Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 10:51:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: koji avion treba da nabavi srpska vojna avijacija

Glasanje završeno: 02. Feb 2010, 20:08:51

MIG-35
28.3%  (13)
F-16/18
4.3%  (2)
MIG-I2000
0%  (0)
Chengdu J-10
8.7%  (4)
JAS 39 Gripen
13%  (6)
Dassault Rafale
4.3%  (2)
Sukhoi Su-35
41.3%  (19)
Nesto drugo
0%  (0)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: novi srpski vojni avion  (Pročitano 46875 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
koliko mi se cini najbolje je da mi uzmemo polovnjake i da polako zapocnemo neki svoj projekat jer ce se visi isplatiti nego kupiti nove avione koj ce trajati do 2020-2025 i opte kupiti avione.Po meni  bolje je do tada da razvijemo neki svoj projekat 4+ generacije  jos sto ce mo moci da nadjemo i patnera a i valjda ce biti i koristi u ekonomiju i od EU uz malo pomoc rusije oko motora i radara ili samo radara, a mi motor da napravimo  i da napravimo mi neki solidan lovac jer koliko vidim znanja imamo da  ga napravimo
« Poslednja izmena: 06. Jan 2010, 00:25:30 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
.Po meni  bolje je do tada da razvijemo neki svoj projekat 4+ generacije  jos sto ce mo moci da nadjemo i patnera a i valjda ce biti i koristi u ekonomiju i od EU uz malo pomoc rusije oko motora i radara ili samo radara, a mi motor da napravimo  i da napravimo mi neki solidan lovac jer koliko vidim znanja imamo da  ga napravimo

Nema leba od toga!
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Ok koliko ja mogu da primetim cena aviona je niska, Srbija mora naci nacin da kupi odredjeni broj letelica, nije toliko vazna kolicina bitno je da se ne placa drugim drzavama za zastitu vazdusnog prostora. Sve sto je ispod 60 mil eura po avionu je za nas prihvatljivo, imajte u vidu da ako nemamo cime da branimo nebo (pride ne mislim na PVO sisteme) moramo drugima placati za tu uslugu (sto Bf voli da kaze iz dzepova svakog od nas).
Da nisam lupio cifru od 60 mil...

Slovenia pays about 60 million Euros a year to the Italian Air Force for defending Slovenian airspace.

izvor
http://www.scribd.com/doc/10001356/Yugoslavia-4-Air-Force  pogledati stranu 8

Samo za period od 6 godina prostom racunicom se dolazi do cifre od 360 mil evra... i to u slucaju Slovenije koja je kud i kamo manja od Srbije, pa je realno ocekivati da bi zastita Srpskog neba kostala i vise u slucaju unajmljivanja neke druge drzave cije bi vazduhoplovstvo tu zastitu i vrsilo.
Migovi-29 koje trenutno imamo nece moci leteti doveka, nislim da niko u ovoj drzavi ne razmislja o nekom ratu vec samo o prostoj zastiti neba na koju smo obavezni.

sve je to lepo ,samo mi nemamo 60 miliona evra godishnje  Smile Smile

za prosto obezbedjivanje neba u miru je dovoljno imati 5-6 starijih lovaca . u stvari to je danas i sluchaj - nashe nebo "brane" 6-7 ispravnih mig-21 (mig-29 ne lete na tim zadacima ,izgleda da ih cuvaju samo za aero-mitinge  Smile ) .

cena takve minimalne avijacije je mala jer moze da se svede na kupovinu 2-3 polovna aviona na 5 godina i njihov remont . to bi verovatno bili mig-29 ili f-16 iz necijih zaliha . naravno , sa takvom avijacijom je besmisleno planirati odbranu zemlje u ratu.

