Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 01:39:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: koji avion treba da nabavi srpska vojna avijacija

Glasanje završeno: 02. Feb 2010, 20:08:51

MIG-35
28.3%  (13)
F-16/18
4.3%  (2)
MIG-I2000
0%  (0)
Chengdu J-10
8.7%  (4)
JAS 39 Gripen
13%  (6)
Dassault Rafale
4.3%  (2)
Sukhoi Su-35
41.3%  (19)
Nesto drugo
0%  (0)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: novi srpski vojni avion  (Pročitano 46731 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6120
izvini te avione ce nam rusi prodati ko nemci svoje za 1$ pa bolje da ih uzmemo za 1$ nego od nekog drugog za 5mil$ jer rusima taj avion je vec u rezervi a oni u rezervu  kao sto neko napisa rusi ubacuju nove avione  pa im ovi jednostavno ne trebaju  a za 5-10mili$mozemo da uzmemo polovne SU35 jer njima stize od 2011-2015 Su35Bm jer kad 48 Su35bm bude u sastavu rusije  tek tad ulazi prvi Pak fa u upotrebu teko da mozemo solidan avion koj takodje ide u rezervu da uzmemo i jos koji Su35bm i resili smo proble a kasnije mozemo skupljati pare za remont Su35 i Mig29 i jos koliko sam cuo da ako ne prodje mig na tenderu sa mig35 u indiji suhoj kupuje mig za 1$ teko najavljuje zvanicni vrh rusije a to je prilika da kupimo licecu za mig 29 ili barem da dobijemo mogusnost remonta kod nas kao sto imamo sa mig21

rusi da nam daju sta za dolar...? i bar pokusaj sa tackama ako je ikako moguce, posto i deca u petom razredu imaju veci stepen pismenosti od tebe!!
 polovne su35... pa njih jedva da ima i novih, a ti bi da nam ih rusi daju ha ha ha... dobro je ovo. njihovo ratno vazduhoplovstvo jedva da i leti, bar trecina avijacije im trune po aerodrumima jer nam para za odrzavanja... a ti pricas o tome da rusi prodaju nekome polovne su35 koje ni oni sami nemaju... bez uvrede. oni ako sakupe 30 su 30/35 u ovom momentu dobri su. i sta bi ti da ti oni od toga prodaju?!

i na kraju druze... mi sta god kupimo... kostace nas bar 60 mil. dolara po avionu. mi kupujemo letelice koje su u svakom slucaju generaciju ispred onoga sto imamo. sve to zahteva novu obuku i mehanicara i pilota... i nove rezervne delove. ako mislis da je nas mig 29 slican migu 29 smt... onda si previse citao vikipediju.
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Su-35 se još ne proizvodi, prvi će ući u rusko Rv tek 2012., tako da sada govoriti o polovnim Su-35 je nepoznavanje materije, mogao si makar pročitati šta kaže wikipedija o Su-35 ili još bolje sve informacije imaš na ovom forumu, samo treba pretražiti malo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
@deky81
Па не бих се сложио са тврдњом да њихово ваздухопловство једва и лети, то је малициозно...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
@ramon23
Upravu si imaju ih samo 12 ali sto nebi smo njima su35 nece biti potreban kad im stigne su35Bm sta ce im slabiji avion i sasvim normalno da ce ga skloniti u rezervu posle 2015 kad im stigne poslednji su35Bm ako ne i ranije i sto da im truli u hangaru kad mozemo mi da se ukljucio i da uzmemo koji .

A sto se proizvodnje tice malo si se pobrko oko SU 35 i SU 35Bm.Stvarno te nerazume sto bi oni pravili istovremeno za svoju aviijaciju losiji i bolji avion iste oznake naravno da bi se odlucili za bolji avion jer sto da trose pare za losiji kad mogu da te pare uloze u bolje da naprave viise

sto se tice proizvodje Su35 pocela je 1994 pogledaj vikipediju.

