Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Registracijom prihvatate pravila foruma.
ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 26. Maj 2018, 23:14:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: O seksu  (Pročitano 195651 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia N97
Citat
----------------------------------------------------------------------

U originalnoj verziji priče „Uspavana lepotica” braće Grim, princ siluje usnulu princezu i odlazi pre nego što se ona probudi. Kasnije je taj deo priče prepravljen.

----------------------------------------------------------------------

Sjajno ...  :P :P :P

Ipak i dalje mislim da je "Pepeljuga" mnogo pogubnija chak i od originalne verzije "Uspavane lepotice"
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
U seksu je sve normalno, osim...
      
    Jedan broj seksologa smatra da je problem normalnog u odnosu na nenormalno seksualnog ponašanja retoričkog karaktera. Ovi autori pretpostavljaju da je normalno u seksu sve ono što odgovara seksualnom paru, što par zadovoljava i što se uklapa u njihov sistem seksualnih vrednosti. Oralni seks je, dakle, normalna stvar za seksualni par, pod uslovom da i jednom i drugom paru savršeno odgovara "meni" ove vrste, pod uslovom da se u ljubavnu igru unosi dovoljno odgovornosti kao i poštovanja druge ličnosti. Nije normalan, međutim, ako jedna osoba u paru to ne čini iz zadovoljstva nego zbog pritiska partnera ili straha od odbacivanja. Aforističari bi rekli da je pod tim uslovom "seks ustima" savršeno ustavan. Ovakvo shvatanje se podjednako odnosi i na analni seks, uzajamne masturbatorne aktivnosti, vezivanje partnera ili partnerke za vreme akta, upotrebu opscenih reči, seks na neuobičajenim mestima, okolnostima i pozama i na sve one "vratolomije" koje imaju ukus nenormalnog.


      Ljubav, seks, seksualnost

      Drugi broj seksologa, takođe, zagovara kao merilo normalnosti relaciju između seksualnog para ali u celu stvar umeće čarobnu reč koja se naziva "Ijubav". Po ovim autorima normalna seksualnost je samo ona kod koje jedna osoba drugoj u seksu prenosi poruke ljubavi, vezanosti, topline i pripadnosti.
   
      Neurotična seksualnost
      Nenormalna (neurotična) seksualnost je, s druge strane, ona u kojoj seks služi pražnjenju nagomilanog nezadovoljstva, agresije i potrebe za nadređivanjem, koja ima za cilj samodokazivanje ili jednostavno, kojom se osobe oslobađaju svakodnevne napetosti. Normalna seksualna osoba vodi Ijubav periodično, isključivo kada je erotizovana prisustvom ljubljene persone, isključivo sa osobom koju voli, a pri tome, zadovoljstvo uzima u meri koliko ga i daje.


      Stanovište, nažalost, iskazuje logičke slabosti. Prvo, praktično ne postoje osobe koje su apsolutno oslobođene strepnje, napetosti, agresivnih poriva i osećanja krivice i koje bar povremeno seksom ne prazne ovakva osećanja. S druge strane, mali je broj osoba koje se smatraju apsolutno dokazanim, da se ne bi dokazivale i u krevetu. I drugo, iz celog korpusa seksualne normalnosti izuzimaju se osobe koje stupaju u seksualne odnose ne obazirući se na Ijubav. Seks je, naime, opšta pojava, Ijubav pojedinačna. Seks za pare, slučajni i rekreacioni seks nemaju mnogo veze sa ljubavlju dve osobe, ali i te kako imaju veze sa zadovoljstvom i razbibrigom.

      Da li je, na kraju, moguć neki pouzdan zaključak šta je normalno a sta nenormalno u seksu?
      Nije! Pravo pitanje je da li se treba uopšte opterećivati ovim problemom. Bolje je biti nenormalan u krevetu sa voljenom osobom, nego u ludnici sa psihijatrom.
   
      Erotski fantazmi
      Seks se, bar kako pokazuju brojna respektabilna istraživanja o erotskom ponašanju, u većoj meri odvija u glavama muškaraca i žena nego u krevetu. Pokazalo se, naime, da osobe između osamnaest i dvadeset i dve godine, oko pet sati, svakodnevno maštaju ili misle o seksu; one između dvadeset osam i trideset pet godina oko dva sata; a osobe od šezdeset i više godina samo petnaest minuta. Ispada da seks nije samo usko povezan sa stvaranjem života već je i u tesnoj vezi i sa njegovim postepenim opadanjem.
      Pionir na polju seksologije Haveloc Ellis je, još pre više od dva veka, seksualne fantazije, seksualne snove i masturbaciju uvrstio u tzv. "autoerotska" suprostavljajući ih "socioseksualnom ponašanju". Razlika je jasna. Dok je izraz "autoeroticizam " oznaka za neku vrstu introvertovanog, solitarnog i virtuelnog seksa, izraz "socioerotizam" odgovara onome što obična osoba podrazumeva pri pomenu ove magične reči. Složenije od terminoloških pitanja je, međutim, pitanje priode erotskih maštanja.

  Stetoskop
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Шта знаш о сексу?

Деца између дванаест и четрнаест година обавештавају се о сексу највише причајући о томе са својим вршњацима или нешто старијим друговима. То показује ново истраживање спроведено у земљама Европске уније. Чак седамдесет пет одсто деце на тај начин сазнаје нешто о сексу. Тек тридесетак одсто обраћа се мајкама, око двадесет одсто очевима и професорима у школи. Само петнаест одсто испитаника тврди да су нешто о сексу сазнали путем Интернета или новина. Дакле, највеће поверење адолесценти ипак имају у своје (искусније) вршњаке.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Sedam mitova o orgazmu žene

- Doskora, dok savremeni seksolozi nisu počeli da istražuju misteriju ženskog orgazma, većina ljudi je bila sklona da veruje u neke mitove zasnovane na preživelim shvatanjima.

Nažalost, takve predrasude se teško iskorenjuju. Mnoge i danas otežavaju seksualno prilagođavanje parova. Tome svakodnevno doprinose i zastareli bračni priručnici. Zato je korisno da ukažemo na najopasnije poluistine i neistine o ženskom orgazmu.

Univerzalna karakteristika

"Kao muški orgazam, tako je i sladostrašće žene univerzalna karakteristika u prirodi. Postojalo je i kod praistorijskih ljudi, poznato je i u primitivnim društvima, a prisutno je i kod ženki u životinjskom svetu. Tek naša moderna civilizacija, odnosno stresovi i neuroze, koje stvara savremeni život, inhibira tu sposobnost kod mnogih žena."

Takva postavka je u mnogo čemu pogrešna. Nasuprot muškom orgazmu, ženski je veoma daleko od toga da bude "univerzalan" ? bilo da je reč o našim biološkim precima ili o današnjim društvima, "primitivnim" odnosno "naprednim". Do kog stepena je orgazam žene "prirodan", teško je reći, jer njegova evolucija još nije dovoljno naučno protumačena.

Utvrđeno je samo da u animalnom svetu, kod sisara, jedino mužjaci ostvaruju orgazam, među ženkama taj doživljaj je izuzetak.

