Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nikolić predlaže uvođenje pojma "zatiranje" srpskog naroda  (Pročitano 9658 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Ma, ne.. nemam zivaca...
Svima su puna usta Jasenovca, Vukovara, Kosova, onog nesrecnog deteta...  I beskonacno naklapanje o Srbrenici... kao da nigde drugde ljudi nisu ginuli u BiH... i bla.. bla...

I onda se setim one pizdarije u Dubrovniku, gde na ulazu u Stari grad imas tablu gde je opisano na kojoj je kuci pukao crep od navodnog "cetnickog bombardovanja"...

Apsolutno nema razlike u patetisanju osoba koje bi prosto da se lupaju u junacke grudi, a nece ni prstom da mrdnu... za mene su to najobicniji ratni profiteri...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
bolje ratni profiter nego ratni zlocinac
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37273
То обично иде под руку.

Ma, ne.. nemam zivaca...
Svima su puna usta Jasenovca, Vukovara, Kosova, onog nesrecnog deteta...  I beskonacno naklapanje o Srbrenici... kao da nigde drugde ljudi nisu ginuli u BiH... i bla.. bla...

I onda se setim one pizdarije u Dubrovniku, gde na ulazu u Stari grad imas tablu gde je opisano na kojoj je kuci pukao crep od navodnog "cetnickog bombardovanja"...

Apsolutno nema razlike u patetisanju osoba koje bi prosto da se lupaju u junacke grudi, a nece ni prstom da mrdnu... za mene su to najobicniji ratni profiteri...

Да је Тито рашчистио сво ђубре не би се вратило касније и дошло до грла.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Да је Тито рашчистио сво ђубре не би се вратило касније и дошло до грла.
zlo je u nama.
tudjman je bio partizan
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37273
Зло се сузбија батином.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
a ko bije drzaca batine?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37273
Не дозволиш да дође у посјед батине, под један.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Citat
  Vejnovići su se pobunili i brzo odustali kada su počeli da ih šetaju po opštini zbog krštenica i svega ostalog. Glava kuće, Slavko, morao bi zbog toga da umesto radi kod kuće na selu, obilazi opštinu i da otputuje na Kozaru.

Ne razumem. Ako neces sam da se izboris, ko ce da se bori za tebe?

I posto si vec toliki detektiv, mozes vrlo lako da otkrijes na forumu zasto to kazem.

Citat
Hoće to da neko pogreši jednom, kada počne mnogo da se greši, zna se zašto se to radi.

Pokupili su svoje jer nisu hteli da ostave svoje mrtve. Zna se šta su uradili u Prebilovcima.

Opet kazem. To je razlika. Ja i moji necemo sa svoje zemlje. Drugu nemamo Wink

Citat
  Toliko su indiferentni prema preostalim Srbljima da je pokatoličenje neophodno da bi se dobio posao.

Znaci, rodbina me laze. Treba tebi da verujem.

Citat
  Toliko mrzim hrvate da sam pet godina sa jednim bio u školskoj klupi. Sa jedinim hrvatom u školi.

Svaka cast. Znas jednog Hrvata. Mora da si ponosan zbog toga.

Citat
  Prava Životinjska farma. I da, odlično ih poznajem.

Orvel.

Mogao sam da biram gde ću da sedim, bar je slobodnih skamija bilo. Čovek me je pitao da li je slobodno i seo na mesto. Ne znam da li treba da budem ponosan na ono što sam kasnije uradio za njega. Nisam siguran da li bi on to uradio za mene i bolje da se nikada ne dozna.

Živeo sam godinu dana u onom delu Hrvatske gde ne žele da pričaju sa tobom ako im kažeš samo dobar dan. Prave se da ne razumeju i pričaju samo na italijanskom dok iz govora ne zaključe da nisi iz Hrvatske. A nisam živeo kod rođaka. Znam ih dobro iz dobrih i loših vremena.

Počinje obeležavanje Dužijance

Udruženje bunjevačkih Hrvata “Dužijanca”

Буњевци

Постоје многе теорије о пореклу Буњеваца. Вук Караџић изнео је претпоставку да се Буњевци зову по херцеговачкој реци Буни, са које су доселили у Бачку.[5] За Буњевце се сигурно зна, да су као католици дошли у Бачку, у пратњи котоличких калуђера, а сем тога их у свим тадашњим војним документима називају католичким Србима.

Asimiliuju po Srbiji a ne po lijepoj njihovoj. U Subotici i Vojvodini čuda prave i pevaju kako su ugroženi. Jedan od bezobrazluka je bio kada su pisali Tijaniću kako su ugnjeteni jer nema direktnog prenosa Oluje.

Meni moji rođaci iz Rijeke i Zagreba kažu drugačije. Asimilovanje je toliko da ne stižu prezime da pobunjevče. Krstić je staro i poznato hrvatsko prezime jer svima je znano kako hrvati zovu krst. I sada ja tebi da verujem. Ili jiš bolje, neka neko treći sam zaključi kome da veruje.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 13. Dec 2016, 01:13:18
Hrvati uništavaju dokaze zločina NDH!

