Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 79 80 82 83 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nevakcinisana deca ne mogu u vrtić  (Pročitano 130381 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
U svojoj državi, u svojim granicama i bez vakcina i sličnih sranja, samo apelima.

https://en.wikipedia.org/wiki/One-child_policy#Implementation

Citat
As part of the policy, women were required to have a contraceptive intrauterine device (IUD) surgically installed after having a first child, and to be sterilized by tubal ligation after having a second child. From 1980 to 2014, 324 million Chinese women were fitted with IUDs in this way and 107 million were sterilized. Women who refused these procedures – which many resented – could lose their government employment and their children could lose access to education or health services. The IUDs installed in this way were modified such that they could not be removed manually, but only through surgery. In 2016, following the abolition of the one-child policy, the Chinese government announced that IUD removals would now be paid for by the government.

Апелима... Smile
Heh, e sad zamisli šta rade ovi tvoji heroji što bi globalno da primene ove mere?! : )

Citat
А Били је хтео овако да смањи стопу раста:

Citat
In society after society, he saw, when the mortality rate falls—specifically, below 10 deaths per 1,000 people—the birth rate follows, and population growth stabilizes. “It goes against common sense,” Gates says. Most parents don’t choose to have eight children because they want to have big families, it turns out, but because they know many of their children will die.

“If a mother and father know their child is going to live to adulthood, they start to naturally reduce their population size,” says Melinda.

In terms of giving, Gates did a 180-degree turn. Rather than prevent births, he would aim his billions at saving the kids already born. “We moved pretty heavily into vaccines once we understood that,” says Gates.

Зликовац. Smile
Dakle, zanima ga kontrola populacije, iako to nije glavni problem.
Hahaha, pa sa ovakvim polusvesnim tipovima koji mu veruju, kao što si ti, i infantilnim pobudama, mogu da rade bulvalno šta hoće : )
Tamo se ne umire (mada ima i toga u daleko manjem obimu) od dečijih bolesti, već od neuhranjenosti : ))) Lakše je valjati vakcine i eksperimentisati.

Citat
Most parents don’t choose to have eight children because they want to have big families, it turns out, but because they know many of their children will die.
heh, kakva bitanga. Čudno da to ne važi za Arape i crnce u Evropi?
A Srbiji, kao i čitavoj Evropi, da bi opstala je potrebno minimum četvoro dece po porodici.
« Poslednja izmena: 04. Dec 2017, 14:37:30 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
ne znam jesu mjenjali zakon i da li sada zakon obuhvata i  sve ove sa dr.ispred imena i slicne...govnare...
koji zaludjuju i odgovaraju
posten svet ....od vakcinacije cildradi....

rekli su da ce raditi nesto po tom pitanju...
ali nisam pratio zbivanja ..

dzaba je sve dok tu gamad ne opletu po depovima ili dok ih ne strpaju po mjesec -dva u bajbok

sto se tice obdanista...
nemam poseban komentar...
ja sam inace protiv svake diskriminacije..po bilo kojem osnovu...

ovdje  je greska u jednom...
vakcinisana djeca nisu ugrozena od nevakcinisane djece...
nego je  bas suprotno...

neodgovorni i ne savjesni ljudi...ako su vec odlucili da se igraju sa zdravljem sopstvene djece
onda bi trebali da ih 'drze' u strogo sterilnim uslovima...
to je potpuni apsurd...
ali to je najbolje za tu nesrecnu djecicu...

nisu djeca kriva sto roditelji imaju net...

ne znam...sta da kazem....ali znam da to sve  treba  pohapsit i prebit... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
ma to je ustvari bezopasno...

a i taj autizam...dok ga nisu izmislili sva su deca bila normalna...

Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Navedi kristal statistiku od cega umiru deca u africi
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
pa od vas fasista...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Heh, e sad zamisli šta rade ovi tvoji heroji što bi globalno da primene ove mere?! : )

Твоји марксистичко-комунистички хероји примењују такве мере...

