Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 19:55:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nikola Tesla  (Pročitano 229353 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1036
da pitamo nikolaja lobacevskog Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
A kako ti znas da Euklid "nije bio u dodiru sa necim"?

lako, zato što nema dokaza da iko ikada jeste.

A kako bi taj dokaz trebao da izgleda u ovom slucaju?

u ovom slučaju nikako, a jedan institut u Americi već godinama nudi milion dolara onome ko donese bilo kakav dokaz bilo kakve natprirodne pojave. Naravno, niko se nije javio da pokupi milionče, šta misliš zašto ?
Zato me pusti tih babskih priča o "kanalisanju" "prizivanju" i koječemu, jer po meni je sve to plod mašte zaluđenika

Pa kako ti zamisljas da neko dokaze da je Tesla bio kontaktiran u snu i dobio informacije? To sto nesto ne moze da se dokaze ne znaci da nije tako. Dokaz potvrdjuje nesto, nedostatak istog ne iskljucuje apsolutno nesto. Smile

Plus, evo ti jedno od FaQ-a James Randijevog challenga:

2.5 Why can’t I submit a religious or spiritual claim?

Because they are, for the most part, untestable. For example, you can look at a series of events – say surviving an automobile crash, surviving a plane crash, surviving a near-drowning and say “This was the hand of God,” but the point of the Challenge isn’t to give anecdotal evidence. It is to give something testable. Most religious people believe it’s impossible to test God. We’re pretty sure they’re right, though perhaps for different reasons.
« Poslednja izmena: 20. Mar 2010, 22:12:32 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Verovatno ti je poznato da Tesla cesto svoje pronalaske uopste nije drzao na papiru te je samo dao instrukcije svojim pomocnicima "sta da spoje sa cim" i znao je unapred da ce to tako spojeno raditi kao sto je na kraju i radilo. Danas na planeti ima 7 milijardi ljudi, ipak, koliko cesto cujes da neko radi po ovom principu i da daje izume koje je Tesla dao? Meni je prihvatljivo da je Tesla "dobio informacije" od nekog (u snu).
Tesla, jeste svoje pronalaske prvo "konstruisao" u glavi. I sam je govorio o tome kako je ta metoda, osmisliti patent u glavi, razraditi njegovo funkcionisanje pa tek onda staviti na papir superiornija u odnosu na ono kako su radili njegovi savremenici (da ne kažem rivali). Naravno da je stavljao na papir, jeste bio genije, jeste rešavao integrale u glavi, radio čitave patente ali to sigurno nije posledica toga što mu je neko diktirao već njegove genijalnosti pobogu  Smile Mislim, to da je od nekoga dobijao informacije u snu, on jeste imao trenutke kada nije bio baš čist, kada je gubio razum i imao glasove u glavi, ali time se bavi već neka druga nauka. Sve to ide u paketu sa njegovim strahom od mikroorganizama, opsednutošću brojem tri itd.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
aman on nikada nije izjavio da dobija informacije od "nekoga". To je samo teorija glupaka koji ne mogu da shvate da su postojali i posotje mnoooogooo pametniji ljudi od njih samih, pa traže natprirodna objašnjenja.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
aman on nikada nije izjavio da dobija informacije od "nekoga". To je samo teorija glupaka koji ne mogu da shvate da su postojali i posotje mnoooogooo pametniji ljudi od njih samih, pa traže natprirodna objašnjenja.
...on jeste imao trenutke kada nije bio baš čist, kada je gubio razum i imao glasove u glavi, ali time se bavi već neka druga nauka - psihijatrija. Kakve informacije od nekoga, to su samo zloupotrebe Teslinog gubljenja razuma ništa više....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
da pitamo nikolaja lobacevskog Smile

hahahahaha.........ovo verovatno na pricu o euklidu!!!genijalno!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1036
...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_3895_resize.JPG
(218.63 KB, 717x538)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Mislim da ste zagazili u jedno neistrazeno polje, koje zahteva posebnu i siru temu nevezanu samo za Teslu, ali mislim da to zalazi u polje filozofije.

Inace dokaz o postojanju Boga je davno izveo Sv.Augustin, bazirano sve cisto i jasno na bazi Logike. Naravno nije ni to sve i sva, ali je jedan nepobitan filozofski dokaz. Zato, molim, u vezi toga procitajte Sv.Augustina.

Verujem da svaki genijalac i nadaren covek ako je iskren, shvata da mu sve to odnekle dolazi,a nije proizvod njegovog sopstvenog velikog uma. U stvari svi smo mi deo jedne velike sustine, samo je nekom kanal otvoreniji, a nekom je kanal kao reka Amazon, kao sto je to bilo kod Tesle, Mozzarta, Bacha, Leonarda, Michelangela, Lobachevskog, Euklida, i mnogih drugih, kao i mnogo vise drugih sa manjim promerom tog fluksusa duha.

