Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 14:30:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi problemi za rusku vojnu industriju  (Pročitano 21185 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Treba pogledati i projekte koje je kina imala u vreme neposredno pre kulturne revolucije, da su zavrseni bili bi rame uz rame sa amerima i rusima, ali onda su pobili vecinu svojih naucnika i inzinjera pa su morali da zatvore vecinu tih projekata zato sto nije imao ko da radi na njima. Milsim da sam ranije pisao o jednom takvom pogledacu da nadjem.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
...Rusi,Ameri,Nemci,Francuzi ce uvek biti za generaciju dve,oruzja ispred ostalih zemalja sveta,mislim na Kinu Indiju, ...,Japan i ostale...

Au sto si se izlupetao covece. Ja prosto ne verujem, pogotovo za Japan. Pa oni zive u 22. veku. Sto se tice Kine, prodji malo istorijom pa vidi sta su oni izmislili i sta je beli covek od njih uzeo, koja je to tradicija. Oni ce sigurno biti ravnopravni sa Amerima i Rusima u najmanju ruku. Sto se tice Indije, oni su sada lideri u outsorcing-u(nacin saradnje prilikom izrade softvera), najvise na svetu stancaju strucnjake raznih profila. Ogroman potencijal.
Kina i Indija, sto bi se reklo, pritajeni Tigar (Indija), skriveni zmaj (Kina)

(boldovani deo)uopste se ne slazem,jer ma kolko se Kinezi i Indijci trudili,nikad nece imati tu vojnu tehniku kakvi imaju Rusi,Ameri i Evropa.isti primer se moze upotrebiti i za ostalo,ne samo za vojnu industriju...
sto se tice Japana,i on je vrlo razvijen u svakom pogledu,ali su strasno sumanut i tehnoloski-zaludjeni narod...bice on uvek prisutan u vojnoj industriji,i sigurno da ce u buducnost voditi na nekim poljima(ne mislim na one budalastine da ce za 30 godina ratovati roboti...nece toga biti jos 200 godina najmanje.a i pitanje je da li ce i koliko tada covek prihvatiti da koristi masinu za ratovanje,jer uvek ima opasnosti...),ali generalno nece prestici ni amere,ni ruse ni Evropu...ali svakako da ima sta da se nauci od njih...
ovo sa kinom nije novost...zna se da kopiraju avione...cak je KGB pohapsio neke kineze na granici sa avio kompjuterom sa su_27!bilo pre neki dan na RTS-u,snimak je od pre desetak god.!!!
e,ako!!!ako!!!gotivim Kineze,i o njihovoj vojnoj(i celokupnoj)industriji ne sudim prema onim ZNJ-proizvodima sa ulice(mada,nije velika razlika),ali to njihovo uobrazeno i podmuklo kopiranje Ruskih,i ponekih drugih vojnih tehnika mi je uvek bilo odvratno...jer aj bar da naprave nesto dobro(na primer,ono nesto malo nedostataka koje ruska v.ind. ima popune kombinovanjem zapadne tehnologije...na primer...),ali oni naprave odvratne skopocije koje jedino i mogu(kad skupe to nesto malo para...) i zele da kupe zemlje poput Albanije,Zimbabvea,Tunguzije i ostalih ne sirotinjskih,vec-glupih zemalja koje ne umeju da shvate da nije uvek stvar u kvantitetu i niskoj ceni...e,sad imaju i oni neke sjajne proizvode,ali opet,vecinom su ocajni i opet,sve je to kopija i kradja tudjeg dizajna ideje i biznisa...
« Poslednja izmena: 04. Mar 2008, 16:19:37 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
да..направили например онај тупави Тип-98 тенк,изгледа гломазно а вероватно не може да заустави ни гранату од Т55(наравно мислим руску гранату)... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
@hkj
Prodji malo Internetom i pogledaj profane na americkim i evropskim(tu mozda i gresim) tehnickim univerzitetima. Veruj mi iznenadices se koliko ima Indijaca i ostalih neAmerikanaca.
« Poslednja izmena: 04. Mar 2008, 21:38:22 od niksa517 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Koliko vidim vasa saznanja o kineskoj vojnoj tehnici se zasnivaju na informacijama iz proslog veka i ne pratite najnovija dostignuca koja oni imaju. Treba i to pogledati i videti ka cemu se ide a ne gledati sta je bilo. Sto se tice robota, vec ih imamo u vazduhu, zovu se bespilotne letelice, zatim tu su oni mali roboti tockasi i gusenicari koji mogu ili ne moraju biti naoruzani, u zavisnosti od uloge itd. Za dvadesetak godina oni ce ici rame uz rame sa ljudima.

да..направили например онај тупави Тип-98 тенк,изгледа гломазно а вероватно не може да заустави ни гранату од Т55(наравно мислим руску гранату)... Smile
Mislim da ti je Vlada vec objasnio da to sto pricas o kineskim tenkovima nema veze sa realnoscu. Seti se jednog od svojih prvih postova na koje ti je Vlada odgovorio, bila je neka tema o tenkovima.
« Poslednja izmena: 04. Mar 2008, 18:36:56 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
aman za aman...ne mozes da me ubedis da ce tip98 da izdrzi pogodak iz abramsa,celindzera ili leoparda,ili T90 ili leklera...nema teoretske sanse... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Koliko vidim vasa saznanja o kineskoj vojnoj tehnici se zasnivaju na informacijama iz proslog veka i ne pratite najnovija dostignuca koja oni imaju. Treba i to pogledati i videti ka cemu se ide a ne gledati sta je bilo. Sto se tice robota, vec ih imamo u vazduhu, zovu se bespilotne letelice, zatim tu su oni mali roboti tockasi i gusenicari koji mogu ili ne moraju biti naoruzani, u zavisnosti od uloge itd. Za dvadesetak godina oni ce ici rame uz rame sa ljudima.