Али није страшно...то су само апели ко што кажеш... Smile

Dakle, zanima ga kontrola populacije, iako to nije glavni problem.

То јесте један од главних проблема.

Hahaha, pa sa ovakvim polusvesnim tipovima koji mu veruju, kao što si ti, i infantilnim pobudama, mogu da rade bulvalno šta hoće : )
Tamo se ne umire (mada ima i toga u daleko manjem obimu) od dečijih bolesti, već od neuhranjenosti : ))) Lakše je valjati vakcine i eksperimentisati.

Земље у којима махом влада глад имају највеће стопе наталитета на свету. Главни узрок глади јесте то да величина популације премашује постојеће ресурсе. Глад је одговорна за трећину свих смрти деце док су највећи узроци:

Citat
Six conditions account for about 70% of all child deaths: acute lower respiratory infections, mostly pneumonia (19%), diarrhoea (18%), malaria (8%), measles, (4%), HIV/AIDS (3%), and neonatal conditions, mainly pre-term birth, birth asphyxia, and infections (37%). The relative contribution of HIV/AIDS to the total mortality of children under-five, especially in sub-Saharan Africa, has also been increasing steadily. Malnutrition is a factor in more than half of the children who die after the first month of life.

http://www.who.int/pmnch/media/press_materials/fs/fs_mdg4_childmortality/en/

Тако да најефикаснији начин да се смањи глад је управо да се и смањи и стопа раста популације и да се сведе на одржив ниво.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Твоји марксистичко-комунистички хероји примењују такве мере...
O komunizmi imam isto mišljenje kao i ovom čudu danas, tako da ne lupaj.

Citat
Али није страшно...то су само апели ко што кажеш... Smile
Apeli na razne načine.

Citat
То јесте један од главних проблема.
Planeta, uz korigovani ekonomski sistem može da podrži barem još ovoliko ljudi. Naravno, onda bi to ugrozilo pozicije velikog kapitala, korporacija. Što one da stradaju, kada mogu svi ostali?

Citat
Главни узрок глади јесте то да величина популације премашује постојеће ресурсе.
Uh, pa neće biti, glavni problem gladi je taj što se cena hrane mora održavati, pa se samim tim ne isplati hraniti sirotinju.
Evo ti primer: Srbija može da nahrani 2 puta ovoliko ljudi u Srbiji, pa opet uvozi hranu. Dakle, u Srbiji nije problem nepostojanje resursa.

Citat
Тако да најефикаснији начин да се смањи глад је управо да се и смањи и стопа раста популације и да се сведе на одржив ниво.
Iako su to samo bajke za veliku i malu decu, ali sve se može racionalizovati, uz takvo infantilno stanje uma pa i depopulacija planete.
Ali, nije problem u broju ljudi, već u ekonomskom sistemu : )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
O komunizmi imam isto mišljenje kao i ovom čudu danas, tako da ne lupaj.

Не бих рекао. Smile

Apeli na razne načine.

Да, као на пример код нас вакцинација што је обавезна. То је само апел на разне начине.

Planeta, uz korigovani ekonomski sistem može da podrži barem još ovoliko ljudi. Naravno, onda bi to ugrozilo pozicije velikog kapitala, korporacija. Što one da stradaju, kada mogu svi ostali?

То су све теорије и идеологије. Где постоји тај кориговани економски систем где се могу видети све те чари о којима причаш?

Uh, pa neće biti, glavni problem gladi je taj što se cena hrane mora održavati, pa se samim tim ne isplati hraniti sirotinju.
Evo ti primer: Srbija može da nahrani 2 puta ovoliko ljudi u Srbiji, pa opet uvozi hranu. Dakle, u Srbiji nije problem nepostojanje resursa.

Исто тако ми бацимо 250000 тона хране сваке године.