Tačno je da Kamasutra, najstarije delo o ljubavi sanskritske književnosti, elokventno svedoči da je ženski orgazam i u stara vremena bio poznat u Indiji, ali isto tako znamo da su postojale ljudske zajednice koje su odbacivale čak i mogućnost ženskog sladostrašća. U tim društvima, žena sposobna za orgazam smatrala se nemoralnom. Takvo i slično verovanje kod nekih urođeničkih populacija detaljno je proučila doktorka Margaret Mid, poznati antropolog. Ona je zaključila da je "postojanje orgazma jedan potencijal žene, koji može, ali ne mora da se razvije u datoj kulturi".

Greška muškarca


"Ako žena nije upoznala orgazam, to je zbog toga što je tehnika njenog partnera slaba."

To je delimično tačno u nekim slučajevima, a sasvim netačno u mnogim rugim. Ženski orgazam zavisi, u velikoj meri, i od društvenih shvatanja, odnosno individualnih pogleda. Čest je slučaj da se muž veoma trudi da obezbedi atmosferu koja će olakšati ženi ostvarenje vrhunskog seksualnog zadovoljstva; ipak rezultata nema. Bilo bi nepravedno da se u svakoj situaciji okrivljuje partner, pogotovu ako je ta situacija rezultat onoga što se dogodilo (ili nije dogodilo) sa ženom pre njegove pojave.

Ženi su, recimo, potrebne razne vrste stimulisanja, ali šta to vredi kad su joj u njenim pubertetskim i adolescentnim godinama usadili verovanje ?da su te stvari nemoralne".

Nema sumnje, savremeno društvo nastoji da unese više ravnopravnosti u polnoj ljubavi, tačnije ? u seksualnim zadovoljstvima, ali je taj procec dosta spor, jer su ostaci viktorijanske represije još prisutni. Žena ne može uživati u slobodnoj seksualnosti sve dok joj se naturaju misterija, kompleks krivice i osećanje stida. Zbog svega toga ? kada je žena seksualno frustrirana ? ne treba odmah krivicu prebacivati na njenog supruga ili ljubavnika.

Suviše je kasno

"Pošto su koreni nesposobnosti pojedinačnih žena da dožive orgazam duboko ukorenjeni u njihovom detinjstvu, po pravilu ništa se ne može učiniti da se njena frigidnost otkloni."

Ta tvrdnja je apsolutno netačna. Svaka žena je mogla, u svojoj prošlosti, da propusti neke dobre prilike da upozna pozitivno seksualno reagovanje, odnosno da postane žrtva pokrašnih lekcija (osećanje krivice, lažan stid i slično). Ali, to se može ispraviti: nikad nije suviše kasno da se stvari izmene. Za to je dovoljna i obična "kućna terapija".

Potrebno je da žena kritički analizira svoje iskustvo iz detinjstva, da se upozna s popularnom seksološkom literaturom, a iznad svega ? da otvoreno razgovara sa svojim partnerom o svemu onome štop je muči. Kroz praksu će postepeno upoznati stimulacije koje joj najviše prijaju, a time će preći bar pola puta do orgazma.

Neizbežan bol

"Žena koja ne postiže orgazam pati od konstantnog fizičkog bola; ona je gotovo osuđena da ima nesrećan brak."

Prva izjava je delimično tačna. Neka skorašnja istraživanja ukazuju da žena koja se, u seksualnoj ljubavi, stalno uzbuđuje a ne ostvaruje orgazam, može da dobije bolove. (Oni su rezultat nabubrivanja krvnih sudova u karličnom pojasu.) Međutim, kad nema uzbuđenja, izostanak orgazma ne stvara nikakve fizičke tegobe.

Nema pravila koje kaže da žena koja ne doživljava orgazam treba da bude nesrećna u braku (mada su statistički izgledi za srećnu zajednicu tada donekle smanjeni). Studije pokazuju da je nezadovoljstvo u braku češće izazvano "siromašnim seksualnim prilagođavanjem" i svim mogućim negativnim stavovima prema seksu ? jednog ili oba partnera.

Vaginalni orgazam

"Postoje dva tipa orgazma ? klitorisni, koji se postiže nadraživanjem klitorisa i vaginalni, koji se ostvaruje u seksualnom odnosu. Samo vaginalni orgazam je onaj pravi, dok je klitorisni nesazreo, neurotičan i plitak."

To je verovatno najpogubnije od svih mitova. Za tu tvrdnju ne postoji nikakva naučna podloga. Sigmund Frojd, "otac psihoanalize", tu teoriju je formulisao na osnovu zapažanja da devojčice, kad masturbiraju, trljaju svoj klitoris i okolne delove stidnice. Smatrao je da je samozadovoljavanje praksa nedozrelih osoba, pa da odrasle žene moraju nekako naučiti da središte svojih seksualnih osećaja "prebace" na vaginu pre nego što se upuste u polne odnose.

Ta teorija je nekritički prihvaćena i vatreno je brane Frojdovi sledbenici. Njoj su se suprotstavili, ne manje žestoko, drugi naučnici. Oni su ukazivali da je vagina pretežno bez nervnih završetaka (prenosnika seksualnih nadražaja), dok su nervni završeci u klitorisu i okolnom regionu obilno prisutni. Prema tome, tvrdi ova druga grupa, klitoris je neminovno centar seksualnosti kod žena tokom celog njenog života.

Danas zahvaljujući istraživanjima Mastersa i Džonsona, ova nesrećna kontroverza je konačno pokopana. Njihove studije su nedvosmisleno dokazale da je orgazam ? kao forma fizičkog reagovanja i izvor specifičnog zadovoljstva ? uvek isti bez obzira gde se generiše.

Poželjan je samo jedan orgazam

"Kao većina muškaraca, žena se po pravilu zadovoljava samo jednim orgazmom. U svakom slučaju, nije moguće za ženu da ima više orgazma tokom jednog seksualnog odnosa."

Ponovo, potpuno pogrešno. Već je Kinski utvrdio da je četrnaest odsto žena (u ispitivanoj grupi) sposobno da spontano doživi višestruki orgazam, to jest više puta ponovljeno sladostrašće tokom jednog ljubavnog akta. Radovi Mastersa i Džonsona ukazuju da je broj žena s tom sposobnošću znatno veći i, naravno, u tom iskustvu nema ničeg neprirodnog ili štetnog.

Mora biti istovremeno

"Da bi doživela potpuno zadovoljstvo, žena treba da postigne orgazam u isto vreme kad i muškarac."

Simultani orgazam je jedno divno iskustvo koje je dostupno parovima s relativno visokim stepenom seksualne usaglašenosti. Međutim, pošto ta sinhronizacija za mnoge parove nije laka, nema ničeg pogrešnog ako sladostrašće najpre doživi žena, pa zatim muškarac, ili obrnuto.

Ovo naročito moraju da imaju u vidu oni parovi koji ? uvereni da je istovremeni orgazam "jedina prava stvar" krnje svoje seksualno uživanje i stvaraju sebi nepotrebne brige.

Parovi koji se oslobode ovih motiva otkriće nove zanosne dimenzije seksualne ljubavi.

