Анеа, па не баш као Алијениста. Достојевски у Злочину и казни веродостојно описује психичко и душевно стање момка који је убио, што ми је веома интересантно. Алијениста ми је превише бруталан и бљутав. Мука ми је да читам испала цревца итд.
Да ли постоје сличне књиге, рецимо о похлепи, о страховима и његовом потицају итд.
Анеа, па не баш као Алијениста. Достојевски у Злочину и казни веродостојно описује психичко и душевно стање момка који је убио, што ми је веома интересантно. Алијениста ми је превише бруталан и бљутав. Мука ми је да читам испала цревца итд.
Да ли постоје сличне књиге, рецимо о похлепи, о страховима и његовом потицају итд.
Хвала унапред.
Sta ja znam... rekla bih ti da uzmes Mo Hejder... jer ima dosta o strahovima... posebno u knjizi Tokio, ali ima i tih crevaca...
Stiven King - "Uporiste", takodje...
O nekoj vrsti strahova ... pre svega o osamljenosti i otudjenosti je knjiga "Igraj igraj igraj" - Haruki Murakami... Iako je izdavac tretira kao scifi... nema veze sa tim...
Takodje, Den Simons "Teror" i "Drud"...
"Upotreba coveka", isto...
Ja ne volim realizam... sta cu ))
-----------
Meni je na listi citanja knjiga koju sam sasvim slucajno kupila - Ijan Mekdonald - "Tekija"... prvih 10 stranica - izuzetno...
Nije loše, nije nimalo loše. Na momente čak brilijantno. Pomalo mi je bilo čudno što su prvih par poglavlja crni humor u fazonu Palanjuka, a onda čitava priča krene u pravcu tragedije sa primjesama horora, ali sve u svemu solidno štivo. Autor je inače sin Stivena Kinga (ovo je izdao pod pseudonimom) i mogu reći da iver ne pada daleko od klade. Još nije ćaletov nivo poremećenosti, ali ide se u tom pravcu.
Years later, in another place, he steps out of the dark and speaks to me. He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic. Any cunt could do it.'