Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 17:30:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: koji avion treba da nabavi srpska vojna avijacija

Glasanje završeno: 02. Feb 2010, 20:08:51

MIG-35
28.3%  (13)
F-16/18
4.3%  (2)
MIG-I2000
0%  (0)
Chengdu J-10
8.7%  (4)
JAS 39 Gripen
13%  (6)
Dassault Rafale
4.3%  (2)
Sukhoi Su-35
41.3%  (19)
Nesto drugo
0%  (0)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: novi srpski vojni avion  (Pročitano 46884 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 
Jedna stvar mi nije jasna : ako Malezija , koja je za nas ekonomska i vojna sila , povlaci MiG-29 jer su joj preskupi za upotrebu i odrzavanje , kako mi zamisljamo da kupimo te iste MiG-29 od njih i da ih odrzavamo i letimo na njima ?
Ove koje imamo smo remontovali , pocelo je da se leti na njima , i za godinu dana smo ih prizemljili zbog guma . Sta ce mo sa ostalim ?
Ono sto je kod Gripen-a prednost u odnosu na sve ostale avione , je cena casa leta i ( po svima , pa i konkurentima ) najprostije odrzavanje .
Ako bi o muzickim zeljama , ja ih licno imam mnogo , ali nema para , Djole ( da citiramo cika Sojica koga svi volite ) .
Secam se jednog postera F-16 iz jednog od Flight Internationala iz vremena kada sam bio klinac ; i na njemu je pisalo ( parafraziram ) da je i najbolji lovac na svetu najgori ako je prizemljen na pisti i ne moze da poleti . A u to vreme je F-16 imao najmanji broj otkaza i sati odrzavanja na 1000 sati naleta . I zato je i postao najprodavaniji avion posle MiG-21 .
Ta cinjenica je ono sto favorizuje Gripen-a kod naseg vazduhoplovstva . I to sto mozemo da dobijemo avion koji ce biti osavremenjavan i biti konkurentan u svetu bar do 2030.-te , a do tada ce mo i mi valjda biti u stanju da kupimo nesto bolje , ili da razvijemo nesto svoje .
I jos nesto , zbog nedostatka energenata u svetu i rasta cena nafte , US Army je pokrenula program opste stednje goriva i reorganizovanja obuke kako bi se pre svega smanjili troskovi obuke kroz ustedu energenata . Na zalost , zbog naglog skoka cene nafte , usteda je bila minimalna gledano na ukupnu masu . Znaci , i amerikanci gledaju da ustede i na gorivu i na odrzavanju , i spremaju se za energetsku krizu koja lagano dolazi , jer je procenjeno da je svetska proizvodnja nafte dostigla maksimum i da nadalje moze samo da pada . Gledano sa te strane , kako ce mo onda mi da obezbedimo dovoljno goriva i dovoljan broj sati naleta za dvomotorne lovce koji jos i rasipaju gorivo ?
Ja bih licno , da se pitam i ako bi mogle da se namaknu pare , kupio Rafale-a , kroz osavremenjavanje G-4 i eventualno Orla , prodaju licence za G-4 ( a bilo je nekoliko zainteresovanih zemalja ) namakao pare za obnovu Utve i podizanje tehnoloskog nivoa vojne industrije u zemlji , a onda krenuo u zavrsetak razvoja NA sa Francuzima i njegovu ponudu u paketu sa Rafale-om . Jedna do dve eskadrile Rafale-a , plus dve do tri NA , i dobijes respektabilno vazduhoplovstvo za relativno male pare . Ali , to je u domenu sta bi bilo kad bi blo . Za sada je realnost Gripen , i treba da budemo srecni ako ga dobijemo .
Bez para , nema muzike .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Jedna stvar mi nije jasna : ako Malezija , koja je za nas ekonomska i vojna sila , povlaci MiG-29 jer su joj preskupi za upotrebu i odrzavanje , kako mi zamisljamo da kupimo te iste MiG-29 od njih i da ih odrzavamo i letimo na njima ?
Ove koje imamo smo remontovali , pocelo je da se leti na njima , i za godinu dana smo ih prizemljili zbog guma . Sta ce mo sa ostalim ?
Ono sto je kod Gripen-a prednost u odnosu na sve ostale avione , je cena casa leta i ( po svima , pa i konkurentima ) najprostije odrzavanje .

