Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nikolić predlaže uvođenje pojma "zatiranje" srpskog naroda  (Pročitano 10230 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 25. Jan 2017, 23:23:42
mogli su da sačekaju dvadesetak godina i Srblji bi se asimilovali dobrovoljno.
mozda oni civilizovaniji
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Jesi li ti ziveo u Hrvatskoj?

Nisi.

Ja sam rodjena i zivela. Moja porodica i dalje zivi. Vrlo je moguce da cu jednog dana i ja ziveti. Ako nista drugo, sigurno cu biti sahranjena.

S obzirom na to, u citavoj porodici smo imali 2 Hrvata i jednog Italijana... sa oceve i majcine strane... 2. Pri cemu je jedno od ta 2 Hrvata bilo iz mesovitog braka Hrvata i Srpkinje. A moja porodica je vrlo... razgranata.

Nije bilo nikakve asimilacije iz prostog razloga sto Hrvatima nije u interesu da asimiliju Srbe. Srbi koji su se izjasnjavali kao Hrvati ili Jugosloveni, radili su to iz cistog koristoljublja. To nije asimilacija, to je koristoljublje.

A ako prodas dedovinu i veru za veceru, iskreno... ko te jebe Wink

Citat
Sava i Pera Savo i Pero.

Ovo vec izmisljas. Eto, jedan tvoj pijani pop je tri brata iz iste srpske porodice upisao kao Cvitokvic, Cvetkovic i Cvijetkovic. Isti otac, ista majka. Pop - pravoslavni. Sve ih znao.

Moja rodjena baba je vodjena pod dva imena, jer... jbg...

Isto tako, ako pogledas knjige, videces da su imena u Krajni menjana zbog izgovora... posto u nemackom nema svih slova... Prezimena su postojala zbog toga sto je u jednom trenutku odluceno da moraju da ih imaju zbog evidencije, pa su neki dobili po ocu ili dedi, a neki su uzeli najstarija... Ali svako ko je imao imalo mozga i postovao svoju porodicnu tradiciju, zna kako mu se zove i djed, pradjed, cukundjed... i tako generacijama unazad... i krsnu slavu. Wink I odakle su dosli... i iz kog plemena...

« Poslednja izmena: 25. Jan 2017, 23:40:50 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Nisam tamo rođen, proveo sam deo života tamo. Tamo su mi živeli rođaci koji su se vratili posle oluje. Živeli su neko vreme pa su iskopali grobove i odselili se zajedno sa kostima predaka.

Moj prađed se zvao Sava u Austrougarskoj, preživeo je ustašiju da bi ga u opštini prekrstili i napisali u dokumentima Savo. Pobunio se i vraćeno mu je staro ime.

Znam Vejnoviće (Kozarčane) koji su postali Vejn. Polupismen seljak se nije bunio i ostade Vejn u amanet. Isto važi za Savu i Peru.

Hrvatima je bilo i ostaće u interesu da asimiluje Srblje i to se nastavlja i dalje zajedno sa pokatoličavanjem. A zna se i zašto to rade, da se ne ponavljam.
« Poslednja izmena: 25. Jan 2017, 23:51:54 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
pa veci deo srba su pobili i proterali nego sto su asimilovali.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Lepo je što si napisao da su hrvati činili zločine.

Asimilacije je bilo i dobila je na zamahu padom vojne krajine. I to je poznato, ostalo je u istoriji, predanju i literaturi. S.Matavulj i njegov Pilipenda na primer.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 25. Jan 2017, 23:56:23
  Lepo je što si napisao da su hrvati činili zločine.

zasto?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Citat
  Nisam tamo rođen, proveo sam deo života tamo. Tamo su mi živeli rođaci koji su se vratili posle oluje. Živeli su neko vreme pa su iskopali grobove i odselili se zajedno sa kostima predaka.

To su zaista cudni ljudi. Ja nemam sta da otkopavam grobove, a posebno da selim ljude sa njihove zemlje i prodajem dedovinu.

Citat
  Moj prađed se zvao Sava u Austrougarskoj, preživeo je ustašiju da bi ga u opštini prekrstili i napisali u dokumentima Savo. Pobunio se i vraćeno mu je staro ime.

