Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Niška mafija - Kraj jedne ere  (Pročitano 18746 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Svi su oni Beogradjani...  Smile

Sa pedigreom ili ne...

Tu je razlika izmedju gradova...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Pa da u globalu, ali ako govorimo o "arhetipovim" postoje razlike.  Smile

Bez zajebancije, upoznao par koji su bas pokolenjima tamo. Stvarno se vidi razlika u odnosu na "dodjose"...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57
mob
Samsung SGH-E590
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57
mob
Samsung 111111
Citat
Vidis, to jeste kompleks... koji se ogleda u tome da ne mozes da shvatis da nekom moze da zivi u vise od jednog mesta... i da oseca pripadnost svakom ili nekom...

Da.. ne mogu da shvatim,trudim se ali ne mogu.
Ne vidim kako covek moze da bude iz pet mesta od jednom.
I ne vidim kako to utice na vas ponos  Smile
Ja imam rodjake u Beogradu..Moji kumovi su da kazem Beogradjani.
I ja realno evo sto i prvi put kazem da nemam nista protiv ljude koji tamo zive.Vec da sam iskljucivo protiv sistema koji tera ljude da se sele tamo.
A taj sistem traje godinama,od Titove vladavine do sada.

Kada kazem da pola vas niste "Pravi" Beogradjani (pri cemu ne mislim nista lose jer nema ni razloga da je to lose) je zbog velikih migracija zadnjih sto godina.Velokoj vecini je ili deda ili otac dosao u Beograd.
Evo ja sam uzeo na brzinu neke podatke sa neta..

NA prvom popisu, 1834, Beograd je imao 7.033

Prvog svetskog rata srpska prestonica ima 111.739 ljudi

Beograd je 1940 imao oko 340.000 stanovnika. Nesto kao danasnji Novi Sad.

E sad ta godina to je pocetak drugog svetskog rata.I to je od prilike godiste mog dede  Smile

Po popisu iz prošle godine, glavni grad ima 1.639.121 žitelja

I sad..citam tu po netu..Beogradjane nerviraju dodjosi  Smile

Citat
A ti momenti sa "ako si iz Hrvatske - Hrvatica si"... mani me, molim te... Kolekcija leto\jesen 1991. mozda jeste u modi u tvojoj glavi, meni malo ispod casti da uopste pricam o tome...

Ja ne znam dal pricam dovoljno razumno.
Ti si ta koja je rekla da je poreklom iz Hrvatske nisam ja tebe pitao odakle si.
Vec si na drugim temama rekla da si iz Hrvatske,a ovde pises da si iz Beograda.Ja ne vidim sta tu nije jasno i kako je to moj problem u glavi ?!

Citat
Ja vise necu da odgovaram... i onako mi je na pp "objasnjeno" da je to lik koji drzi citav Nis, pa nije uputno pricati o njemu...

Pa ja mislim da je iz novina jasno sta drzi..cak sta vise lepo i pise..
Ja sam mislio da drzi samo diskoteku studio e sad ti sto znaju vise sto tebi pisu na PP ?!?
Ovde nisu smeli da napisu ali su zato tebi sve objasnili na pp  Smile

Citat
Jedan covek vlada gradom... od koliko ono bese ...skoro 300.000 stanovnika... Vo imja oca, sina i svetoga duha...

Pa ?
Da nisam mozda ja ili stanovnistvo trebali da hapsimo ?!  Smile

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Zar vi ljudi dosad niste uvideli da ta tema moje vs tvoje mesto vs Beograd ne može da se diskutuje ovako, pismenim putem?  Smile   Smile

Za to valja sastati se uživo, sesti negde pa onda lepo i lagano diskutovati. Jer ovako ili čovek ne može da se 100% izrazi ili pak bude pogrešno shvaćen. I u 80% slučajeva se samo još više pojača negativan stav jednih prema drugih i obrnuto.

Nemam negativan stav prema "drugima" Smile Mislim, stvarno, sto bih ga apriori imala? Smile (na kraju dana, svi smo sudrzavljanji, sugradjani iste zemlje Smile)

Smeta mi kada se prica pardon pise o necemu sto se ne poznaje pogotovo kad je pisano "cudnim" tonom Smile

Anea, predlažem da ako/kad se bude pravilo opet neko Burek okupljanje, da uzmete i organizujete jednu diskusiju na ovu temu.
Znam da su ranije dolazili ljudi iz svih krajeva Srbije, tako da ne sumnjam da bi bilo dovoljno učesnika,odnosno mišljenja za obe strane. Čak možete i da pošaljete neki tekst nekom od nedeljnika,jer znam da su neki od njih par puta pominjali ovaj problem,odnosno temu. Ozbiljno mislim sve ovo.

Na kraju krajeva, bilo bi interesantno čuti i uživo,detaljno mišljenje i argumente onih koji su (više) protiv Beograda i zašto. Mislim,ono... da jednom debata s Bureka stvarno stvori i doprinese nečemu,a ne da ostane još jedna od bezbroj svađa i napušavanja.