I nemojmo se potsmevati bilo cemu. Te seanse sa medijima, Sirijusom, liyardima, sivima itd, bih voleo da imam na jednom mestu i da procitam. Bilo je to ovde u vise tema i bez obzira nasve duzni smo to prouciti pa onda dati svoj sud. Ja sam skeptican ali nisam dogmatican, a verujem da ipak veci nas zeli biti korektna i razborita, zato nemojmo odmah blatiti ako nam je nesto nerazborito ili sumanuto na prvi pogled.

Problem je da dopustimo da te stvari koje su danas na margini nauke (sto ne znaci da su nesto sto je lose ili u startu prevara) treba da budu predmet proucavanja ili barem najosnovnijeg uvazavanja kao jedne pretpostavke. Dakle citajmo pa sudimo.

1deki daj neki link ako imas za izvor o sveobuhvatnom sadrzaju svih tih seansi. Stvari treba citati od samog pocetka! Dajmo sebi sansu i vremena da to proucimo i iscitamo do kraja. Tada mozemo argumentovano nesto tvrditi ili diskreditovati na bazi logike. Razlika vere i nauke je u tome sto u nauci verujes u hipotezu pa je dokazujes eksperimentom. U veri je vera dovoljna, alii tamo oni mudriji se bave filozofskim dokazom koji koristi logiku. Verujte filozofija je jedina koja spaja ove dve oblasti, a danas se ta rec koristi kada se zeli reci da neko "nije na zemlji". Kakve li ironije. Smile
Smile
« Poslednja izmena: 22. Mar 2010, 12:08:09 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Tesla zaslužio najmanje pet Nobelovih nagrada

Oleg Fejgin: Tesla je mogao biti autor tunguskog fenomena: energetski impuls, upućen sa njegove kule Vordenklif kod Njujorka mogao je izazvati kolosalnu eksploziju u Sibiru

Oleg Fejgin, akademik Ukrajinske akademije nauka, teoretski fizičar i autor četiri knjige o Nikoli Tesli tvrdi da je čuverni srpski naučnik i pronalazač zaslužio najmanje pet Nobelovih nagrada.

„Nobelovu nagradu zaslužio je za sledeća dostignuća: za primenu naizmenične struje, koju koristimo svakodnevno (podsetio bih da se pre Tesle primenjivala isključivo jednosmerna struja); zatim za otkriće rendgenskog zračenja, koje je otkrio pet godina pre Rendgena; za izum linearnog kolajdera (Veliki kolajder u Švajcarskoj je prstenasti, primitivniji od Teslinog); za stvaranje magnetrona – uređaja koji generiše superfrekventne radiotalase; i za proučavanje biološke aktivizacije nekrotičkih tkiva, gde je Tesla pomoću električnih impulsa opuštao obamrle prste, a uginulu žabu praktično je oživljavao.

Zašto onda Tesla nije dobio ni jednu Nobelovu nagradu?

- Zato što je on išao previše ispred vremena. Po prirodi Tesla je bio usamljenik, nije se rado upuštao u kontakte sa kolegama, učenike nije ostavio a većinu svojih tajni nije otkrio.

Sa druge strane, mnogi su Teslu više tretirali kao pronalazača nego kao naučnika?

- Kada sam posetio Teslin muzej u Beogradu, razočaralo me ono što sam tamo video jer izložba tog fenomenalnog naučnika prikazuje jednostrano: tek kao talentovanog inženjera, a o njegovim mističnim izumima nema ni reči. Na drugom spratu muzeja čuva se neprocenjiva Teslina arhiva, koja, prema rečima saradnika Muzeja, do danas nije proučena. Sa Teslinom arhivom uopšte se dešavaju čudne stvari. Izvršilac oporuke Nikole Tesle bio je njegov rođak, nekadašnji ambasador Jugoslavije u SAD. Njegovim naporima deo arhiva je upućen u Beograd, ali ono najvrednije, što se odnosi na stvaranje supermoćnih vrsta naoružanja, nestalo je. Nema sumnje da taj deo koristi vojska u SAD.

Na osnovu čega izvlačite takav zaključak?