Secam se jednog postera F-16 iz jednog od Flight Internationala iz vremena kada sam bio klinac ; i na njemu je pisalo ( parafraziram ) da je i najbolji lovac na svetu najgori ako je prizemljen na pisti i ne moze da poleti . A u to vreme je F-16 imao najmanji broj otkaza i sati odrzavanja na 1000 sati naleta . I zato je i postao najprodavaniji avion posle MiG-21 .
Ta cinjenica je ono sto favorizuje Gripen-a kod naseg vazduhoplovstva . I to sto mozemo da dobijemo avion koji ce biti osavremenjavan i biti konkurentan u svetu bar do 2030.-te , a do tada ce mo i mi valjda biti u stanju da kupimo nesto bolje , ili da razvijemo nesto svoje .
I jos nesto , zbog nedostatka energenata u svetu i rasta cena nafte , US Army je pokrenula program opste stednje goriva i reorganizovanja obuke kako bi se pre svega smanjili troskovi obuke kroz ustedu energenata . Na zalost , zbog naglog skoka cene nafte , usteda je bila minimalna gledano na ukupnu masu . Znaci , i amerikanci gledaju da ustede i na gorivu i na odrzavanju , i spremaju se za energetsku krizu koja lagano dolazi , jer je procenjeno da je svetska proizvodnja nafte dostigla maksimum i da nadalje moze samo da pada . Gledano sa te strane , kako ce mo onda mi da obezbedimo dovoljno goriva i dovoljan broj sati naleta za dvomotorne lovce koji jos i rasipaju gorivo ?
Ja bih licno , da se pitam i ako bi mogle da se namaknu pare , kupio Rafale-a , kroz osavremenjavanje G-4 i eventualno Orla , prodaju licence za G-4 ( a bilo je nekoliko zainteresovanih zemalja ) namakao pare za obnovu Utve i podizanje tehnoloskog nivoa vojne industrije u zemlji , a onda krenuo u zavrsetak razvoja NA sa Francuzima i njegovu ponudu u paketu sa Rafale-om . Jedna do dve eskadrile Rafale-a , plus dve do tri NA , i dobijes respektabilno vazduhoplovstvo za relativno male pare . Ali , to je u domenu sta bi bilo kad bi blo . Za sada je realnost Gripen , i treba da budemo srecni ako ga dobijemo .
Bez para , nema muzike .

a meni jedna stvar kod tebe i kod tvoih istomisljenika nije jedna druga stvar jasna vi hocete da mi odrazavamo gripena pa onad najbolje da se prvo nabavimo bolide za formulu1 pa onda da odrzavamo njih pa ce mo da vidimo kako je odrzavati gripena jer su bolidi valjda jeftiniji. sad mi je jedna stvar jasna sazto srbi uvek prave greske a druge zemlje iz tih gresaka uce. Uzmimo SFRJ ona je mogla ucestvovati u projeku nekog aviona sa rusijom ne ona je kupila MIG29 naravno Brazil i Indija su izvukli pouku i sad prave PAK FA sa rusima i ti opet ne izvlacis pouku od drugih zemalja.Gledaj gde je Brazlil,gledj gde je indija pa su od nas nesto naucili,a tebi je Madjarska na plutonu pa nemozes da je vidis u sta se uvalila,baogatiji su od nas pa opet ce izgleda prizemljiti gripene ako to vec i sad nisu uradili jer nemaju para za odrzavanje a mi ce mo da imamo razmisli malo???
stobom mogu da se slozim sto se tice francuza i to ih iskoristiti uzeti jednu eskadrilu Rafale-a i uz to da nam zavrse NA i posle lagano da si ih mi proizvodimo,a sto se tice gipena imas sliku sam ti izbacio skino nasu tehnoligiju sa aviona NA i krila sa aviona Mig 21 i to ti je gripen malo bi bilo ponizavajuce za moral pilota da lete na takvom avionu kad imaju obe ukradene verzije tako to zbog morala pilota mozes da otpises taj avion a i zbog cene.
Sto se tice naftne krize drzimo se mi rusa i sve ce biti dobro.
Dosli smo na deo oko miga 29
Sve si ti upravu sto pricas da ga malezija povlaci iz upotrebe ali zaboravljs jednu vaznu stavr vrati se malo u istoriju kad su rusi izbacili Mig21 iz svoje flote mi smo se docepali licence za remnot i pravljenje delo pa smo cek dobijali avione sa bliskog istoka za remont malo se priseti.Migu 29 rusi pocinju da se zahvljuju na dugogodisnjoj saradnji sto opet svtara priliku da uzmemo kao i za mig21 da pravimo neke sitne delove kao sto su gume a vec imamo iskusta sa MIgom21 u Tigru se i dan danas prave,posto vec imao iskusto imamo pogon mozemo rseti problem guma.Sto se tice odrzavanja ako smo odrzavali ove sto imamo odrzavacemo i te nove do 2015 kad treba da im dodje ruski ljubimac PAk fa a tada ce vec oni i imati Su35 sto znaci migu 29 ce dobiti otkazi mi mozemo da opet uzmemo licecu za remon posto cisto sumnjam da mig da prodje na tederu u indiji sa migom35 tako da ce se pripoiti suhoju i naravno da ce mo pod takvim okolnostima sigurno dobiti licencu   

