Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: О сједињењу православне и римокатоличке цркве  (Pročitano 138677 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: stojan111 II

Ujednjnje hriscanstva pa eto boga koji sve drzi u redu. Bog postoji kao vrsta energije. Ali na isti nacin postoji sve na sta pomislite. I mozda ce sve to u jednom trenutku postojati u univerzumu jer je u mislima to materija takodje, ali doci ce novi veliki prasak i sve ce se izbrkati nesto stoj je bila misao bice istina nesto sto je bila istina bice misao, ali sad ja odo na nestto drugo da se vratim nazad. Crkava nije boziji dom to morate shvatiti boziji dom je u svima nama a crkva je retardirana izmisljotina koja se okoristila od ljudske gluposti i ljudske izmisljotine.
Sve je Bozija kreacija koje predstavlja savrsenstvo a deo tog savrsenstva je i razjedinjeno "hriscanstvo", koje nikada nije ni bilo sjedinjeno. Nijedno "hriscanstvo" nema nikakve veze sa stvarnoscu tako da spajanje bilo kog "hriscanstva" nece imati nikakav efekat u stvarnosti, vernici ce nastaviti da umiru bez obzira
da li pripadaju desetinama hiljada razlicitih "hriscanstava" ili jednom.
Ne postoje nikakvi dokazi fizickog postojanja Boga.
"Crkva" su ljudi koji su okupljeni oko neke reci, tako da "crkvu" cine "Boziji domovi" koji predstavljaju ljude koji cine "crkvu".
"Bozija crkva" je biblijski termin koji predstavlja ljude koji nece umreti, tako da svi oni koji su cinili neku "crkvu" a umrli su, nisu pripadali "Bozijoj crkvi".
Kao sto vidimo "katolici" i "pravoslavci" umiru.
U svakom coveku se nalazi "Dom boziji" ali se Bog nalazi samo u vecnom domu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
"Bozija crkva" je biblijski termin koji predstavlja ljude koji nece umreti, tako da svi oni koji su cinili neku "crkvu" a umrli su, nisu pripadali "Bozijoj crkvi".
Kao sto vidimo "katolici" i "pravoslavci" umiru.
U svakom coveku se nalazi "Dom boziji" ali se Bog nalazi samo u vecnom domu.

Ti i ja ocigledno nismo umrli, da li to znaci da mi pripadamo Bozijoj crkvi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: inkredibl6

I dalje nije ocigledno da ti i ja necemo umreti. Kao sto postoji momenat kada se neko radja smrtan, tako postoji momenat kada neko postaje besmrtan, a taj momenat se jos nije desio.
Neki pripadnici "crkvi" koje nisu Bozija crkva ce postati pripadnici Bozije crkve.
Nije bitno u sta neko veruje ili sta neko zna, sve to moze da se promeni, danas si jedna osoba sutra nesto sasvim drugo.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

I dalje nije ocigledno da ti i ja necemo umreti. Kao sto postoji momenat kada se neko radja smrtan, tako postoji momenat kada neko postaje besmrtan, a taj momenat se jos nije desio.
Neki pripadnici "crkvi" koje nisu Bozija crkva ce postati pripadnici Bozije crkve.
Nije bitno u sta neko veruje ili sta neko zna, sve to moze da se promeni, danas si jedna osoba sutra nesto sasvim drugo.