Svet zdravlja
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
U rukama emotivne žene svi su prave muškarčine

Erekcija je najveća tabu tema u životu muškaraca


Ona stvar mnogo puta može da “zakaže” ali ukoliko se o tome priča sa partnerkom, veza opstaje. Muškarac 11 puta dnevno pomisli na seks, pa vešta žena može da uzbudi partnera, ali i da kontroliše, i svoj i njegov orgazam samo sa nekoliko praktičnih saveta.


Dok su se žene prethodnih decenija potpuno oslobodile svih tabua o seksu, govore o svojim potrebama s prijateljima i lekarima, a u većini slučajeva i sa svojim partnerima, mnogi muškarci su još u grču, tvrde eksperti na osnovu niza anketa koje je sprovela Svetska zdravstvena organizacija. Jači pol dakle, iako uživa u seksu mnogo više od nežnijeg, i ima snažnu potrebu da se iskaže kao vođa, u stvari je rob strašnih tabua. Ne samo da se stidi da postavlja pitanja već i žmuri pred činjenicom da je seks jedno ogromno neistraženo polje i da sve što čovek ne zna, trebalo bi da pita.
Ovakvo staromodno shvatanje, pre svega onih koji bi da izigravaju mačomene, dovodi do raznih zabluda, ali i do gubljenja partnerki koje sve manje imaju strpljenja da se bore sa kompleksima “svojih” muškaraca.
Jer, kažu stručnjaci, kad se savremena žena vezuje za jednog muškarca, čim on ispuni sve karakterne, i kriterijume fizičkog izgleda, na red dolazi seks. U početku je on strastan i ne predstavlja prepreku za ozbiljnu vezu. Ali kasnije je itekako važan, ponekad čak i presudan za opstajanje veze. A tada se kao najčešći problemi javljaju muškarčeva erekcija i suzdržanost u seksu, uglavnom izazvana potrebom da se očuva imidž stabilnog.
Dakle, tvrde psiholozi, iako je žensko stenjanje u krevetu mnogim muškarcima omiljeni zvuk jer im na taj način partnerka daje do znanja da uživa, jači pol retko na ovaj način ispoljava emocije. A to je greška: “Muškarci koji žele da pokažu kako se samokontrolišu smatraju da će ispuštanjem raznih nekontrolisanih zvukova pokvariti sliku o sebi. Ali skoro sve, u raznim istraživanjima anketirane žene, misle drugačije”, tvrde eksperti za polni život i ističu:
“Štaviše ako muškarac ne izusti bar “a” tokom orgazma, to je nekim ženama zastrašujući znak da on uopšte ne uživa u odnosu”.
Isto je i kada je u pitanju erekcija. Stid muškaraca je uglavnom potpuno nepotreban, a upravo on često čini barikadu do dobre erekcije. Psiholozi dakle tvrde da žene u srećnim vezama retko razmišljaju o veličini penisa, i samo posle prekida veze mogu, uglavnom iz osvete, da za bivšeg partnera kažu: “imao je mali”.

Žene nisu evolucijski programirane da ih uzbuđuje pogled na muške genitalije. “Sasvim suprotno od onoga što se događa muškarcima: muški porno časopisi prikazuju žene široko raširenih nogu, bilo u stojećem ili u ležećem položaju, snimane spreda ili otpozadi... i odlično se prodaju. Ali trgovci porno filmovima i slikama bankrotiraju, kada žele da zarade na muškoj golotinji. One su zanimljive samo homoseksualcima dok žene vole da se bave time samo uz svog partnera”.

Muškarčeva navodna samokontrola i gluma jačeg i neemotivnog, još su međutim pogubnije kad je u pitanju erekcija njegovog penisa. Ako se desi da on i nije baš očekivano tvrd, a muškarac o tome ne razgovara iskreno s partnerkom, žene mogu doći u još jednu zabludu. Da mu se dovoljno ne dopadaju i da ga ne uzbuđuju, što često dovodi do njihovog povlačenja iz veze.
“Samo retke žene će svom partneru, kad mu erekcija zakaže, pokazati snagu da krivicu ne prenesu na sebe i pokušaće da mu pomognu da erekciju doživi kroz oralni seks ili ručnu stimulaciju”.

Činjenica je da erekcija počinje u glavi i da u svesnom stanju nikada nije slučajna. Njoj, kažu lekari, uvek prethodi stimulacija. To može da bude direktno, nadraživanjem penisa dodirom, ili indirektno, maštanjem. Kako piše u studiji proizvođača prezervativa “Dureks“, muškarac u proseku razmišlja 11 puta dnevno o seksu. Bilo bi dobro da ga žena češće nazove da bi svoje misli usmerio ka njoj.
Ali muškarac mora biti svestan i činjenice da je erekcija njegovog polnog organa proces koji s godinama postaje sve dugotrajniji. Ne samo zbog umora, preopterećenosti problemima i gubljenja želje za avanturom, već i zbog čiste biologije, veličine penisa.
Najsrećniji su oni s prosečnom dužinom reproduktivnog organa jer takvima najređe zakazuje organ, u odlučujućem trenutku. Prema istraživanju sprovedenom na nemačkom Univerzitetu u Esenu, prosečan ud dug je 14,48 centimetra i obim mu je 3,95 centimetra.
Inače, najveća zvanično izmerena dužina penisa iznosi 35,56 centimetra ali žene za njim mogu da uzdišu samo u mašti. U stvarnosti, orgazam zahteva nešto drugo. Odnosno penis koji je u erekciji dug 13,97 centimetra, više je nego dovoljan nežnijem polu. Kod većine žena vagina je duga 8,89 centimetra, s time što je najveća osetljivost u prvih pet centimetara, područje koje završava oko G – tačke, čijom stimulacijom žene doživljavaju najjači orgazam.
“Realno, muškarac s erekcijom od 8 centimetra može mnogo bolje da zadovolji ženu od muškarca čija erekcija iznosi 18 centimetara, jer može bolje da pogodi ključna mesta”, tvrdi se u izveštaju o erekciji na sajtu Svetske zdravstvene organizacije i dodaje: “Žene koje uzbuđuje veliki penis više reaguju na muževnu snagu organa, nego na ono što taj organ može izvesti u stvarnosti. Osim toga, za vreme ljubavne igre “deblji je bolji od dužeg”, zbog toga što se kod žene tačke zadovoljstva nalaze u prednjem delu vagine. Dugačak penis čak može da izazove bol, kada u zanosu strasti počne da udara u grlić materice. Taj problem se rešava samo odgovarajućom pozom: tako on može razmaknutih butina da kleči na krevetu, dok mu ona sa široko raširenim nogama sedi u krilu. Tada žena može da kontroliše koliko duboko će penis da prodre”.