Pa da se upropasti okupljanje?  Smile 

Bolje bwe da sednemo, popijemo po koje picence (i neko meze moze padne, s'o da ne Smile), opusteno caskamo nesto (ubedjenja sam da bismo cak Jasikasi i ja mogli da fino razmenimo koju Smile Smile) - vise ce dobra da ucini nego "veciti derbi" na zadatu temu Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia 
Prvo, niti Ajkovic drzi ceo grad, niti je Ajkovic jedini.
Drugo, vecina Nislija nije ni znala za njegovo ucesce u privatizacijama, vecina je znala za lokal koji drzi u Kalci, za diskoteku Studio, za ostale objekte ili nisu znali, ili su mislili da su uzeti u zakup, a ne kupljeni. Ono sto se ovde postavlja kao glavno pitanje je kako je moguce da covek koga policija stavi u belu knjigu kriminala jos 2000.-te godine moze da ucestvuje u privatizacijama u Srbiji, a da niko ziv ne postavi pitanje porekla imovine, i da niko ne postavi pitanje porekla kapitala koji u privatizaciji ucestvuje. Niko nije postavio ta pitanja ni za Ajkovice, ni za Sarica, niti za ostale.

Kao sto ni Zemunci nisu drzali ceo Beograd, vec su rukovodili kriminalom u jednom njegovom delu, kao sto su drugi klanovi upravljali kriminalom u drugim delovima grada. Zemunski klan je bio najjaci i najmocniji u tom trenutku, ali ne i jedini.

Obican covek u odnosu na kriminalce ne moze da uradi nista, jer ima realno tri izbora. Prvi je da im se licno suprostavi, sto ce ga ili izjednaciti sa njima, ili poslati na neko od niskih grobalja. Jer niski kriminalci nisu nista manje ludi i blesavi od beogradskih. Drugi je da se ne mesa, da zivi svoj zivot kako zna i ume i da pusti policiju da radi svoj posao. Treci je da izabere srednji put, i to obicno ljudi i rade. Dok njih neko licno ne nagazi, ne mesaju se u to sta se desava i pustaju policiju da radi svoj posao, kada ih licno nagazi, suprostavljaju se pravnim sredstvima dokle to mogu. Kada ne mogu, ili ce ocistiti te iste koji su ih nagazili (u suprotnom ce oni ocistiti njih), ili ce pristati da igraju u istom kolu sa njima, ili ce prodati sve posto zasto i otici kud koji mili moji.
Tako je u Nisu, Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, bilo gde. Razlike nema.

I u Nisu, kao i u Beogradu, je gomila manjih ili vecih grupa i klanova koje jedva cekaju da zauzmu mesto Ajkovica. Ako se ova akcija ne nastavi godinama, bice kao u pesmi "Sve je isto samo njega nema". Da bi se problem kriminala u Nisu, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, sveo na minoran i na dimenzije koje je imao nekada, mora se resiti problem ekonomije u tim gradovima. Ako 70 do 80% mladih ljudi u jednom gradu ne radi, ili radi za minimalac, a pored njih se setaju povratnici iz Svajcarske, Spanije, Holandije, Nemacke, i raznih drugih evropskih zemalja za koje se zna kako su novac tamo stekli, kupuju ili grade velelepne kuce, otvaraju svoje lokale, regruta za kriminal ce biti koliko hoces. Grupe ce nicati jedna za drugom kao pecurke posle kise. Kada nekome ne das alternativu, on ce koliko god to ne zeleo na kraju ili uci u tu pricu, ili otici negde drugde gde novac moze zaraditi na posten nacin.

Beograd ce kao prestonica uvek vuci vise para i razvijati se brze. I to nije problem, to je jednostavno tako. Problem ja kada prestonica pocne da dozivljava sebe kao celu zemju, kao celu Srbiju, i da u toj Srbiji niceg sem prestonice nema niti treba da bude. To i nije neki problem dok ni sam sistem ne pocne da se ponasa tako. I da u tu prestonicu sipa novac nemilice, dok ostatak zemlje lagano odumire. A ljudi u drugim gradovima nemaju izbor, ako ne mogu da u svojoj sredini nadju posao i normalno zive i rade, otici ce u Beograd kao u prvu stepenicu. Ako su dovoljno pametni i snalazljivi, otici ce kasnije i dalje. Ako to nisu, ostace u Beogradu, ili se vratiti nazad u svoje sredine. I time ce Beograd na kraju i stvarno postati Srbija. Svi ce se na kraju preseliti tamo.

