Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NUNS: Otpustanja u kompaniji Axel Springer  (Pročitano 4688 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Ne znam sta da ti kazem, Kristalu, ja ne poticem iz sredine u kojoj se ocekuje da ti neko nesto DA.
Ni ja (sto ne znaci da je to dobro), zato i pisem sve ovo. Znaci, da bi porsecan Srbin zaradio za samodovlojno domacinstvo, mora da radi 1,5 zivot ; )
Citat
Ne jednom u poslednjih 100 godina smo imali potpuni reset, i opet smo se vratili da mogu da kazem - u, je.. meni je dobro.
To sto je tebi dobro, ne znaci da je drugima dobro. Nisi ti sama na Zemlji, ne meri se sve po tebi, nisi ti reper. Vise od 2/3 ljudi na planeti zivi na granici siromastva.
Citat
Uvek moze bolje, naravno. Ali to je maraton, a ne sprint.
Ovo nije ni maraton, vec princip 1 korak napred 2 nazad. Pre tih 100 godina, koje si navela, covek se izbori oda radi 8 sati dnevno, pa su robovlasnici opet uspeli da to vreme povecaju na 10 i vise sati ; )
Citat
I nema potrebe nista da kupujem, kao sto rekoh... cilj moje porodice je da stvara, a ne da rastura.
Dobro, to su prolazne fraze, pa svakoj porodici je to cilj. Ja sam mislio da ti ni od koga nista ne ocekujes, pa ni od svoje porodice?
Citat
Cinjenica da govoris o eksploziji solarnih celija govori o tome da ni o tome nemas pojma. No dobro. Neznanje je jedna blazena osobina. Kao i ludilo.
Neznanje je slicno kao i bukvalnost, a imas obe osobine ; ) I jesu blazene, kao i ludilo ; )
Sto se eksplzije tice, to je bila metafora. Znam ja da ti to mozes da kupis iz cuga, jer si zaradila i da nema potrebe da pravis panele u svojoj sobi!!1
Citat
Plus apsolutno nisi svestan sta moze sa 10 pristiju da se uradi. Apsolutno si supalj. Smiley
bilo kako bilo, sistem unistava sve!
« Poslednja izmena: 04. Jun 2015, 14:23:15 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Nikada tebi nece biti dobro.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Zasto? Zato sto su ti argumenti 0 (nula)? Zato sto se ne slazem sa Vasom ekselencijom? : )

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung S7
na selu uvek mozes da nadjes posao. ali nece ljudi to da rade....
Selo se sistamatski unistava. Mozes da zivis na selu ali bi bilo pitanje da li mozes da placas komunalije?

Jeste, zivot na selu je prelep (bio), a mogao bi biti raj da se ne desavaju neke stvari.

Rdjavom kurcu svaka dlaka smeta. Eto pravi magarece mleko, ili sir, mozes hiljade evra da zaradish. Ali treba ustati ujutru, raditi do uvece, a ne samo tras tras po tastaturi i kukati kako ti je kapitalizam i kojesta oduzelo sve.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Zasto? Zato sto su ti argumenti 0 (nula)? Zato sto se ne slazem sa Vasom ekselencijom? : )

Jock, nego ti i nisi za bolje. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
na selu uvek mozes da nadjes posao. ali nece ljudi to da rade....
Selo se sistamatski unistava. Mozes da zivis na selu ali bi bilo pitanje da li mozes da placas komunalije?

Jeste, zivot na selu je prelep (bio), a mogao bi biti raj da se ne desavaju neke stvari.

Rdjavom kurcu svaka dlaka smeta. Eto pravi magarece mleko, ili sir, mozes hiljade evra da zaradish. Ali treba ustati ujutru, raditi do uvece, a ne samo tras tras po tastaturi i kukati kako ti je kapitalizam i kojesta oduzelo sve.
Ne znam da li si primetio, ja nigde nisam spomnuo sebe ; ) To su iluzije i slabosti uma malogradjanskih bitangi.
Jock, nego ti i nisi za bolje. Smiley
Tvoja pretpostavka bi mogla da ima smisla da se radi o pojedincima, medjutim, to o cemu pisem je pravilo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung S7
Sta sad smo presli na vredjanje? Lezilebovicu, jel ti tata ambasador mozda?

Nigde ti nikad nisi spomenuo sebe, samo ides okolo i prdis protiv svega sto ima ikakve veze sa nekim drugim, najcesce soc. ili drugim ugrozenim vrstama dajes falsh moralnu podrsku, dok to tebe ne dotice, ti si gospodicic sa leptir masnom i manikiranim noktima.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2015, 15:22:23 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Sta sad smo presli na vredjanje? Lezilebovicu, jel ti tata ambasador mozda?
Samo odgovaram na prozivke na licnom nivou, prihvati. Da li sam ja lezilebovic ili ne, ti to nikad neces saznati ; ) Sa druge strane, imamo potvrdu da si malogradjanska bitanga, koja se "prilagodjava".