« Poslednja izmena: 06. Jan 2010, 03:08:00 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Samsung S7
Daj bre Su47Berkute, pa nas sad vise kosta odrzavanje nikakvih migova nego Madjarsku Gripeni.O kakvoj formuli ti pricas.Daj pogledaj metodiku rada i provera na Gripenu i isto to na Mig-29.Pa samo oko motora se inzinjeri i mehanicari zadrzavaju duplo vise(Time is money) delovi,logistika,podrska ........samo uporedi.Gripen je do 6 puta jeftiniji aparat za odrzavanje nego MIG-29.Za MIG-29 tocak kosta 19.000$ , isto to za Gripen da ti dodju njihovi serviseri i ugrade sa sve tockom kosta 12.500$.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson C702i
Su47Berkut tvrdis da je odrzavanje Gripena skupo a 29-ke jeftino... pa koliko kosta to odrzavanje gripena a koliko polovne 29-ke daj cifru i izvor.
Dalje SFRJ nikako nije mogla ucestvovati u nekom zajednickom projektu aviona sa SSSR bar ne u to vreme kada su 29-ke bile nabavljane. To je bilo vreme Varsavskog pakta a SSSR u to vreme i nije tako olako ulazila u projekte sa svim i svakim.
Citat
a sto se tice gipena imas sliku sam ti izbacio skino nasu tehnoligiju sa aviona NA i krila sa aviona Mig 21 i to ti je gripen malo bi bilo ponizavajuce za moral pilota da lete na takvom avionu kad imaju obe ukradene verzije tako to zbog morala pilota mozes da otpises taj avion a i zbog cene
Mislim da si malo pobrkao loncice sto se NA i Gripena tice, bice da je bilo obrnuto tj da je NA kombinacija Rafala i Gripena, a za Pilote i njihov moral je bitno da voze dobar pouzdan i pre svega ispravan avion a ne na koji avion lici...

