Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 12:32:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: koji avion treba da nabavi srpska vojna avijacija

Glasanje završeno: 02. Feb 2010, 20:08:51

MIG-35
28.3%  (13)
F-16/18
4.3%  (2)
MIG-I2000
0%  (0)
Chengdu J-10
8.7%  (4)
JAS 39 Gripen
13%  (6)
Dassault Rafale
4.3%  (2)
Sukhoi Su-35
41.3%  (19)
Nesto drugo
0%  (0)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: novi srpski vojni avion  (Pročitano 46710 puta)
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
ipak je izmedju ta dva aviona bolji su35

Slazem se,ali je razlika vise miliona $,onih koje mi nemamo.Nama nije problem avion koji cemo kupiti,vec kes kojim cemo da platimo te avione Smile

Msm da nam je najbolje opcija Su-30,da nam daju neku finu cenu,sto jeste nerealno,ali mozemo da se nadamo!Mozemo... Smile

Za to se zalagao i Ponos,i slazem se sa njim.
Msm da je suludo kupovati polovne avione...A pogotovu MiG-29,koji se mora priznato da je malo bajat....Volim ga najvise,ali je malo bajat za neke tipa Raptori,steltovi,i te forice!
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
Dobro de nije Su-35 skuplji od Gripena i nije neki preterani problem ako zaista Rusi preuzmu obuku pilota i tehnickog osoblja, automatski cifra ne mora gore.
A S-300 uopste nije toliko skup, citavu Srbiju mozes da prekrijes sa S-300PMU2 sa cenom pola eskadrile. To se uklapa i u sadasnji budzet gde je ove godine izdvojeno oko 49 do 50 miliona evra za nabavke (imate budzet na sajtu Narodne skupstine), tako da se nekih 30 miliona godisnje moze ukopiti bez vecih problema (na 10 godina).

Avion ce morati iz posebnog budzeta a za to ima prilicno mnogo varijanti, pa cemo videti. Su-35BM se prodaje Libiji (tako da izvoz nije problem), a ova ga je uzela ne samo zato sto je dobar, vec sto je Rafal skup, oni su godinama jurili Francuze za njega ali nisu mogli da spuste cenu, dakle moze on i za razumne pare. Ali ni Su-30 nije za bacanje, naprotiv. Na kraju, videcemo sta ce biti...

@sasa92

Pazi, MIG-29 bi popunio ono sto nedostaje u brojevima a moguce je da ga Rusi ponude budzasto uz Su-35 jer ce ga masovno povuci iz upotrebe u rezervu, kako bi parirali ponudi Svedjana sa ofsetom ili nekih drugih sa njihovim ponudama (a otisli bi inace u staro gvozdje). Tako da bi to i i malo smisla, ali problem je sto do tada ima koja godina i sto ne znamo kakva ce tada biti politika umesanih strana, tako da je bolje da tender bude sto pre, pa neka se izvrsi i kasnije ali da nam ne propadne prilika.

Ono nije vezano za temu, ali evo prezivelih T55, ima jos ali me mrzi da trazim.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

t55.jpg
(57.74 KB, 640x425)
« Poslednja izmena: 03. Jan 2010, 21:49:13 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
ti polovni migovi bi dobro dosli za zaplasivanje protivnika brojem letelica jer ako bi stvarno mogli da kupimo 12/16su30ilisu35ili mig35  i uz to da trazimo izmedju 50 ili100 migova 29 nebi bilo lose i da rusi dopuste da neke  delove pravimo kod nas tako bi i privredu podigli a one migove 21 bacimo jednom za sva vremena ali ovo bi bilo lepo ali mozda uz pametnu poliktiku to i od rusa traziti posto su nama dozvolil da prvimo neke delo  za mig 21 kad su ga oni izbacili iz svoje upotrebe pa sto nebi nam dozvolili i za mig 29 samo bi trebali da pozurimo jer ce sigurno belorusija traziti te migove a i jos neke sovjecke zemlje

a sto se tice S 300 nije nam bas toliko neophodan imamo kakav taka PVO a avijacuju nikakvu kad smo vec oko S300 dl li zna neko da mi kaze  da li je tacna informacija stvarno naznam gde sam je cuo da ce rusi po zavrsetku gasovoda juzni tok u srbiju dopremiti Sistem S300 koj bi navodno trebo da stiti gasovod
« Poslednja izmena: 03. Jan 2010, 21:53:00 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
@Su47Berkut

Sad vec preterujes u brojkama, nema pojma za nekih 50-100, to je debeli SF, niti bi Ameri i Rusi mogli da se dogovore oko toga jer bi poremetilo regionalni balans. Automatski bi morali da naoruzaju o svom trosku Hrvate i Bugare, a to im ne pada na pamet, tako da ni Rusi u dogovoru sa njima ne bi na to pristali.