Citat
Nigde ti nikad nisi spomenuo sebe, samo ides okolo i prdis protiv svega sto ima ikakve veze sa nekim drugim, najcesce soc. ili drugim ugrozenim vrstama dajes falsh moralnu podrsku, dok to tebe ne dotice, ti si gospodicic sa leptir masnom i manikiranim noktima.
Haha, eto i najezde inspiracije...mastaj, mastaj.
Ne samo pomazemo da sistem propadne! ; )

...................................................................

Bivši radnici “Blica”: Dolazi se na posao sa strahom da je to poslednji put

Izvor: UNS, 2 jun 20015.-

Kompanija Ringier Aksel Springer u poslednjih nekoliko meseci otpustila je i prekinula saradnju sa oko 30 zaposlenih i honorarnih saradnika. Kako neki od deset sada već bivših novinara i medijskih radnika “Blica” kažu za UNS, atmosfera u redakciji je loša, međuljudski odnosi su pogoršani i svi strahuju od gubitka posla.

“Novinari su uplašeni, nije ni moguće reagovati drugačije u takvoj situaciji. Već neko vreme svi dolaze na posao sa strahom da im je to poslednji dan na tom radnom mestu”, kaže jedan od brojnih sagovornika UNS-a koji su želeli da ostanu anonimni, uprkos tome što više ne rade u “Blicu”. Razlog za njihovo ćutanje je, kako kažu, između ostalog i klauzula ugovora koje ih još uvek obavezuju.

Nekoliko nedelja unazad, menadžment Kompanije nasumično poziva zaposlene i honorarne saradnike na razgovor na kom im saopštava da im nude ili drugo, po pravilu manje plaćeno, radno mesto ili otkaz, tj. prekid saradnje.

“Bio sam na odmoru kad su me pozvali na redakcijski sastanak. Objasnio sam im da tek sutra dolazim na posao, ali su mi rekli da je hitno i ja sam došao. Kad sam ušao rečeno mi je da nema redakcijskog sastanka, nego pojedinačnog. Poslali su me u salu gde je bio glavni urednik Marko Stjepanović i neka gospođa koju ranije nisam video. Tada su mi rekli da sam proglašen tehnološkim viškom. Pitao sam za obrazloženje, samo su mi rekli da je zbog ekonomske krize”, kaže UNS-u dopisnik “Blica” iz Novog Sada Milan Laketić.

Na slične razgovore bile su pozivane i ostale kolege sa kojima je UNS razgovarao.

“Honorarnim saradnicima kažu da im više nisu potrebni, dok zaposlenima u nekim slučajevima ponude i neko drugo, lošije, radno mesto za nekoliko narednih meseci. Međutim, češći je slučaj da im samo kažu: ‘ne trebaš nam, idi’ i oni sami odu. Dovedu ljude u situaciju da im ostane da se eventualno sude sa Kompanijom, ali su oni uglavnom u strahu i veruju da u bici Kompanija-novinar nemaju mnogo šansi”, kaže drugi izvor UNS-a.

Ipak, saglasni su sagovornici, ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava u Ringieru.

“Ovo je rađeno i pre nekoliko godina kada je redakcija prešla na novi način rada, ali tada je otpušteno manje radnika. Sada je odjednom otpušten veliki broj ljudi i obraća se pažnja, ali metod je isti kao i pre. Nije to nama ništa nepoznato,” kažu kolege.

Među otpuštenima su novinari koji u “Blicu” rade i po 20 godina, oni kojima do penzije nedostaje od nekoliko godina do nekoliko meseci, samohrane majke i roditelji troje dece…

“Budući da je otkaz dobila samohrana majka sa dvoje dece, iluzorno je očekivati da će ove, ranije novine poznate po socijalnim pričama, smeti da se upuste u pisanje takvih tekstova s obzirom na to da su prekšili sve socijalne, moralne i ljudske vrednosti”, ističe Laketić.

Ono što najviše brine kolege je nepostojanje jasnog kriterijuma za proglašavanje radnika viškom.

“Mi novinari znamo ko kako u redakciji radi, ko je vredan, ko je lenj, ko je dobar novinar, a ko ne, ali ovog puta nema kriterijuma po kojem otpuštaju. Veliki broj otpuštenih su veoma dobri i iskusni novinari, profesionalci,” slažu se bivši radnici “Blica”.

Iako od menadžmenta Ringiera UNS nije dobio odgovore na dva puta postavljena pitanja o otkazima i smanjenju plata i honorara u Kompaniji, kao i kriterijumu za proglašavanje zaposlenih viškom, iz izvora smo saznali da je na redakcijskom sastanku prošle nedelje novinarima rečeno da je do brojnih otpuštanja poslednjih dana u ovoj kompaniji došlo zbog “racionalizacije troškova”, da je do toga moralo da dođe “jer je takvo stanje na tržištu”, kao i da je “sve urađeno u skladu sa zakonom”.

“Rekli su nam da je Kompaniji žao ali da su najslabije karike morale biti otpuštene i da novih otkaza neće biti do kraja godine”, kaže jedan od novinara koji je još uvek u “Blicu”, a sa kojim je UNS razgovarao.

