- Besramno, Mefisto, zaista besramno - reče zgađeno Gospodar Raja i stade pred mene, ne skrivajući docrtane rupe od zarđalih eksera. Apostolke rupe, masna kosa preko ramena i belo haljinče. Gospodar Raja. Tužno i smešno u isti mah.
Bogdan Tirnanić, Crni talas - očekivao sam dobru knjigu tako da tu nema iznenađenja, ali nisam očekivao da je od jutros neću ispustiti iz ruku... znalački i elokventno, vidi se da je čovek i sam učestvovao u mnogim od događaja o kojima piše, a iako je knjiga u suštini kompilacija, vidi se jasna ideja sa kojom su tekstovi izabrani i složeni odgovarajućim redom... nije na odmet i to što nam se uglavnom poklapaju mišljenja i ukusi o pojedinim filmovima, ali to je manje bitno... ovo i nije knjiga o filmu kao takvom, nego o toj čuvenoj sprezi politike i kinematografije koja je postojala u nas, a postoji i dalje (kao što je Kako smo propevali knjiga o odnosu muzike i politike - deluje da se ta politika kod nas u sve meša)... šteta što se sve svodi na tuce tekstova o probranim filmovima (mada i tada ima puno diverzija i pričanja o drugim filmovima koji na neki način dopunjuju priču), jer bih voleo da pročitam istoriju jugoslovenskog filma iz njegovog pera... više nećemo imati tu priliku... Nije mi samo jasno kako je na više mesta uspeo da omaši datum Titove smrti - umesto 1980, 1981 - pogotovo što je i sam živeo u to vreme trebalo bi bolje da se seća