Citat
Dosli smo na deo oko miga 29
Sve si ti upravu sto pricas da ga malezija povlaci iz upotrebe ali zaboravljs jednu vaznu stavr vrati se malo u istoriju kad su rusi izbacili Mig21 iz svoje flote mi smo se docepali licence za remnot i pravljenje delo pa smo cek dobijali avione sa bliskog istoka za remont malo se priseti.Migu 29 rusi pocinju da se zahvljuju na dugogodisnjoj saradnji sto opet svtara priliku da uzmemo kao i za mig21 da pravimo neke sitne delove kao sto su gume a vec imamo iskusta sa MIgom21 u Tigru se i dan danas prave,posto vec imao iskusto imamo pogon mozemo rseti problem guma.Sto se tice odrzavanja ako smo odrzavali ove sto imamo odrzavacemo i te nove do 2015 kad treba da im dodje ruski ljubimac PAk fa a tada ce vec oni i imati Su35 sto znaci migu 29 ce dobiti otkazi mi mozemo da opet uzmemo licecu za remon posto cisto sumnjam da mig da prodje na tederu u indiji sa migom35 tako da ce se pripoiti suhoju i naravno da ce mo pod takvim okolnostima sigurno dobiti licencu  
Stvar koja se tice licenci, i one se placaju, ne dobijaju se licence na lepe oci...
A koji to mi? Zaboravljas da je Tigar u vlasnistvu Michelina koji nije Srpska kompanija i da sve kosta pa i te gume koje se kako tvrdis proizvode u Tigru.
A da te podsetim samo da i nafta pa taman bila i od Rusa kosta, nece oni nama dati naftu za dzabe ili po povoljnijim cenama, pogledaj malo oko sebe, NIS je Rusko vlasnistvo pa nam je opet gorivo naj skuplje u regionu nema tu nikakvih simpatije sve je stvar zarade...Ne rade Rusi nista iz neke ljubavi prema nama vec samo iz cistog interesa...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Ako bi o muzickim zeljama , ja ih licno imam mnogo , ali nema para , Djole ( da citiramo cika Sojica koga svi volite ) .
Bez para , nema muzike .

Malezija je odlucila da joj pored F-18 i SU-30 koje vec poseduju,a najavljena je nova nabavka SU-30,nema potreba da u sluzbi ostave i 29-ke.Sad je pitanje sta ce biti sa pomenutim aparatima.Dali ce biti prodati trecim zemljama ili ne. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
ako Hrvacka kupuje gripena nama treba nest jace i nesto bolje jer tu bi moglo sa hrvatima da ispadne svasta a posto je hrvacka u nato naravno da ce da dobije bolje avione od nas i nikako nebi voleo da mi na glovom leti avion koj je u sastavu hravacke
http://www.google.com/url?q=http://www.mycity-military.com/Avijacija-i-PVO/Hrvatska-kupuje-avione-GRIPEN.html&ei=QHJES4_4MZXJ_gbyx7i7Aw&sa=X&oi=forum_cluster&resnum=6&ct=result&cd=3&ved=0CCQQrAIoAjAF&usg=AFQjCNH9g6_7UhQiHRxY501gK0A219P4Ew

koliko ja vidim za obuku pilota i tehnicara na gripenu moralo se potpistati neki sporazum izmedju madjara,,rumuna eu, natoa svedske i tek tada su madjari i cesi otisli na obuku,samo sto mi nismo u nijednoj grupi mi ce mo i to placati
http://www.gripen.com/hr/MediaRelations/News/2008/080303_hu_cz_training.htm
pa istovremeno je pocelo razvijanje sva tri projekta Naseg NA francuskog Rafale i tog vaseg gripena posto smo mi i francuzi saradjivali  to znaci da su nas svedjani malo spijunirali i da nebi napravili isti avion oni su uzeli krila sa mig21
evo sta pricaju madjarski piloti za vas toliko cenjeni gripen a to nisu pricali za migove koje su imali
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mycity-military.com%2FAvijacija-i-PVO%2FLicna-karta-SAAB-JAS-39-Gripen_13.html&ei=4HdES97qOcab_Abss7mNCQ&usg=AFQjCNEEvEiCW6QFTpJ_dKsWVzLYJEcBsg&sig2=-H7AE2eywrn6Xrt1UblARQ

ja nisam napiso da ide sa SSSR nego sa njima ili sa nekom drugom drzavom ili sa vise njih.

sto se tice nafte nece nam je dati povoljnije nego se nam je sigurno dati po svetskoj ceni a bolje da je imamo i po svetsoj ceni nego nikako barem ja mislim
sto se tice kupovine tigrovih i guma za mig 21 sigurno su jeftinije nego kad biih kupili od rusa ili za gripena od svedjana a rusi ce nam dati barem jos neki deo da pravimo kod nas a svedjani nece nista
sto se tice Nisa on i dalje koristi istu tehnologiju kao sto je koristio pre prodaje,kad se bude zamenila bice i gorivo jeftinije.
Upravu si da ruse sve rade iz interesa ali imo vise prvilegija nego bilo ko drugi moze samo belorusija.
sto se tice  lincece za remont kad budu rusi mig29 izbacili iz vojske za sitne pare ce mo je dobiti i za koju godinu ce nam se isplatiti od remonta kao sto nam se isplatiol za mig21

