Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NZS briše nezaposlene zbog lenjosti  (Pročitano 10658 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Sreca se za cas okrene to uvek treba znati Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
Ilić: U Srbiji manjak radne snage

Beograd -- Sve zemlje CEFTA regiona imaju deficit radne snage uprkos velikoj stopi nezaposlenosti, kaže član predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić.

Tržištu rada toga regiona nedostaje obrazovana, kompetentna i stručna radna snaga, rekao je on.

Ako bi se hipotetički otvorilo 600.000 radnih mesta svega 150.000 bi moglo da radi, a 450.000 bi morali da „uvezemo“, kazao je on.

Ilić je naveo da je u Srbiji prosečna starost nezaposlenih oko 40 godina, da se četiri godine u proseku čeka na posao i da 185.000 mladih do 30 godina traži posao od kojih je četvrtina „funkcionalno nepismeno“.

Šansa je u tome da radimo na obrazovanju i jačanju kompentencija radne snage, smatra Ilić.

statisticki gledano, on je u pravu. ali problem treba traziti u nasem sistemu skolovanja i obrazovanja

prvo, vecina koji zavrse srednju upisu fakultet, koji u proseku studiraju 8 godina. za to vreme, vecini troskove placaju roditelji.

kad zavrse fakultet, oni su za odredjene poslove prekvalifikovani. i niko ih nece zaposliti i placati im platu koju po zakonu moraju dobiti za posao koji nije njihova struka.

tu se javlja visak prekvalifikovanih, bez posla, a s druge strane manjak nedovoljno obucene radne snage.

da bi zaposlio nekog bez iskustva, moras ga obuciti, platiti mu kurs i sl. sto su opet troskovi i onda je lakse uvesti kvalifikovanu radnu snagu.

IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Citat
i onda je lakse uvesti kvalifikovanu radnu snagu.
a Srbe ko jebe.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Citat
da bi zaposlio nekog bez iskustva, moras ga obuciti, platiti mu kurs i sl. sto su opet troskovi i onda je lakse uvesti kvalifikovanu radnu snagu.

1.) Niko se nije rodio naucen, sve se mora nauciti, a uz to ne treba obuciti neurohirurga nego obicnog radnika za sta nije potrebno vise od 6 meseci. 

2.) Samo mi nije jasno odakle bi uvozili kvalifikovanu radnu snagu,  Kinezi i ostali zutaci odavno imaju veci standard nego mi pa im nase plate ne bi bile zanimljive.

3.) I najbitnije: ljudi od 40-50 godina su dovoljno mladi da se prekvalifikuju i da se obuce za rad na novijim masinama,  narocito ako se uzme u obzir da je radni vek do 65 godina sa tendencijom povecanja na 70.
Ja ne znam kad sam zadni put cula da je covek koji ima 50  godina uspeo da dobije posao u ovoj zemlji.

IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia krntija
statisticki gledano, on je u pravu. ali problem treba traziti u nasem sistemu skolovanja i obrazovanja

prvo, vecina koji zavrse srednju upisu fakultet, koji u proseku studiraju 8 godina. za to vreme, vecini troskove placaju roditelji.

kad zavrse fakultet, oni su za odredjene poslove prekvalifikovani. i niko ih nece zaposliti i placati im platu koju po zakonu moraju dobiti za posao koji nije njihova struka.

tu se javlja visak prekvalifikovanih, bez posla, a s druge strane manjak nedovoljno obucene radne snage.

Statistički gledano, njega treba tih 450 hiljada ljudi da ga udari iz sve snage pesnicom po faci.

O kakvim prekvalifikacijama govoriš, kad ovaj pametnjaković kuka kako ljudi nisu dovoljno kvalifikovani, obrazovani i kompetentni. Pritom pričaš kao da su svi na birou diplomirane fakultetlije. Diplomu 7. stepena nema 10-20 posto ljudi u Srbiji.

Ali mene zanima samo kakve su to bogom dane firme koje bi, hipotetički, kada bi se otvorile uspele da zaposle samo četvrtinu nezaposlenih Srba? Kakva su to jebačka radna mesta za koje niko od tih 450 hiljada ljudi nije stručan, samo da mi je to znati.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49849
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
Ilić: U Srbiji manjak radne snage

Beograd -- Sve zemlje CEFTA regiona imaju deficit radne snage uprkos velikoj stopi nezaposlenosti, kaže član predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić.

Tržištu rada toga regiona nedostaje obrazovana, kompetentna i stručna radna snaga, rekao je on.

Ako bi se hipotetički otvorilo 600.000 radnih mesta svega 150.000 bi moglo da radi, a 450.000 bi morali da „uvezemo“, kazao je on.