Uz to, činjenica je da kod malog penisa postoji veća osetljivost živaca. Sunđerasto tkivo više se skuplja i sadrži manje krvi, ali se to nadoknađuje kada dođe do erekcije. Nasuprot tome, kod velikog penisa su živci manje osetljivi i u sunđerastom tkivu se već nalazi izvesna količina krvi, tako da prilikom erekcije ne može da primi nove količine, pa se dešava da i veliki penis u erekciji bude manji od manjeg primerka, kažu lekari.
Ono što muškarac takođe mora otvoreno da objasni ženi je i činjenica da se kod jačeg pola orgazam dešava delić sekunde pre ejakulacije. Ali te dve stvari ne podrazumevaju jedna drugu: tako muškarac može da ejakulira, a da pri tom ne doživi orgazam, na primer, kada ga nešto omete ili kada sa novom partnerkom još ne može potpuno da se opusti. Ukoliko je više puta doživeo orgazam, rezerve ejakulata se smanjuju. Kod retrogradne ejakulacije žena može da reši problem tako što će prstom da pritisne perineum (mesto između testisa i anusa), čime spermatozoide preusmerava u bešiku. To je, doduše, veoma zanimljiv način kontracepcije, ali, nažalost, njemu uskraćuje višestruki orgazam.

Sa druge strane postoji još jedna zamka za muški orgazam i vezu. Ako ga žena neprestano stimuliše, muškarac će neminovno za dva do četiri minuta da doživi vrhunac. “U trenutku najintenzivnijih osećanja, kada spermatozoidi krenu svojim putem, muškarac više ne može da zaustavi ejakulaciju. Ma koliko razmišljao o drugim stvarima, priroda čini svoje”, objašnjavaju stručnjaci i dodaju: “Ukoliko se češće dešava da muškarac prebrzo doživi orgazam, pomaže kontrolisanje ejakulacije. Ako žena još nije blizu vrhunca, trebalo bi češće da prekida svoju ljubavnu igru metodom “kreni-stani” koju kontroliše žena. Dama može primeniti i tehniku “gnječenja”, odnosno da svoj palac 20-ak sekundi drži pritisnut ispod samog glavića penisa partnera da bi tako zaustavila ejakulaciju. Tako muškarcu pruža priliku da se pribere, a sa svakim novim početkom i žena je bliža pravom orgazmu”.
Jasna Jojić


Obrezani samo lepši


Naučno nije dokazano da obrezanost povećava ili smanjuje moć ejakulacije niti da je takav penis izdržljiviji u seksualnom odnosu. Naučnici s univerziteta u Lujzijani koji su ispitivali muškarce pre i posle obrezivanja, nisu uočili bitnu razliku kada je reč o seksualnoj aktivnosti, erekciji i osetljivosti. Oni tvrde: “Za žene je manje-više svejedno da li ima ili nema kožicu, jedino što neke smatraju da obrezani penis izgleda lepše i da je čistiji”.


Što stariji to pogodniji

Nivo testosterona, muškog hormona “seksa” smanjuje se od 40-te godine. Ali lekari tvrde da to ne bi trebalo da obeshrabri ženu u iščekivanju da će sa starijim muškarcima imati dobar seks. Naprotiv, iako čvrstina uda za vreme erekcije ne mora biti velika, istraživanja su pokazala da su čak i oni muškarci čiji organizam više ne proizvodi testosteron, isto toliko poželjni kao i mladići. Mlađi dakle brzo imaju erekciju a stariji, kojima je potrebno više vremena da bi doživeli orgazam, su prilagođeni da usreće žene, polu kojem je obično potrebno mnogo više vremena da doživi orgazam.
Prednost kod muškaraca između 20-te i 30-te je jedino u tome što su oni ponovo spremni za akciju, samo nekoliko minuta posle orgazma, dok starijim muškarcima treba više sati, pa čak i dana da ponovo dožive erekciju.


Erogene zone

Seks za pamćenje

Za erekciju je vrlo bitno da partnerka bude nežna i vrlo seksepilna. Uz to bi trebalo da se posveti mnogim erogenim zonama partnera, a ne samo penisu. Pre svega bradavicama na grudima, uhu i pazuhu. Uz takvu predigru i ejakulacija je daleko lakša i muškarac pamti seksualni odnos.


U pantalonama presudno


Pravac i ugao erekcije muškog uda zavisi od navike "nošenja” penisa još u pubertetu, tvrdi doktor Džozef Sparling sa Univerziteta u Severnoj Karolini. Istraživanje sprovedeno na 110 muškaraca, pokazalo je da 46 ispitanika, koji su svoje tinejdžerske erekcije usmeravali na gore, ima tri puta veće šanse da im kasnije u životu pravac erekcije ostane takav. Način usmeravanja erekcije penisa utiče na semene ligamente i vlakna koja oblikuju erekciju.


Pet sumanutih stavki fizike


*Unutrašnji pritisak ukrućenog penisa je 20 puta veći nego kada je u opuštenom stanju. To otprilike odgovara pritisku u gumama za bicikl.
*Prilikom ejakulacije muškarac izbacuje 3 do 5 mililitara semene tečnosti ili jednu kafenu kašičicu. U toku 60 godina aktivnog ljubavnog života i oko 100 ejakulacija godišnje, što predstavlja prosek, izbaci 30 litara telesnog soka.
*Brzina kojom izleće ejakulat iznosi 14 do 18 kilometara na sat. Ta semena tečnost se sastoji uglavnom od glukoze i belančevina i ima oko pet kalorija.
*Spermatozoidi mogu da prežive u testisima oko 30 dana, a u grliću materice oko sedam dana. Nasuprot tome, u vagini njihov životni vek iznosi samo nekoliko sati.

Revija
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Seksualnost adolescenata
   

Autor Prof.dr Bojana Dimitrijević   

  Čovek se rađa sa seksualnim nagonom. On se ne pojavljuje iznenada u vremenu intenzivnijeg rasta i razvoja u pubertetu, kako se to nekada misli, a neki još uvek tako misle. Kako je od rođenja prisutan, utiče na određene vrste ljudskog ponašanja, ali je njegovo ispoljavanje različito u različitim uzrasnim periodima. Razvoj seksualnog nagona može se prikazati kroz određene faze: autoerotsku, homoerotsku, heteroerotskua i heteroseksualnu, čime se može ilustrovati kako se razvija i kad se potpuno formira zrela ljudska seksualnost.

Posmatranje svoga tela, maštanje, snovi

AUTOEROTSKA
je praćena željom za posmatranjem svog tela, potrebom za ulepšavanjem, erotskim maštanjem, jasnijim emocijama i većom prijemčivošću za dodir nego za vizuelne stimulacije. Zadovoljavanje seksualne potrebe u ovom periodu se najčešće realizuje kroz snove.

Posmatranje, dodir osobe istog pola


HOMOEROTSKA
faza nastaje kad predmet interesa nije samo sopstveno telo, već se slične erotske želje javljaju pri posmatranju i dodiru osobe istog pola. Zadovoljavanje polne potrebe obavlja se posmatranjem, u procesu razgovora, dodirom preko odela, zajedničkom masturbacijom itd. Neki naučnici smatraju da je ženski pol dominantno taktilni, više i duže podložan homoerostskim aktivnostima nego muški, kod koga dominiraju vizuelne draži. Pošto je ovaj način zadovoljenja sličan homoseksualnom, svi kontakti se kriju, afektivna privrženost se ne izražava otvoreno u prisustvu drugih i želi se prikazati da su svi akti međusobnih odnosa samo izrazi drugarske pažnje. Strah od homoseksualnosti postaje preokupacija mladih. Savremeni seksolozi smatraju da se homoerostska faza ne može nazvati homoseksualnom jer su njeni primarni kvaliteti širi erotski a ne čisto seksualni.

