Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 09:22:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nikola Tesla  (Pročitano 230550 puta)
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.342.3
Videlo se sata znaju ovi u cernu.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1036
mob
Nokia 
Абрамовић је обичан шарлатан.
није да ти не верујем,али
обајсни,мало.... Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Pa trebo im reci pre stete da grese  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Није ништа завршио што се науке тиче, а понаша се као да је неки експерт. То тако једноставно не може.  Једно је када ми овако између себе расправљамо и нагађамо, а друго је када изађеш на телевизију и правиш се паметан. Знате, све те школе и факултети постоје са разлогом. Када сам завршио електротехничку 2007 сам имао више права да причам о Тесли, него он, јер сам бар учио исте ствари што и Тесла и учио оно што је он поставио. Можда нисам неки факултет завршио по питању електротехнике, али јебем му матер, и ово је већи ниво стручности у односну на ништа. То што се он заноси и мисли да је експерт и стручан, а ови из емисије исто, као и још неки људи, не чини га експертом, а поготово не експертом око Тесле, а ни других ствари. И боли ме дотична ствар за ваше мишљење ја њу га звати правим именом, а то је шарлатан.

Цитираћу и два поста са крстарице:

Citat
Kao drugo ovaj covek koga ti prezentujes
uopste nije tehnicke struke stoga je apsurdno dovoditi ga u vezu sa Teslom i stavljati ga u poziciju Ravan-Ravnom.

Citat
Nisam mogao da ostanem nem na ovu temu iz dva razloga. Prvi je taj sto licno poznajem Velimira Abramovica i u par navrata sam imao priliku da slusam njegova misljenja na temu Elektrotehnike, Fizike i samoga Tesle. Stekao sam utisak da je covek apsolutni zanesenjak a smatram, sto neki od vas mogu i da osporavaju, da kao elektro inzenjer imam pravo na svoje misljenje makar kada se o takvim temama radi. Abramovic, Dzonson i njima slicni ne mogu da pojme da u Elektrotehnici kao i u Fizici nema niceg "spiritualnog" vec da su to egzaktne nauke.
« Poslednja izmena: 20. Mar 2010, 12:54:41 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 102
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Omnia II
Није ништа завршио што се науке тиче, а понаша се као да је неки експерт. То тако једноставно не може.  Једно је када ми овако између себе расправљамо и нагађамо, а друго је када изађеш на телевизију и правиш се паметан. Знате, све те школе и факултети постоје са разлогом. Када сам завршио електротехничку 2007 сам имао више права да причам о Тесли, него он, јер сам бар учио исте ствари што и Тесла и учио оно што је он поставио. Можда нисам неки факултет завршио по питању електротехнике, али јебем му матер, и ово је већи ниво стручности у односну на ништа. То што се он заноси и мисли да је експерт и стручан, а ови из емисије исто, као и још неки људи, не чини га експертом, а поготово не експертом око Тесле, а ни других ствари. И боли ме дотична ствар за ваше мишљење ја њу га звати правим именом, а то је шарлатан.

Uopste ne govoris pravilno momce. Ti mozda jesi zavrsio Elektrotehnicku skolu ali sigurno nisi strucniji od coveka koji moze da ti bude deda.

Kazes:
Citat
јер сам бар учио исте ствари што и Тесла и учио оно што је он поставио. Можда нисам неки факултет завршио по питању електротехнике, али јебем му матер, и ово је већи ниво стручности у односну на ништа.

On proucava Teslin zivot, a proucava ga sigurno vise godina nego sto ti imas u svojoj guzici...

Tako da, o necijoj strucnosti mozes suditi samo ako si strucniji od doticne osobe, a u ovom slucaju, jednostavno ne mogu zakljuciti da si strucniji od Abramovica, sto po pitanju Teslinog zivota, sto po pitanju elektrotehnike...

Veruj mi, moj otac nije zavrsio eletrotehniku a kladim se da zna vise o tom polju nego ti i ja zajedno.