- Sa najzanimljivijim informacijama o Tesli upoznao sam se u materijalima arhive američke vojno-pomorske obaveštajne službe, koji su dostupni tek oko 40 odsto. Tokom poslednjih godina života, Tesla je učestvovao u radu Uprave za stratešku obaveštajnu službu SAD, u koju su involvirali sve naučnike sa inovativnim mišljenjem o najnovijem naoružanju. Pošto su tamo sakupljeni materijali predstavljali najstrožije čuvanu tajnu, oni su bili zaštićeni slojem dezinformacija kroz koje je bilo teško probiti se. Otuda i toliko legendi i izmišljotina oko otkrića i izuma Nikole Tesle. 

Kao što je, na primer, filadelfijski eksperiment? Pisalo se o tome da je 1943. godine, kada je Tesla umro, u Filadelfiji bio usidren razarač „Eldridž“, optočen elektromagnetima visokog kapaciteta. Kada je uključena struja i brod se našao u najsnažnijem elektromagnetskom polju, obavila ga je zelenkasta magla, pa je ubrzo nestao iz vidnog polja posmatrača. Pojavio se u luci Norfolk, 350 milja od Filadelfije. Vojni vrh SAD i danas prećutkuje filadelfijski eksperiment teleportovanja broda sa posadom.

- Ne, saznao sam da su postojala dva identična razarača: osim „Eldridža“, koji je zaista bio usidren u filadelfijskoj luci (posle eksperimenta promenjen mu je naziv u „Lav“ i prodat je Grčkoj), u luci Norfolk nalazio se njegov dvojnik, koji je, umesto naziva, imao samo numeričku oznaku, a kasnije su ga nazvali „Tigar“ i takođe prodali Grčkoj. Cilj eksperimenta bio je da se demagnetiše brod, kako ne bi bio ranjiv za morske mine koje privlači metalni korpus broda. Demagnetizacija se postizala tako što je oko broda stvarano snažno magnetsko polje. Prema tome, nije tu bilo nikakvog teleportovanja. A brod dvojnik Amerikanci su koristili za dezinformisanje, čime je eksperiment obavijen tajnovitošću. Eksperiment nije uspeo: snažno magnetsko polje je upropastilo posadu izazvavši kod ljudi psihološke poremećaje, stres i bolesti. Zahvaljujući glasinama o teleportovanju, vojni eksperiment je smešten u sferu nepoznatog, izbrisane su granice realnosti i tako osiguran režim tajnosti.

NoviStandard
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat
stvari svi smo mi deo jedne velike sustine, samo je nekom kanal otvoreniji, a nekom je kanal kao reka Amazon, kao sto je to bilo kod Tesle, Mozzarta, Bacha, Leonarda, Michelangela, Lobachevskog, Euklida, i mnogih drugih, kao i mnogo vise drugih sa manjim promerom tog fluksusa duha.

I nemojmo se potsmevati bilo cemu. Te seanse sa medijima, Sirijusom, liyardima, sivima itd, bih voleo da imam na jednom mestu i da procitam. Bilo je to ovde u vise tema i bez obzira nasve duzni smo to prouciti pa onda dati svoj sud.

o čemu bre pričaš ti ? kakav "kanal" ?! Lako je baratati pojmovima koji ne postoje, samo, primećujem na forumu naglo povlačenje zastupnika takvih "alternativnih" shvatanja, čim ih činjenice tresnu po glavi.
Na primer :

Spiritisti su toliko blesavi da će tvrditi da sam dobro primio poruku no da kao okoreli materijalista imam prerasude. - Iz Teslinog pisma Džordžu Fireku.

...Čovek, kao i univerzum, jeste mašina.ništa ne ulazi u naše glave niti određuje naše delovanje što nije direktan ili indirektan odgovor na podsticaje koji spolja utiču na naša čula.
...no ono što zovemo "duša" ili "duh" nije ništa drugo do zbir funkcija tela. Kada ove funkcije nestanu, takođe nestaje "duša" ili "duh".
- Nikola Tesla, "Uređaj kojim se okončava rat", Liberty Magazine, Februar 1935.

Dakle i sam Tesla se podsmevao takvim kretenskim stavovima.
Mene u principu zabole za one koji veruju u "kanalisanje" "gušterijance" i ostala sranja. Šta je tim ljudima u glavi, odnosno, šta im fali, nije moj problem. Uostalom, o tome smo već pričali na temi "Psihologija malih zelenih". Ali mi smeta, i moram da se umešam, kada neko blati ime najvećeg srpskog naučnika, povezujući ga sa svojim idiotskim teorijama.

Ej bre, neki ludak sedi i kao diktira šta mu poručuje neko iz nekog "denziteta" !?
Mislim, stvarno, ljudi, pogledajte se...
« Poslednja izmena: 22. Mar 2010, 14:12:54 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 19:55:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.