Interes za suprotni pol, sazrevanje polnog nagonaHETEROEROTSKA
faza nastupa onda kada se prenosi interes na osobu suprotnog pola, što je kvalitativni skok u sazrevanju polnog nagona i razvoja ličnosti. To je često period kada se razvija prva čvršća veza s osobom suprotnog pola, i kada može doći do kidanja emocionalne veze sa roditeljima i prijateljima.

Težnja za seksualnim odnosom


HETEROSEKSUALNA punog polnog uobličavanja i usmeravanje polnog interesa prema osobama suprotnog pola. Jasna težnja ka seksualnim odnosima, praćena je smetnjama, zastrašivanjima i zabranama odraslih. Adolescent postaje svestan svih teškoća koje mogu proizaći iz seksualnog odnosa pa zbog toga ali inesigurnosti, teškoća u pronalaženju adekvatnog partnera rešenje u ljubavi nalazi često u fiktivnim likovima. Dok je ovo, uglavnom, više izraženo kod devojaka, dotle se kod muškaraca javlja verbalno doživljavanje kontakta i hvalisanje «uspehom» u seksualnim kontaktima (pri čemu se ženske osobe prikazuju kao nemoćne pred neodoljivim osvajačima). Javlja se nesklad između usvojenih normi i izgrađenih standarda ponašanja, na jednoj strani, i jasne želje da se zadovolji polna potreba, na drugoj strani. Zbog toga, polni odnos većina odlaže (70% devojaka, po nekim istraživanjima). 

Najznačajnije dešavanje u adolescencijiSeksualnost je sigurno najznačajnije dešavanje adolescencije. Buđenje pulzija i seksualizacija tela izazivaju ponos, divljenje ili radovanje većine adolescenata. Osećaj snage, moći i novih mogućnosti ih približava dugo željenom statusu u svetu odraslih osoba. Pubertetske transformacije menjaju ne samo izgled tela, već i unutrašnji psihološki svet, predstave o sebi i drugima, sliku o telu, status među drugima - kako vršnjacima tako i odraslima.

Adolescenti su po pravilu nezadovoljni svojim telom: svojom visinom, težinom ili konstitucijom, izgledom nosa, očiju, vrlo često bez ikakve veze sa materijalnom realnošću. Najveći broj adolescenata vrlo rado i lako eksperimentiše sa njim: menjaju izgled, frizure, stavljaju minđuše, ističu ono što smatraju lepim, a to je ono što su već prihvatili, a pokrivaju ili prikrivaju nedostatke ili one delove kojima nisu zadovoljni ili na koje se nisu privikli, a pre svega one delove koji su vidljivi pokazatelji seksualnosti. Preširoka odeća i uniseks moda koji maskiraju  polnu diferenciranost zato jesu izbor stila, posebno za mlađe, još uvek seksualno nesigurne i nedovoljni stabilno diferencirane adolescente. 

Nesigurnost u sebe


Dolazak  seksualnosti čini da se veliki broj adolescenata oseća neudobno i nesigurno u svom telu. To budi različite strahove, osećaj nekompetentnosti, inferiornosti i stida. Biti s nekim poništava strahove i umiruje adolescenta jer nalazi mogućnost ispunjenja želja kroz spajanje sa suprotnim polom.

Kako savremeni adolescenti sve ranije počinju seksualni život i sve ranije stupaju u seksualni odnos, seksualni čin najčešće ne može da odigra svoju ulogu kao deo odrastanja, kroz odvajanje od drugih i individuaciju da bi se kroz spajanje sa drugima bio dovoljno svoj. Zato se od često svede na fizički akt bez afekta i pozitivnih posledica po psihički aparat i sazrevanje. Razlozi za rani stupanje adolescenata u seksualne odnose su mnogobrojni, ali sigurno nisu u ranijem psihičkom sazrevanju sadašnjih adolescenata. Naprotiv, proces sazrevanja, uključujući i psihoseksualno, postaje sve duži i komplikovaniji. Kao neki od razloga mogla bi se navesti potreba za bliskošću, eksperimentisanjem, dokazivanjem superiornosti u grupi vršnjaka, i dr.

Ulazak u adolescenciju može biti opisan kao simultano izmenjivanje osećanja radosti, uzbuđenja, očekivanja, nesigurnosti, impulsivnosti, preterane osetljivosti, tajnovitosti, razdražljivosti, ćudljivosti odnosno razdoblje intenzivnih telesnih, kognitivnih, socijalnih i emocionalnih promena. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) adolescenciju određuje kao period od desete do dvadesete godine života. Česta je i opisna definicija prema kojoj je adolescencija "razdoblje u životu osobe kada je društvo u kojem deluje prestaje posmatrati kao dete, ali joj još ne pruža potpuni status, uloge i funkcije odraslih".

Seksualnost, premda biološki utemeljena, ne može se posmatrati odvojeno od društva i kulture u kojem se odvija. Seksualno ponašanje je bitno određeno društvenim i kulturnim normama. "Seksualnost je istovremeno i javna i privatna; i intimna i regulisana zakonski; i biološka i kulturalna; istovremeno i društveno konstruisana, organizovana i institucionalizovana i produkt fantazije, individualnog delovanja i otpora" (J. Weeks).

Dva različita sveta: "muški" i "ženski"Seksualnost adolescenata podrazumijeva dva različita "sveta", svet maskuliniteta i svijet femininiteta, odnosno dva različita rodna identiteta. Za razliku od pola koji je biološka kategorija jer se rađamo kao osobe muškog ili ženskog pola, rod je društvena kategorija jer kroz proces socijalizacije učimo da budemo žene i muškarci. Učimo koje je prikladno ponašanje, stavovi, uloge i aktivnosti za nas i kako bi trebalo da se odnosimo prema drugima. Ovo naučeno ponašanje čini rodni identitet i određuje rodne uloge. Rodne uloge muškaraca i žena jako se razlikuju od kulture do kulture, od jedne društvene grupe do druge unutar samog društva. Upravo iz razloga što je rod društveno konstruisrana kategorija on može biti dekonstruisan i iznova konstruisan, odnosno, kako je kultura dinamična i kako se socioekonomske prilike menjaju s vremenom tako se i rodni obrasci mogu menjati i menjaju se.

Kako ustvari izgledaju ta dva sveta, svet maskuliniteta i svet femininiteta? Nema aspekta ljudske egzistencije koji nije prožet rodom tj. društveno konstruisanim identitetom žene (femininitet) i društveno konstruisanim identitetom muškarca (maskulinitet). Svi mi aktivno učestvujemo u konstruisanju nas samih ali i drugih (i muškaraca i žena) prema normama i verovanjima društva o tome štao su ustvari muškarci i žene i šta se od njih očekuje. Naše koncepcije rodnog identiteta formirane su u ranom razvojnom dobu tako da ih mi kao odrasle osobe uzimamo "zdravo za gotovo" i vrlo često nismo svesni te rodne perspektive u svakodnevnim interakcijama. Prema nekim istraživanjima proizlazi da konvencionalni ženski identitet tj. femininitet znači biti privlačna, što manje seksualno iskusna, težiti ka/i želeti vezu s idealnim muškarcem, verovati u ljubav, prepuštati mu inicijativu u seksu, pustiti da se seks "jednostavno dogodi". S druge strane, maskulinitet podrazumeva da muškarci sve znaju o seksu te da kontrolišu seksualna zbivanja u potrazi za sopstvenim uživanjem.