Diploma neke skole nikad nije bila merilo znanja i strucnosti, a uzimam to cisto kao primer iz svog zivota, jer, srednju skolu sam zavrsio kao vukovac, a telekomunikacije studiram na trecoj godini, prosek mi je 9,6 a pojma nemam, ako mi verujes, ni koje predmete imam na faksu... Wink
« Poslednja izmena: 20. Mar 2010, 14:04:07 od arpsoft »
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.342.3
Cim zavrsis fakultet, mora da popijes svu pamet ovoga sveta i onda si "kompetetan", mozes svima da im kazes da su sarlatani, boze moj pa imas diplomu za to, onda ti i ne trebaju kontra argumenti dovoljna je diploma. Smile
Evo Tesla nije zavrsio fakultet pa mu nista nije smetalo da napravi tolike pronalaske.  Smile
« Poslednja izmena: 20. Mar 2010, 14:41:48 od gacko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

Uopste ne govoris pravilno momce. Ti mozda jesi zavrsio Elektrotehnicku skolu ali sigurno nisi strucniji od coveka koji moze da ti bude deda.

Pa ako je to tako, znaci svaki seljak preko 60 godina starosti moze da predaje nuklearnu fiziku  Smile

On proucava Teslin zivot, a proucava ga sigurno vise godina nego sto ti imas u svojoj guzici...

Pa ako proucava Teslin zivot onda je istoricar a ne fizicar. Ako pisem Cercilovu biografiju ne znaci odmah da sam politicar  Smile

Cim zavrsis fakultet, mora da popijes svu pamet ovoga sveta i onda si "kompetetan", mozes svima da im kazes da su sarlatani, boze moj pa imas diplomu za to, onda ti i ne trebaju kontra argumenti dovoljna je diploma. Smile
Evo Tesla nije zavrsio fakultet pa mu nista nije smetalo da napravi tolike pronalaske.  Smile

Pa na kraju krajeva, skola je ionako bez veze, samo sole tu neku pamet  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 102
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Omnia II
Evo Tesla nije zavrsio fakultet pa mu nista nije smetalo da napravi tolike pronalaske.

E o tome ja govorim druze moj. Konacno... Svi se loze na svoje diplome, magistrature, doktorate, qrce, palce a ni jednom od njih diploma ne moze izmeriti niti kolicinu znanja, niti kolicinu iskustva niti kolicinu kreativnosti koju nose...

Citat
Pa ako je to tako, znaci svaki seljak preko 60 godina starosti moze da predaje nuklearnu fiziku

Da li sam ja mozda rekao da je "svaki seljak" sposoban da predaje nuklearnu fiziku? ne, ja to nisam rekao, vec sam rekao da svaki covek, koji u svom dupetu ima 60 godine, moze biti daleko pametniji i obrazovaniji od jednog tinejdzera koji je tek zavrsio srednju skolu.

Zivot je najveca skola druze moj, a on ga je proziveo znatno vise i od tebe i od mene...

Onakvu lakocu interpretacije, besede, povezivanja cinjenica, imena i sl. sposobnosti su tog "sezdesetogodisnjeg seljaka" koje ja danas ne bih mogao pronaci kod 80% svojih prijatelja, mladih fakultetski obrazovanih ljudi...

A sada, gledajuci kako ti o svemu pises npr. da me pitaju kod koga bi otisao na predavanje o Nikoli Tesli, a da mogu da biram sve i jednu osobu na ovom forumu koja je ucestvovala u ovoj temu, te da biram Abramovica, izabrao bih njega, jer, ne vidim da ovde iko nosi vise znanja o tom coveku, a u tome i jeste cela poenta, govorimo o njegovom znanju o Nikoli Tesli i njegovom zivotu, a ne o njegovim poznavanjima raznih nauka itd.
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.18
Ja ne mogu da rauzmem da ima ljudi koji nemaju veze sa zivotom, koji olako donose zakljucke govoreci da je covek budala...

Nije on objasnjavao kako se prenosi energija putem antene ili kako rendgen radi.. vec je objasnio sta je covek radio... objasnajvao je koliko je Tesla pre svega radio za bduducnost covecanstva... mozda on i ima razlog da ismeje Ajnstajna jer gleda filozofski na sve to, a i ako postuje Teslu sto se vidi, naravno da ce se drzati njegovih reci jer je i sam Tesla govorio za Ajnstajna da ne zna sta radi... i da njegova teorija nije ispravna...

IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.342.3
Stvarno mi nije jasno zasto bi neko ko je zavrsio ETF samim tim bio kompetetan da ocenjuje necije poznavalnje Teslinih dela, od recimo nekoga ko iz ljubavi godinama proucava ista.  Smile
Nije vazno sta si zavrsio vec sta znas, u zivotu se uci na razne nacine, a ne samo na fakultetu.  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 09:22:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.