Članovi udruženja "Jadovno 1941" o tajnom prekopavanju Šaranove jame na Velebitu. Sve se obavlja u tajnosti, nisu obavešteni ni SNV, ni Crkva

KOMISIJA Vlade Hrvatske, zadužena za istraživanje i ekshumaciju žrtava Drugog svetskog rata i posleratnog perioda već peti dan, u tajnosti, i bez prisustva porodica žrtava, prekopava Šaranovu jamu na Velebitu, jedan od simbola masovnog srpskog stradanja u sistemu koncentracionih logora NDH Gospić - Jadovno - Pag!

Ovu informaciju "Novostima" je potvrdio Dušan Bastašić, predsednik Udruženja "Jadovno 1941", koje okuplja potomke i poštovaoce žrtava kompleksa ustaških logora.

- Uvređeni smo i zabrinuti zbog toga što niko od porodica žrtava, srpskih udruženja i predstavnika naših institucija nije pozvan da na licu mesta prisustvuje novim prekopavanjima ove jame. Bojim se da je cilj ovakvog istraživanja zataškivanje svirepog zločina NDH nad Srbima i Jevrejima. Ovo je, zapravo, novi zločin i nova uvreda za žrtve i sve nas čiji članovi porodica i sunarodnici su bačeni u ove kraške jame - poručio je Bastašić.

Nisu obavešteni ni članovi Srpskog nacionalnog vijeća Hrvatske. Na području kompleksa ustaških logora Jadovno, preteče Jasenovca, 1941. u samo 132 dana njegovog postojanja, na najsvirepiji način je pobijeno, pa živo ili poluživo strmoglavljeno u kraške jame, zakopano u paški kamenjar i bačeno u more velebitskog kanala oko 40.000 ljudi od čega je bilo 38.000 Srba.

Bastašić kaže da potomci jadovničkih žrtava, u vreme povampirenja ustaštva u Hrvatskoj i činjenice da pomenuta komisija radi pod kontrolom hrvatskog Ministarstva branitelja, jednostavno ne mogu da očekuju objektivno i profesionalno istraživanje.

Hrvatska komisija je 1997. godine, nakon obavljenog istraživanja Šaranove jame, zaključila da tu nema nijedne ljudske kosti i da su pronašli samo smeće! Tada su nas uvredili i bojim se da se ta praksa opet nastavlja. Moramo biti prisutni dok kopaju te jame - istakao je Bastašić.

Neprihvatljiv je, kaže on, i najnoviji izveštaj, koji je razmatran u hrvatskom Saboru, a u kojem je navedeno da u Šaranovoj jami ima "nepoznat broj civila i vojnika"!

- Kakvi vojnici? Znamo da su u jamu 1941. bacani srpski seljaci. Pretpostavljamo da hoće da pokažu da su u tu jamu 1945. bacani i vojnici NDH. To je opasna igra.

Hrvatska vlast namerava da na svako stratište iz Drugog svetskog rata i posleratnog perioda postave identičan spomenik koji će očito sakriti zločine NDH! - naglasio je Bastašić.

BROJNI INCIDENTI

POTOMCI žrtava kažu da u vreme održavanja komemoracije nad Šaranovom jamom na Velebitu njih moraju da čuvaju hrvatski policajci sa dugim cevima. Prisećaju se i da su im članovi hrvatskih veteranskih udruženja znali da prepreče put do stratišta. Moraju da prođu i pored velikog betonskog krsta sa ustaškim obeležjima. Spomen-ploča i centralno obeležje kod Šaranove jame je više puta uništavano, ali su ga oni sami obnovili.

- Zamislite da se potomci žrtava ovako dočekuju na stratištu u nekom od nacističkih logora u Evropi - kaže Bastašić.

EPARHIJA: KAO DA NAS SE NE TIČE

- NIKO nas nije obavestio o ekshumaciji i žao nam je zbog toga - rečeno je "Novostima" u Gornjokarlovačkoj eparhiji, nakon vesti da se već više dana, bez znanja javnosti, iskopavaju posmrtni ostaci ubijenih Srba na Velebitu.

U kabinetu episkopa Gerasima, koji sam pomno prati što se događa, obavešteni smo da je Eparhija ogorčena što su zaobiđeni i što ne učestvuju u ekshumaciji.

- Kao da nas se to ne tiče. Pre više od deset godina ljudi koji su bačeni u jame na Jadovnu proglašeni su mučenicima naše svete Crkve - kažu u eparhiji. - Preduzećemo hitne mere da budemo uključeni u ekshumaciju, poslaćemo dopis Ministarstvu branitelja. Tražićemo da nam se ekshumirani posmrtni ostaci žrtava predaju da ih mi pohranimo u grobljima naših manastira.

