Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nevakcinisana deca ne mogu u vrtić  (Pročitano 130185 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
Ljudi vi ne znate sta je u vakcini. Niko ne zna.
Стара прича. Кад се наведе састав вакцине сљедећи одговор: па то су отровне хемикалије.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
mob
Nokia 950
Citat
Стара прича. Кад се наведе састав вакцине сљедећи одговор: па то су отровне хемикалије.

Ja to nisam rekao.

U jednom trenutku znalo se dosta o sastavu vakcine i kao sto mi je i moj pedijatar tvrdio sastav vakcine nije stetan.Vakcina je po sastavu dobra ali slabog delovanja u praksi , to on donosi zakljucak na osnovu dece koje leci.

Medjutim kada je SZO saopstila ili bolje reci priznala postojanje zive u vakcini , to je sve promenilo.

Pazi u ovom trenutku se ne zna ni za jednu drugu stetnu supstancu u vakcini sem zive , ona je jedina.

Iako oni pokusavaju da objasne da ta ziva nije nista to samo pecne veruj iz onoga sto sam ja proucavao kroz razne udzbenike , hemiske analize o razlaganju zive u prirodi i u zivom organizmu , shvatio sam stetnost.

Izmedju ostalog kada citate o zivi i njnom razlaganju uvidi se da je najzapazenije najznacajnije za analizu uopste razlaganje zive u prirodi na temperaturi iznad 20c , zatim u vodi pa u zivom organizmu a sasvim posebna tematika koja inace najvise privlaci naucnike je delovanje zive na organizam kada je ona u krvi.

U ovom trenutku mog shvatanja i poznavanja (laicki) te teme mogu da kazem da svi efekti trovanja zivom u tako malim dozama su lecivi , moze se reci nista strasno.

U nekim odredjenim slucajevima dolazi do smrti zbog specificnosti organizma u kom se ziva nalazi.

A da ziva dovodi di autizma nije dokazano ali se povezuje ne zbog ovog vakcinisanja vec zbog nekog incidenta u Iraku sa psenicom koja je sadrzala zivu tj. neko jedinjenje zive od koje je zabelezeno 3000 smrtnih slucajeva a u istom periodu broj obolelih od autizma naglo se povecao.
Naucnici danas smatraju , nema dolaza , da ziva neizaziva vec je samo okidan za autizam koji je genetski nasledjen.

Medjutim ziva nema medicinsku opravdanost , sta radi ona u vakcini.

Znaci jos jednom , ziva se lako izbaci iz organizma i vecina bolesti koje izaziva lako se lece ali zasto i cemu  potreba da se izazivaju bolesti koje nisu na listi opasnosti od epidemije ?

Pisacu opsirnije kasnije ili sutra.
« Poslednja izmena: 03. Nov 2017, 22:21:06 od Bellfago0r »
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Елемент и једињење није исто. Имаш хлор који је отрован гас, а имаш и кухињску со која је једињење хлора.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
mob
Nokia 950
Елемент и једињење није исто. Имаш хлор који је отрован гас, а имаш и кухињску со која је једињење хлора.

Zivin fenil ili zivin acetat tako nesto  , nekada se koristio za prskanje zitarica jer ubija neke budji.

U poljoprivrednoj farmaceutskoj industriji poznat kao PMA (Phenyl mercuric acetate)

Ziva je ranije dosta bila korscena u svrhe poljoprivrede tj njenja jedinjenja a nasao sam naprimer da je ziva bila koriscenja i u lecenju.

Ziva-hlorid za sifilis ,nekada na veoma kratko vreme  Smile inace otrovna so koja kad se unese u organizam izaziva smrt.
Pa naprimer , nemam podatke za danas ali zivin amalgam se koristio u zubnim plombama.

Inace kada se ziva nadje u organizmu ,kako sam shvatio , na temperaturi iznad 20c pocinje da isparava pa se na zidovima organa u kom se nalazi talozi kao ziva metil takodje veoma otrovno , kada se nadje u krvi reaguje drugacije.

A naprimer najjaci nervni otrov koji je danas poznat je dimetil ziva , dovoljno je kap bilo gde na kozi i cao.

Sutra cu malo vise pisati o njoj i pokusati da vam dokazem da u svakom svom stanju ziva biva otrovna.
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
Sutra cu malo vise pisati o njoj i pokusati da vam dokazem da u svakom svom stanju ziva biva otrovna.
Оно што чини отров је концентрација и количина. Превише воде попијеш и умреш.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Kao što ne znači da je jedinjenje manje štetno od elementarnog stanja. Jedinjenja žive, koja postoje u nekim vakcinama, kao i aluminjum, koji služe kao pojačivači, odnosno konzervansi su poznati i opasni neurotoksini.