Pa ni to ti nije ocigledno.
Eksponencijalni razvoj medicine dovesce do toga da ce prosecan ljudski vek biti 100-150 godina. A nije nemoguce da ce uspeti da dodju i do nekog vida besmrtnosti. 
Ali se postavlja pitanje cemu besmrtnost kada se sve u prirodi umire i radja svaki dan. Ta vrsta obnavljanja je kljuc evolucije. Svrha prirode nikako nije vecnost. Na kraju, ni planeta Zemlja nece trajati vecno, sta ce u tom trenutku besmrtni da rade? Besmrtnost izgleda kao Bozija kazna a ne nagrada za vrhunsku duhovnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Pa ni to ti nije ocigledno.
Pa zar sam ja rekao da jeste ?
Govorim ti o biblijskom prorocanstvu koje ukazuje da se nalazimo u periodu u kojem je proreceno da ce nastupiti vecnost coveka, ne iznosim nesto sto je moja pretpostavka.
Citat
Eksponencijalni razvoj medicine dovesce do toga da ce prosecan ljudski vek biti 100-150 godina. A nije nemoguce da ce uspeti da dodju i do nekog vida besmrtnosti. 
Ali se postavlja pitanje cemu besmrtnost kada se sve u prirodi umire i radja svaki dan. Ta vrsta obnavljanja je kljuc evolucije. Svrha prirode nikako nije vecnost. Na kraju, ni planeta Zemlja nece trajati vecno, sta ce u tom trenutku besmrtni da rade? Besmrtnost izgleda kao Bozija kazna a ne nagrada za vrhunsku duhovnost.
A ovo je ocigledno ?  Smile
Od kada postoji medicina nije uspela da promeni bilo sta u trajanju covekovog zivota. Ljudi koji zive preko
100 godina nemaju blage veze sa medicinom. Kada bi medicina imala bilo sta sa zivotom preko 100 godina, onda bi toliko ziveo veliki broj ljudi.
Biblijsko prorocanstvo koje nagovestava pojavu besmrtnosti prethodi promena svesti coveka, svesti coveka u kojoj ne postoje memorija i emocije, i niko se ne pita da li mu se sada ta ideja svidja ili ne.
Ti, kao i svako drugi nemas kontrolu nad svojom sudbinom.
Ako je za tebe zivot - kazna, sto zivis ?

Ovo je tema o sjedinjavanju jedne iste lazi cije se pakovanje malo razlikuje, ako se to pakovanje izjednaci
laz i dalje ostaje ista. Svako "hriscanstvo" je laz bez obzira kako je upakovana.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
pa i nije losa ideja, ipak je to nekad jedno bilo ali pod uslovom da prodje kompletna cista u vatikanu i promena praviila.
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
pa i nije losa ideja, ipak je to nekad jedno bilo ali pod uslovom da prodje kompletna cista u vatikanu i promena praviila.
Kada je to postojalo "jedno hriscanstvo" ? ( Da li je ikada postojala "jedna demokratija" ? )

Kako mozes da znas da je dobro nesto sto se nije desilo ?
Kako bi se tvoj zivot kvalitativno promenio "kada" bi doslo do tog ekstremno neverovatnog scenarija ?

Kako bi katolicka ili pravoslavna bajka mogle da postoje kada bi se "pravila promenila", kada upravo ta "pravila"
cine i jednu i drugu bajku ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

budi kao trava kad te gaze ispravi se!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 128
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
SonyEricsson k730
Nenznam da li bi tvoje razmisljanje nazvao zanimljivim ili cudnim Smile
A na ova pitanja u prethodnom postu cu poceti da ti odgovaram ako definises sta si ti po relig. opredeljenju?
Tnx
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Nenznam da li bi tvoje razmisljanje nazvao zanimljivim ili cudnim Smile
A na ova pitanja u prethodnom postu cu poceti da ti odgovaram ako definises sta si ti po relig. opredeljenju?
Tnx
Rodjen sam bez mogucnosti verovanja, tako da ne mogu imati nikakvo "religijsko opredeljenje".
Mene zanima zasto ti postavljas bilo kakve uslove ?
Zasto mislis da je bitno da li ces ti odgovoriti na postavljena pitanja ili neces ?

Da li sam u onome sto sam rekao izneo neku neistinu ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Da li sam u onome sto sam rekao izneo neku neistinu ?

Pa recimo... tvoje teze o povezanosti greha i besmrtnosti, a sve oslanjajuci se na bibliju su diskutabilne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.