Mislim da ti je Vlada vec objasnio da to sto pricas o kineskim tenkovima nema veze sa realnoscu. Seti se jednog od svojih prvih postova na koje ti je Vlada odgovorio, bila je neka tema o tenkovima.
pratim ja dobro i sadasnju kinesku vojnu industriju.i za sada vidim samo "dobre,stare" ocajne besramne kopije koje se raspadnu cim se upale,i nesto mal dobrih projekata koji mozda i uspeju...
sto se tice robota,nemamo ih u letelicama,jer i te letelice kontrolisu ljudi,i ne koriste se same od sebe,tako da se ne mogu navesti kao primer.sto se tice automatizovanih vozila,da,postoje...ima ih CAK 50 u svetu!!!  Smile Smile Smile WOOW!!!  :ballbounce:i jel si cuo d su oni doprineli necemu?ne.jesi li ikada cuo kako su potpuno sami izvrsili neki zadatak?ne.jesi li cuo da ikada ijedan vojnik kaze kako su oni bolji od dobre grupe vojnika?ne.ne radi se ovde o tim americkim hamerima koji su robotizovani,vec uopsteno o idiotskim tvrdnjama ludaka sirom sveta koji tvrde kako za 40 godina nece biti ljudi na bojistima,kako ce se gradovi gadjati ultra-ultra-precizno,kako nece poginuti  nijedan civil,a sve vojske cinice fiktivni ultra-pametni roboti,koji i malo trose,umeju da prave razliku izmedju meta,nikad ne grese,a u sve to jos i pomazu...kako da ne.ne robota,vec robotizovanih masina ce biti jos dugo polako sve vise i vise na bojistima,ali ROBOTA nece,niti ce se covek ikada osloniti u bliskoj borbi(tipa-pesadinac u zgradi,ne govorim o Global-Hawk ili slicnom...) na vrecu metala ako moze sam nesto da uradi mnogo bolje i efikasnije.a tek sto se tice jurisnih ROBOTA,njih tek nece biti jedno 200 godina,jer treba da imaju brojne sposobnosti,a jos nismo odmakli ni sa time da ih naucimo i napravimo tako da dok se penju uz stpenice mogu da pricaju i pomeraju ruku...zato Terminator i ostaje naucna-fantastika bar jos dva veka,a robotizovane ratne masine pomocna sredstva jos jedno pola veka sigurno.
« Poslednja izmena: 04. Mar 2008, 19:32:11 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
pratim ja dobro i sadasnju kinesku vojnu industriju.i za sada vidim samo "dobre,stare" ocajne besramne kopije koje se raspadnu cim se upale,i nesto mal dobrih projekata koji mozda i uspeju...
Onda ne pratis dovoljno, oni uveliko razvijaju sopstvene projekte koji se delimicno oslanjaju da rusku i zapadnu tehniku, ali sve manje i u buducnosti ce postati konkurentni na trzistu to je ocigledno i to ne vidi samo slepac. Resenja koja oni prave su originalna i jako dobra, a postaju sve bolji.
Ti ne shvatas da su i daljinski upravljani roboti i dalje roboti, oni su autonomni u nekim delovima misije, dok ih u nekima kontrolise covek. Za dvadeset godina ce sigurno napredovati dovoljno da se uticaj coveka svede na neophodni minimum i to je cilj mnogih projekata kao sto je UCAV u americi ili SCAT u rusiji ili nEUROn u evropi. To su sve projekti borbenih bespilotnih letelica dok postoje i kopnene kao i vodene (neki bespilotni borbeni brzi camci). Ja verujem da ce za dvadeset godina biti dovoljno automatizovani.

aman za aman...ne mozes da me ubedis da ce tip98 da izdrzi pogodak iz abramsa,celindzera ili leoparda,ili T90 ili leklera...nema teoretske sanse... Smile
Tip98 se ne proizvodi vec tip99 koji je mnogo napredniji i ima bolji oklop, ERA, autoloader kao kod T-72 to125mm, koji pored ostalog moze da ispaljuje i laserski vodjene rakete AT-11 (NATO kodni naziv Sniper). Reci mi da li znas koja je debljina oklopa ovog tenka i koji od ovih tenkova moze da izdrzi pogodak kog zrna i u koji deo tela, kao i pod kojim uslovima?
« Poslednja izmena: 04. Mar 2008, 20:01:10 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ja sam cuo da na vodecim japanskim tehnickim institutima(el.teh,masinskim...itd)rade ruski akademici i da su glavni konstruktori i profani....osim toga nas profesor Vukobratovic je tamo ziva legenda na institutima za robotiku i fleksibilne sisteme!!!!a ovde gotovo niko nije cuo za njega!!!!!!!!!ali se zato zna ko su karleusa i ceca!! Smile,
japanci su napredni zato sto vole da shljakaju ko ludi..takvi su i nemci samo sto su jos uvek pod americkom cizmom,inace bi bili jaci od japanaca!!!!

sto se tice indijaca..oni su medju najboljim programerima na svetu,uz ruse...tako da bas nije tacno da nisu inovativni i da nemaju ideje.....
« Poslednja izmena: 05. Mar 2008, 14:08:15 od wesssko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11160
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Flock 1.0.9
mob
Samsung Galaxy S10
profesor Vukobratovic je tamo ziva legenda na institutima za robotiku i fleksibilne sisteme!!!!a ovde gotovo niko nije cuo za njega!!!!!!!!!ali se zato zna ko su karleusa i ceca!!

Taj Vukobratović očigledno nema sise kao njih dve  Smile
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 14:30:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.