Citat
Оно што чини отров је концентрација и количина. Превише воде попијеш и умреш.
Slično tome, nije isto popiti čašu vode i ubrizgati istu količini duboko pod kožu.
Možeš popiti gutljaj benzina i ništa ti neće biti ali problem bi svakako nastao kada bi injekcijom istu ubrizgao duboko pod kožu. Pa to su osnovne stvari.
Citat
Sastav vakcine se najvećim delom (dakle, ne 100%) poznaje jer se vakcine vode kao patetni i čuvaju se kao poslovna tajna.
......................................................................

Ni potpisa, ni pečata, ni imena ni prezimena, samo beli papir sa slovima i oni na tome traže da se povrati poverenje u institucije (ili ne traže, možda smo mi u zabludi, možda se poverenje namerno podriva).

"Danas su modifikovali jučerašnju odluku u PU "Pčelica", dopisavši da primaju samo potvrde lekara iz državnih Domova zdravlja!!!???
To u praksi znači da ako pedijatar u državnom DZ (u kome radi prepodne) stavi pečat na svoje mišljenje da je dete zdravo, onda je to mišljenje validno, a ako isti lekar koji popodne radi u privatnoj klinici to napiše, onda u "Pčelici" ne priznaju, jer, ŠTA, dete nije zdravo, ili?!
Neverovatno koliko nam vređaju inteligenciju i igraju se sa našim strpljenjem...
No, neće još dugo!
P.S. Direktora ove ustanove POD HITNO prijaviti prosvetnoj inspekciji za nepoštovanje ugovora koji su roditelji zaključili sa PU, diskriminaciju dece i podrivanje jaza i netrpeljivosti prema lekarima i medicinskim radnicima zaposlenim u privatnom sektoru!"
« Poslednja izmena: 04. Nov 2017, 06:29:34 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Zapravo imao sam priliku da procaskam sa dvoje pedijatara.

Drzavni pedijatar iz lokalne ambulante, koju poznajem naravno posto sam iz male varosi , cudila se naravno kako mi je klinac dobio boginje.Elem to nije prvi slucaj u mom mestu ima ih podosta.Pricali smo o tome malo ja ona i moja supruga.
Prvo sto mi je rekla , necu da zaboravim nikada "Hvla bogu pa me roditelji retko pitaju inace ne znam sta da im kazem" , i naglasila mi je kako ima koleginice po vecim mestima i po gradovima koje muku muce sa roditeljima.
Elem ono sto oni trebaju da znaju o vakcini dobija se u vidu brosure gde je ,podvlacim ,naveden sastav vakcine i od kojih se sve bolesti virsi prevencija.U brosuri ne pise da u se u vakcini nalazi ziva. Brosura se vise bavi odnosima sa pacijentima tj. davanjem saveta kako razgovarati sa roditeljima koji su skepticni i tako dalje.Isto mi je pomenula  da nakon te prve dobili su jos dve brosure sa slicnim sadrzajem.
Fakticki ona ima spreman odgovor na svako pitanje roditelja nebitno sta ona mislila.

Druge dve brosure izdala je SZO a prvu SZO i MZ.
Da, ta brošura postoji i sastavni je deo kampanje.

"U Beogradu su, kako se navodi u priručniku Svetske zdravstvene organizacije, 31. maja i 1. juna ove godine održane tzv TEHNIČKE KONSULTACIJE O NAČINU OPHOĐENJA SA PROTIVNICIMA VAKCINACIJE, pa se autori ovog vodiča posebno zahvaljuju učesnicima.

Primetili ste da svi promoteri vakcina koriste iste rečenice i ponašaju se na isti način? Oni samo postupaju po instrukcijama iz gore pomenutog prvog izdanja sa preporukama/nalozima kako govoriti, izgledati i ponašati se u javnim raspravama sa protivnicima vakcinacije. Izdvajamo neke od prepoznatljivih detalja osmišljene strategije:

- Potencirajte visoku bezbednost, a ne nizak rizik. Medalja ima dve strane - čovek će pre kupiti hamburger ako je na njemu označeno da je 75% bez masnoće, nego ako vidi da sadrži 25% masti. Kada informaciju o riziku drugačije upakujete, drugačije će i biti primljena. Naglašavanjem pozitivnih, umesto negativnih aspekata vakcinacije, obezbedićete veće simpatije i podršku.

-Ne pitati za motive/razloge za protivljenje vakcinaciji, jer je u pitanju često neka emotivna ispovest koja slušaoca može uveriti u štetnost vakcina

-Pripremite 3 glavne poruke koje želite da javnost zapamti i neka budu što jednostavnije, bez mnogo stručnih termina. Ponavljate ih, ali nemojte ponavljati argumente protivnika vakcina, da ih slušaoc ne bi zapamtio.

-Pored algoritamske tabele kako sastaviti odgovor na najčešće teme, tu su i preporučene gotove fraze kojima se veliča efikasnost i značaj vakcina, i izaziva strah od bolesti kojim su namenjene – sve smo čuli mnogo puta. Tu su i pripremljene rečenice o vraćanju poverenja u sistem, zatim kako je nauka jasna, te da je korist mnogo veća od rizika – sve sažvakano, samo prekopirati i umesto „X“ ukucati ime sagovornika i tako ga proglasiti za nestručnog teoretičara zavere.

