Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NZS briše nezaposlene zbog lenjosti  (Pročitano 10600 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Citat
Сандра, када се прича о некаквој адекватној плати, за неко занимање, није образовање једино меродавно...
Уосталом, ако вариоц на терену не треба да има више од 28 хиљада, онда онај који је наа трафици треба да има једно 5 хиљада плату, у продавници 8 хиљада, возач у ГСП-у око 12-15 хиљада... Seenin' the big picture? 

ti sad meni crtas ono sto ja pricam mesecima...zato sam napisala drugi post da objasnim. kontas?

Citat
И опет се враћамо на ону "Људи неће да раде"..

Мени није јасно ко може имати логику "Немам пара да платим струју, ето као и гладујем, нисам купио себи никакву одећу три месеца, нисам отишао на пиће месец дана, али ето, нећу да радим јер ми се ништа не свиђа и извољевам, радије ћу седети у кући и гулити кромпир цео живот.."

tako je.
i moze se primeniti delimicno i na tvog rodjaka. da mu je preko potreban novac, teren ne bi bio problem, musko je ne mora da doji  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia C5-00
Навике се разликују у различитим култирама и нацијама, али људи су људи...
Зашто такав став немају негде где се иста радна места нуде за много боље плате?
А да.. због плате, и услова рада уопште...
Мајку му, па испаде да би се они идентично понашали да им се понуде наши услови..
Пу, јебига,  значи да је проблем са оне тамо друге стране, јер проблем се решава на оној страни где може нешто да се промени..
Дал' радник на трафици у Немачкој ради више него овде? Ако ради, дал' му је плата сразмерно већа од овог трафиканта, у односу на уложени труд?
Заменити трафику са било чиме..
Стандард?
Како се стандард достиже?
Можда некаквом паметном економском политиком, анимирањем инвеститора, и осталим керефекама...
Ко то ради? Онај ко ради на трафици, онај ко неће да ради на трафици за 18 хиљада, или онај ко ради за 150 хиљада, да уради управо то? Хм, ја сам у дилеми  Smile

Овде се уопште нисам осврнуо на то да чак и кад би сви хтели да раде скоро све, и пристали на лоше услове, опет би многи испушили..
Само сам се осврнуо на то да људи неће да раде неки посао за такву плату, већ траже нешто боље. Дал' раде праву ствар не знам, свако зна своје..

Јесте то зачаран круг, и сви ми то знамо, јер на боље не може ни да се крене, ако се не ради мало у лошијим условима, али људи у таквим условима раде преко 10 година, па се ништа не мења.. Значи они свој део раде, барем неки...
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 13:59:00 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Apple 15
ocu da ti kazem da ser obucis za varioca i da se uputis u noriljsk,tamo postoji udruzenje zena varioca

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%99%D1%81%D0%BA

Poruka primljena, ali je malo nejasna. Molim, ponovite.

Drugim recima, necu da se zamaram citajuci poruku bez znakova interpunkcije.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Radnik u nemackoj fabrici proizvede mnogo vise nego radnik u srpskoj fabrici... Samim tim on ima vecu platu, a samim tim on trosi vise para, pa i onaj u trafici moze da ima vecu platu.
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 14:00:14 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia C5-00
А то што радник у Немачкој фабрици произведе много више, то је до самог радника? Smiley

Мислим на два радника који раде идентичан посао..
Јел то само зато што је овај наш лењ, или због механизације, организације, или нечег четвртог? Smiley

Ако наш ради осам сати, све што постигне зависи само од њега, и он направи 8 делова нечега, док онај у Немачкој направи 30, онда Немац и треба да има много већу плату.. Али нешто ми се чини да су психо-физичке способности људи доста сличне, и не варирају баш толико.. Има изузетака, али да баш сви тако, па ми смо бре неки много шунтави и килави, кад смо тако неспособни  Smile
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 14:05:52 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Qtek 小米
Znate sta .....jedaqn varioc i gradjevinac da ocekuje platu vecu od 30 000 u ovim uslovima kad  ljudi sa visokom strucnom spremom imaju toliko i manje.....pa to je cist bezobrazluk  Smile
ja bi to sv cistila sa Biroa...mrs ...pa radi na crno dok te ne uhvati inspekcija  Smile
Не знам која мука треба да га натера да ради тако тежак посао за 30 сома, то је испод части. А људи са високом сс такође различито зарађују, јер нико ти није крив ако си изабрао ВСС која није профитабилна, то значи да волиш тај посао да си уложио огроман труд и онда и треба да радиш за исте паре као и тај вариоц ... или упиши економски па јури паре.