Ono sto je Sutanovac svojevremeneo pricao,je da se kupuje oko 16/24 nova aviona.Te price da se kupe 2-3 polovna,nema nista!To niko iole normalan ne kupuje!!!

ako je sutanovac rekao onda je to 100% "tacno"!!!hahahahahahaha......

po meni je realno da mi ove 29-tke koje imamo prebacimo na smt varijantu i eventualno dokupimo jos par komada istih....to nece remetiti odnos snaga u regionu,a inace nam nece dozvoliti da imamo ,kako se ovde "frlja sa brojkama" 30 suhoja 30,50 29-tki....itd.to je sve nadrealno!!!a nemamo mi zute banke inace za bilo sta!!!ako skrpimo jednu "citavu" eskadrilu i 2-3 aparata za obuku bice do jaja!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
ako je sutanovac rekao onda je to 100% "tacno"!!!hahahahahahaha......

po meni je realno da mi ove 29-tke koje imamo prebacimo na smt varijantu i eventualno dokupimo jos par komada istih....to nece remetiti odnos snaga u regionu,a inace nam nece dozvoliti da imamo ,kako se ovde "frlja sa brojkama" 30 suhoja 30,50 29-tki....itd.to je sve nadrealno!!!a nemamo mi zute banke inace za bilo sta!!!ako skrpimo jednu "citavu" eskadrilu i 2-3 aparata za obuku bice do jaja!!!

Joj sto je najgore,upravu si...Preterasno ga bre sa brojkama....
Daj da kupomo mi 12 polovnih MiG-29 SMT,i mi smo na konju debelom!Nije to puno para!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
brate sto nema lebe mozda je to tesko izvodjivo ali je bolje nego  vecno da kupujemo avione jar ce polako vecana malo razvijenih drzava imati  svoj projekatk ili ce biti pri karju a mi ce mo ostati vecni kupci 16/24 aviona i nasa flota nikad nece biti veca od te brojke ili da budemo patneri u nekom projektu rusije ili neke druge drzave ili vis njih jer ovakvom nabavkom nista ne postizemo

Pa da znate da ste upravu ali se ne slazem da bi se iko mesao da kupim 100 aviona  ameri nebi pisnu kao sto ni rusija nebi pisnuli kad bi hravati kupili 100 aviona jer ameri da smeju da se bune.JEr da smeju  bunili bi se oni odavno za rusko-iransku saradnju ali nesmeju.Sto se tice rusko iranske saradnje ona uopste nije mala ni po ciframa oruzija ni po parama tako nevidim razlog zasto bi se bunili kad bi mi kupili od rusa dobru brojku aviona
« Poslednja izmena: 06. Jan 2010, 01:14:08 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
a mi ce mo ostati vecni kupci 16/24 aviona i nasa flota nikad nece biti veca od te brojke

Veruj mi ...Tako ce i biti.Daj boze da mi budemo kupci tih 16/24 aviona.Nemamo mi para za lebac,a ne za avione.
Moras to da shvatis...Kenjamo mi u prazno ovde
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Veruj mi ...Tako ce i biti.Daj boze da mi budemo kupci tih 16/24 aviona.Nemamo mi para za lebac,a ne za avione.
Moras to da shvatis...Kenjamo mi u prazno ovde

tu si upravu samo kenjamo ovde kad sve zavisi od 5 glavonja u zemlji(tadic, cvetkovic,dinkic,sutanovac,i od najveceg  glavonje  skupstine) a da nemao za lebac nije bas toliko losa situacija u boljoj smo situaciji nego neke clanice EU zato sam i reko da moramo da razvoijamo svoj projekat pa kad bas zagusti da se nema para zamrznuti projekat kao sto su rusi radili pa kad doje bolje vreme odmrznuti ga.Treba uciti na tudjim greskama,a treba i skinuti dobar fazon od drugih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
oramo da razvoijamo svoj projekat pa kad bas zagusti da se nema para zamrznuti projekat kao sto su rusi radili pa kad doje bolje vreme odmrznuti ga.Treba uciti na tudjim greskama,a treba i skinuti dobar fazon od drugih.

Mnoge zemnje imaju ogromne vojne budzete,mi ne!Nemoj rusiju uzimati usta,kad mi njima nismo ni od nokta malog prsta na nozi!

Nemamo mi para za projekte.Kao sto rece wesssko,daj da se dokopamo polovnih MiG-29SMT.bice vrh!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 6300
Јесте, има да их купимо, а онда ће да лете неко време са Р-60 са Мигова 21 који ће полако али сигурно у пензију, па ће ускоро и ти СМТ бити ван употребе због гума као деветке сада  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
pa mozda ste upravu 5mili$ im je trenutna cena ukrajnskih 29-tki ili da secekamo barem da rusima stigne SU35 bm pa da uzmemo od rusa nekako mi je sigurnije jer su ih sigurno bolje odrzavili nego bilo ko drugi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 10:51:25
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.716 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.