-Da biste ostvarili bliskost sa slušaocem, koristite fraze kao npr “mi kao roditelji“ ili „mi kao članovi društva“

-NE UČESTVUJTE U JAVNIM DISKUSIJAMA AKO NISTE OBUČENI ZA NASTUPE U MEDIJIMA. Za dobrog govornika se kaže da je harizmatičan i šarmantan, i ima sposobnost da inspiriše slušaoca ( u priručniku se, u vidu tabele, nabrajaju 9 verbalnih i 3 neverbalne veštine dobrih govornika, koje se postižu treniranjem za nastupe u medijima, i predstavljaju temelj). Veštine govora i slušanja ne stiču se lako, pa iako su usavršene tokom obuke, govornika može uzdrmati stres zbog javne diskusije. One je uvećava činjenicom da se napravljena greška ne može ispraviti. Pred veštim novinarom ili protivnikom vakcinacije, potrebno je više od posedovanja informacija i osnovne obuke. Samo vežbanjem javnih nastupa i iskustvom, uči se kako ovladati stresom, paziti na greške i retoričke zamke, ostati fokusiran i delovati sigurno. - Samo treniranjem postaćete uticajni u javnim raspravama. Za podršku, obratite se REGIONALNIM RADIONICAMA (link)

-Fokusirati se na publiku koja prati diskusiju, a ne na sagovornika, i ostati smiren, jer rasprave su prilika da se iznesu argumenti u korist vakcina, čime se osigurava podrška pristalica i mogu se pokolebati oni koji su neopredeljeni

-Potencirati jedinstven stav nauke, koji je prozor kroz koji se utiče na uverenja javnosti i obezbeđuje podrška u ostvarenju programa imunizacije. Nglašavanje da je nauka složna oko efikasnosti i bezbednosti vakcina može snažno uticati na stav javnosti. Zapamtite da ste VI predstavnik naučne zajednice

-Pričajte o ciljevima programa vakcinacije, jer će posmatrači tako poželeti da učestvuju u njihovom ostvarivanju. Naglašavajte društveni značaj vakcinacije i imunitet krda, jer je dokazano da se tako pozitivno utiče na odluku o vakcinisanju.

-Oblačite se prikladno, izbegavajte humor i povedite računa da svi učesnici sede, da Vas viši sagovornik ne i gledao sa visine, a da, ako je niži, ne deluje kao da ste pognuli glavu"

http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0005/315761/Best-practice-guidance-respond-vocal-vaccine-deniers-public.pdf

Da ne znam, pomislio bih da Jehovini Svedoci štampaju pamflete. Užas!
« Poslednja izmena: 04. Nov 2017, 06:44:43 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
A zasto bi neko pravio stetne vakcine?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
tacno se vidi kampanja da se ljudima ispere mozak.
svaki dan spektakularan naslov u mainstream medijima.
evo danasnjeg :  "Nisu bili vakcinisani": 41 slučaj malih boginja u Srbij

znaci nano cestice u vakcini. niko da objasni sta ce tamo.
ziva u vakcini koja je dobra za ljude ali ne zele da objasne zasto je tacno dobra.
obavezna vakcinacija u zemljama bivseg komi bloka ali u nemacku je na dobrovoljoj bazi.
ostalo je sve po starom.. Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
Kao što ne znači da je jedinjenje manje štetno od elementarnog stanja. Jedinjenja žive, koja postoje u nekim vakcinama, kao i aluminjum, koji služe kao pojačivači, odnosno konzervansi su poznati i opasni neurotoksini.
Since 2001, all vaccines routinely recommended by CDC for children under six years of age are thimerosal-free, or contain only trace amounts, except for some formulations of influenza vaccine.

The primary cause for concern for many parents is that mercury is known to be harmful to humans; however, there are different types of mercury. Thimerosal is an ethyl mercury which is different from the type of mercury we are most familiar with—methyl mercury.

Methyl mercury is an organic compound of mercury; mercury’s organic compounds are the most toxic to humans. When we think of the mercury that naturally accumulates in fish, such as tuna, it is most often methyl mercury.

According to the World Health Organization (WHO), ethyl mercury has a shorter half life in the body (less than one week) than methyl mercury (1.5 months) and is excreted through the gut, unlike methyl mercury. The methyl mercury that is consumed through our seafood sources is more easily absorbed and stays in the body longer, making it much more toxic than the very tiny amount of ethyl mercury used in some vaccines. In fact, you get more than three times as much ethyl mercury eating a can of tuna!

http://www.immunizeforgood.com/fact-or-fiction/thimerosal

Citat
Slično tome, nije isto popiti čašu vode i ubrizgati istu količini duboko pod kožu.
Možeš popiti gutljaj benzina i ništa ti neće biti ali problem bi svakako nastao kada bi injekcijom istu ubrizgao duboko pod kožu. Pa to su osnovne stvari.
Постоје и оралне вакцине, геније.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.