I sagovornici UNS-a koji više ne rade u Ringieru potvrdili su da u rešenjima o otkazu nema ničega što nije u skladu sa Zakonom, ali da ti navodi često ne odgovaraju istini.

“Navode se razlozi kao što su organizacione promene, neispunjavanje zadataka i slično, iako tu u najvećem broju slučajeva nema istine”, kaže jedan od otpuštenih novinara.

Kako navode sagovornici, zbog poslednjeg talasa otpuštanja u Ringieru, odnosi među kolegama su loši.

“Brinu da ne ostanu bez posla. Plaše se da sledeći kriterijum ne budu plave oči ili seda kosa. Svi spuštaju glavu, gledaju svoja posla i čekaju hoće li giljotina pasti na njih. Nema solidarnosti, ljudi su psihički izmučeni”, kaže izvor.

Sagovornici UNS-a potvrđuju i spekulacije da je novinarima prećutno zabranjeno da se organizuju u sindikate kako bi zaštitili svoja prava.

“Naravno da je tako. Nikome to direktno nije rečeno, niti smo dobili bilo šta pisano, ali kad god je neko spomenuo ideju sindikata, u roku od 24 sata je dobio otkaz”, kaže jedan od kolega, dok drugi navodi da je i pored toga neophodno da se radnici organizuju u sindikat.

“Treba nam sindikat, razumemo poslovanje Kompanije u eri kapitalizma, ali se moraju poštovati osnovna ljudska prava. Mi se moramo zaštititi, a oni moraju početi da se prema nama odnose kao prema ljudima,” ističe jedan od zaposlenih kolega.

U Ringieru je poslednjih nedelja česta tema šaputanja i navodni “spisak” zaposlenih i honorarnih saradnika koji će biti otpušteni.

“Govori se o neka dva spiska, po jednima je to spisak sa 15 imena, po drugima 32. Ne znamo ni da li takav spisak postoji, da li je jedan ili ih je više, kao ni da li su svi na istom spisku ili su razvrstani po kategorijama. Nadam se da niko više neće biti otpušten”, uplašeno kaže jedan od sagovornika.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2015, 15:43:46 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung S7
Kome ti pomazes? Koji sistem? Kapitalizam?

I mnogo pametniji pre tebe su pokusali da nametnu komunizam, pa su propali. Stoka nije sposobna da se sama organizuje. Svako bi da krade, da uzme sto veci kolac za sebe od narodnog dobra, ali verovatno si se rodio posle 1995 pa nemas pojma sta je realno komunizam (socijalizam).

-------------------------------------------
I ja sam popio otkaz 2000 godine. I nisam sedeo kod kuce i plakao nad svojom zlosrecnom sudbinom. Uzeo da ucim, da radim privatno, da se dodatno obrazujem, javio se na oglas, volontirao, prodavao sladoled na zemunskom keju 2004 paralelno sa poslom.

Ko hoce da radi, naci ce. Ko nece, taj ce da nadje izgovor.

« Poslednja izmena: 04. Jun 2015, 15:47:47 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Kome ti pomazes? Koji sistem? Kapitalizam?
Pomazemo propasti! Sistem je vec urusen, temelji su poljuljani i nema nazad. Fasizam je udarna pesnica kapitalizma u krizi.
Neminovnost kapitalizma je monopol i/ili ologopol. Kapitalizmu treba unistavanje da bi opstao.
Citat
I mnogo pametniji pre tebe su pokusali da nametnu komunizam, pa su propali. Stoka nije sposobna da se sama organizuje. Svako bi da krade, da uzme sto veci kolac za sebe od narodnog dobra, ali verovatno si se rodio posle 1995 pa nemas pojma sta je realno komunizam (socijalizam).
Ja ne pricam o komunizmu kakvim ga ti zmaisljas. Taj "komunizam" koji je postojao u svetu je samo varijacija kapitalizma, verovatno si rodjen posle 1995, pa ne znas o cemu se radi.

Citat
I ja sam popio otkaz 2000 godine. I nisam sedeo kod kuce i plakao nad svojom zlosrecnom sudbinom. Uzeo da ucim, da radim privatno, da se dodatno obrazujem, javio se na oglas, volontirao, prodavao sladoled na zemunskom keju 2004 paralelno sa poslom.

Ko hoce da radi, naci ce. Ko nece, taj ce da nadje izgovor.
Ti si izuzetak, ne pravilo. Mozes li objasniti kako svako ko radi moze da zivi od svog rada, u sistemu bankarstva delimicne rezerve?

I sta kad zaradis "1000 e"? Kako ce to promeniti realnost da vise od 2/3 planete gladuje? Da sistem unistava sve cega se lati?

Vama nikako nije jasno da nisu samo vase guzice u pitanju? Mozda ste tako uceni, da samo gledate sebe, zato planeta i propada, nemate ni kuceta ni maceta, samo da oni nabiju u bulju 100 e.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2015, 15:58:09 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.