Stetoskop
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Da li sam heteroseksualan, biseksualan, homoseksualan?


  U adolescenciji jača seksualni nagon i javljaju se nove, često nerazumljive, misli i osećanja koji ga prate. Najvažnije je uspešno objediniti seksualnost s ostalim vidovima ličnosti, bez većih problema i sukoba ali to nije uvijek jednostavno. U nedostatku seksualne edukacije - roditelji nerado ili uopšte ne prihvataju ulogu edukatora o polnosti, a u školama još ne postoje programi - adolescenti su prisiljeni da uče o seksualnosti putem masovnih medija i vršnjaka. Ovi poslednji su, prema istraživanjima, najčešći izvor informacija. Nažalost, često netačnih ili nepotpunih. Mišljenje da adolescenti znaju sve o seksualnosti sasvim je pogrešno. Mladići i djevojke zapravo znaju srazmjerno malo o ljudskoj seksualnosti, iako se uglavnom ponašaju kao im je sve jasno. Dodatnu teškoću predstavlja situacija u kojoj mlada osoba počinje da shvata da njen seksualni identitet nije heteroseksualan već "drugačiji" - homoseksualan ili biseksualan. Kako živimo u homofobičnom društvu, sredini koja diskriminiše homoseksualnost, mladim ljudima homoseksualne orijentacije nedostaje razumevanje i podrška okoline (uključujući često i roditelje), pa najčešće potiskuju ili skrivaju svoju seksualnu orijentaciju. Neki od njih, posebno vrlo religiozne osobe, uporno nastoje da se uklopite u heteroseksualni obrazac.

Seksualnost je kompleksna dimenzija i ne odnosi se samo i isključivo na seksualne kontakte već podrazumeva i potrebu za prihvatanjem, osećanja, odgovornost, znanje i vrednosti, komunikaciju, seksualni identitet, fantazije, itd. Mnogi adolescenti znaju dosta o "tehničkoj" strani seksualnog odnosa, ali ne i kako izaći na kraj s emocionalnom dimenzijom seksualnosti, tj. kako da se nose sa vlastitim potrebama i osećanjima niti kako da razumeju ponašanje partnera.

Znanje o seksualnosti važna je komponenta koja utiče na formiranje stavova i na seksualno ponašanje. Istraživanja pokazuju da je nivo znanja o seksualnosti relativno nizak. Nedavno istraživanje A. Štulhofera, M. Mamule i V. Jureše pokazalo je da je najslabije znanje zabeleženo na pitanjima koja se odnose na poznavanje polno prenosivih bolesti i delotvornosti kontraceptivnih sredstava.

Vrednosti, stavovi i verovanja čine važan deo seksualnog vrednosnog sistema osobe. Iako ne znamo tačno kako se on formira, izvesno je da ga u velikoj meri oblikuju porodične vrednosti, religiozne vrednosti, kao i vrednosti vršnjaka i bliskih prijatelja. Iz svih tih izvora do mladih dopiru i tzv. seksualni mitovi, to jest uvrežene ali pogrešne predstave o seksualnosti.

Česta je pojava nelagodnosti kada treba razgovarati o seksu i kontracepciji jer ponekad takav razgovor može predstavljati potencijalnu "opasnost". Samo spominjanje takvih tema u adolescentskim vezama dovodi u pitanje poverenje, odgovornost, granice, sigurnost, reputaciju pa se javljaju strah, nedoumice, sumnje. Zato je važan aspekt adolescencije učenje komunikacionih veština vezanih uz sopstvenu seksualnost. To se odnosi na uspostavljanje personalnih granica, izražavanje svojih želja i htenja i seksualno pregovaranje u svrhu izbegavanja nesporazuma i pritisaka, razumevanja drugih, donošenja odgovornih odluka i uspostavljanje uzajamno zadovoljavajućih odnosa i veza sa osobama suprotnog i istog pola.

Velika većina mladih ljudi ima iskustvo nekog oblika pritiska u odnosu na svoju seksualnost. To može biti pritisak od strane porodice, škole, crkve da ne stupe u seksualne odnose i istovremeno pritisak od strane medija, grupe vršnjaka/inja, partnera (od partnerki, vrlo retko) da stupe u seksualne odnose. Priroda pritisaka koje su iskusili djevojke i mladići se bitno razlikuju. Devojke imaju iskustvo pritiska koje ih navodi da stupe u seksualne odnose a mladići doživljavaju pritiske koji im daju do znanja da nisu stupili u seksualne odnose, i da samim tim nisu "pravi muškarci". Na devojke najveći pritisak vrše mladići a posledice njenog odbijanja su najčešće prekid veze, dok na mladiće najveći pritisak vrši grupa vršnjaka. Adolescentske veze, takođe, nisu lišene nasilja. Nasilno ponašanje u vezi uključuje manipulisanje, kontrolisanje i prisiljavanje na seksualni odnos, od strane mladića, bilo upotrebom fizičke sile, pretnji ili ucena (uglavnom emocionalnih). Strategije i mogućnosti odupiranja pritiscima su ili nevidljive ili ne postoje, ili izuzetno retke, i one bi trebalo da uključuju znanje, informacije i savete. U razvoju takvih strategija, sigurno bi, od velike pomoći bio neki oblik seksualne edukacije.

Seksualni identitet treba posmatrati povezano s pitanjem seksualne orijentacije, odnosno ispitivanjem sopstvenih seksualnih preferencija (ko me privlači i zašto). Heteroseksualnost, za razliku od homoseksualnosti, ima moć "prirodnog stanja stvari" pa je zbog toga retko podložna preispitivanju od strane pojedinaca. To znači da se heteroseksualnost smatra normom, odnosno jedinom "normalnom" i "prirodnom", legitimnom (u nekim zemljama i jedinom legalnom) seksualnom orijentacijom. Iskustvo heteroseksualnosti često je bitno drukčije za devojke i za mladiće. Odnosi moći i kontrole postaju ključni u heteroseksualnim odnosima, jer se ženska seksualnost vrlo često prikazuje kao subordinirana (muškoj) - što proizlazi iz društveno konstruisanih rodnih identiteta (maskuliniteta i femininiteta). Izbor seksualnih preferencija je nešto što se, za neke, može menjati tokom života. Naravno, za neke izbor seksualne preferencije može biti trajna odluka koja nije podložna promenama. To ne znači da je seksualna orijentacija, zapravo, pitanje izbora, već znači da neki pojedinci u određenom periodu života mogu osetiti poriv i odlučiti da se ponašaju ili biseksualno, homoseksualno ili heteroseksualno. Možemo osećati privlačnost prema osobama istog i/ili oba pola ali da nikada ne odlučimo da reagujemo ili preduzmemo nešto u smeru te privlačnosti, dok neke druge osobe mogu odlučiti da reaguju upravo u tom smeru. Mnogi su primeri osoba koje su u određenom periodu života "promenile" seksualnu orijentaciju, odnosno shvatile da žele da reaguju na neke porive koji nisu u skladu s njihovom dotadašnjom seksualnom orijentacijom.

