Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neonacisti prekinuli antifasicticku tribinu  (Pročitano 25097 puta)
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ma nemoj da se "plasis".

Pa valjda je cilj tvoje borbe da eliminises sve sa kojima se ne slazes, pa da nemas cega da se plasis u svom moru jednoumnika (da ne kazem slicnu rec na slovo "m").

Nikakva iznenadjenja nekih koji se usudjuju da se ne slazu sa tobom, pa jos i da to javno govore!

Blago (si ga) tebi i tvojoj armiji uniformisanih mozgova...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Oh, Boze...
Chekaj, samo zato shto mislim da sa nacistima mora da se postupa po zakonu, (a o zakonu smo vec prichali) sada sam ja izgleda ista kao i oni? Kao i zbog chinjenice da takvi i slichni zakoni postoje svuda u svetu, sada su, znachi sve drzave Aushwitzi u malom?
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Drzave nisu Auschwitz,

nego je ono

sto je prestalo da bude drzava

-- time sto je prekrsilo ljudska prava

na koja se to nesto samo obavezalo --

postalo nalik na Auschwitz.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
A tvoje kolege u jednoumlju, nemacki nacional-socijalisti, 1930-tih godina su sve radili po zakonu.

Cistota toboznje rase, ogranicenje prava na misljenje, prisluskivanje prijatelja, brace i sestara, roditelja (pa i dece; doduse roditelji su najredje prijavljivali svoju decu, ali obrnuto je vrlo vazilo za mlade prazne glave indoktrinirane, kao sto si i ti, pricom o tome da su neki ljudi nepopravljivo losi), otvaranje pisama -- sve je to bilo po zakonu koji su te iste tvoje kolege donele.
« Poslednja izmena: 27. Nov 2005, 04:03:40 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Izvini, ali gde sam ja to pomenula da su neki ljudi nepopravljivo loshi?

Shto se Auscwitza i drzava tiche, kao shto rekoh i dokazah, chak i najliberalnije drzave sveta (kao shto je Norveshka) svojim zakonima predvidjaju ogranichavanje ljudskih prava ako to ptrebe nalazu.

E, sad, da primenimo tvoju logichku jednachinu:
Drzava + krshenje ljudskih prava = Drzava -> Auschwitz
Norveshka (ili bilo koja druga zemlja) + krshenje ljudskih prava = Norveshka (ili bilo koja druga zemlja) -> Auschwitz

Logika je neumoljiva.

Josh jedna u nizu tvojih insinuacija je da sam za jednoumlje. Naravno da svako ima pravo na svoj stav, ali ne zaboravi da svaki gradjanin zemlje (ili pripadnik ma koje zajednice) mora da snosi odgovornost za svaki svoj postupak, i da je duzan da svoje postupke uskladi sa zakonskim odredbama zemlje, chiji je drzavljanin. U protivnom ce ga stici zakonska sankcija. Zakon je jasan: ne sme se zloupotrebljavati ljudsko pravo slobode govora da bi se propagirala rasna, medjunacionalna i verska mrznja.

E, a znash li zashto se to radi? Pazi, iako je ogranichavanje ljudskih prava samo po sebi (nuzno) zlo, to zlo je neuporedivo manje od zla koje bi moglo da nastupi da to ogranichenja lj-prava ne dodje. Shta mislish, koliko je teroristichkih napada sprecheno i koliko je ljudskih zivota sachuvano krshenjem ljudskih prava? Koliko je trgovaca belim robljem, oruzjem i narkoticima palo na "prislushkivanju?"

Naravno da nisam za konstantno ogranichavanje lj-prava, ali kada opshta bezbednost (a pod time podrazumevam bezbednost i tebe i mene) to nalaze, onda treba sprovesti te mere, i to samo u trajanju i obimu koji su neophodni da bi se sprechila drushtvena opasnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Svaka paradrzavna zajednica koja makar u jednom jedinom slucaju prekrsi ljudsko pravo najveceg zlocinca gubi pravo da se zove drzavom.

Ne postoji "opste dobro" i nijedan trgovac drogom ili ljudima ne sme da bude uhapsen prisluskivanjem.