« Poslednja izmena: 06. Jan 2010, 14:07:24 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

A da te podsetim samo da i nafta pa taman bila i od Rusa kosta, nece oni nama dati naftu za dzabe ili po povoljnijim cenama, pogledaj malo oko sebe, NIS je Rusko vlasnistvo pa nam je opet gorivo naj skuplje u regionu nema tu nikakvih simpatije sve je stvar zarade...Ne rade Rusi nista iz neke ljubavi prema nama vec samo iz cistog interesa...

drzava lupa penale na cenu nafte,a ne rusi,jer nam je drzavana kasa prazna,i onda odma udri po nafti i struji!!i ti "penali" su preko 150%!!!

ja sam cuo da gripen trebamo da "prebijemo" sa zemljistem za robnu kucu IKEA!!!e sad koliko je to tacno,ali znam da je bilo aktuelno pre aeromitinga!!!
« Poslednja izmena: 06. Jan 2010, 13:29:41 od wesssko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson C702i
koliko ja vidim za obuku pilota i tehnicara na gripenu moralo se potpistati neki sporazum izmedju madjara,,rumuna eu, natoa svedske i tek tada su madjari i cesi otisli na obuku,samo sto mi nismo u nijednoj grupi mi ce mo i to placati

Nijedna obuka nije besplatna, sve kosta, samo zavisi od toga kakav se dogovor postigne sa proizvodjacem (prodavcem)

nikako nebi voleo da mi na glovom leti avion koj je u sastavu hravacke

Upravo danas ti lete isti Mig-21 koje imamo i mi i Hrvati

pa istovremeno je pocelo razvijanje sva tri projekta Naseg NA francuskog Rafale i tog vaseg gripena posto smo mi i francuzi saradjivali  to znaci da su nas svedjani malo spijunirali i da nebi napravili isti avion oni su uzeli krila sa mig21

Ufff
http://en.wikipedia.org/wiki/Delta_wing
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Delta-wing_aircraft

To sto sva tri aviona imaju delta krilo to ne znaci da su kopije... krilo na Mig-21 i krilo na Gripenu nemaju ama bas nikakve slicnosti sem sto su oba tip Delta (da ne zalazimo previse u aerodinamiku)

sto se tice nafte nece nam je dati povoljnije nego se nam je sigurno dati po svetskoj ceni a bolje da je imamo i po svetsoj ceni nego nikako barem ja mislim

Po svetskoj ceni je mozes kupiti gde god zelis...ako imas novca. Kriza je upravo zbog cene koja je visoka

ja nisam napiso da ide sa SSSR nego sa njima ili sa nekom drugom drzavom ili sa vise njih.

Jesi druze...ovde, mozda nisi mislio tako ali si napisao Smile

Uzmimo SFRJ ona je mogla ucestvovati u projeku nekog aviona sa rusijom ne ona je kupila MIG29 naravno

Rusija - SSSR

sto se tice kupovine tigrovih i guma za mig 21 sigurno su jeftinije nego kad biih kupili od rusa ili za gripena od svedjana a rusi ce nam dati barem jos neki deo da pravimo kod nas a svedjani nece nista

Jel imas neki izvor za to da Tigar danas proizvodi gume za Mig-21? Jesi li imao prilike da vidis kakve su gume na nasim Mig-21?

sto se tice  lincece za remont kad budu rusi mig29 izbacili iz vojske za sitne pare ce mo je dobiti

Daj Boze... ali ja u to ne verujem...

