Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nigerija : Oslobođeno 16 trudnica iz "fabrike beba"  (Pročitano 8649 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Mnoga plemena u Africi nisu znala za pojam kao sto je ubistvo! Verovali ili ne? Jednostavno, ziveli su u velikom izobilju, topla klima, nisu kamarisali, niti skupljali hranu, nije bilo privatne svojine, dok su belci iz hladnijih delova evrope, stalno u grcu, ziveli u oskudici i u stalnim ratovima plemena...

Kazem ja, Afrika bila raj na zemlji. Koliko su kukali da im belci daju/vrate drzavu pa su im to i dali i pokupili se i otisli pa vidimo da za vise deceniju nisu bas napravili neki prosperitet, pored svih resursa, klime, bogatsva itd... Jedva su neki sacuvali onaj nivo koji su im belci ostavili...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
@Kristal - Jeste,i onda je mrmot zavio čokoladu u foliju.

Citat
Pa,ako ne vidiš prednosti,što onda ne živiš u Africi?
Iskreno, i ja se pitam...

Pa zato što znaš da to nije uvek tako ljupko i romantično kako se često predstavlja. Odnosno, sam kontinent jeste lep i raznovrstan,ali život tamo nije uvek takav.

Baš sam juče odgledao ''Blood diamond'',koji je baziran na istinitim događajima za vreme građanskog rata u Sijera Leoneu. I tu baš vidiš koliko je to lep kontinent koji ima sve,ali ne i sreće da uživa u tome. Odličan film,krajnje realan i bez one šminke i romantike koju Holivud voli da stavlja u svoje filmove.

Kazem ja, Afrika bila raj na zemlji. Koliko su kukali da im belci daju/vrate drzavu pa su im to i dali i pokupili se i otisli pa vidimo da za vise deceniju nisu bas napravili neki prosperitet, pored svih resursa, klime, bogatsva itd... Jedva su neki sacuvali onaj nivo koji su im belci ostavili...

Vala baš...    Nema im više bele čizme pa zato sad šetaju hijene i RPGove. Prosperitet,nema šta.
« Poslednja izmena: 05. Dec 2013, 19:04:11 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Baš sam juče odgledao ''Blood diamond'',koji je baziran na istinitim događajima za vreme građanskog rata u Sijera Leoneu. I tu baš vidiš koliko je to lep kontinent koji ima sve,ali ne i sreće da uživa u tome. Odličan film,krajnje realan i bez one šminke i romantike koju Holivud voli da stavlja u svoje filmove.

Dobar je, u njemu kaze onaj tip, ajde, ne cudi me sta nam belci rade, al sta nam nasi domaci rade...

Eno, Japanci su bili prisiljeni da se otvore jednom, pa danas su dvadeset godina ispred ostatka sveta  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Samsung SGH-E590
Pa fora je u tome sto belci nisu otisli iz Afrike...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Afrika je popljackana uzduz i popreko, sve je odneto u evropu. Afrikanci kopaju rudu za 1 dolar dnevno, a nemacki teretni brodovi sve obrcu nazad u evropu. Pa najvece luke za prijem robe u evropi su Hamburg i Roterdam. Ako je neko slucajno bio, mogao je da vidi koliko je to, kolika je to velicina...to nije normalno. Roba ne stize nigde drugde, nego tu, postoji sporazum (citaj: monopol) koja roba gde dolazi i to se postuje.

Zamisli sad evropa vrati srbima kosovo : ) Sta bi srbi uradili od kosova? Nista...bilo bi isto kao i sada, ako ne i gore.  Shvatas analogiju? Prvo se naparvi problem, sve se popljacka, ljudi se zavade, a onda motaju oko malog prsta : ) dok se krade na veliko.

Citat
@Kristal - Jeste,i onda je mrmot zavio čokoladu u foliju.

Human Nature talk with Robert Sapolsky, Gabor Mate, James Gilligan, Richard Wilkinson
« Poslednja izmena: 05. Dec 2013, 20:21:54 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 31.0.1650.57
ништа без габора матеа Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pa fora je u tome sto belci nisu otisli iz Afrike...

Pa to jeste, ima ih jos nesto u juznoj Africi, u Rodeziji, pardon, Zimbabveu ih nema vise pa ta zemlja cveta prosperitetom  Smile

Citat
Afrika je popljackana uzduz i popreko, sve je odneto u evropu. Afrikanci kopaju rudu za 1 dolar dnevno, a nemacki teretni brodovi sve obrcu nazad u evropu. Pa najvece luke za prijem robe u evropi su Hamburg i Roterdam.