Insistirajte na sigurnom seksu


  Najčešći problemi adolescentne populacije su polno prenosive bolesti i adolescentne trudnoće, pa je zbog toga insistiranje na sigurnijem seksu izuzetno važno. Seksualno prenosive infekcije (SPI) uključujući HIV, su najprisutnije među mladima na uzrastu od 15 -24 godine i procenjuje se da se pola novih HIV infekcija širom svijeta javlja među mladima, mlađim od 25 godina (WHO, 1995). Stereotipne rodne uloge izlažu mlade ljude (osobito devojke) riziku u seksualnom ponašanju. Devojke uglavnom nemaju kontrolu nad seksualnim odnosom i najčešće prepuštaju mladiću da definiše rizičnost njihovog odnosa, jer se insistiranje na zaštiti percipira kao "neženstveno" i stoga nepoželjno. Na taj način devojke dovode u opasnost sopstveno reproduktivno zdravlje reskirajući neželjenu trudnoću, polno prenosive bolesti, HIV/AIDS. I dok devojke reskiraju svoje reproduktivno zdravlje jer prevladavajuće rodne norme zahtevaju od njih da budu neinformisane i ne smeju otvoreno tražiti informacije, mladići su isto tako izloženi riziku jer se moraju prikazati kao "znalci" i takođe ne smeju otvoreno potražiti informacije. To je samo jedan od primera kako društvena konstrukcija seksualnosti, može neposredno uticati na zdravlje mladih.


Kako porodica može da utiče?


  Porodica veoma utiče na seksualno ponašanje dece u pubertetu i adolescenciji. Putem vaspitanja, ona upliviše na formiranje ličnosti i usvajanje moralnih načela. Od načina na koji to porodica postiže, zavisiće njihovo usvajanje. Ako je vaspitanje nametnuto autoritetom roditelja, a ne usvojeno u prosnim odnosima sa njima, moralna načela koja su stečena u porodici nemaju praktičnu vrednost, pošto nisu postala sastavni deo ličnosti, deo moralnog lika deteta. Ona su nakalemljena i nestaju zajedno sa odbacivanjem autoriteta koji ih je nametnuo.  Stoga se u pubertetu javljaju velike razlike u pogledima između roditelja i dece, posebno u shvatanjima morala, jer odvajanjem od roditelja, deca odbacuju i njihove stavove; nikakav protosak autoritarnih roditelja ne može izmeniti ponašanje deteta. Zato nije čudo da devojčica, koja je vaspitavana pod posebno strogim režimom i koja je pod stalnim nadzorom, u svom prvom kontaktu sa suprotnim polom stupa u potpune polne odnose. To je, na neki način, bunt, revolt protiv stege i gušenja sopstvene ličnosti. Ona u polnim odnosima ne uživa, i ne zna šta oni treba da joj pruže, pa ništa i ne očekuje. To je učinila zbog revolta, ali i zbog nežnosti koja joj je pružena. I ne kaje se zbog toga što je učinila, jer ima potrebe za nežnošću i priznanjem, a u porodici su joj bili uskraćivani.

Naprotiv, prisni odnosi između roditelja i dece su veliki oslonac deci u formiranju ličnosti. Oni tada osećaju moralnu obavezu prema svojim roditeljima, svojim uzorima. Njihove stavove usvajaju kao svoje i nastoje da ih se prodrđavaju. Ni ova deca ne prolaze u životu bez uticaja sa strane, ali svi ti uticaji imaju ograničen domašaj s obzirom da je njihova ličnost dovoljno moralno formirana i osećajno razvijena da može realno da proceni opravdanost odnosno neopravdanost izvesnih postupaka. Ako su ovi postupci u suprotnosti sa njihovim načelima, oni će ih odbaciti. U momentu kolebanja, od velike je koristi razumevanje i pomoć roditelja, podstiču ih da donesu pravilne odluke. Nezavisno od porodičnog vaspitanja i prilika u porodici, mora se znati da u pubertetu postoji povećana podložnost sugestiji i da dosta lako prodiru uticaji društva i sredine u kojoj se dete kreće. Nepoverenje prema detetu, kao i preveliko poverenje, veoma su štetni. Dete još uvek nije formirana ličnost, pa je i njegovo prosuđivanje ograničeno, upravo u skladu sa njegovim uzrastom. Negativan uticaj na seksualni razvoj može imati i nesmotrenost roditelja u ispoljavanju međusobnih seksualnih prohteva. U pubertetu, pa čak i pre njega, polni akt odraslih nadrađuje i erotizira decu i podstiče ih da potraže zadovoljenje svojih težnji u masturbaciji i drugim oblicima seksualnog zadovoljavanja, zavisno od uzrasta. U ovakvim slučajevima, teško je očekivati suzdržljivst dece i ona, otuda, vrlo rano stupaju u polne odnose. Ima slučajeva da deca usvoje negativnu identifikaciju  sa roditeljima, što može biti pozitivno, ukoliko je reč o poremećenim porodičnim odnosima, ali može voditi i u drugu krajnost - asketizam.

Povećanjem znanja, promenom stavova i rizičnog ponašanja adolescenata, učenjem veština i razvijanjem samopoštovanja razvija se i odgovornost u seksualnom ponašanju. Svakako, u porukama kojima ih upozoravamo na rizike i podstičemo na odgovorno ponašanje ne sme se izgubiti iz vida pozitivna, "svetla" strana seksualnosti koja se odnosi na uživanje. Edukacija koja se temelji na zastrašivanju nije delotvorna.

Moramo uvažiti činjenicu da je većina mladih ljudi seksualno aktivna (što ne znači da su već stupili u seksualne odnose) i da je zbog toga nužno stalno promovisati razvoj znanja i veština koje će im pomoći da se zaštite od rizika. Potrebno je ohrabriti adolescente da samostalno donose odluke, da pozitivno i odgovorno izražavaju i istražuju svoju seksualnost, da otvoreno razgovaraju o tome, da se nauče da se odupru seksualnoj prisili i nasilju. Odgovornost je odraslih, onih koji kreiraju zdravstvene i edukativne programe usaglašene sa stvarnošću mladih, zbog toga zaista velika.
 
Stetoskop
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Zodijak
Pol Žena
Poruke 610
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Jel ovo skracena verzija? :-k :[5]: :(
IP sačuvana
social share
Woman in love...
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Kako 'ukrotiti' dominantnu ženu      

Dominantne žene nisu samo komadi koji vole lance i lisice, već i one koje u vezi, ali i u seksu vode glavnu riječ. One su slobodne, nezavisne i jake, no to ne znači da i one ponekad ne žele uživati u snazi i zaštiti svojih muškaraca

Dominantne žene obično vole preuzeti vodstvo i kada je seks u pitanju. Ona će vas baciti na krevet i pokazati svoju nadmoć, što ponekad i nije loše, no dugoročno može utjecati i na druge segmente veze i učiniti da ona u svemu zapovijeda.

