Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 16:57:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nove biometrijske dozvole  (Pročitano 17249 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Људи ви не капирате неке ствари... Мобилни и компјутер користиш добровољно... ЛК си законски обавезан...

Moja keva je vadila ličnu kartu, upravo tu novu verziju, ljubazno su je pitali "sa ili bez čipa" ona je rekla "bez" i takvu ličnu je dobila, znači svako može da izabere kakvu verziju lične želi.

Kod lične bez čipa je adresa stana vidljiva, a kod čipovane upisana u čip, tako da je realno privatnost čipovane lične veća.

A što se tiče "dobrovoljnosti" korišćena mobilnog i komjutera to je već "urbana legenda" koja više nije ni smešna. Koji bi ti posao mogao danas da radiš a da odbiješ "slobodnom voljom" korišćenje mobilnog i kompjutera na poslu. Samo preduzeće ti da službeni mobilni sa brojem, ne pitaju te za "dobrovoljnost" a za odredjene vrste poslova firma daje i svoj LapTop sa svim potrebnim programima. Čistač parka šalje poslovođi video klip da se vidi da je očistio šta mu je zadatak, dotle je to došlo. Danas ni "sa lopatu" posao ne ide bez mobilnog.

A sa druge strane je tu lična karta za koju se bira dobrovoljno sa ili bez čipa i oko toga se bolno dramatizuje.

I da naravno, nikako da ukapiram u čemu je problem?
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

mobilni telefoni imaju u sebi dodatnu malu bateriju koja sluzi da se ne poremeti vreme i datum kada se glavna baterija istrosi.

Mislim da ta baterija ne moze da emituje signal, jer je previse slaba, kao ona u kompu, lap topu za datum i bios, ne moze da starta komp ako je glavna baterija prazna. Inace, emitovanje se cuje kad je mobilni blizu zvucnika po karakteristicnom zujanju. Mada neki modeli "kuckaju" tj. daju signal repetitoru gde se nalazis i kad je uredjaj iskljucen, ali ne emituju druge signale, osim u slucaju manipulacije, ali ona se cuje ukoliko je mobilni blizu zvucnika.
Inace, na nekim Nokijama si mogao da ukucas nesto pa da vidis gde se otprilike nalazis a jedan stari model od Nokije je imao mogucnost cak da ga reprogramiras i da ga koristis kao toki voki, znaci da pricas sa drugim mobilnim bez "posrednika", tj. bez repetora. Naravno, taj model je danas jako cenjen na E-Bayu   Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Citat
Moja keva je vadila ličnu kartu, upravo tu novu verziju, ljubazno su je pitali "sa ili bez čipa" ona je rekla "bez" i takvu ličnu je dobila, znači svako može da izabere kakvu verziju lične želi.
u pocetku ce cipovani imati privilegije. npr. uverenje o placenom porezu dobiju za dan, dok ce oni bez cipa cekati nekoliko dana. ja sam cekao 4 meseca.

mobilni telefoni imaju u sebi dodatnu malu bateriju koja sluzi da se ne poremeti vreme i datum kada se glavna baterija istrosi.

Mislim da ta baterija ne moze da emituje signal, jer je previse slaba, kao ona u kompu, lap topu za datum i bios, ne moze da starta komp ako je glavna baterija prazna. Inace, emitovanje se cuje kad je mobilni blizu zvucnika po karakteristicnom zujanju. Mada neki modeli "kuckaju" tj. daju signal repetitoru gde se nalazis i kad je uredjaj iskljucen, ali ne emituju druge signale, osim u slucaju manipulacije, ali ona se cuje ukoliko je mobilni blizu zvucnika.
Inace, na nekim Nokijama si mogao da ukucas nesto pa da vidis gde se otprilike nalazis a jedan stari model od Nokije je imao mogucnost cak da ga reprogramiras i da ga koristis kao toki voki, znaci da pricas sa drugim mobilnim bez "posrednika", tj. bez repetora. Naravno, taj model je danas jako cenjen na E-Bayu   Smile

evo bilo je reci ranije o tome. http://forum.burek.com/lociranje-mobilnih-telefona-t438198.html
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Ако баш хоћете у сва документа да стављате чип, зар није лакше да се направи један документ, или још лакше да се стави чип под кожу.

