrazumeva vrlo širok izbor.
Zavisi od čega je neko bolestan... ali pretpostavlja se da je u bolovima ili barem u velikoj neprijatnosti, nekomforu.
Bol, menja ljude. Ljudi u bolovima imaju tendenciju da odbijaju ljude oko sebe. Zbor raznoraznih razloga.

A drugo su bolesti koje eventualno ne bole (zato što ne bole same po sebi.. ili si večito drogiran i distanciran od bola) a znaš da nemaš toliko vremena koliko i drugi ljudi.
Sigurno da će pokušati da izvuku mnogo više od nekoga ko je zdrav.

Jer ljudi inače uzimaju stvari, zdravo za gotovo.

Znaš li ti u kolikoj meri bi tvoj život bio drugačiji kad bi znao precizno dan kad ćeš umreti?  Smile
Ili ajde.. da ne bude baš toliko natprirodno i fiktivno... kad bi ti doktor rekao da imaš još 5 godina života? Mesec dana manje više.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2011, 21:40:33 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia N97
Dođe mi da okačim jednu od onih Captain Obvious slika. Smile Ja stojim iza toga da je sreća stvar odluke, i ne misliš valjda da ću da popišem katalog sa podstavkama u kojim slučajevima to ne važi.  Smile

Kakav bi bio moj život da mi doktor kaže da imam još pet godina ? Nakon svih onih faza šoka, neverice, dinajala idi mi dođi mi, prihvatio bih činjenicu kao i svi što je prihvate, a onda su moguća tri pristupa. Prvi je sebičan, da se roknem i uskratim dragim ljudima koji me vole (a ima ih tu i tamo  Smile ) još pet godina druženja. Drugi je takođe sebičan, i svodi se na to da spiskam sve pare na ono što mi predstvalja zadovoljstvo. Treći je da nastavim svoj život najnormalnije što mogu i odlučim da tražim sreću u svakodnevnim malim stvarima.

Odlučio bih se za varijantu 2,5  Smile osim ako patim od hroničnih nesnosnih bolova, tada bih se verovatno roknuo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Samsung 111111
Ma gde bre moze sreca da bude stvar odluke  Smile
Moraju neki ciljevi da budu ispunjeni za to..

Kao nema bolesnih ljudi koji su srećni ?

Depresija je bolest.Ti ljudi nisu srecni.
Zivotno ugrozen covek ne moze da bude srecan.Mozda moze da zaboravi na koji trenutak to,ali generalno ne mozes da uzivas u zivotu kad se igra ruski rulet o tvojoj glavi.

Citat
Na neki poljima su ograničeni ali su doneli odluku da na plaču nad svojom sudbinom, već da izvuku najviše na onim poljima gde ih bolest ne ometa.

Ja se divim takvim ljudima (prem da ne znam ni jednog).
Ko ne place nad svojom sudbinom ?
Zivot nije igra na PS .. pa ako izgubis..boli te tuki
Ljudi imaju neku donju granicu onoga sto planiraju da ucine u zivotu,to je neko moje misljenje.
Sjebano je ako ne ispunis taj neki minimum Smiley

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Trivijalno je reći kako su gladni i bolesni ljudi zbog toga nesrećni. U većini slučajeva jesu, ali ne mora da znači. Glad je trenutna situacija, ili ćeš pojesti nšto ili ćeš umreti, ali nećeš dugo biti nesrećan zbog toga. Bolest te može mučiti, ali možeš biti srećan zbog drugih stvari. Možda ne ti, možda ne ja, ali postoje ljudi koji pored hrončnih bolesti ili hendikepa vode ispunjen i srećan život. Na neki poljima su ograničeni ali su doneli odluku da na plaču nad svojom sudbinom, već da izvuku najviše na onim poljima gde ih bolest ne ometa.

Moj dobar drug je bolovao od raka maltene čitav život. Do poslednjeg dana je bio optimista i srećan, zaista srećan. Svakako da nije skakao od sreće kad bi osećao bolove, ali to je trenutno stanje, koje svakako nije lako, ali posle terapije prođe. Niko nije srećan sve vreme, bio zdrav ili ne, odlučio tako ili ne. To mogu samo hipici.
U mom prethodnom postu glad je više bio simbol za nemaštinu i neispunjenost osnovih uslova života, ne na fiziološko stanje gladi. Kada ne bih imala šta da jedem, gde da spavam i da brinem da li ću preživeti zimu bez ogreva, ne samo da ne bih mogla da budem srećna, već bih sasvim sigurno bila potpuno očajna. U slučaju da nisam težak alkoholičar, narkoman ili psihički bolesnik, ali sreća koju oni osećaju u svojim tripovima nije sreća o kojoj mi ovde pričamo. Možda je tebi to trivijalno, za mene je sasvim realno. O bolesti (odnosno nemoći i nečega što nije i ne može biti pod mojom kontrolom, i to ne samo mojoj bolesti, već i mojih bližnjih) da ne pričam. Govorim iz svoje vizure, sadašnje, jer nisam vidovita.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia N97
Dragi moji, čovek uvek ima pred sobom 1000 razloga da bude srećan i 1000 da bude nesrećan, a kako će se on osećati je zaista na njemu. Niko od nas ne može uvek da bude srećan, ali može da se potrudi da prevagne što više na tu lepšu stranu. Ko neće ne mora ... fair enough.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Dragi moji, čovek uvek ima pred sobom 1000 razloga da bude srećan i 1000 da bude nesrećan, a kako će se on osećati je zaista na njemu. Niko od nas ne može uvek da bude srećan, ali može da se potrudi da prevagne što više na tu lepšu stranu. Ko neće ne mora ... fair enough.  Smile

Znači svi ljudi bi trebalo da budu srećni? Valjda to svako želi majku mu Smile

Citat
Glad je trenutna situacija, ili ćeš pojesti nšto ili ćeš umreti, ali nećeš dugo biti nesrećan zbog toga.

Da li si siguran u to?

Lično, retko, stvarno retko kad osetim onu istinsku sreću (sem nekih sportskih uspeha), ali sam srećan, pre svega što sam zdrav ko dren, što imam da jedem i gde da prespavam i što su mi najmiliji dobro (da kucnem u drvo).
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
HTC Wildfire S
Citat
Ja stojim iza toga da je sreća stvar odluke
I ja stojim iza toga da hendikepiranom čoveku neće izrasti noge, samo zato što je čvrsto čvrsto odlučio to.

Ja razumem šta ti pokušavaš da kažeš, ali:
Ono što može biti i ono što ne može biti... uvek se na kraju pokori onom što mora biti.
Naravno da maltene svako "može" biti srećan...
... i neko ko tuguje jedno 2 godine za devojkom ko budala.
... neko ko se opija svako veče jer mu je dosadno u životu ili pati zbog neke budalaštine.
... neko na koga bacaju bombe ili ima valjanu šansu da će ga neko preklati na ulici.
... pa možda i neko ko je izgubio celo bogatstvo ili zdravlje.
Siguran sam da ih sve posmatraš kao ljude koji su nesvesni koliko troše život i vreme i da se sve može promeniti ako prelome u nekom trenutku sa samim sobom... samo ako odluče da izađu iz svega toga tako što će potražiti nešto što ih čini srećnijim.
Ali poenta je da to "može" ne funkcioniše na taj način u realnom životu. I da će većina njih ostati u tom svom svetu koji su stvorili.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 13:17:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.