Ako želite preuzeti kontrolu u seksu, pročitajte sljedeće savjete, koji će vam otkriti kako 'ukrotiti' svoju dragu dominu.

Zadržite kontakt očima

Odgovarajući kontakt očima iznimno je važan kako biste preuzeli dominaciju. Naime, i žene koriste drski i prodorni pogled koji govori da su one glavne. Stoga joj uzvratite istom mjerom i pokažite da nije samo ona vladarica. Direktni i zavodnički pogled oborit će je s nogu i vaša domino-kraljica će se rastopiti. Neka ona bude ta koja će prva odvratiti pogled. Tako ćete joj pokazati da ste spremni i otvoreni i za druge stvari.

Učinite da vas moli


Moliti nekoga je konačna potvrda podčinjenosti. Dovesti nekoga do ruba užitka i tada ga prisiliti da vas moli za još može biti iznimno dobro iskustvo za oba partnera. Najbolji način da je podčinite je oralni seks. Pružite joj užitak, ali se odmaknite u ključnom trenutku. Neka vas traži još. Dominantna žena će vam vjerojatno narediti da nastavite, no recite joj da vas mora umiljato zamoliti.

Još jedan način da preuzmete kontrolu je verbalni okršaj. Recite joj točno što ćete joj raditi i kako ćete preuzeti vodstvo. Bit će to izazov za vas i nju. Ako želite igru, možete započeti dok se u automobilu vozite kući ili dok ste na večeri u restoranu. Uzbudit će je vaša obećanja.

Vodite njezine ruke


Dominantne žene čine što žele i kada žele na način na koji žele. Ako vas tako recimo zgrabi za glavu i poljubi vas, spustite joj ruke na vrat i dajte joj do znanja da vas ne može lako kontrolirati. Ako se baci na vas kao da vas posjeduje, uzmite njezine ruke i prelazite zajedno preko svoga i njezinog tijela. Zajedničko istraživanje oblina pojačat će zadovoljstvo, ali i prebaciti težište dominacije na mušku stranu.

 
Edusex
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Seksualni mitovi     

Stvarno nije normalno što ljudi vjeruju o sexu. Ovo su neka češća vjerovanja.Ne može se zatrudniti za vrijeme nezaštićenog seksa ako partnet izvuče penis prije ejakulacije. NETOČNO!

Iako Vaš partner ne ejakulira, sperma se svejedno može naći u tekućini koju penis pušta prije ejakulacije za vrijeme seksa. Samo treba jedan spermij da bi djevojka zatrudnila i ta tekućina također može prenositi spolne bolesti. Neki ljudi nisu svjesni da ejakuliraju dok nije prekasno i lako je može zanijeti u trenutku.

Ne može se zatrudniti za vrijeme mjesečnice. NETOČNO!
Postoji šansa, iako mala, da zatrudnite za vrijeme mjesečnice. Posebno trenutak prije nego što dobijete mjesečnicu. Nezaštićen seks povećava rizik od infekcije raznih SPI (spolno prenosovih infekcija).

Ne može se zatrudniti dok se seks odvija stojećki, u tušu ili dok se kupate. NETOČNO!

Ako imate nezaštićeni seks, možete zatrudnjeti kako god i gdje god to radili.

Kondomi su 100% sigurni. NETOČNO!
Kondomi su poprilično pouzdani iblik kontracepcije kao i sprječavanje zaraze raznim SPI (spolno prenosivim infekcijama). Kondomi mogu puknuti pa ih je najbolje koristiti kao «dodatnu» podršku. Najbolje djeluju uz kontracepcijske pilule. Najčešće se govori o pucanju Durex kondoma i mislim da je to jer nisu najkvalitetniji, a uvelike tome pridonosi što ljudi ne znaju koristiti kondome, a i sama činjenica da su Durexovi kondomi najrasprostranjeniji, pa ih se najčešće koristi i priča o njima.

Ne može se zatrudnjeti dok pijete kontracepcijske pilule. NETOČNO!
Šanse da zatrudnite dok ste na pilulama su skoro ravne nuli ako se pravilno i sistematski koriste. Ali ako propustite popiti tabletu, imate proljev, povraćate ili pijete antibiotike, dobro bi bilo da koristite i kondom slijedećih par dana.

Sigurno se seksati čim se prijeđe na pilule. NETOČNO!

Kontracepcijske pilule imaju različito vrijeme kada one počnu djelovati. To vrijeme se proteže od 0-14 dana. Uvijek poštujte i slušajte što vam ginekolog kaže. Ako kaže «Nema mjesec dana nezaštićenog seksa, nakon toga možete» onda ga i poslušajte. I koristite neki dodatni oblik kontracepcije dok pilule ne počnu djelovati. (Uglavnom to bude prvih mjesec dana kada se počnu pilule piti).

Ako propustim jednu tabletu, nema veze. NETOČNO!
Kontracepcijska pilula bi se trebala popiti svakoga dana u isto vrijeme, a ako promašite 12 sati ili je uopće ne popijete, popijte pilulu čim budete mogli i onda drugu u svoje uobičajeno vrijeme. Ako se propusti više od jedne pilule, zadnja propuštena pilula se treba popiti i nastavite piti ostatak paketa u normalno vrijeme. Radi sigurnosti, koristite kondome uz pilule.

Ako propustite pilulu i ima manje od 7 pilula u pakovanju, treba popiti što vam je ostalo i nastaviti piti drugi pakovanje bez pauze.

Ako kondom pukne, ne može se ništa učiniti. NETOČNO!
Ako ste žensko i vašem dečku je pukao kondom, iako nije ejakulirao u vas, potražite pod hitno pilulu za Dan Poslije (Morning after pill). Pilula se mora popiti u roku od 72 sata od seksa.Uglavnom možete tu pilulu dobiti bez ikakvog recepta u apoteci. Ali u pravilu, potreban vam je recept.

Mokrenje nakon seksa ispere spermu i spriječava trudnoću. NETOČNO!
Za početak, urin izlazi kroz mjehur pa onda kroz uretru, koja je točno iznad vahinalnog otvora. Što znači, sperma u vagini se neće ni smočiti kada mokrite.

Svi dečki mrze koristiti kondome. NETOČNO!

Jedini dečki koji ne žele koristiti kondome su oni koji vas ne poštuju. Nemojte se oslanjati na dečka da ima kondom. Ako razmišljate o seksu, onda se sami pobrinite za kondome i drugu kontracepciju. Doduše, dečki ne vole stavljati kondom jer ih to dekoncetrira a i razbija se prirodni tok vođenja ljubavi. Ukoliko Vaš dečko ima problema s time, probajte mu pomoći i napraviti stavljanje kondoma igrom, a ne paćenjem. Npr. stavite mu sami kondom. Ako želite malo dodati uzbuđenja, pritom koristite usta.

Edusex
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Maj 2018, 23:14:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: Juzne Vesti :: Citati :: Serbia News :: Kuvar :: Tvorac Grada :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.