Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 125
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ni policija ne zna ko je rušio u Savamali  (Pročitano 123161 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Janković: Nepominjanje Savamale u izveštaju EK budi zebnju

Građani Srbije, a i ja kao Zaštitnik građana, uočili smo činjenicu da se u izveštaju Evropske komisije ne pominje slučaj Savamala, iako je on najbolji primer za sve iznete prepreke u ostvarivanju prava građana, izjavio je FoNetu Zaštitnik građana Saša Janković.

Nepominjanje tog slučaja, možda, olakšava dijalog na vrhu vlasti, ali sasvim sigurno budi zebnju kod građana u prave razloge za evropske integracije, ukazao je Janković.

Naravno, Evropska komisija bira kojim će pojedinačnim slučajevima ilustrovati pojave o kojima se piše u izveštaju, konstatovao je Janković, koji smatra da je slučaj Savamala najbolja ilustracija problema u vladavini prava, zakonitom radu organa javne vlasti i pravnoj sigurnosti građana Srbije.

To je sve ono što je izveštaj Evropske komisije, inače, identifikovao, rekao je Janković i napomenuo da to što se slučaj Savamala ne pominje u izveštaju Evropske komisije neće biti ohrabrenje za slične postupke.

Uprkos tome što u izveštaju izričito nije pomenuta Savamala, rekao je Janković, vlast jasno shvata koliko je to negativno prihvaćeno i ocenjeno.

Evropskim integracijama ne težimo da bismo zakačili bedž Evropske unije (EU) na pocepano odelo, objasnio je Janković, već zato što sa vladavinom prava, zakonitošću u radu državnih organa, poštovanjem ljudskih prava i pravne sigurnosti građana, ne sme da bude kompromisa.

"Dokument EU govori o tome šta novinari osećaju na svojoj koži"

Prema njegovoj oceni, glavni nalazi iz izveštaja Evropske komisije podudaraju se sa nalazima koje on, kao Zaštitnik građana, navodi svake godine u izveštajima Narodnoj Skupštini.

Upitan o delu izveštaja Evropske komisije o medijima, u Srbiji, Janković je rekao da je u tom dokumentu EU na diplomatski način napisala ono što se u Srbiji odavno zna i što novinari osećaju na svojoj koži.

Srbija se suočava sa nedostatkom prostora za slobodan rad medija, zbog političkih i ekonomskih pritisaka, kao i netransparentnosti, pa i pitanja fizičke bezbednosti novinara, ukazao je Janković.

To sve dovodi do toga da mediji u Srbiji ne ostvaruju svoju suštinsku ulogu koju imaju po Ustavu, a to je da blagovremeno i objektivno informišu građane, kako bi oni sami gradili svoje mišljenje o društvenoj stvarnosti, umesto da im stavove crta neko kroz konferencije i tabloidna izdanja, predočio je Janković.

Osvrćući se na zamerke Brisela da Srbija nije u potpunosti sprovela medijske zakone, Janković je rekao da se u Srbiji, kada postoji problem u primeni zakona, ne utvrđuje ko je za to odgovoran, nego se prave radne grupe i pišu strategije,analize i akcioni planovi.

Menjamo zakone, maltene, svakodnevno i to šteti pravnoj sigurnosti, jer više ni oni koji bi trebalo da ih
primenjuju ne znaju šta piše u njima, a kamoli oni na koje se zakoni odnose, konstatovao je Janković i zaključio da sve ostaje slovo na papiru, dok realnost mnogo kaska za onim što zakoni propisuju.

ako ti imas dokaze i znas nesto vise od ostalog naroda, trebalo bi da ih das nekome ko moze da krivicno goni pocinioce

Danas je izneo svoju verziju u koju prosečan retardiran čitalac ne veruje jer izgleda kao da je gestapo pisao.  Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.99
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 18. Nov 2016, 22:49:14

ako ti imas dokaze i znas nesto vise od ostalog naroda, trebalo bi da ih das nekome ko moze da krivicno goni pocinioce

Danas je izneo svoju verziju u koju prosečan retardiran čitalac ne veruje jer izgleda kao da je gestapo pisao.  Smile Smile Smile

ti kazes da je neko ubio coveka. moguce. imas li dokaze?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 18. Nov 2016, 22:49:14

ti kazes da je neko ubio coveka. moguce. imas li dokaze?

Nije sramota biti ćorav, obiđi oftamologa.