Ilić je naveo da je u Srbiji prosečna starost nezaposlenih oko 40 godina, da se četiri godine u proseku čeka na posao i da 185.000 mladih do 30 godina traži posao od kojih je četvrtina „funkcionalno nepismeno“.

Šansa je u tome da radimo na obrazovanju i jačanju kompentencija radne snage, smatra Ilić.

Мирјана ради у иностранству...  Smile Ево на шта сам јо налетио читајући Б92 коментаре.

privrednik iz inostranstva

Srbija ne da nema kvalifikovanu radnu snagu već ima nabedjene SAMOUPRAVLJAČE koji su dovoljni sami sebi.Možda je izuzetak samo delimično deo Vojvodine ovo ostalo nije ni za čobane.

Zoki

Neko ovom nesrećnom narodu mora da kaže da je car go. U Srbiji ni stručna osposobljenost radnika ni radna etika nisu na zavidnoj visini.
Radnici u Srbiji su lošije plaćeni nego na Zapadu, radno zakonodavstvo je lošije... - sve to stoji. Međutim, ako bi se liberalizovao priliv radne snage iz inostranstva (pre svega iz Azije), vrlo brzo bi se popunili poslovi koje naši radnici ne znaju ili neće da rade. Naravno, to se neće desiti, a rezultat je da uvozimo jeftinu robu umesto jeftine radne snage.

Petar

Ovo je skroz tačno. Kod mene u firmi već 10 meseci pokušavaju da pronađu radnike za nadprosečnu platu. Dolaze raznorazni kandidati, ali ništa. Nekvalifikovane radne snage ima mnogo, ali kavlifikovane, školovane, posvećene poslu - nema. Nije ni čudo što nam je nezaposlenost ovolika.

Dos'o Djavo po svoje

Ne pljujte coveka kad je SAVRSENO U PRAVU. Ljudi koliko hoces, ali STVARNO KVALIFIKOVANIH LJUDI ni od korova. Dakle ovako, traze se oni koji SU KVALIFIKOVANI, HOCE I UMEJU DA RADE, a ne samo neko ko ce da se "snalazi" na poslu. I nemojte da gledate "tamo one", nego gledajte svoja posla - ne mogu svi da rade u drzavnoj administraciji. Takodje vas se ne tice sta je gazda bio, sta je sada i sta ce biti. Uostalom, zasto vi niste postali gazde? Ili politicari? Da li vam je falilo znanje ili m**a? Ako ZAISTA TRAZITE POSAO, morate da ISPUNITE USLOVE, a veoma uskoro jednostavno nece biti ni para za izdrzavanje iz tudjeg dzepa za one koji "cekaju posao" a sve razmisljaju sta bi, da li bi i za koje pare bi e v e n t u a l n o radili. I roditelji polako odumiru. Dakle, ili knjige u sake, pa na ucenje (nakon sto proucite trziste rada i sta se trazi), ili pasose u ruke, pa trazite srecu negde drugde. Dosta je Srbija bila zemlja dembelija.

preduzetnik

Što je još gore...čovek je u pravu...Zaista nemamo kvalifikovane radnike i za ovo malo posla što se nudi..
Baš bih voleo da vidim gde će Gorenje u Zaječaru da nađe 300 kvalifikovanih radnika...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ja pricam odavno da na nekim mestima imamo veliki deficit a na drugim veliki suficit kadrova. To je zbog toga sto nema spone izmedju drustva i obrazovanja kao i obrazovne strategije koja bi omogucila da iskolujes strucnjaka i da ga zaposlis posle zavrsenog faksa a ne da sedi na birou jer je jednostavno njegovo zanimanje suficitno u celoj zemlji.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Citat
Diplomu 7. stepena nema 10-20 posto ljudi u Srbiji.

Mozda 5% Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Baš bih voleo da vidim gde će Gorenje u Zaječaru da nađe 300 kvalifikovanih radnika...

jeсте ... варити бојлере и склапати веш машине је посао за нуклеарне физичаре ... јбте.  Smile

Па од тих 300 њима треба 30 квалификованих за нешто, и 270 за које им пуца шта су завршили и за шта су обучени, док год могу да понове показану радњу ... И онда ће тих 30 да пријаве на 3, 6 ил 12 месеци а ових 270 ће да обнавља уговоре сваких 3 месеца. Како им опадне продаја тако ће да шкартирају неке од тих 270. Ако неко таласа хвала довиђења, има их бар још 500 који ће радити исти посао за исти бедни минималац.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Ne mogu, a da se ne zapitam kako je bilo moguce da su u vreme druga Tite svi mogli da rade.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.