Smile
« Poslednja izmena: 06. Jan 2010, 14:47:32 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Samsung S7
ako Hrvacka kupuje gripena nama treba nest jace i nesto bolje jer tu bi moglo sa hrvatima da ispadne svasta a posto je hrvacka u nato naravno da ce da dobije bolje avione od nas i nikako nebi voleo da mi na glovom leti avion koj je u sastavu hravacke
http://www.google.com/url?q=http://www.mycity-military.com/Avijacija-i-PVO/Hrvatska-kupuje-avione-GRIPEN.html&ei=QHJES4_4MZXJ_gbyx7i7Aw&sa=X&oi=forum_cluster&resnum=6&ct=result&cd=3&ved=0CCQQrAIoAjAF&usg=AFQjCNH9g6_7UhQiHRxY501gK0A219P4Ew

http://www.gripen.com/hr/MediaRelations/News/2008/080303_hu_cz_training.htm
evo sta pricaju madjarski piloti za vas toliko cenjeni gripen a to nisu pricali za migove koje su imali
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mycity-military.com%2FAvijacija-i-PVO%2FLicna-karta-SAAB-JAS-39-Gripen_13.html&ei=4HdES97qOcab_Abss7mNCQ&usg=AFQjCNEEvEiCW6QFTpJ_dKsWVzLYJEcBsg&sig2=-H7AE2eywrn6Xrt1UblARQ

sto se tice Nisa on i dalje koristi istu tehnologiju kao sto je koristio pre prodaje,kad se bude zamenila bice i gorivo jeftinije.
Upravu si da ruse sve rade iz interesa ali imo vise prvilegija nego bilo ko drugi moze samo belorusija.
sto se tice  lincece za remont kad budu rusi mig29 izbacili iz vojske za sitne pare ce mo je dobiti i za koju godinu ce nam se isplatiti od remonta kao sto nam se isplatiol za mig21

Ovo nije argument vec nagadjanje.Jako je neozbiljno pricati na ovakav nacin, odnosno sta bi bilo kad bi bilo.PAK FA kad izadje, izacice u 5 aparata.Poznavajuci RUSE , ne tvrdim bice slicna prica kao i sa Su 37 ili onom gluposcu sto leti Berkutu kao "Eto mi mozemo da pravimo dobre i nove avione, cisto da se zna" , a i dalje kupuju aparaate na 4 generaciji aviona odnosno platformi SU-27.
Rusi su do 1984 godine pratili tokove i imali kontra tezu, sad ne sto se vidi iz njihove ponude.Sta imaju novo?Pa nista....sem optike ,elektrike, modernizacije radara, motora......ali sve to ide na staru sasiju.....bem ih trapave. Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

Upravo danas ti lete isti Mig-21 koje imamo i mi i Hrvati
Jesi druze...ovde, mozda nisi mislio tako ali si napisao Smile

Uzmimo SFRJ ona je mogla ucestvovati u projeku nekog aviona sa rusijom ne ona je kupila MIG29 naravno
Rusija - SSSR

Jel imas neki izvor za to da Tigar danas proizvodi gume za Mig-21? Jesi li imao prilike da vidis kakve su gume na nasim Mig-21?

Daj Boze... ali ja u to ne verujem...

Smile

sto se tice rusije pogresio sam u to vreme su bili SSSR.
Pa svi hrvacki avioni su uzeli od nas posle raspada jugoslavije kao sto je gruzija uzela 6 SU27 posle raspada SSSR.Samo mi jedna stvar nije jasna umesto da budeme najaca drzava bivse jugoslavije kao sto smo trenutno mi ocemo da se izjednacavamo sa hrvackom koja je samostalna od svog nastaka 100 godina ako ima i toliko ali cisto sumanjam,ako oni kupuju gripena mi moramo da kupimo nesto jace i bolje.
koiko ja znam i za mig 21 je bilo isto tako povuci potegni dali ce mo da dobijemo pa dobismo
sto se tice licece za mig 29 zasto su neki remontovani kod nas a rusi samo nadgledali sigurno ih nije mrzelo da ih odnesu za rusiju ukluci logiku.
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=6&ved=0CBkQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.borba.rs%2Fcontent%2Fview%2F7218%2F123%2F&ei=NaBES8X7HdWLsAbw1YCwBw&usg=AFQjCNG2A13wIKtGuDIEAYLdS7D7fx3PjA&sig2=fTq1h_51qGSthaSKk2XKsg
a sto se tice guma bilo na televiziji a potrazicu i na sajtu 
« Poslednja izmena: 06. Jan 2010, 15:50:19 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 17:30:11
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.