Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi Sad:Osnovci pretukli profesora  (Pročitano 11506 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Pa unistili su Carigrad... S druge strane, i dan danas stoji Aja Sofija i svi mozaici su ocuvani upravo zbog toga sto su je Turci pretvorili u dzamiju i samo prekrecili...
Isti slucaj je i sa manastirom Manasija u kojoj sam bila pre koju nedelju... i gde je ispricana ista prica...

Za vreme krstaskih pohoda Srbija je jos uvek bila samostalna zemlja, tako da su samo mogli vasljivi i prljavi da prodju. U prvom i trecem pohodu.

Ali.. svako osvajanje potom... posebno u 20. veku... od masakra u Macvi (Austrijanci) do temeljnog rusenja za vreme drugog svetskog rata i novijih sukoba...

Чекај, зар нису Турци спалили мошти Светог Саве...мислим можеш мислити уруши цркву или манастир али да спалиш мошти највећег народног свеца...

Jesu, to niko ne spori... ali hriscani su isto spaljivali ... ili jos zivopisnije preklanih vratova slali niz reku ili topili u sapun...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Jesu, to niko ne spori... ali hriscani su isto spaljivali ... ili jos zivopisnije preklanih vratova slali niz reku ili topili u sapun...

Ти мало скренула до Другог светског рата...само кажем и Турци су имали својих метода - набијања на колац, данак у крви, сеча кнезова, ћеле-кула...

Мислим, направиш зид од људских глава...то ни усташе нису радиле...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Pazi Anea,u Srbiji ne postoji crkva koja nije unistena ili bar ostecena od Turaka.Bukvalno su nam svaku Crkvu unistili ili pokusali unistiti.To je kasnije vjekovima obnavljano i jos se obnavlja.Na ovim prostorima postoji bar 200 crkava koje jos nisu obnovljene a postoje temelji.

Tacno je za preklane vratove i rat sa Austrijom.Ali to se dogadjalo samo u ratu,crkve po Austriji niko nije dirao.Osim toga,Austrija nam je dala svoju zemlju koju smo naselili jer su nas Turci protjerali. I mi smo klali Austrijance iako su oni nasi prvi susjedi. Za razliku od turskih hordi koje su iz dubine Azije dosle na ove prostore.

Ono za kulturno blago shvatam kao salu sa tvoje strane.Oplakah.

EDIT: YuWarez,skoro svi ustaski poglavari i zlocinaci su upravo iz Bosne a ne Istre ili Sjeverne Dalmacije.To je ujedno objasnjenje da su Hrvati najveci talibani na ovim prostorima jer su vecinom porijeklom iz Bosne koja je predstavljala najveca tursko uporiste u Evropi.
« Poslednja izmena: 16. Sep 2013, 13:35:27 od aragua12 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 403
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Anea, mnogo gledaš history channel, a to je teško nwo smeće  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Moji utisci. Ne znam dal imam dovoljno pojedinacnih primjera... elem..

Svaki osvajac je los. I Austrijanci, iako ponesto izgrade ipak su bili represivni. Rusi su uzasni, Englezi perfidni.. itd..

Od Turaka nema gorih,  i nema tu neke civilizovanosti - to je vojna imperija. Cesto gledam analogiju sa Spanijom jer je donekle slican kontakt Afrika-Evropa, ima slicnosti cak u u recimo muzici.
Ali njihovi Maori su daalleeeko civilizovaniji bili. Ostala je Alhambra i Andaluzija.

Evropski kstasi su svakako sljam i poklali su Arape koji su u to vrijeme bili emancipovaniji u svakom osim u vojnom smislu, jebiga. Nisu imali tehnologiju, oklope i bilu su jebani. Prezir prema Zapadu postoji od tad.

Arapi jesu bili civilizacija, donekle su nasledili i posthelenisticki svijet i nauku.
Turci ni blizu, oni su bili plemena koja su se ujedinila kao vojna imperija i na tome pociva njihova sila i raskos, doduse impozantna u toj jednoj dimenziji.

Ostalo je u Turskoj nasledja te imperije i to je cini lijepom i velikom. Mada ne mislim da su narocito emancipovani, osim Ataturkovog doprinosa (koji je opet cinjen autokratski)..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Anea, mnogo gledaš history channel, a to je teško nwo smeće  Smile

Uopste ne gledam History chanel...
Sta vise... imam utisak da je istorija Srbije obogaljena upravo zahvaljujuci Austrijancima i njihovim ucenicima... Zahvaljujuci njima, Sloveni o kojima ucimo su nepismene horde zatucanih divljaka koje su umarsirale na Balkan gde su trebali da dodju prosveceni Germani cija se tradicija sastoji od cerecenja i oceubistva zacinjena silovanjima... 

Hriscanski osvajaci su svuda isli ognjem i macem... od Amerika, preko Afrike do Azije... od srednjeg veka do 21. i ove frke oko Sirije...

Citat
Ти мало скренула до Другог светског рата...само кажем и Турци су имали својих метода - набијања на колац, данак у крви, сеча кнезова, ћеле-кула...

Funy fact... nabijanje na kolac je doslo u Tursku od strane Sasa... nemackih rudara koji su unajmljeni od strane sultana...

« Poslednja izmena: 16. Sep 2013, 13:53:34 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ne moze se reci za Austriju da je okupator jer su Njemci autohtono stanovnistvo na ovim prostorima. Slavonija,Vojvodina,Zagreb,Istra itd su vjekovne austrijske teritorije i tamo su oni starosjedeoci. Za razliku od Turaka koji su iz Azije dosli na ove prostore.

Preciznije je reci da smo mi Srbi i Hrvati okupirali austrijske vjekovne teritorije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Tipicno nacisticko klevetanje. Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Moguce,ali nacizam je nasa unutrasnja evropska stvar.Masu Srba je bastinilo nacisticke ideje.Ali stavljati u kontekst Turke koji su iz daleke Azije dosli na ove prostore je besmisleno!?

Ja se gnusam od nacizma,mnogo sam blizi komunizmu.Da me pogresno ne shvatis,ja ne volim Svabe,ali moram priznati da su oni ovdje starosjedeoci i da su civilizovaniji od Turaka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Citat
ja ne volim Svabe,ali moram priznati da su oni ovdje starosjedeoci i da su civilizovaniji od Turaka.

To apsolutno nije tacno.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.