Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 18:38:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: koji avion treba da nabavi srpska vojna avijacija

Glasanje završeno: 02. Feb 2010, 20:08:51

MIG-35
28.3%  (13)
F-16/18
4.3%  (2)
MIG-I2000
0%  (0)
Chengdu J-10
8.7%  (4)
JAS 39 Gripen
13%  (6)
Dassault Rafale
4.3%  (2)
Sukhoi Su-35
41.3%  (19)
Nesto drugo
0%  (0)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: novi srpski vojni avion  (Pročitano 46886 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Moj predlog,16 Su-30  + 16/24 polovna MiG-29 za dz.Mi platimo remont i modernizaciju.
Tada bi nasa avijacija vec licila na nesto!

Predlog se usvaja. Smile
Daleko smo mi od toga. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Ja sam za Gripene.Odlican aparat samo da vise ne idemo na Rusku avijaciju(I ako je najvise volim) iz prostog razloga jer nisu temeljni, bar prema strancima.Alzirci ih odjebali,INdijci otkazali nove Su-30MKI......cisto da se zna.

koliko vidim ti rece da ne pravimo naucnu fatastiku cena gripena je negde oko 45mili$,a mi jedva odrzavamo nase migove, a ti trazis da odrzavamo avion koj je kao formula 1 kako pricaju madjari. Indici su otkazali Su30MKI jer su  raspisu tender za avione posto treba dosta vremena da prodje dok im ne stigne Pak fa a za to vreme ce da ubace svoj lovac u upotrebu koj uopste nije skup 31mil$o tome bi  i mi mogli da razmislimo
http://www.capital.ba/indija-uvodi-u-flotu-lovce-vlastite-proizvodnje/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson C702i
Ok koliko ja mogu da primetim cena aviona je niska, Srbija mora naci nacin da kupi odredjeni broj letelica, nije toliko vazna kolicina bitno je da se ne placa drugim drzavama za zastitu vazdusnog prostora. Sve sto je ispod 60 mil eura po avionu je za nas prihvatljivo, imajte u vidu da ako nemamo cime da branimo nebo (pride ne mislim na PVO sisteme) moramo drugima placati za tu uslugu (sto Bf voli da kaze iz dzepova svakog od nas).
Da nisam lupio cifru od 60 mil...

Slovenia pays about 60 million Euros a year to the Italian Air Force for defending Slovenian airspace.

izvor
http://www.scribd.com/doc/10001356/Yugoslavia-4-Air-Force  pogledati stranu 8

Samo za period od 6 godina prostom racunicom se dolazi do cifre od 360 mil evra... i to u slucaju Slovenije koja je kud i kamo manja od Srbije, pa je realno ocekivati da bi zastita Srpskog neba kostala i vise u slucaju unajmljivanja neke druge drzave cije bi vazduhoplovstvo tu zastitu i vrsilo.
Migovi-29 koje trenutno imamo nece moci leteti doveka, nislim da niko u ovoj drzavi ne razmislja o nekom ratu vec samo o prostoj zastiti neba na koju smo obavezni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia N70
Citat
Predlog se usvaja. Smile
Daleko smo mi od toga.  Smile

Sto je najgore,znam! Smile Smile Smile

Citat
a sam za Gripene.Odlican aparat samo da vise ne idemo na Rusku avijaciju(I ako je najvise volim) iz prostog razloga jer nisu temeljni, bar prema strancima.Alzirci ih odjebali,INdijci otkazali nove Su-30MKI......cisto da se zna.

Skup je to avion,a msm da nije nista spec.Zasto je on bolji od Su-30,ili nekog drugog.Madjari su ga kupili jer su bili pod pritiskom da kupe avion,a terali ih ameri da kupe F-16,a rusi da kupe Su-30(ili koji vec bese).Da bi ostali neutralni,uzeli su Gripen.Takvu pricu sam cuo.Nisu uzeli Gripen zato sto je strasan avion!

Citat
Indija namjerava da poveća broj eskadrona sa 34 (612 lovaca), na 42 (756 lovaca) do 2020. godine, uvođenjem najmodernijih letjelica.

Ima se moze se!!!!Samo napred!!Pa njihovi piloti lete kao blesavi.Samo lete!

@Samuraj77

Msm da ce se svi sloziti sa tobom!
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Kada bi Srbija ostala bez avijacije morala bi da placa preko 100 miliona evra godisnje (prema velicini teritorije) nekoj drugoj drzavi... (a kako stvari stoje sve do jedne u NATO). To je poenta price, ipak je jeftinije i bolje kupiti svoje avione... jer ti sve jedno moras da placas te placas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 707
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
e da se ja pitam, ja bih uzeo replike me 262, ne bi bilo efikasno al' bi bilo romanticno.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Slazem se sa vama oko zastite prostora ali to treba dokazati sutanovcu da ce za 10 godina tudje zastite platiti milijardu$,a za te para na 10 godina moze da se kupe dosta aviona zavisi od tipa i cene i nece snabdevati neku drzavu koja nas je pre 10 godina bombardovala  i ubijala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia N70
Citat
ali to treba dokazati sutanovcu

Glavonja! Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
e da se ja pitam, ja bih uzeo replike me 262, ne bi bilo efikasno al' bi bilo romanticno.. Smile

To bi bila prava stvar. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Samsung S7
Ma Gripen je kao Vino, sto stariji to bolji.Pa jbt-e jel neko bio na aeromitingu i slusao sta pricaju o nacinu odrzavanja samog aparata?On jeste malo skuplji , medjutim daleko laksi za odrzavanje u tome je poenta.Znajuci nase aviomehanicare i inzenjere kako krpe svaki dan nesto......ovde bi imali manje posla. Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 18:38:22
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.