Pa eto, sta je problem. Pogresno su napisali. Kao sto rekoh, nije bilo nista cudno. I sad ispada da jeste rodjen u Austro-Ugarskoj, a malopre si rekao da su rodjeni u Kraljevini Jugoslaviji.

Citat
  Znam Vejnoviće (Kozarčane) koji su postali Vejn. Polupismen seljak se nije bunio i ostade Vejn u amanet. Isto važi za Savu i Peru.

Pa sto se nisu bunili?

Cak i posle rata si mogao uz dva svedoka da potvrdis da si rodjen, bla...bla.. iako su bile spaljene knjige.
Kao sto rekoh, moji jesu ziveli tamo. I jos zive. I imaju izvode, drzavljanstva, dokumente, imanja, knjizne isecke iz 19 veka, poreze, picke materine.

Citat
  Hrvatima je bilo i ostaće u interesu da asimiluje Srblje i to se nastavlja i dalje zajedno sa pokatoličavanjem. A zna se i zašto to rade, da se ne ponavljam.

Nije i nece. I ne mozes da shvatis zasto, jer nisi odatle.
Da oteraju, da... da asimiluju, ne.

A i u ovom prvom slucaju su se zestoko zeznali i oni znaju zasto.

Jedino sto ti imas sa Krajinom je mrznja prema Hrvatima, a u tome se ic ne razlikujes od njih samih.

Kao u Zivotinjskoj farmi.

« Poslednja izmena: 26. Jan 2017, 00:09:09 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Vejnovići su se pobunili i brzo odustali kada su počeli da ih šetaju po opštini zbog krštenica i svega ostalog. Glava kuće, Slavko, morao bi zbog toga da umesto radi kod kuće na selu, obilazi opštinu i da otputuje na Kozaru.

Hoće to da neko pogreši jednom, kada počne mnogo da se greši, zna se zašto se to radi.

Pokupili su svoje jer nisu hteli da ostave svoje mrtve. Zna se šta su uradili u Prebilovcima.

Toliko su indiferentni prema preostalim Srbljima da je pokatoličenje neophodno da bi se dobio posao.

Toliko mrzim hrvate da sam pet godina sa jednim bio u školskoj klupi. Sa jedinim hrvatom u školi.

Prava Životinjska farma. I da, odlično ih poznajem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Citat
  Vejnovići su se pobunili i brzo odustali kada su počeli da ih šetaju po opštini zbog krštenica i svega ostalog. Glava kuće, Slavko, morao bi zbog toga da umesto radi kod kuće na selu, obilazi opštinu i da otputuje na Kozaru.

Ne razumem. Ako neces sam da se izboris, ko ce da se bori za tebe?

I posto si vec toliki detektiv, mozes vrlo lako da otkrijes na forumu zasto to kazem.

Citat
Hoće to da neko pogreši jednom, kada počne mnogo da se greši, zna se zašto se to radi.

Pokupili su svoje jer nisu hteli da ostave svoje mrtve. Zna se šta su uradili u Prebilovcima.

Opet kazem. To je razlika. Ja i moji necemo sa svoje zemlje. Drugu nemamo Wink

Citat
  Toliko su indiferentni prema preostalim Srbljima da je pokatoličenje neophodno da bi se dobio posao.

Znaci, rodbina me laze. Treba tebi da verujem.

Citat
  Toliko mrzim hrvate da sam pet godina sa jednim bio u školskoj klupi. Sa jedinim hrvatom u školi.

Svaka cast. Znas jednog Hrvata. Mora da si ponosan zbog toga.

Citat
  Prava Životinjska farma. I da, odlično ih poznajem.

Orvel.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Какве везе Аустријанци имају са Јасеновцем?

Pa ne znam kako da ti saopstim, ali do 1918. Jasenovac se nalazio u Austo-Ugarskoj.

S druge strane, ta prica - nisi mogao da dokazes, zaista ne pije vode.

Izvor - citava moja porodica.
Без јасних доказа да је неко страдао у неком од логара, страдали се  заведе у цивилне жртве, зато Хрвати могу да врдају и умањују број жртава.

Citat
To nije asimilacija, to je koristoljublje.
За њих можда, за њихове потомке је асимилација.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.