Друго, не знам како може да те ухвати инспекција ако обављаш неке грађевинске послове негде, како они могу да докажу да ти не помажеш комшији и да не наплаћујеш свој рад ? Наравно могу евентуално да те казне газду због дивље градње и тебе због неадекватне заштите на раду ... шлем, прслук и шта већ још траже и то је све.

Стручна спрема јесте предуслов за већу плату, али то не мора да буде искључиво. И на западу неки физикалци без дана школе могу легално да зарађују на најтежим физичким пословима више или исто онолико као и неки чиновници са ВСС.

Citat
Radnik u nemackoj fabrici proizvede mnogo vise nego radnik u srpskoj fabrici... Samim tim on ima vecu platu, a samim tim on trosi vise para, pa i onaj u trafici moze da ima vecu platu.
Нека наш радник произведе и 50 % колико произведе немачки радник, али опет неће имати 50% те немачке плате.
Има фабрика/предузећа у Србији где се ради као и у Немачкој, али опет немају ни четвртину плате колико заради Немац.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Kakva crna Nemacka...pa ovo je Srbija, sto se poredite sa nacistima? Smile
Citat
Друго, не знам како може да те ухвати инспекција ако обављаш неке грађевинске послове негде, како они могу да докажу да ти не помажеш комшији и да не наплаћујеш свој рад ? Наравно могу евентуално да те казне газду због дивље градње и тебе због неадекватне заштите на раду ... шлем, прслук и шта већ још траже и то је све.

Gambino inspekcija rada. Smile
Dakle oni dodju na gradiliste , traze sefa koji trazi gazdu koji je duzan da pokaze papire od firme koja izvodi radove i ugovore i radne knjizice svakog radnika. To je osnovno.
A o slemovima i ostalom da ne govorimo...
Ja sam licno zvala inspekciju liku koji je drzao radnikie na krovu gradjevine na 45C iako je drzava zabranila da se radi u to vreme zbog zdravlja svih nas radnika.
Inspekcija se nacrtala u roku od 15 minuta  Smile
Nemoj da si takvo dete...da jure ekonomski...ne moze svako da zavrsi faks niti ima novca za isti.

A sto se tice argumenta da radnik u trafici treba da ima 5x manju platu...smesno  Smile
Vidi se da dana niste proveli sa ljudima radeci. Jer da jeste znali bi da se svakodnevno neko izdrka po 30 puta na radnike u trafici, opsuje im, prijavi ih gazdi sve to kako im se digne. Tesko onom ko radi sa ljudima  Smile
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 14:14:37 od sandra80 »
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pa postoji i nesto sto se zove brend Smile Kada imas brend ti proizvod prodas skuplje nego sto vredi pa samim tim mozes da das radnicima vece plate.
U onim fabrikama koje postizu nemacki standard proizvodnje, plate su znacajno vece od proseka. Mada nema takvih fabrika puno Wink

A ove strane sto se otvaraju su tu samo da bi izmuzle sto vise para mogu.

I da ponovim sto se tice teme, mislim da je NZS nepotrebna organizacija u svakom pogledu.

Coda lepo si rekao, nas radnik za osam sati napravi 100 delova a nemacki za isto to vreme 500 komada Wink
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 14:17:11 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5

minimalna plata cistacice u austriji je 900 eura. nista ne treba da govoris, samo ja, ja i krpu u ruke  Smile
a ako radis u hotelu kao cistacica, plata moze i do 1200e da ode  Smile
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pa sve polazi od proizvodnje... Mi imamo taj period od 10 godina kada se nije ulagalo i kada su masine propadale. Izgubili smo mnogo dobrih radnika i mnogo strucnjaka u tom periodu i sada ne moze tek tako da se vrati u kolosek. Kad ti neko uzme sve pare koje si cuvao za amortizaciju, onda mozes samo da se jebes posle kad ti kaze da treba da napravis isto koliko i nemac koji ima masinu 1000 puta bolju nego ti.
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 14:20:11 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.