@deky81
brate vidim da nisi mnogo upucen cim postavljs pitanje sta ce nam rusi dati za 1$ a u nastavku ti pise da su nemci svoje Migove 29 prodali za 1$.Brate  znam da nemaju nikave veze
 nasi migovi sa njima i vec sam napiso gora da su nam rusi ponudili besplatnu obuku za nase mehanicare i pilote na ako kupimo njihove polovne avione.Naravno da njihove dvatstdevetke sa nasim nemaju veze zato sto su nihove bare deceniju mladje ako ne i vise i zato sto su to niviji projekti koj su izasli iz MIg29s koj mi imamo i naravno koj su mnogo bolji,sto se tice generacije aviona kod nas nije toliko bitna  naravno da ce mo uzeti jacu nego sto imamo sad ali nisu proble generacije bolje je imati dobru brojku avaiona Mig29,ako mozemo da im uzmemo koj SU30/35 i da kupimo noviji Su35Bm negde 2016/2017 posto rusi sigurno nece da nama prave avione a da njima oni nisu nabavili za sebe a do tada mi mozemo da posaljemo nase akademce u Moskvu na obuku.isplatimo rusima obuku a posle pocnemo ispalut aviona i vuk sit i ovce na broju
« Poslednja izmena: 05. Jan 2010, 02:51:38 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson C702i
Obzirom da je tema ponovo aktuelna, ovog puta necemo ulaziti u Naucnu fantastiku i analize stanja u Ruskom, Americkom ili vazduhoplovstvu Dzibutija i Zimbabvea.
Tema je jasna pa u cilju konstruktivne rasprave hajde da se drzimo teme.

Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Su-35 nije počeo nikada da se proizvodi, napravljeno je nekoliko prototipova koji su godinama usavršavani i danas je Su-35 ono što ti nazivaš Su-35BM i on će ući u sastav ruskog RV pod nazivom Su-35. Dakle ono što je ranije rađeno su prototipovi, a neki od njih su završili kao akrobatski avioni u Ruskim Vitezovima. Tako da ni jedan Su-35 nije još uvek u upotrebi a biće od 2012. kada se očekuju prve isporuke. Su-35 je koncept modernizacije koji je razvijan tokom proteklih 18 godina i tek ova poslednja verzija će ući u upotrebu.

http://www.sukhoi.org/eng/planes/military/Su-35/

Ovo za MiG-29 da su nam rusi nešto ponudili za 1$ si ili izmislio ili si pogrešno informisan, to se nije desilo. I mi nemamo MiG-29C opet si pogrešno informisan pročitaj malo bolje po forumima koju verziju mi imamo.

Mnogo pišeš potpuno netačnih informacija, predlažem da se bolje informišeš, ili makar da nam dostaviš izvore informacija u vidu zvaničnih saopštenja naših ili ruskih zvaničnika, ili linkova ka nekim medijskim kućama koje su pisale o tome, a da nisu neka žuta štampa već kredibilni izvori.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
База у Нишу ће бити ватрогасно-спасилачка, значи у случају шумских пожара у региону, земљотреса и сл. непогода, ту ће бити базирани руски спасиоци, ватрогасци, деминери и остало особље.

da li uopste neko zna cija je "ekspozitura" rusko ministarstvo za vanredne situacije???

a sto se tice aviona..."koliko para toliko muzike"!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
upravu si nije mig 29c nego mig 29s cito sam cirilicni dokument  pa sam upamtio onaku sa''c" i nisam skonto da je to "s" izvini to je bila moja greska.Sto se tice ponude rusi su rekli da ce sigurno ucestvovati na tenderu i da dolazi uobzir i prodaja polovnih aviona uz obuku osblja
ja gore nisam reko da su nam oni ponudil Migove za 1$ali ako bi sacekali da barem zavres sa Su35Bm i kad im mig29 ne treba lepo da ih kupimo za tolike pare jer u mnogim slucajevim tako bilo kad neka zemlja izbaci iz rezerve avione prodaje ih za 1$ a to ce isto uradi ti i rusi

@wesssko

sto se tice ministarstav za vadredne situacije to je desno krilo ministarstva odbrane a i sam premijer ima korene u ministrstvu odbrane zato sam i rekao da ce se ta baze za tren pretvoriti u vojnu
« Poslednja izmena: 05. Jan 2010, 03:20:53 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Nemamo ni MiG-29S on je počeo da se proizvodi tek nakon što smo mi dobili naše MiG-29, pokušaj ponovo da potražiš koju verziju mi imamo Wink
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
evo ovde ti pise pogledaj ispod slike i ovde ti je sve o migu29 skojim mi raspolazemo pa cak koji serijski broj aviona koj smo kupili koj avion nam je srusen koj pilot je leteo itd..
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=2&ved=0CA4QFjAB&url=http%3A%2F%2Fsr.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0%259C%25D0%25B8%25D0%2593-29&ei=HahCS93HCoas4QbwprmqCA&usg=AFQjCNEUFqZEIizBDZBmYjKlXR9ahENWDw&sig2=6Z6-47gVlXgbWjCFtfnEmg
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 01:39:50
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.