U Hamburg i Roterdam vise ne dolazi ruda vec gotovi proizvodi iz Kine a ruda odlazi za Kinu, konkretno Koltan. A sa druge strane, nema im vise belaca nad glavom, sto sad kopaju za dolar dnevno?

Citat
Prvo se naparvi problem, sve se popljacka, ljudi se zavade, a onda motaju oko malog prsta : ) dok se krade na veliko.

Eto, kako neko pametan ko ti ne dodje na celo pa pocne da menja stvari  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
U Hamburg i Roterdam vise ne dolazi ruda vec gotovi proizvodi iz Kine a ruda odlazi za Kinu, konkretno Koltan. A sa druge strane, nema im vise belaca nad glavom, sto sad kopaju za dolar dnevno?
Pa nisu tu belci problem, problem je u kapitalistima i njihovim rezonima : ) Kako im ne vise nad glavom, kad im krv piju? Crpe ih i izrabljuju do krajnjih granica.

Roterdam je treca (ili druga) luka po velicini u svetu
Doalze i gotovi proizvodi i resursi (iz Azije, Afrike, Juzne Amerike...), sve sto mogu da potrpaju u kontejnere. U Roterdamu npr postoje ogromni tankovi za prijem nafte, banane iz Juzne Amerike ne smeju da udju nigde drugde nego u Roterdam (monopol), a posle se razvoze u tri pravca: ka Hamburgu, svajcarskoj i Istocnoj Evropi. Vetro generatori, koji su proizvedeni ko zna gde, doalze u Roterdam, a posle Dunavom odlaze dalje.

Citat
Eto, kako neko pametan ko ti ne dodje na celo pa pocne da menja stvari  Smile
Mene "cela" ne zanimaju, ne smatram da sam dovoljno pametan i mudar da bilo kome stojim "na celu".
Ja menjam stvari na nacin na koji mislim da treba, ne sekiraj se : )
« Poslednja izmena: 05. Dec 2013, 22:30:39 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Doalze i gotovi proizvodi i resursi (iz Azije, Afrike, Juzne Amerike...),

Pa rude tesko da dolaze jer nema u Evropi skoro industrije za preradu rude, Kina, Indija i tako to...

Citat
sve sto mogu da potrpaju u kontejnere. U Roterdamu npr postoje ogromni tankovi za prijem nafte, banane iz Juzne Amerike ne smeju da udju nigde drugde nego u Roterdam

Roterdam je jedna od najvecih luka ali nije iskljucivo da se samo tamo banane uvoze. I da, trpa se sto se prodaje, tj. za cega ima kupca, sto je oduvek bilo u lukama sirom sveta  Smile

Citat
Vetro generatori, koji su proizvedeni ko zna gde, doalze u Roterdam, a posle Dunavom odlaze dalje.

Dobro, sad si nam otkrio kako se plovnim putevima transportuje roba?  Smile

Citat
Mene "cela" ne zanimaju, ne smatram da sam dovoljno pametan i mudar da bilo kome stojim "na celu".
Ja menjam stvari na nacin na koji mislim da treba, ne sekiraj se : )

Pa eto, odes u Afriku, objasnis im neke stvari i svet se dovede u balans  Smile

Citat
Pa nisu tu belci problem, problem je u kapitalistima i njihovim rezonima : ) Kako im ne vise nad glavom, kad im krv piju? Crpe ih i izrabljuju do krajnjih granica.

Eto, sad belci vise nisu krivi. A Afrikanci, sada nezavisni, sa svojim ljudima na vrhu drzave, sto sad ne pocnu da prave nesto pametno?
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Pa rude tesko da dolaze jer nema u Evropi skoro industrije za preradu rude, Kina, Indija i tako to...
Nisam bas siguran. 2/3 uvoza EU jesu sirovi materijali : )

Citat
Roterdam je jedna od najvecih luka ali nije iskljucivo da se samo tamo banane uvoze. I da, trpa se sto se prodaje, tj. za cega ima kupca, sto je oduvek bilo u lukama sirom sveta  Smile
Provri malko bolje : ) A ja mogu da ti posvedocim.

Citat
Eto, sad belci vise nisu krivi. A Afrikanci, sada nezavisni, sa svojim ljudima na vrhu drzave, sto sad ne pocnu da prave nesto pametno?

Afrikanci su nezavisni koliko im dopuste da budu, kao i sve zemlje drugog i treceg sveta : ) Zasto Balkan ne pocne da pravi nesto pametno? I ovde su vlade "nezavisne".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.