J. K.

ISTRAŽIVANjA
HRVATSKI speleolog Tihomir Pajalić je 1963. objavio izveštaj o istraživanju Šaranove jame, u kojem je naveo da je duboka 42,5 metara, a da na dnu ima 1,35 metara sedimenta kostiju. Međutim, beogradski speleolozi su devedesetih utvrdili da na dnu ima čak pet metara sedimenta kostiju. Ipak, hrvatska komisija 1997. konstatuje da u jami nema nijedne kosti!

Ima u Hrvatskoj materijala za minimum 50 Srebrenica pod uslovom da im hrvati prodaju kosti.

I posle će neki potplaćenik ili ustaša da nas ubeđuje da genocida nije bilo dok licitira sa brojem žrtava.

Monstrumi.

Toliko o tome da li prikrivaju, falsifikuju i šta rade sa kostima koje netragom nestaju. I to iz zaberoniranih jama. Zato danas mogu da pričaju šta žele dok pojedinci i grupe iz Srbije iz njima znanih razloga ponavljaju isto i tako postaju saučesnici.

Citat
Без јасних доказа да је неко страдао у неком од логара, страдали се  заведе у цивилне жртве, зато Хрвати могу да врдају и умањују број жртава.

Ali za to su krivi sami Srbi...

Mislim, opet se vrti ta prica kriv je ovaj, kriv je onaj...

Iskreno, meni je malo pun nos te price... da je uvek kriv neko drugi...

Mada, opet... moguce je da ja poticem iz okruzenja izroda gde su se ljudi uvek svadjali i hvatali vlast za gusu kada im je neko pravo bilo ugrozeno...

Jeste, krivi su Srbi a najviše a.karađorđević koji je napravio prvu Jugoslaviju. Trebao je lepo da ih ostavi zajedno sa Slovencima da ih pojedu švabe i Italijani. Krivi su i srpski komunisti kao i ovi danas što dozvoljavaju glavašu da kupuje zemlju. Isto važi i za todorića i ostale kojima je naše tržište otvoreno kao da nama Hrvatska treba. Reciprotitet je ono što treba da se primeni u svemu sa hravtskom.

Туђман, Месић, јел треба још неко?

Citat
Ali za to su krivi sami Srbi...
Стоји и то. Ено предали смо им и документацију о Јасеновцу.

I treba gnjaviti kao sto vec 40 godina radi Centar Simon Vizental.

Iskreno, mene muka hvata kada svi krenu da dave o Jasenovcu, a ne znaju ni da ga nadju na karti... on je samo 300 km od Beograda... tamo si za 4h...
Ako si toliki patriota (ne mislim na tebe, vec kazem generalno), pomeri guzicu i idi tamo... Mozes i vozom do Novske, pa busom do Jasenovca... nije daleko...

Ma, ne.. nemam zivaca...

Sa ovim se slažem. Neko je probalo i uspe a neko je imao problema. Prosto ne znam koji su mi gori. Patrioti koji ne rade ništa već samo pišu srbski ili oni koji pišu kao da su od tarzanije otpali dok kukaju baš o razbijenom dubrovačkom crepu o kom pričaju ustaše iz zagreba intelektualnoj "eliti" u Beogradu.

Зло се сузбија батином.

Vuk na ovcu svoje pravo ima kao tirjanin na slaba čovjeka napisa Njegoš. Pamet u glavu, utakmica se još igra i niije gotova. Ovih što lupetaju i nameću ropsko raspoloženje i osećaj krivice nema mnogo. Isto važi i za keš patriote.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
То обично иде под руку.

e da, ovome moram debelo da se usprotivim.

ratni profiteri cesto nisu zlocinci u formalnom smislu
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Мали: Никад нисмо били ближе изградњи меморијалног центра

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је, поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста, да Београд никада није био ближи изградњи меморијалног комплекса на Старом сајмишту.

Логор на Сајмишту је једини простор Холокауста у Европи који није на достојан начин обележен и ми ћемо то променити, истакао је Синиша Мали.

"Завршена је израда Нацрта закона о будућем меморијалном центру на Старом сајмишту, а он ће имати не само меморијални већ и образовни, музеолошки и научноистраживачки карактер", рекао је градоначелник Београда.

Указао је да је један од највећих проблема због кога толико дуго ништа није било урађено - компликовани имовинско-правни односи.

Међутим, поменути закон ће управо помоћи да се ти проблеми лакше превазиђу, рекао је градоначелник Београда.

Према његовим речима, први објекат који ће се ставити у функцију меморијалног комплекса је централни логорски објекат - Централна кула.

Мали је истакао да Београд памти и поштује све жртве Другог светског рата, те да је важно да негујемо културу сећања како се догађаји из прошлости не би поновили, саопштила је Градска управа.

Указао је да су разне власти протеклих седам деценија показивале немар према овом простору на обали Саве, између Бранковог и Старог савског моста.

"Његово очување и питање његове меморијализације је показивање бриге о историји и жртвама логора Старо сајмиште", закључио је градоначелник Београда.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.