Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: О сједињењу православне и римокатоличке цркве  (Pročitano 138655 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50234
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy S24
По мом мишљењу не треба уједињење, али треба развијати како добар однос између цркава тако и између других религијских заједница. Када би се смириле мало страсти са обе стране, тек би се тада дало рационално сагледати колико римокатоличка и православна црква имају заједничких интереса. Овде Обавзно морам подвући да се мислим на искрене православце и католике, а не "квази" вјернике... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Mitsubishi 111
Da li vi ljudi ozbiljno mislite da se crkava samostalno spaja pa to nikad nece biti crkva se sama od sebe nece spoiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nit ima samoupravu dakle da li se zivotinja smatra glupom(mozete reci sta hocete ali svi znamo da se zivotije smatraju manje inteligentnima). Pa crkva nema samokontrolu kao zivotinja pa izaziva ratove. To vi kazete recenicom"nije crkva kriva vec ljudi koji je koriste(misli se na izazivanje ratova)". Pa kao sto je zivotinja sa opasim celjustima opasna tako je i crkva sa mnogo pobornika opasna.
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 49
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
po mom misljenu su one vec ujedinjene. (ovde nemojte da me proglasite za jeretika).

Crkva je misticno telo, crkvena hijerarhija delom projavljuje njenu sustinu, ali ne u celosti. svi ljudi po raznoraznim crkvama koji cistim srcem traze Boga su u Njoj. oni koji je koriste za bilo sta, koji zele da je iskoriste za npr. sticanje moci, sticanje slave, pobedu nad neprijateljem ili u nekakvoj diskusiji da pokazu kako su intelektualno nadmocni cine greh zato sto su istinu Crkve stavili sebi pod noge, a na mesto potrage za Bogom postavili drugi ideal (npr. ekonomski da obezbede sebe i svoju porodicu, ili da potcine sebi nekog, ili da se nekome osvete)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Mitsubishi 111
Ja ne verujem u boga iz 2 razloga 1. nauka mi je bliza i po meni tacnija.
2. i vazniji crkva sluzi da se bog u njoj pronadje.sledi obrazlozenje: Bog je u nama a dzavo u crkvi Smile
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50234
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy S24
2. i vazniji crkva sluzi da se bog u njoj pronadje.sledi obrazlozenje: Bog je u nama a dzavo u crkvi Smile

Дакле не вјерујеш у Бога, а затим кажеш да он није у цркви већ у нама. Наука ти је ближа страна... па шта ? Какве то везе има са Богом?  Постој научници и теисти и атеисти.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Mitsubishi 111

Дакле не вјерујеш у Бога, а затим кажеш да он није у цркви већ у нама. Наука ти је ближа страна... па шта ? Какве то везе има са Богом?  Постој научници и теисти и атеисти.  Smile

Pogrsno tumacenje tacnije nisam se ja dobro izrazioboga smo mi izmislili i trba da ga trazimo u svojoj(supljoj) glavi supljoj jer ga trazimo. I nauka i bog se ne vezuju. Smile
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50234
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy S24

Pogrsno tumacenje tacnije nisam se ja dobro izrazioboga smo mi izmislili i trba da ga trazimo u svojoj(supljoj) glavi supljoj jer ga trazimo. I nauka i bog se ne vezuju. Smile

А шта је са црквом у свему томе ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Sjedinjavanjem crkava gubimo na jacini podrske pravoslavnih zemalja. Necu vise moci u Grckoj da iznajmom skuter upola cene jer mi prodavac kaze: "very speciall price, we are ortodox brothers..."

Takodje i Rusija nas vise nece gledati isto ako dodjemo sa Nemcina, Francuzima... pod isti religijski sator. Po meni dok ne sredimo pitanje Kosova ovo bi bilo veoma stetno za nasu zemlju, ali na zalost ne pitamo se mi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50234
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy S24
Sjedinjavanjem crkava gubimo na jacini podrske pravoslavnih zemalja. Necu vise moci u Grckoj da iznajmom skuter upola cene jer mi prodavac kaze: "very speciall price, we are ortodox brothers..."

Takodje i Rusija nas vise nece gledati isto ako dodjemo sa Nemcina, Francuzima... pod isti religijski sator. Po meni dok ne sredimo pitanje Kosova ovo bi bilo veoma stetno za nasu zemlju, ali na zalost ne pitamo se mi.

Па овде се ваљда мисли на уједињење свих православних цркава са католчком у једну хришћанску заједницу. Не мислим да би у том случају наши односи са Грцима и Русима дошли под упитник, пошто су ти односи засновани не само на вјери, него и на историји и култури.   
« Poslednja izmena: 06. Apr 2010, 21:27:13 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Pa ja sam mislio da se odnosi sa sve pravoslavne crkve, onda bi i ruska PC bila tu. Ujedno sa Rusima dalje postoji panslavizam
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.139 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.