ovo za jedan dokument bih mogao i da se slozim sa tobom - stvarno bi bilo prakticno, mada vise volim da mi je vozacka stalno u automobilu, inace novi vw pasat imam, dakle da je ne zaboravim. u svakom slucaju biometrijska dozvola je prakticna jer omogucava laksu izmenu podataka i teze se zloupotrebljava.

drugo, standardi evropske unije ne dozvoljavaju da se bilo sta stavlja pod kozu, to je narusavanje telesnog integriteta. e sada, znam ja da se u srbiji slabo drzi do "takozvanih ljudskih prava uvezenih sa zapada", ali tesko da ce neko da nam ugradjuje cipove pod kozu
A ti misliš da će odraslima to da rade? Neće. Na meti su tek rodjene bebe kad bude doneta uredba i zakon.
 Ako to dozvolimo gotovo je sa ljudskim bićima i životom kakvog poznajemo.

Mi smo trebali na prvi pomen biometrijskih dokumenata da izadjemo na ulice i da im *ebemo sve mrtvo i živo što nas obeležavaju ko stoku.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Tako je, ja sam protiv slike u licnoj karti i otiska prsta, ustvari, ne trebaju nam ni licne karte  Smile

Istina, tu ima par dobrih objasnjenja  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
A ti misliš da će odraslima to da rade? Neće. Na meti su tek rodjene bebe kad bude doneta uredba i zakon.
Ako to dozvolimo gotovo je sa ljudskim bićima i životom kakvog poznajemo.
Smile Smile

Mi smo trebali na prvi pomen biometrijskih dokumenata da izadjemo na ulice i da im *ebemo sve mrtvo i živo što nas obeležavaju ko stoku.
Ahahaha To sto ti neko napise ime i prezime na komad plastike ili dobrovoljno na parce silicijuma umesto na papir je obelezavanje ljudi kao stoke i spijuniranje od strane drzave. Potsecas me na ludite u Engleskoj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
 Ti si ponosan na svoje neznanje očigledno.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5

Kod lične bez čipa je adresa stana vidljiva, a kod čipovane upisana u čip, tako da je realno privatnost čipovane lične veća.

A što se tiče "dobrovoljnosti" korišćena mobilnog i komjutera to je već "urbana legenda" koja više nije ni smešna. Koji bi ti posao mogao danas da radiš a da odbiješ "slobodnom voljom" korišćenje mobilnog i kompjutera na poslu. Samo preduzeće ti da službeni mobilni sa brojem, ne pitaju te za "dobrovoljnost" a za odredjene vrste poslova firma daje i svoj LapTop sa svim potrebnim programima. Čistač parka šalje poslovođi video klip da se vidi da je očistio šta mu je zadatak, dotle je to došlo. Danas ni "sa lopatu" posao ne ide bez mobilnog.

A sa druge strane je tu lična karta za koju se bira dobrovoljno sa ili bez čipa i oko toga se bolno dramatizuje.

I da naravno, nikako da ukapiram u čemu je problem?

Sam si sebi dao odgovor, a da to nisi ni primetio. Smiley

Ali ajde, osamdesetih si mogao da se zaposlis, a da ti ne treba kompjuter i mobilni, devedesetih si mogao da se zaposlis, pozeljno je bilo da znas nesto oko racunara, a danas ne mozes da primirises ako ne znas da radis na racunaru.

Pa isto tako ce biti i za biometrijska dokumenta. Danas je: "ocete ovako, ocete onako", sutra ce biti: "bez ovoga ne moze".

Zasto ne sme da izadje neko nadlezan i da kaze gradjanima kako garantuje da je cip u biometrijskom dokumentu nemoguce iskoristiti za bilo koju drugu svrhu sem za adresu i licne podatke?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Zasto ne sme da izadje neko nadlezan i da kaze gradjanima kako garantuje da je cip u biometrijskom dokumentu nemoguce iskoristiti za bilo koju drugu svrhu sem za adresu i licne podatke?
Za koju drugu svrhu se taj cip moze iskoristiti? Ako mozes objasni detaljnije mehanizam umesto davanja odgovora poput za spijuniranje jer je cip=666 itd.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2010, 18:50:19 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Nista, nista, kazem sve je ok. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 16:57:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.