Novi most u Beogradu nece resiti problem kolapsa saobracaja u tom gradu. A kolaps nastaje u starom delu grada koji nije urbanisticki projektovan za broj stanovnika koji trenutno tu zivi, i nema saobracajnice koje mogu da prihvate saobracaj koji se tamo sliva. Novo naselje u kasarni Stepa Stepanovic nece resiti problem stanovanja u Beogradu, ako se u taj Beograd i dalje godisnje sliva ekonomska migracija iz ostalih delova Srbije. Ali, milijardu ili milijardu i po eura ulaganja u centralnu, a pogotovu juznu Srbiju ce podici ekonomiju u tim delovima Srbije, i time ukloniti osnovni razlog migracije. A onda ce prestati pritisak na Beograd, i on ce moci lagano da resi sve probleme koje ima. Ako se i dalje godisnje u Beograd iz ostatka Srbije, a i dobrog dela regiona, bude doseljavalo 30000-50000 ljudi godisnje, mozda i vise, koliko god da se novca bude sipalo u Beograd, to nece biti dovoljno.

Takodje, velika je razlika izmedju Beogradjana i ljudi koji su tamo dosli, pogotovu ako su dosli iz manjih sredina. Nemaju kompleks male sredine ljudi koji zive u Nisu, Novom Sadu, Kragujevcu, Krusevcu, Cacku, ostalim vecim gradovima u Srbiji. Kompleks male sredine imaju ljudi koji zive ili u  periferijama tih gradova, ili u zaostalim delovima Srbije. I oni vide Beograd kao svoj svetionik. I onda dodju u Beograd, i postaju veci katolici od pape. I vecina ljudi u ostatku Srbije nema problema sa pravim Beogradjanima, vec sa dojucerasnjim emigrantima ili prvom generacijom njihovih naslednika. Jer oni se busaju u grudi da su veci Beogradjani od onih kojima zadnjih deset generacija zivi u krugu dvojke. I sto dalje od tog kruga dvojke zive, to se vise busaju u grudi. Tako se, recimo, momak sa kojim sam bio u vojsci, koji zivi u Borci II, a otac i majka su u Beograd dosli iz Prokuplja i Leskovca, busao u grudi kako je veliki Beogradjanin, i sukobio se sa 80% ljudi u ceti. A pri tome smo u ceti imali cetiri coveka kojima je zadnjih cetiri ili pet generacija rodjeno i zivelo u Beogradu, i koji su se ponasali potpuno normalno. I niko sa njima nije imao problema, niti su oni imali problema sa ostalim ludima u ceti, prihvaceni su normalno, i prihvatili ljude oko sebe normalno, sa svim razlikama koje njihovo poreklo i stepen obrazovanja nose.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
E zabole nekoga i za Beograd i za Beogradjane
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
u vreme "zemunaca" ne da su kontrolisali ceo beograd, po pitanju kriminala, tačnije droge, nego su preko svojih ekspozitura kontrolisali i novi sad, a i niš, ne tako kao bgd. i ns. ali su imali svoje ljude, koji su njihovu drogu gurali i na to tržište. preko filijale "firme" su kontrolisali ns., preko pacova iz požarevca su kontrolisali požarevac i okolinu, pošto su predhodno likvidirali braću fiškale. što se "zemunaca" tiče, glave su bile sa juga spasojević i kum luković, a pajser ekipu su činili zemunci braća simović, jure, vlada budala, bajić , braća adamović i drugi. sad i ti zemunci, koje ovde navodim kao zemunce, konkretno braća simović, nisu rodjeni zemunci, već su prva generacija zemunica. droga, konkretno heroin u beograd zemunci su dovlačili u početku sa kosova, imali su kontakte solidne jer su odozdo sa juga srbije, zašta je kum i ležao u leskovcu, potom iz rožaja od kalića, kojeg su kasnije i kidnapovali, potom iz bugarske, pa na kraju iz turske, kada su postali veliki distributeri iste. malobrojni su oni kriminalci i ekipe, koji su za vremena "zemunaca", koji su uživali i političku podršku i policijsku i sudsku, koje nisu želele da budu zemunska ekspozitura.
ko je iole ozbiljno radio sa drogom, heroinom, morao je da računa na saradnju sa "zemuncima".
što se tiče beogradizacije srbije, tome su najmanje krivi beogradjeni, prve, druge ili sto prve generacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Nemam negativan stav prema "drugima" Smile Mislim, stvarno, sto bih ga apriori imala? Smile (na kraju dana, svi smo sudrzavljanji, sugradjani iste zemlje Smile)

Smeta mi kada se prica pardon pise o necemu sto se ne poznaje pogotovo kad je pisano "cudnim" tonom Smile

Pa ti možda nemaš negativan stav,i očigledno shvataš da smo svi pripadnici istog naroda,ali očigledno je da još uvek ima mnogo pajsera koji to ne kapiraju.

Na kraju krajeva,ja ako i imam slabije mišljenje o stanovnicima nekog kraja,ja to držim za sebe. Barem ''u javnosti''. E,sad... izgleda da je čak i to mnogo za očekivati od većine.

E zabole nekoga i za Beograd i za Beogradjane

Ma da. Verovatno zato svi beže vamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Siroti mali hrcki.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.