Значи имамо и превише. Smiley

Iako su to samo bajke za veliku i malu decu, ali sve se može racionalizovati, uz takvo infantilno stanje uma pa i depopulacija planete.
Ali, nije problem u broju ljudi, već u ekonomskom sistemu : )

Као што рекох наведи бољи и све његове чари црно на бело да видимо.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Y Tu Mamá También

Zodijak
Pol
Poruke 502
Zastava
Citat
https://www.alims.gov.rs/ciril/files/lekovi/pil/515-01-8672-11-001.pdf
8. strana. Kucaš vakcinu koja te zanima i vidiš.
Čudno da ti, kao vrhunski znalac ne znaš za ove stvari? Bez toga se ne ulazi u raspravu.
Iskustva tokom post marketinškog praćenja
Na osnovu nasumičnih izveštaja, sledeći slučajevi su takođe prijavljeni tokom post marketinškog praćenja
.
Ovi slučajevi su prijavljeni veoma retko. Međutim, tačan broj pojava se ne može precizno izračunati.
Poremećaji rada
srca
Hipotenzija
Poremećaji nervnog sistema 
Konvulzije.
Guillain-Barre sindrom
Neuropatija brahijalnog pleksusa   
Prolazna parestezija i hipoastezija
vakcinisanog estremiteta
Vazovagalna sinkopa
Poremećaji
na nivou GIT-a
Abdominalni bol, dijareja       
Opšti poremećaji i stanja na reakcije primene
Velike reakcije na mestu primene (> 50 mm), uključujući edem ekstremiteta koje se može proširiti od
mesta primene do susednog zgloba. Ove reakcije se javljaju 24-72 h nakon vakcinacije i mogu biti
povezane sa simptomima kao što su eritem, osećaj topline, osetljivost ili bol na mestu primene. Povlače se spontano tokom 3-5 dana

Citat
Prvo si mi stavio link, a sada mi savetuješ da lično idem? Zašto? Prosto pitanje te pitam: koga da kontaktiram u vezi procesa testiranja vakcina u Srbiji?
najbolje da ti dodju kuci a da ti lezis u krevetu i jedes kokice

Citat
Jesu, kao što sam ti i pokazao.
lupetas

Citat
Pa što ne kreneš od sebe? U čemu je problem?
krenuo sam, ne nameravam da imam desetoro dece.

Citat
U svojoj državi, u svojim granicama i bez vakcina i sličnih sranja, samo apelima.
au bre covece kakvi crni apeli. cist primer najgore prisile da upotrebim tvoju omiljenu rec. sterisali zene nakon sto rode drugo dete alo bre

Citat
hvala na linku.

Citat
Odes na daunload i skines i čitaš, treba ti dosta čitanja, udžbenici te demantuju, kao i nauka generalno, a propovedaš sve u 16. Zašto to radiš?
I posle se pitate zašto ljudi gube poverenje u farmaciju? Pa pogledajte ove prikaze, tipa Krelac55, ne zna da li je došao ili pošao.
procitao sam celu drugu glavu u kojoj se nalazi deo o vakcinama. raven je u pravu, navedeno je jos mnogo primera i pitanja vezanih za dileme u koje lekar moze doci.
« Poslednja izmena: 04. Dec 2017, 15:58:27 od Krelac55 »
IP sačuvana
social share
lalalala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat
Most parents don’t choose to have eight children because they want to have big families, it turns out, but because they know many of their children will die.
heh, kakva bitanga. Čudno da to ne važi za Arape i crnce u Evropi?

pa yapravo važi. iz generacije u generaciju im se smanjuje broj dece. ali kasne za domorodačkim evropljanima u tom trendu.

opada i natalitet u islamskim zemljama usled poboljšanja medicinske nege i smanjene smrtnosti dece. u relativno skoroj budućnosti i oni će početi da izumiru. tako kažu predvidjanja, jedino što njih drži malo bolje je potčinjenost žena u islamu
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 79 80 82 83 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.