Moskva, tridesetih godina XX veka. Letovanje u luksuznim vikendicama, nekakva funkcijica u ulozi posla npr. finansijski direktor Varijetea, ili slika na naslovnoj strani novina, sumnjiva umetnička slava. Uživanje u zvucima džeza i smuđu "a la naturel" u restoranu "Gribojedov", najelitnijem u Moskvi. Društvo mladih dama koje bi sve dale za ulogu u pozorišnom komadu, cipele ili možda haljinu po zadnjoj francuskoj modi. Ali, sve to samo ako valjani, ako ste poslušni. U tu i takvu Moskvu stiže misteriozni profesor Voland, u društvu svojih pomoćnika. Mnogo je dobrih i poštenih stanovnika Moskve sa profesorom tikve sadilo, i sad je on došao da im te tikve razbije o glavu.
Apsolutna, bezuslovna preporuka za roman Mihaila Bulgakova "Majstor i Margarita", roman koji sadrži više slojeva, koji u sebi sadrži još jedan(!) zaseban roman. Delo posle kojeg će vam biti mnogo jasnija npr. uloga Paola Koelja u književnosti 10/10
* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. * - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot. * - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. * - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve. * - Sky is the limit. * - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni. * - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.
Evo baš sad sam završila Zamak u Pirinejima Justejn Gorder. Lepa je i Devojka s pomorandžama, bar meni.
Kakav je Zamak u Pirinejima u odnosu na Devojku s pomorandzama? Devojka s p. me odusevila.
Više mi se dopala Devojka s. p. mada ni ova nije loša. Radi se o bivšem paru koji su se slučajno sreli u starom planinskom hotelu uz koji ih vezuju uspomene i jedna nerešena misterija.Ceo roman njih dvoje razgovaraju putem mejla.