Svako ima prava da prica sta hoce donde dokle ne krsi pravo drugog tako sto poziva na, ili vrsi nasilje i unistavanje (ljudi, imovine isl.)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Eto. Imamo suprotne stavove, that's all. Ne vidim razlog zbog chega bi sad zbog toga morali da se "koljemo" na forumu. (Kao shto to rekoh josh pre desetak stranica ove teme)
Ti mislish jedno, ja mislim drugo, pa opet ne mislim da bi te zbog toga trebalo staviti u konc-logor, proglasiti drzavnim neprijateljem ili, Heaven forbid, nacistom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Mene danas mozda ne, ali neke momke koji su prekinuli tribinu ces vrlo rado staviti. U tome je stvar. Danas one koje zoves "nacistima", sutra one koje zoves "komunistima", prekosutra homoseksualce, naksutra invalide, onda sve druge.

Ne mogu se ljudska prava krsiti "samo malo" i "samo koliko i kad je neophodno", jer ona nisu maksimum ili optimum. Ona su apsolutni minimum i ne smeju se krsiti ako je potpisano da se nece krsiti. Onog momenta kad se prekrse to je krsenje apsolutnog minimuma koji ne sme da se prekrsi i -- da: to jeste put pravo u Auschwitz, preko Guantanama.

Ali sad je vec i meni dosta. Ti neces da se suocis sa cinjenicom da si nacista i nije na meni da te na to nateram. Rekao sam ti to vise puta; ako neces da shvatis zasto jesi, tvoj problem.

Moj (uslovno receno) problem je da se tvoje ideje ne prosire jer su ako bi -- Bogovi nas sacuvali -- one bile prosirene, delovale destruktivno po samu sustinu drzave kao nekoga ko garantuje JEDNAKA prava, dakle ne identicna: da svako prica ono sto se tebi svidja, nego jednaka: da svako prica ono sto se svidja njemu (muski rod ovde odnosi se na "svako"; podrazumeva i zene).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
...and then he said... and I replied... and he said that... and I said this... and he repeted the whole story...

Ne mogu da poverujem da si izjednachio naciste, komuniste, homosexulace i invalide... No, to je sada nebitno.

Bitno je sledece (kad vec pominjesh ulogu drzave)... Jedna od osnovnih uloga drzave jeste da chuva ljudska prava, medju njima i pravo na zivot, koje je, nadam se da cesh se sloziti sa mnom, mnogo znachajnije od, say, prava na slobodu udruzivanja (primenjivo na Nacionalni Stroj). E, sad, ako je potrebno prekrshiti neko ljudsko pravo "nizeg ranga" (uslovno recheno), da bi se zashtitilo ono neprikosnoveno, a to je pravo na zivot, onda ne vidim nikakav problem u tome da se zabrani rad organizacija, i to ne svih, vec samo onih chije je delovanje krajne destruktivno, ne ostalih. A shta je destruktivno, to nije ni na meni ni na tebi da kazemo, to se zna. To su ochigledne istine. Nema relativiziranja "dobrog" i "losheg".

A ja zaista ne vidim nishta "dobro" u slici sa novosadskog fakulteta od pre nekoliko nedelja. I tu nema diskusije. Istorija nas je nauchila (Srbe narochito) shta je nacizam, i kakav trag ostaje za njim.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
...and then he said... and I replied... and he said that... and I said this... and he repeted the whole story...

Ne mogu da poverujem da si izjednachio naciste, komuniste, homosexulace i invalide... No, to je sada nebitno.

Jeste nacisti ce se uvrediti

Bitno je sledece (kad vec pominjesh ulogu drzave)... Jedna od osnovnih uloga drzave jeste da chuva ljudska prava, medju njima i pravo na zivot, koje je, nadam se da cesh se sloziti sa mnom, mnogo znachajnije od, say, prava na slobodu udruzivanja (primenjivo na Nacionalni Stroj).

Uloga drzave nije da chuva ljudska prava jer ljudi sami po sebi nemaju nikakva urodjena
prava chak ni pravo na zivot (svez primer ova ubijena devojchica) . Uloga drzave je
da da ljudima odredjena prava onako kako se dogovore oni koji stvore drzavu .
 Drzavu Srbiju su stvorili Srbi i bez njih bi se ona objektivno raspala . Prema tome
kolichina ljudskih prava treba da odredjuju Srbi i niko drugi . Ako to nije sluchaj
mogu da se dese 2 stvari : ili drzavom zavladaju grupe kao nacionalni stroj i unishte
sve nepozeljne elemente i time spasu drzavu ali za ogromnu cenu ili drzava jednostavno
nestane poshto nema temelj.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.