Ne bi nam dozvolili bilo sta znacajnije za neku proizvodnju jer MIG od odrzavanja i remonta i zivi. Morali bi za to zadovoljstvo da platimo, a za to vec nemamo ni teorijski para ni uslova.

S-300 nam treba i samo nerazumna politika moze da utice na to da ga ne kupimo (neko odmahne rukom jer mu je "glupo"), ima ga i Grcka koja je u NATO, tako da ne bi trebao da bude probelm sa Srbijom, a i automatski nam treba manje aviona.

A Rusi nece stititi gasovod vec ce i Evropa i Rusi to zahtevati od drzava kroz koje gasovod prolazi i koje za to dobijaju prilicno masne pare. Ako od gasovoda budemo dobijali izmedju 150 i 300 miliona godisnje koliko prognoziraju, jedne godine se odreknemo prihoda i eto S-300 za citavu Srbiju. To je nasa odgovornost ne Rusa.
« Poslednja izmena: 03. Jan 2010, 22:05:02 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
pa ne mislim da sad dozvle ceo remont ali neke sitne delove bi sigurno dozvolili
sto se tice brojki bi lo bi dobro da pokusamo da trazimo pa koliko dobijemo jer ko ce ga znati mozda nam i daju nesto vise 
S300 je neophodan ali su nam prijoritet po meni avioni barem 12 novih generacije 4+ i ostalo polovnih i da se isporuka zavrsi do 2015 godine
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
sto se tice gasovoda...rusi nisu dzaba uzeli bazu na jugu!!!a najmanji je problem dovuci s-300!!!i nama jeste prioritet superioran pvo sistem pre nego avioni!!!ja sam uvek za varijantu s-300pmu2 pa da onda razgovaramo!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
a moguce je da ga Rusi ponude budzasto uz Su-35 jer ce ga masovno povuci iz upotrebe u rezervu

Hoces da kazes da postoji mogucnost da uzmemo npr 12/16 Su-35,+16/24 polovna MiG-29..??
Pa to onda uopste nije lose....

Citat
a najmanji je problem dovuci s-300!!!i nama jeste prioritet superioran pvo sistem pre nego avioni!!!ja sam uvek za varijantu s-300pmu2 pa da onda razgovaramo!!!

Slazem se.I ja msm da nam je jedan takav PVO sistem neophodan.A kada bi to ukombinovali sa  12/16 Su-35,+16/24 polovna MiG-29  onda bi to vec licilo na nesto!
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
sto se tice gasovoda...rusi nisu dzaba uzeli bazu na jugu!!!a najmanji je problem dovuci s-300!!!i nama jeste prioritet superioran pvo sistem pre nego avioni!!!ja sam uvek za varijantu s-300pmu2 pa da onda razgovaramo!!!

Kakva baza na jugu??? To je regionalni centar gde ce ucestvovati i region, odnosno i NATO zemlje, tj. Bugarska, Rumunija, mozda i Grcka i sl. Odgovornost za gasovod je na zemlji tranzita, tj. na nama, Bugarima i ostalima....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

Kakva baza na jugu??? To je regionalni centar gde ce ucestvovati i region, odnosno i NATO zemlje, tj. Bugarska, Rumunija, mozda i Grcka i sl. Odgovornost za gasovod je na zemlji tranzita, tj. na nama, Bugarima i ostalima....

jeste! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 6300
База у Нишу ће бити ватрогасно-спасилачка, значи у случају шумских пожара у региону, земљотреса и сл. непогода, ту ће бити базирани руски спасиоци, ватрогасци, деминери и остало особље.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 12:32:33
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.