Nigde na ovoj temi nisam napisao da je čovek namerno ubijen već da je umro od posledica maltretmana. Izgleda da nisi samo ćorav već i da tim memorija nije jača strana. Nije sramota biti ćorav, sporo kapirati ili nešto treće (dopiši po želji).  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.99
zakon i to racuna u ubistvo.

a imas li dokaze da je umro od "maltretmana"? ili samo insinuacije?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 26. Okt 2016, 22:31:12
Zašto je čuvar Tanasković lečen na VMA

Sumnje među građanima, ipak, ostaju jer je smrt čuvara direktno povezana sa aferom „Savamala” u čijoj istrazi ni posle više od mesec dana nema pomaka, a dodatno nepoverenje u prve informacije o okolnostima Tanaskovićevog lečenja uneo je Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja. U najmanju ruku je neobično da on, koji insistira da je objavljivanje detalja o zdravstvenom stanju pacijenata kršenje privatnosti, na blogu B92 izneo podatke o lečenju čuvara iz Hercegovačke ogradivši se da ne zna baš ništa pouzdano o okolnostima i uzrocima smrti.

Dok se VMA držao preporuka poverenika da zdravstvene ustanove čak i kada je to u interesu javnosti ne otkrivaju pojedinosti iz medicinskog kartona, on je na blogu pozivajući se na mejl jednog od ljudi čija je imovina uništena u noći 25. aprila izneo uznemirujuće detalje.

Navodi da je Hitna pomoć Tanaskovića prevezla na VMA usled predinfarktnog stanja, da je kasnije zbog upetljanih creva prebačen sa kardiologije na gastroenterologiju i da su mu zbog psihičkih problema vezivane i ruke i noge, kao i da je u takvom stanju bio i neposredno pre nego što je umro.

Šabić je naglasio da očekuje da će informacije o tome biti saopštene bez odlaganja, a VMA striktno se pridržavajući Šabićevih „zapovesti” prekjuče je samo potvrdio za naš list da je Tanasković preminuo i da se čeka nalaz obdukcije.

Čuvar koji je živeo u prostorijama preduzeća „Iskra” u Savamali danima je imao stomačne probleme i zatvor, i neposredno pre nego što ga je Hitna pomoć odvezla na VMA otežano je disao, za „Politiku” su potvrdili ljudi koji su Tanaskovića obilazili na VMA. Oni su naglasili da je tamo bio vezan.

Deo iz linkovanog teksta

Obdukcija pokazala da čuvar iz Savamale nije nasilno umro

Obdukcija preminulog Slobodana Tanaskovića, svedoka rušenja u Savamali, pokazala je da nije bilo nasilne smrti, nezvanično saznaje Danas.

Naš izvor kaže da stručnjaci za sudsku medicinu sa Vojnomedicinske akademije (VMA), koji su vršili obdukciju, nisu konstatovali ništa što bi ukazivalo na sumnjivu smrt, te da je čista slučajnost da je pacijent preminuo samo mesec dana nakon rušenja u Hercegovačkoj.

Iznenadna smrt čuvara Tanaskovića 24. maja izazvala je brojne kontroverze u javnosti, jer je dovođeno u vezu sa događajima od 25. aprila, kada je trideset fantomkama maskiranih osoba bagerima srušilo desetak objekata u beogradskoj Savamali. Nadležne institucije se ni devet dana nakon njegove smrti nisu oglasile.

Deo iz linkovanig danasa

Zanimljivo je zašto patkovgrađane, elmera daveža i patkovgradski glasnik danas ne zanima ništa što ima veze sa slučajem čuvara. Ne samo što je zanimljivo nego je i sumnjivo jer dotični su samoproglašena savest građana Srbije a o ovom ćute.

zakon i to racuna u ubistvo.

a imas li dokaze da je umro od "maltretmana"? ili samo insinuacije?

Pametnom dovoljno a budale, genijalci, nedokazani ili nešto treće će verovati u svoju verziju.

Što se memorije,kratkovidosti i ostalog tiče...pa ako laže koza ne laže rog.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.99
i? sto ne pocne sudjenje nepoznatom pociniocu maltretmana koji po obdukciji nije izazvao nasilnu smrt?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.99
jel imas ti dokaze da nije,jeste li i ti i on tuzioci ili policijski inspektori i tehnicari,ovako iz mog bogatog iskustva mogu reci da je prilicno sumnjiva smrt tog coveka i da tu nesto smrdi
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
i? sto ne pocne sudjenje nepoznatom pociniocu maltretmana koji po obdukciji nije izazvao nasilnu smrt?

Eto vidiš, ti si prosečan čitalac danasa i izabrao si svoju verziju. Dokazao si svoj intelektualni nivo i samim tim svaki dijalog je suvišan. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.99
jel imas ti dokaze da nije,jeste li i ti i on tuzioci ili policijski inspektori i tehnicari,ovako iz mog bogatog iskustva mogu reci da je prilicno sumnjiva smrt tog coveka i da tu nesto smrdi
pa obdukcija kaze da nije.

smrdi nesto zaista ali mozda umisljamo
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.99
davno su prosla vremena kad je neko mogo da pomisli da je li harvi osvald ubica,zvanicnoj verziji nikad ne treba verovati a mnoge je pojeo mrak ili ludnica
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 125
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.